Bebeğim ve eşimin ailesi

eşin anlayışsız ama diret kendini ezdirme..sonra eziyet çekeceğine başta kötü ol... 1 ay kaldıktan sonra da kötü olacaksın zaten
Evet çok haklısın Peki şöyle yapsam açıkçası annesini arayıp ben kendi annemi de çağırmıyorum kimseyi istemiyorum eşim bebeğim ben baş başa kalmak istiyorum ihtiyacım olan bişey olursa ararım mı desem yoksa hamileyken çok yardımcı oldun ya zaten ( hiç yardımcı olmadı bel fıtığım var) doğumda sana ihtiyacım yok mu desem açık açık

Hayır gerek yok istediğiniz zaman sevmeye buyrun gelin diyeceksin. Hastanede de eşim yeter kimse kalmasın diyeceksin eşin de seni destekleyecek. Zorla mı alla alla
Bende öyle düşünüyorum ama kalkıp eşime torunumu benden saklıyor diye ağlanacak biri onu nasıl yapıcam

Bende öyle düşünüyorum ama kalkıp eşime torunumu benden saklıyor diye ağlanacak biri onu nasıl yapıcam
Önce eşimle konuşacaksın. Ben kimseyle çocuk oldu diye dip dibe olmak istemiyorum. İsteyen sevmeye istediği zaman gelsin ama birlikte büyütmek istemiyorum evimde kalsınlar istemiyorum bu konuda senden destek bekliyorum huzurumuz için ağız birliği yap diye. Buna rağmen eşin annesinin ağzıyla dönecek bir mi?

Eşinle konuş önce eşini bu durumun büyük sıkıntı olacağı idrakina vardirman lazım buna inanması lazım. Sonra annesiyle konuşması lazım.
anne sağol şu an yardıma ihtiyac yok doğumdan sonra bol bol gelir seversin desin. Nereden senin çocuğun oluyor denemiyor sanırım o zaman güzellikle söyleyebileceği çok şey olur aslında. Mesela doğuma az kaldı zazaz alışverişe cikiyo evde durmuyo vs kendinize göre biseyler söylesin.
Yakın mi oturuyorsunuz? Senin annen nerede? O gelebilir mi?
Kvalden çok arsız bence ya. Normalde ilişkiniz nasıl onunla

Valla annesinin ağzına düşerse öyle bişey yaparsa gerçekten artık konuşmam Bi süre eşimle çünkü gerçekten bu konuda haklı olduğumu düşünüyorum

O zaman eşinizin üzülüp üzülmemesini değil kendi rahatınızı önceye alın. Oturun açık açık konuşun, yeni doğum yaptığınızı, zamana ihtiyacınız olduğunu, ihtiyaç dahilinde büyüğünüz olarak ona zaten danışacağınızı, bunun dışında bebeğinizle beraber vakit geçirmek istediğinizi anlatın. Sınırlarınızı çekin, önerileri olunca da yok ben bu şekilde yapacağım bunu beğenmiyorum deyip net şekilde istemediğiniz öneri ve yaptırımları kesin. Siz net konuşmadıkça, bakarız olabilir diye geçiştirmeli oldukça daha fazlasında hakkı var sanacak. Eşinize de durumu anlatın. Bu konuyla ilgili bunu yapıcam bana da karışma bu konuda deyin.

Annem kötü niyetli değil ilk torunu diye hevesli hem sana yardım eder diyip duruyor ben kimseyi istemiyorum ama dedim ben nasıl anneme diyeyim ki dedi
diğer yorumunda esimle mi yoksa annesiyle mi konusmam gerek diye sormussun.
Bu soru beni üzdü.
neden biliyo musun?
Bu sebeple esinle konuşmak durumunda kalman üzücü, halbuki ikiyken bir olduğumuz bir durum ask ve evlilik.
Benim bakisimdan anlar mesela esim, mutlu muyum, mutsuz muyum
Bir derdim mi var.

Esin anasini taniyordur, karakterini biliyordur, buna rağmen ve en hassas donemin olan lohusalikta, annesinin gelmesini onaylayarak sana eziyet edeceğini biliyor.
Sana karsi bir sevgisi olduğunu sanmiyorum bu yüzden.

