- 23 Eylül 2016
- 9.780
- 34.237
Evet çok haklısın Peki şöyle yapsam açıkçası annesini arayıp ben kendi annemi de çağırmıyorum kimseyi istemiyorum eşim bebeğim ben baş başa kalmak istiyorum ihtiyacım olan bişey olursa ararım mı desem yoksa hamileyken çok yardımcı oldun ya zaten ( hiç yardımcı olmadı bel fıtığım var) doğumda sana ihtiyacım yok mu desem açık açıkeşin anlayışsız ama diret kendini ezdirme..sonra eziyet çekeceğine başta kötü ol... 1 ay kaldıktan sonra da kötü olacaksın zaten
Bende öyle düşünüyorum ama kalkıp eşime torunumu benden saklıyor diye ağlanacak biri onu nasıl yapıcamHayır gerek yok istediğiniz zaman sevmeye buyrun gelin diyeceksin. Hastanede de eşim yeter kimse kalmasın diyeceksin eşin de seni destekleyecek. Zorla mı alla alla
Önce eşimle konuşacaksın. Ben kimseyle çocuk oldu diye dip dibe olmak istemiyorum. İsteyen sevmeye istediği zaman gelsin ama birlikte büyütmek istemiyorum evimde kalsınlar istemiyorum bu konuda senden destek bekliyorum huzurumuz için ağız birliği yap diye. Buna rağmen eşin annesinin ağzıyla dönecek bir mi?Bende öyle düşünüyorum ama kalkıp eşime torunumu benden saklıyor diye ağlanacak biri onu nasıl yapıcam
Valla annesinin ağzına düşerse öyle bişey yaparsa gerçekten artık konuşmam Bi süre eşimle çünkü gerçekten bu konuda haklı olduğumu düşünüyorumÖnce eşimle konuşacaksın. Ben kimseyle çocuk oldu diye dip dibe olmak istemiyorum. İsteyen sevmeye istediği zaman gelsin ama birlikte büyütmek istemiyorum evimde kalsınlar istemiyorum bu konuda senden destek bekliyorum huzurumuz için ağız birliği yap diye. Buna rağmen eşin annesinin ağzıyla dönecek bir mi?
O zaman eşinizin üzülüp üzülmemesini değil kendi rahatınızı önceye alın. Oturun açık açık konuşun, yeni doğum yaptığınızı, zamana ihtiyacınız olduğunu, ihtiyaç dahilinde büyüğünüz olarak ona zaten danışacağınızı, bunun dışında bebeğinizle beraber vakit geçirmek istediğinizi anlatın. Sınırlarınızı çekin, önerileri olunca da yok ben bu şekilde yapacağım bunu beğenmiyorum deyip net şekilde istemediğiniz öneri ve yaptırımları kesin. Siz net konuşmadıkça, bakarız olabilir diye geçiştirmeli oldukça daha fazlasında hakkı var sanacak. Eşinize de durumu anlatın. Bu konuyla ilgili bunu yapıcam bana da karışma bu konuda deyin.Hayatta bezecek Bi insan değil inanır mısın kalkar yapar ama sorun şu ben kadınla anlaşamıyorum sürekli laf sokuyor psikolojik olarak iyi hissetmek istiyorum yani benim tek derdim bebeğim olsun istiyorum şimdiden herşeye karışmaya başladı bebeğim hakkında
diğer yorumunda esimle mi yoksa annesiyle mi konusmam gerek diye sormussun.Annem kötü niyetli değil ilk torunu diye hevesli hem sana yardım eder diyip duruyor ben kimseyi istemiyorum ama dedim ben nasıl anneme diyeyim ki dedi
İlişkimiz iyi değil eşimin eski sevgililerini anlatıp durduğu için en son mesafe koydum araya çok sık gidip gelmiyorum benim annem uzakta maalesef ve çalışıyor annem gelemez maalesefEşinle konuş önce eşini bu durumun büyük sıkıntı olacağı idrakina vardirman lazım buna inanması lazım. Sonra annesiyle konuşması lazım.
anne sağol şu an yardıma ihtiyac yok doğumdan sonra bol bol gelir seversin desin. Nereden senin çocuğun oluyor denemiyor sanırım o zaman güzellikle söyleyebileceği çok şey olur aslında. Mesela doğuma az kaldı zazaz alışverişe cikiyo evde durmuyo vs kendinize göre biseyler söylesin.
Yakın mi oturuyorsunuz? Senin annen nerede? O gelebilir mi?
