Bebeğim Tembel mi?

Daha 7,5 aylık ya.. Benim bebeğim tam doğum gününde emekledi.. 15 aylık da yürüdü benim bebeğim de biraz tombikti olabiliyor bazı bebekler hantal..

Sağlıksız diyorlar nedense,ben de kullandım çocuklarıma,kanat takmış gibi mutlu oluyorlar gerçekten,tabii saatlerce bırakmak sakıncalıdır,ölçülü oldukça faydalı buluyorum ben
Parmak uçlarıyla bastıkları için üst bacak kaslarına fazla baskı uyğuluyormuş bu nedenle kaslarda hasara veya ilerde bacak rahatsızlığına yol açabiliyormuş birde yürümeyi geciktiriyor diyorlar ama benimki parmak ucuyla gitmiyor tam basıyor bilemedim bende fazla koymuyorum dediğim gibi korkuyorum :)

Sağlıksız diyorlar nedense,ben de kullandım çocuklarıma,kanat takmış gibi mutlu oluyorlar gerçekten,tabii saatlerce bırakmak sakıncalıdır,ölçülü oldukça faydalı buluyorum ben
Ben kademeli olarak artarak 7 aydan 10 aya kadar 4 saate kadar kullandim. Tabi sürekli olmamak sartiyla mesela yarim saat koydum oynadi aldim dinlendirdim sonra yine koydum gibi... Bir sıkıntı olacağını da düşünmüyorum. Bizim doktorumuz 8 aydan sonra koyabilirsin demişti abartmamak sartiyla.

Bizim doktorumuz kendi haline bırakın çocuğu o yapacağı zamanı bilir diyor:)) biz de öyle yapıyoruz artik. Benim kızı goren arkadaslar bizimki yapmiyor derdi dertlenirdi. Akısına birakin dedim hep. O ay degil de 1 ay sonra ya da 2 ay sonra yapti cocuklar gercekten de. Kimi 6.ayda emekler kimi 9.ayda kimi 10 aylikken yurur kimisi bir bucuk yasinda iken, kimi yer topac gb olur kimi az yer hareketli olur... kimi erken konusur, kimi soylenen eylenleri yapar, kimi dinlemez basina buyruk olur... Milleti bosverin siz kendi dogrunuzda ilerleyin. Cok kafaniza takiyorsaniz doktorunuza danisin. Millete doktorumuz boyle dedi diyip susturun.

Benim ki de öyleydi. Kilosu da vardı. Emeklesin diye yere koyardim. Çarşaf sererdim haliya yüzü gelmesin diye. Uzağa da oyuncak koyardim sevdiği. Hani emekleyip gitsin alsın. Yok o çarşafı çeker alırdı oyuncağı. Ama benim ki emeklemeden, sıralamadan direkt yürüdü on ay sonunda. :) Doğru dürüst oturamiyordu bile yıkılıyordu ama yürüyordu. Yürürken mesela halinin ortasına popo üstü düştü. Yakınında destekle kalkacak birşey de yok. Düştüğü yerde kalırdı. Çünkü emeklemeyi bilmiyor, yana dönüp kendini yüzüstü ceviremiyor. :) Ama yürüdükten sonra da hiç durduramadim.
Ya böyle olur sizin ki de. Ya da fazlasıyla keyif insanı olacak. Etrafı bosverin hep söylerler.

Normal bebekler 4 5 aylikken donmeye baslarlar ama benim 3 cocugumda 2.5 aykikken donmeye basladilar.Suan en kucugum 6 .5 aylik.
Yuruteci surebiliyor .Üzerinde ziplayabiliyor.Salonum cok genis ,sirt ustu koydugum zaman salonu dört dönuyor ,koltuklarin altindan cikariyorum.
Ama her cocugun gelisimi farklidir.
Etrafinizdaki insanlar sizi etkilemesin.

Her bebegin gelişimi farklı canım ama bunu cewreye anlatmak deweye hendek atlatmaktan daha zor
Benim kızım 18aylık,sömestr tatilinde memlekete gidicez yine baslıycaklar niye konuşamıyo diye,offf

Benim cocugum su ayinda emekledi, yurudu, konustu vs diye kendi cocuguyla sizin cocugunuzu kiyaslayip, size kendinizi kotu hissettirmeyi umursamayip egosunu tatmin eden insanlara mesafe koysaniz..

Doktor kontrollerinde pediatri zaten soyler neyin normal neyin normal olmadigini. Ama gayet normal gorunuyor gelisimi. Her bebegin tabiati farkli, icinizi ferah tutun.

