Bebeğim ve eşimin ailesi

Konuya "oğluşum diyor" diye girmeyin zaten. Bırakın istediğini desin, size zararı yok.
Ama zararı olan bir şey var ki; o da siz istemediğiniz halde evinize gelmeye çalışması.
Eşinizi karşınıza alın; "Bak anneni çok seviyorum ama bebeğimizin bu ilk günleri bir daha geri gelmeyecek, ben anneliğimi sakin bir ortamda ve seninle başbaşa yaşamak istiyorum" diye anlatacaksınız.
NET OLUN. "İstemiyorum" demekten çekinmeyin.
Evet böyle yapacağım ama eşim bunları annesine anlattıktan sonra annesi ağlayacak benden torunumu sakınıyor diye o zaman ne yapmalıyım öneriniz çok iyi bu arada teşekkür ederim 🙏

Daha doğuma bir ay var değil mi, öncelikle kvaldenin eve gelip kalmasını engelle sonra doğumdan sonra kalmamasi konusunu işlersiniz 😒 eşin annesine açık ve rahatça konusamiyo sanırım
Eşimin annesi 70 yaşında kıramıyor yaşlı diye kadında bişey olunca hemen üzülüp tansiyonu yükseliyor hastanelik oluyor eşim annesi olduğu için bişey yapamıyor yaşı da var kadının

Evet böyle yapacağım ama eşim bunları annesine anlattıktan sonra annesi ağlayacak benden torunumu sakınıyor diye o zaman ne yapmalıyım öneriniz çok iyi bu arada teşekkür ederim 🙏
Ağlasın istediği kadar, "benden torunumu sakınıyor" gibi bir laf ederse söyleyeceğiniz şey basit:
"Ben sadece bebeğimin ilk 1-2 ayını böyle kocamla bebeğimle başbaşa geçirmek istiyorum, sonra istedikleri gibi sevsinler asla sakınmak gibi bir isteğim olamaz"..

Sende sok altta kalma.
Eşim üzülmesin şu üzülmesin diye sen niye üzüleceksin ki? Karıştırma bırak kötü ol. Bu erkek ailesi şımarıklığı yetti ya kadın doğum mu yapsın lohusa haliyle çene mi çeksin. Karşılık ver şımartma eşinde de az beyin ve insanlık varsa sana saygı duyar zaten.
Dediğin gibi kötü olmak bu saatten sonra daha iyi

Ağlasın istediği kadar, "benden torunumu sakınıyor" gibi bir laf ederse söyleyeceğiniz şey basit:
"Ben sadece bebeğimin ilk 1-2 ayını böyle kocamla bebeğimle başbaşa geçirmek istiyorum, sonra istedikleri gibi sevsinler asla sakınmak gibi bir isteğim olamaz"..
Evet haklısınız açıkçası böyle yapmak daha mantıklı geldi teşekkür ederim 🙏

Doğumdan önce gelmesi ne alaka?
Doğum zamanı belki bir kaç gün yardıma ihtiyacınız olabilir ama anlattığınız tipleme yardımdan ziyade duygusal olarak köstek olabilecek bir tip.
Eşinizi üzmek istemiyorum demişsiniz de o sizi üzmesin. Sabah gelip akşam evine dönecek şekilde planlama yapın. Farklı şehirdeyse de doğum sonrasında bir kaç günlük. Sonra herkes evinde takılsın.
Ama size de şunu belirteyim elbette bebeğinizi yavrum çocuğum diye sevecektir o sevgiyle ilgili. O gözünüze batmasın kolay ve sağlıklı doğum süreci diliyorum 💞

Kaynanam biraz yüzsüz şimdiden bavulunu hazırlamış ne yapabilirim acaba ne desem eşimle mi kaynanamla mı konuşmam daha doğru olur
Konuşun anne biz kendimiz idare edeceğiz,ihtiyaç olursa haber veririz,siz görmeye gelirsiniz ama kalmanıza gerek yok,düzeninizi bozmayın diye açık açık

İnanın sizi çok üzerler. Kendiniz bakabilirsiniz bebeğe size yardımı dokunmayacak kimseyi yanınıza yörenize sokmayın. Usulünce gelip görüp gitsinler.