Kvalden çok arsız bence ya. Normalde ilişkiniz nasıl onunla
Net bir dille söyleyeceksiniz, kadın biraz fazla ileri gitmiş hadsizlik etmiş artık. "Ben bakıcam sana vermem" ne ya, küfür edicem şu an resmen.Arkadaşlar merhaba Bi derdim var 8 aylık hamileyim 1 ay sonra inşallah çocuğumu kucağıma alacağım yalnız yanımda hastanede ne annem nede kaynanam kalsın istemiyorum eşimle kalmak istiyorum bebeğime kendim bakmak istiyorum eşimin annesi inat ettiği için şimdiden evime yerleşmek istiyor çocuk doğunca ben bakıcam diyor sana vermem falan tarzında şeyler diyor bebeğimi annem yavrum oğlum diye seviyor ben kimsenin düşmanı değilim ama yaptığını yanlış buluyorum benim annem yapsa bunu da yanlış görürüm özellikle belirteyim hamilelik zamanımda Bi kere bile canın bişey istiyor mu yardıma ihtiyacın var mı diye sormadı şimdi bebeğimin doğumuna az kaldı diye evimde kalmak istiyor nitekim kaynanamla anlaşabilen Bi insan değilim ve evimde biri varken rahatsızlık duyuyorum mesela ben belki 11 de uyanacağım sabah ama kaynanam var diye erken kalkmak zorunda kalacağım bebeğimi şimdiden çok fazla sahiplenmiş durumda gelmesini istemiyorum ama eşimi üzmek istemiyorum ne yapabilirim kimseyi kırmakta istemiyorum bana lütfen yol gösterin bu arada gelsin istediği zaman torununu sevsin ama sürekli evime gelip beni rahatsız etmesini istemiyorum geçmişten Bi sürü olay yaşadık kendisi ile geçim edemiyoruz o yüzden insanların hayatıma böyle müdahale etmeleri hoşuma gitmiyor lütfen yol gösterin
Ay gerçekten içimi rahatlattınız akşam konuşacağım eşimleO zaman eşinizin üzülüp üzülmemesini değil kendi rahatınızı önceye alın. Oturun açık açık konuşun, yeni doğum yaptığınızı, zamana ihtiyacınız olduğunu, ihtiyaç dahilinde büyüğünüz olarak ona zaten danışacağınızı, bunun dışında bebeğinizle beraber vakit geçirmek istediğinizi anlatın. Sınırlarınızı çekin, önerileri olunca da yok ben bu şekilde yapacağım bunu beğenmiyorum deyip net şekilde istemediğiniz öneri ve yaptırımları kesin. Siz net konuşmadıkça, bakarız olabilir diye geçiştirmeli oldukça daha fazlasında hakkı var sanacak. Eşinize de durumu anlatın. Bu konuyla ilgili bunu yapıcam bana da karışma bu konuda deyin.
Ya kadın tam bı g.zekali amacı ne çok sinir oldumİlişkimiz iyi değil eşimin eski sevgililerini anlatıp durduğu için en son mesafe koydum araya çok sık gidip gelmiyorum benim annem uzakta maalesef ve çalışıyor annem gelemez maalesef
Şaka ile karışık söylüyor hani böyle gülerek falan eşim iyi niyetli zannediyor işte problem burada başladı zaten ben eşime desem ki annen oğluşum diye seviyor bak ben rahatsız oluyorum bu sefer eşim diyecek ki ilk torunu sen herşeyi büyütüyorsun kötü niyetli değil diyecek banaNet bir dille söyleyeceksiniz, kadın biraz fazla ileri gitmiş hadsizlik etmiş artık. "Ben bakıcam sana vermem" ne ya, küfür edicem şu an resmen.
Peki kocanız ne yapıyor bütün bunlar olurken?
Ona söylemediniz mi "Ben üçümüz olmak istiyorum, annene güzel bi dille söyle gelmesin" filan diye?
Gerçekten bende sinirleniyorum yaptıklarına artık şunu yapıcam hani kırılırsa kırılsın eşimi de takmayıp yüzüne söyleyeceğim anne gelmeni istemiyorum kendi annemi de çağırmazdım kusura bakma sen yokken bu bebeğe ben bakacağım sevmeye gel istediğin zaman diyeceğimYa kadın tam bı g.zekali amacı ne çok sinir oldum
Sende sok altta kalma.Hayatta bezecek Bi insan değil inanır mısın kalkar yapar ama sorun şu ben kadınla anlaşamıyorum sürekli laf sokuyor psikolojik olarak iyi hissetmek istiyorum yani benim tek derdim bebeğim olsun istiyorum şimdiden herşeye karışmaya başladı bebeğim hakkında
Konuya "oğluşum diyor" diye girmeyin zaten. Bırakın istediğini desin, size zararı yok.Şaka ile karışık söylüyor hani böyle gülerek falan eşim iyi niyetli zannediyor işte problem burada başladı zaten ben eşime desem ki annen oğluşum diye seviyor bak ben rahatsız oluyorum bu sefer eşim diyecek ki ilk torunu sen herşeyi büyütüyorsun kötü niyetli değil diyecek bana
Ben şundan korkuyorum sadece emzirmeden emzirmeye verirse bana bebeğimi kucağından indirmezse bebeğim onu annesi gibi görürse hani böyle yıkılırım kötü hissederim Bi anne adayı olarak bunu yaşamak istemiyorum anne ile bebeğin ten teması ilk aylar çok önemliZaten emdikleri süreklii emdikleri için bebe sizde oluyor... Hatta çoğu kez aşırı ağladığı için al çocuğunu dediydi de oldu. Onun kucağına gidince kıyaöeti koparıyordu