Bebeğim Tembel mi?

Bebeginiz eninde sonunda emekleyecek,yürüyecek koşacak, hiç boşuna kendinize dert etmeyin. Vakti gelince hepsini yapar.hiç başka çocuklarla kiyaslamayin. 8 aylikken yapacağı şeyleri 6 aylık yapınca 8 de ne yapacak. Acelesi mi var. Eninde sonunda yürüyecek dönecek.

Be
benim kizimda donmuyodu yuzustu durmayi hiccc sevmezdi hep aglardi.birazda tombikti tabi:) ama 12 aylikken yurudu şimdi 22 aylik ve konusuyo masallah. Her cocugun gelisimi farkli. Sizin bebiste benmki gibi donmeyi sevmiyo demekki hic caninizi sikmayin.gozunuze batan cok onemlu seyler yoksa bunu dert etmeyin. Iciniz biraz olsun rahatlasn diye yazdim bnde cok takiyodum cunku. Cevremde cok konusurlardi yazilarnzi takip ediyrm saglikla buyutun bebeğinizi insallah

Benim abim ilk çocuk olduğu için annemler emeklesin diye çok heves etmişler, yapmadıkları şey kalmamış. Bir kere bile emeklememiş. Yüzüstü konunca sinirlenip ağlıyormuş. Hep kucakta taşınmak istemiş. Ama zamanı gelince direkt yürümeye başlamış. Her çocuğun gelişimi farklı. Kendi çocuğuyla kıyaslayan boşboğazlara aldırmayın. Her çocuk kendine özel. Bırakın ne istiyorsa onu yapsın, fazla üstüne varıp çocuğu bunaltmak da iyi değil.

İlki 6. ayda döndü 9. ayda emekledi 11.ayda yürüdü.
İkincisi 4.ayda döndü,7.ayda emekledi 13.ayda yürüdü.
Sizin de soylediginiz gibi her çocuk farklı, hiç takmayin söylenenleri.

Daha 7,5 aylık ya.. Benim bebeğim tam doğum gününde emekledi.. 15 aylık da yürüdü benim bebeğim de biraz tombikti olabiliyor bazı bebekler hantal..

Yerim onu tombikk :) Tembel değıl de rahatına düşkün bir bebek bence canı isteyınce yapıyor istemeyince yapmıyor.

7.5 aylık ve söylediğiniz her kelimeyi tekrar ediyor????

Her bebegin gelişimi farklı canım ama bunu cewreye anlatmak deweye hendek atlatmaktan daha zor
Benim kızım 18aylık,sömestr tatilinde memlekete gidicez yine baslıycaklar niye konuşamıyo diye,offf

Benm oğlum 17 aylıkken yürüdü ilk yasıtlarından hala geride 3 yasına girecek tam konusamıyor bende senin gibiyim bu sıra bi pedogaga götüreceğim ama seninki normal bence kilolu demişsin birde..

Her çocuk farklı ve özeldir.
O yüzden temel şeyler dışında çocuğunuzu başka insanların çocuklarıyla kıyaslamamalısınız.
Bu çok yanlış.

Benim oğlum da anca 1 yaşında tam döndü. Şimdi kuduz gibi her yere tırmanıyor, atlıyor, zıplıyor. Takılacak bi problem değil, keyfini çıkarın

Kazanilmis becerileri kayip var ?
Janet goz temasi kuruyo mu?

Etrafta çok görüyorum bebeklerin çoğunun kafası buyuk. Neden acaba. Merak etmeyin bnmkide aynı öne doğru eğiliyor otururken

Akisina birakin tabi ki anlattiklarinzda ben bir sorun gormedim bebekle ilgili. Her bebek ayni aylarda emekleyecek diye birsey yok.

Bana kalırsa bebeğiniz normal. Prematüre ikizlerim olduğu için ve birinde gelişim geriliği olduğu için bu konuyu Çok araştırdım çok doktora götürdüm.

Benim halimi bilseniz Telaşa gerek yok ama

Arkadaşlar banlanmıştım yeni geldim. Herkese cevapları için teşekkürler :)
Öncelikle genel olarak sorulara cevap vereyim. Doğduğundan beri her ay rutin doktor kontrollerimize gidiyoruz. Geçen ayki kontrolde sormadım doktora ama önceden sormuştum ve o zaman yüz üstü dönüyordu fakat oturması 8 aylık olur demişti. Neyse göz teması demiş bir arkadaş maşallah o konuda hiç sıkıntımız yok. Göz teması çok iyi. İsmine dönüp bakıyor ne iş yaparsa yapsın.
Fakat arkadaşlar şu banlandığım süre zarfında oğlum emeklemeye başladı ama yüz üstü değil :) sırt üstü kafasından destek alıp arka arka gidiyor artık :) desteksiz oturuyor ama öne doğru eğilip öyle duruyor kendini dikleştiriyor artık. Yani bu süre zarfında çok değişim oldu. Bugün de yastıkla oynarken yüz üstü döndü.
Bir arkadaş kelimeleri tekrar mı ediyor diye sormuş ama evet kime söylesem inanmıyor ama izleyip bakınca çok şaşırıyorlar inanıyorlar :) bu da böyle erken konuşacak sanırım. Tabiki bütün kelimeleri tekrar etmiyor ama gel, inci, anne, Baba, iyi geceler söylediği şeylerden.
Kafasının büyüklüğünü de sormuş bir arkadaş, evet b genetik, o yüzden büyük :)
Yemek yemeye de yavaş yavaş başladı şükür.
Yani bebekler çok kısa sürelerde çok iş yapabiliyorlarmış. Ama özellikle sırt üstü gitmesi çok hoşuma gitti.
Bir de en büyük hatam; ben hiç yüz üstü tutmadım oğlumu. Ama artık her gün düzenli tutuyorum o da duruyor kafasını çok rahat kaldırıyor fakat bir süre sonra yorulup dinleniyor ve sevmiyor ağlıyor. :) Şu an tam 7,5 aylık ve 9,5 kiloya yakın maşallah. Boyu 70 cm olmuştur, kafası da geçen ay 45 cmdi :)
Bir de dayanamadım doktora mesaj atıp yürüteci sordum ve bana yürüteç hiç kullanmayın dedi. Kullanmayacağım bu sebeple. Diğer şeyleri kontrolünde soracağım.
Herkese tekrar teşekkürler. Sağlıktan başka her şey boş aslında. İnsan boşa dert ediyor.
Hepimiz evlatlarımızı sağlıkla büyütürüz inşallah.