Ben şundan korkuyorum sadece emzirmeden emzirmeye verirse bana bebeğimi kucağından indirmezse bebeğim onu annesi gibi görürse hani böyle yıkılırım kötü hissederim Bi anne adayı olarak bunu yaşamak istemiyorum anne ile bebeğin ten teması ilk aylar çok önemli
Sen izin vermedikten sonra kim elinden bebeğini alabilir? Açık açık gelmesini istemediğini söyleyeceksin, bebeğim diye sevmeye kalktığında o benim bebeğim diyeceksin. Sonuçta saygısızlık değil bu yaptığın, bukadar korkma

Esinle konus acikla. Kimseyle rahat edemem söyle böyle adapte zamani de. Yok gelsin az kalsin derse de... hiiiiic kimseyi bebeginden ve kendinden baska düsünme. Bebek sende dursun bak et ama diger tümmmm isleri ona kitle. Yemek ev isi frlan. Rahatinq bak. Sirf emzirmekle avutmakla geciyo ilk üc ay zaten. Lohusaligini yasa hic yerinden kalkma.
Bence ailwler illahi gelip destek olmak istiyosa ev ayak isi yapacak arkadas. Baska biseye taze annenin ihtiyaci yok. Suyunu getirsinler yemegini taze yapsinlar, sen lavaboya veya bakimini yaparken cocuga baksinlar. Pasa gibi tadini cikar hic üzme canini. Eger geleceksede esine söyle anca böyle olur bebekle ben ilgilenirim onlar da benle ve evle ilgilensin isimi görsün de. Yoksa ne diye geliyor?

Arkadaşlar merhaba Bi derdim var 8 aylık hamileyim 1 ay sonra inşallah çocuğumu kucağıma alacağım yalnız yanımda hastanede ne annem nede kaynanam kalsın istemiyorum eşimle kalmak istiyorum bebeğime kendim bakmak istiyorum eşimin annesi inat ettiği için şimdiden evime yerleşmek istiyor çocuk doğunca ben bakıcam diyor sana vermem falan tarzında şeyler diyor bebeğimi annem yavrum oğlum diye seviyor ben kimsenin düşmanı değilim ama yaptığını yanlış buluyorum benim annem yapsa bunu da yanlış görürüm özellikle belirteyim hamilelik zamanımda Bi kere bile canın bişey istiyor mu yardıma ihtiyacın var mı diye sormadı şimdi bebeğimin doğumuna az kaldı diye evimde kalmak istiyor nitekim kaynanamla anlaşabilen Bi insan değilim ve evimde biri varken rahatsızlık duyuyorum mesela ben belki 11 de uyanacağım sabah ama kaynanam var diye erken kalkmak zorunda kalacağım bebeğimi şimdiden çok fazla sahiplenmiş durumda gelmesini istemiyorum ama eşimi üzmek istemiyorum ne yapabilirim kimseyi kırmakta istemiyorum bana lütfen yol gösterin bu arada gelsin istediği zaman torununu sevsin ama sürekli evime gelip beni rahatsız etmesini istemiyorum geçmişten Bi sürü olay yaşadık kendisi ile geçim edemiyoruz o yüzden insanların hayatıma böyle müdahale etmeleri hoşuma gitmiyor lütfen yol gösterin 🥺🥺

Bostan korkuluğu kocan da öyle izliyor mu?

Ben şundan korkuyorum sadece emzirmeden emzirmeye verirse bana bebeğimi kucağından indirmezse bebeğim onu annesi gibi görürse hani böyle yıkılırım kötü hissederim Bi anne adayı olarak bunu yaşamak istemiyorum anne ile bebeğin ten teması ilk aylar çok önemli
Hayır yahu, hayır diyeceksiniz "Anne alayım artık" diyeceksiniz..
Aaaa, yok artık. Lütfen sesinizi çıkarmayı öğrenin, bu nedir...