Benm oğlum 17 aylıkken yürüdü ilk yasıtlarından hala geride 3 yasına girecek tam konusamıyor bende senin gibiyim bu sıra bi pedogaga götüreceğim ama seninki normal bence kilolu demişsin birde..

Benim oğlum da anca 1 yaşında tam döndü. Şimdi kuduz gibi her yere tırmanıyor, atlıyor, zıplıyor. Takılacak bi problem değil, keyfini çıkarın

Benm oğlum 17 aylıkken yürüdü ilk yasıtlarından hala geride 3 yasına girecek tam konusamıyor bende senin gibiyim bu sıra bi pedogaga götüreceğim ama seninki normal bence kilolu demişsin birde..
ben daha cok size yazmak istedim, kizim 14 aylik yurudu 3 yasinda da konusamiyordu.fiziksel gelisimi iyiydi. o yuzden insanlar daha da bir sasiriyordu buyuk zannediyorlardi. ben de cok dertleniyordum bir cok seyi arkadaslarindan gec yapti,arkadas edinmedi 4 yas bitene kadar. akici konusmasi 5 yasini buldu. ayni zamanda okumayi da ogrendi kendisi ki en cok buna sasiririm. ben ona yatarken 6 yasina kadar kitap okudum her gun.hiperaktif belirtileri de gosteriyordu. yasina uygun legolar puzzle lar gezme tozma jimnastik yuzme, satranc, dikkat gelistirme setleri neler neler yaptik. cunku surekli hareket halindeydi.amacsizca kosardi evde.su an 1. sinifta sinifta da iyiler arasinda, hic bir problemi yok.siz anne olarak zihinsel gelisimini farkedersiniz, cevrede olan biteni anliyor ve ogreniyorsa sıkıntı yoktur. kendi durumumuzu ornek olarak yazdim. ailelerin bu endiselerinden yararlanip maddi kazanc saglamaya calisan cok uzman var.uyarmak istedim. siz ilgilendiginiz surece o gelisecek.bir de iyi bir anaokuku secmenizi tavsiye ederim.aksama kadar masa basinda kagit boyama yaptirip vakit oldurenler degil.gercekten cocuklarin rahat hareket ettikleri spor sanat dersleri olan anaokullari buyuk fayda sagliyor.

Kendimi gördüm sizde :) benimki de 8 aylık. Emeklemiyor , desteksiz kısa bir süre oturuyor sonra bir tarafa devriliyor:) ayakta durması zaten hayal şu an :) bir de insanlar o kadar vahim bir durum varmış gibi yaklaşıyor ki insan ister istemez kötü oluyor.

Bana çocuk nörologunun kesinlikle yasak dediği tek şeydir yürüteç.
Erkek çocuklarında yumurtalık sıkışması ve ileride sperm üretiminde sıkıntı yaratıyormuş.
Kız erkek farketmeksizin bacak kaslarının yetersiz gelişmesine ve fiziksel olarak yürüteçle korunarak yürüdüğü için, ileride denge problemi yaratabiliyormuş.
Bırakın çocuğunuz düşe kalka yürüsün, dünya ile mücadele etmeyi özgürce yaşasın demişti.
Açıklaması buydu, ben kullanmadım o sebeple.

Iyi geceler,
lütfen başkalarının ağzına bakarak çocuğunuza tembel demeyin.
Her çocuk farklıdır.
Benim oğlum şuan 20 aylık ve 1. Doğum gününden kısa süre sonra yürüdü.
Ve yürüyene kadar emeklemedi bile doğru düzgün.
Bende görüyordum hep emekleyen başka bebekler ama oğlum emeklemedi pek.
Yürütmeyede çalışmadık pek.
Kendi kendine koltuklardan tutuna tutuna kendisi öğrendi yürümeyi, hiç stres, baskı yapmadık.
Zorlanmayı hiç sevmedi zaten, şuanda öyle.
Çünkü zamanı gelince herşey oluyor kendiliğinden.
Bi süre kulaklarını söylentilere tıkayacaksın, en iyi çözüm bu ve çocuğundaki gelişmelerin keyfini çıkar.

Benim oğlum hiç dönmedi diyebilirim. Hatta 8 aylıktı bir videosunda yana hafif döndü nasıl sevindim. Çok tembeldi istediği birşey olunca ıh ıh derdi, emeklemedide. Ama 11 aylıkken bir baktım kalktı yürüdü. 1.5 yaşında konuşmaya başladı şuan susmuyor. Demem o ki her çocuk farklıdır. Başkalarıyla sakın kiyaslamayin. Ama takip edin mutlaka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…