İlişkimiz iyi değil eşimin eski sevgililerini anlatıp durduğu için en son mesafe koydum araya çok sık gidip gelmiyorum benim annem uzakta maalesef ve çalışıyor annem gelemez maalesef

Net bir dille söyleyeceksiniz, kadın biraz fazla ileri gitmiş hadsizlik etmiş artık. "Ben bakıcam sana vermem" ne ya, küfür edicem şu an resmen.
Peki kocanız ne yapıyor bütün bunlar olurken?
Ona söylemediniz mi "Ben üçümüz olmak istiyorum, annene güzel bi dille söyle gelmesin" filan diye?

Doğumdan önce benim kvde öyleydi. Doğumdan sonra geldi. Annemde evde Ay ben küçük bebek bakamam, çok küçük bu. Az agucyk gugucuk yaptı. Kendi kendine küstüler. Sonra barıştılar.

Sonuç oğluma bakamadı. Bakamaz da, yaramaz Bi çocuk bende zor bakıyorum zaten,

Ay gerçekten içimi rahatlattınız akşam konuşacağım eşimle

İlişkimiz iyi değil eşimin eski sevgililerini anlatıp durduğu için en son mesafe koydum araya çok sık gidip gelmiyorum benim annem uzakta maalesef ve çalışıyor annem gelemez maalesef
Ya kadın tam bı g.zekali amacı ne çok sinir oldum

Şaka ile karışık söylüyor hani böyle gülerek falan eşim iyi niyetli zannediyor işte problem burada başladı zaten ben eşime desem ki annen oğluşum diye seviyor bak ben rahatsız oluyorum bu sefer eşim diyecek ki ilk torunu sen herşeyi büyütüyorsun kötü niyetli değil diyecek bana

Ya kadın tam bı g.zekali amacı ne çok sinir oldum
Gerçekten bende sinirleniyorum yaptıklarına artık şunu yapıcam hani kırılırsa kırılsın eşimi de takmayıp yüzüne söyleyeceğim anne gelmeni istemiyorum kendi annemi de çağırmazdım kusura bakma sen yokken bu bebeğe ben bakacağım sevmeye gel istediğin zaman diyeceğim

Zaten emdikleri süreklii emdikleri için bebe sizde oluyor... Hatta çoğu kez aşırı ağladığı için al çocuğunu dediydi de oldu. Onun kucağına gidince kıyaöeti koparıyordu

Sende sok altta kalma.
Eşim üzülmesin şu üzülmesin diye sen niye üzüleceksin ki? Karıştırma bırak kötü ol. Bu erkek ailesi şımarıklığı yetti ya kadın doğum mu yapsın lohusa haliyle çene mi çeksin. Karşılık ver şımartma eşinde de az beyin ve insanlık varsa sana saygı duyar zaten.

Konuya "oğluşum diyor" diye girmeyin zaten. Bırakın istediğini desin, size zararı yok.
Ama zararı olan bir şey var ki; o da siz istemediğiniz halde evinize gelmeye çalışması.
Eşinizi karşınıza alın; "Bak anneni çok seviyorum ama bebeğimizin bu ilk günleri bir daha geri gelmeyecek, ben anneliğimi sakin bir ortamda ve seninle başbaşa yaşamak istiyorum" diye anlatacaksınız.
NET OLUN. "İstemiyorum" demekten çekinmeyin.

Daha doğuma bir ay var değil mi, öncelikle kvaldenin eve gelip kalmasını engelle sonra doğumdan sonra kalmamasi konusunu işlersiniz eşin annesine açık ve rahatça konusamiyo sanırım

Zaten emdikleri süreklii emdikleri için bebe sizde oluyor... Hatta çoğu kez aşırı ağladığı için al çocuğunu dediydi de oldu. Onun kucağına gidince kıyaöeti koparıyordu
Ben şundan korkuyorum sadece emzirmeden emzirmeye verirse bana bebeğimi kucağından indirmezse bebeğim onu annesi gibi görürse hani böyle yıkılırım kötü hissederim Bi anne adayı olarak bunu yaşamak istemiyorum anne ile bebeğin ten teması ilk aylar çok önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…