Lohusalık dönemi bambaşka bir olay kime saracağı belli olmuyor insanın 😁 şimdiden kendini doldurma belli ki kafaya koymuş gelecek belki faydası dokunur.mesela ben o dönem eşime sardım k.v gözüme kötü gelmedi😅

Ben doğumdan önce kaynanam dünya iyisi sanırdım anlayışlı hoş bir kadındı ama doğumdan sonra yaptıklarına şok oldum. Bıraksam bebeğimi sahiplenecek kadar ileri gitti. Sütüm hemen gelmesine rağmen " annenin sütü mü yok" gibi saçma sapan şeyler söylüyordu oğluma 😱. Kırmadım ama affedemiyorum da. Sadece 2 gün kaldı bu arada 😁 yani asla kabul etmeyin.

Hayatta bezecek Bi insan değil inanır mısın kalkar yapar ama sorun şu ben kadınla anlaşamıyorum sürekli laf sokuyor psikolojik olarak iyi hissetmek istiyorum yani benim tek derdim bebeğim olsun istiyorum şimdiden herşeye karışmaya başladı bebeğim hakkında
Eşinize, "annenle konuş, ya da ben konuşacağım en olmadı ben toplanıp annemin evinde geçirilen lohusaligimi" deyin

Saçmalamayın lütfen bebek sizin ne demek alacak vermeyecek? Yırtarim valla bebeğimi sahipleneni lütfen kendinizi böyle strese sokmayın ağzınız yok mu bana ver çocuğumu dersiniz korkmayın sizden başkasının kokusuna alismaz . İsteyen annem kuzum desin o birtek sizin kokunuzla sizin yanınızda huzur bulacak . On aylıktan bildiriyorum bazen biri gelse de baksa diyorsun 🤣 koala gibi yapisigiz

Kimseden torununu sakinmiyorum diyin bence siz ilk başta annenizi isteyin yanınıza snneniz gelemez mi on gün annem olacak dersiniz meseal sonra da gelince ona ev işi yaptırın siz bebekle ilgilenin zaten normali bu oğlu da desin bir haftalik ihtiyacımız var diye sonra da gitsin

Saat 11 de uyanmak mi? Bebekle mi? Bu konu hariç her konuda haklısınız. Eşinize söyleyin,KV söyleyin istemiyorum diye. Benim doğurduğum benimdir deyin.

Arkadaşlar merhaba Bi derdim var 8 aylık hamileyim 1 ay sonra inşallah çocuğumu kucağıma alacağım yalnız yanımda hastanede ne annem nede kaynanam kalsın istemiyorum eşimle kalmak istiyorum bebeğime kendim bakmak istiyorum eşimin annesi inat ettiği için şimdiden evime yerleşmek istiyor çocuk doğunca ben bakıcam diyor sana vermem falan tarzında şeyler diyor bebeğimi annem yavrum oğlum diye seviyor ben kimsenin düşmanı değilim ama yaptığını yanlış buluyorum benim annem yapsa bunu da yanlış görürüm özellikle belirteyim hamilelik zamanımda Bi kere bile canın bişey istiyor mu yardıma ihtiyacın var mı diye sormadı şimdi bebeğimin doğumuna az kaldı diye evimde kalmak istiyor nitekim kaynanamla anlaşabilen Bi insan değilim ve evimde biri varken rahatsızlık duyuyorum mesela ben belki 11 de uyanacağım sabah ama kaynanam var diye erken kalkmak zorunda kalacağım bebeğimi şimdiden çok fazla sahiplenmiş durumda gelmesini istemiyorum ama eşimi üzmek istemiyorum ne yapabilirim kimseyi kırmakta istemiyorum bana lütfen yol gösterin bu arada gelsin istediği zaman torununu sevsin ama sürekli evime gelip beni rahatsız etmesini istemiyorum geçmişten Bi sürü olay yaşadık kendisi ile geçim edemiyoruz o yüzden insanların hayatıma böyle müdahale etmeleri hoşuma gitmiyor lütfen yol gösterin 🥺🥺
Acikca ben yardima kimseyi istemiyorum demelisin. Ben oyoe yaptim ben ihtiyacim oldugunda ararim lutfen gelip bu sicakta beni yormayin de

X