So
Sorun olmadıgına cok sevindim ıkı bebeklerde ister istemez evham yapabiliyoruz. Benim oglum da 3.5 aylik oldu bazen yuz ustu bende koyuyorum sevıyoda ama bir sureden sonra baslıyo bagırmaya gecen kontrolde 7 kiloydu boyu 65 cm oldu suan 3.5 aylik bakalım ayın sonunda gıdıcem bende ne kadar olmus. Ama benimki daha ismini anlamıyor gerci daha cok kucuk ama beni yada Diger aile bireylerini takip edıyo

Maşallah sizinkinin de gelişimi iyi. Benim oğlum 2,5 kilo 46 cm doğmuştu :) ayrıca daha küçük 4. Ayda ismine döner bakar bence

Maşallah sizinkinin de gelişimi iyi. Benim oğlum 2,5 kilo 46 cm doğmuştu :) ayrıca daha küçük 4. Ayda ismine döner bakar bence
Evet cok sukur hatta boy ve kiloda önde gıdıyo dogum kılosu 3330 kg ve 51 cm Di boyu dogunca benımkınınde bırde yattıgı yerden bir haftadır kafasını baya bı kaldırıyor baya azimli :)

gene kıyas kıyas kıyas ....
en kötü şey
bebeğinizi başka bebeklerle kıyaslamayın biri bir şey söyleyince her bebek farklıdır diyin . artık bu bilinci biraz aşılayın canım . aşılayın da bitsin bu yarış mevzusu. zaten hekime götürmüşsünüz gerekli açıklamayı almışsınız. ki yazdıklarınıza bakılırsa yine de maşallahı var yavrunuzun ...
simdi siz stres yapmayın ki bu yavrunuza yansımasın. milletin ne dediği önemli değil kafaya takmayın.
hareket üzerine meyilli oyunlar kurabilirsiniz
merak etmeyin öyle bir hareketli olacak ki baş edemeyeceksiniz.
zamana bırakın anı yaşayın bu günler bir daha gelmeyecek ve çok hızlı geçecek...

Hahaha emekleme şekli harika! Belli ki yaratici eleman seninki :) Bir videosunu görmek isterdim doğrusu, maşallah bu arada!

Bak korkulcak birşey yok. Benim kizimda geç konuştu. Ki hep sürekli kitap okuyordum, herşeyi yavaş telafüz ediyordum,.. Bende korkmuştum ve doktor sürekli "zaman ver, olacak, korkma" derdi ve cidden dili bir açildi tam açildi.

Sende çocuğunu sağlik ile büyüt, etrafin dediklerine hiiiç kulak asma. En önemlisi oğlun ile yaşadiğin mutluluk ve aile içi huzur. Gerisi tirt, hiç önemli değil.

Çok teşekkür ederim. Aynen ya bundan sonra insanları tam susturucam :)

Cok sevindim icinin rahatlamasina... cocuklar cani her istediginde herseyi yapiyor merak etmeyin dicem ama bende hala ne zaman konusacak ne zaman sunu yapacak diye stresle bekliyorum bazen...

Benim bir kuzenim 7 yaşındayken konuşmuştu bir daha susturamadık
Ama zaten daha çok küçük ablamın kızı da 15 aylık o da daha konuşamıyor. Zamanla olur annesi inşallah dert etme çok fazla
Bende 3 yasina kadar hicbirse soylememisim:) bir suru doktora goturmusler, bir sabah bir uyanmisim bicir bicir konusuyomusum o gunden beri de sustugum gorulmemistir:)

Muhtrmelen genetik bir durum ama insanin kafasina da takiliyor ister istemez... cocuk demek stres demek:)

dönmeye başladımı bebeginiz yardımcı olmadan?benim 7ayına girecek bir
bebegim var daha bi ay öncr ayaklarını dik tutmaya başladı kucagımıza alınca dizlerini büküyordu şimdi dik duruyor ,benim bebekte hala dönmüyor dönmek için çabalamıyor mesela anlatmışsınız topu kutuların içine kendisi koyuuor filan diye tuhafıma gitti maşaAllah ne güzel gelişimi dönmemesini sorun etmeyin

Ayyy gerçekten mi benim kızımda 10 aylık ve emeklemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…