• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 aylık bebeğim otizm mi ?

Adıyla seslenince bakma için henüz erken. Bi 9 ayı bekleyin en azından. Kafada kurup kendinize hayatı zehir etmeyin. Folik asitten zengin beslenin ve besleyin.

Sizi anlıyorum ama hak vermiyorum. Çocuğunuza neden bir hastalık yakıştırıyorsunuz? Sosyal medyadan öğrenilenlerle annelik/babalık yapılamıyor. İnsanı germekten başka bir işe yaramıyor. Şu dönemin modası da otizm veya dehb. Herşey bu ikisine bağlanıyor ama genellikle hiç alakası olmuyor. En güzel zamanlarınızı bebeğiniz için böyle düşünerek harcamayın. Sadece huysuz ve ağlak bir bebek olabilir. Hamileliğiniz nasıldı? Neler yaşadınız bir düşünün. Siz bu kadar kendinizi yiyip bitirirken bebeğiniz nasıl sakin olsun ki
Kaygı bozukluğu yaşıyorum sanırım bir şeyler üst üste geliyor ve ben patlama noktasına geldim sanırım…

Bebek kucakta etrafı izler. Oyuncağına odaklandıysa seslenmeniz onun dikkatini dağıtır dönmek zorunda değil sesinize. 6 aylık bebeğe bu kadar yüklenip kendinizi üzmeyin. Otizm tanısı 2-3 yaşta koyulabilir en erken. Otizmli olsa ne yapacaksınız şu an mesela ?
Tabi ki de yapacak bir şey yok kafada kurmak sanırım benimkisi

Bakın hepsi normal daha bebeğiniz küçük yüklenmeyin . Benim bebeğim 4.ayın içerisinde oda seslenince bakmıyor huysuzluk yapıyor çünkü bunlar bebek tabiki de yapacaklar çok fazla şey dikkatlerini çekiyor ve doktorunuz doğru söylemiş her çocuk farklıdır 🥰
Allah razı olsun hepinizden içime su serptiniz

Kızlar merhaba bebeğim doğduğundan beri hep huysuz hep ağlıyor emzirmek kavga kıyamet uyutmak kavga kıyamet. Ben mi çok evhamlıyım yoksa artık tükenip kendimce bir sebebe mi bağlamaya çalışıyorum bilmiyorum. Sürekli bir meme reddi ve biberon reddimiz var. Şu an 5 aylık katın üstü oyuncaklarıyla oynarken seslenirim bazen bakar bazen bakmaz. Kucağıma alıp göz teması kurmaya çalışıyorum beni ittirip hep etrafa odaklanıyor. Doktorlara emme ve ağlama krizlerini anlattıgımda huysuz bebek , bazı bebekler böyledir gibi tatmin olamadığım cevaplar alıyorum. Sizden ricam bu durumu yaşayanlar varsa bana bir fikir vermeniz içim içimi kemiriyor günlerdir bir nedeni olmalı değil mi sizcede bu kadar huysuzluk bana normal gelmiyor …
Benim oğlum da çok aglak ve huzursuz bir bebekti.

Kulak testi yaptırabilirsiniz,belki duyma problemi vardır.Otizm tanısı 3 yaştan sonra konuluyor demişti özel eğitim öğretmeni arkadaşım

Tabi ki de yapacak bir şey yok kafada kurmak sanırım benimkisi
Aynen öyle ayına göre normal bunlar. Sonra bu anlarını tekrar yaşayamayacağız keyfini çıkarın. Çok sevin çok sarılın. Sizin stresinizi hissettiğini unutmayın

Benim oğlum da çok aglak ve huzursuz bir bebekti.

Kulak testi yaptırabilirsiniz,belki duyma problemi vardır.Otizm tanısı 3 yaştan sonra konuluyor demişti özel eğitim öğretmeni arkadaşım
Doğdugunda yapılmıştı testten geçmişti

Kızlar merhaba bebeğim doğduğundan beri hep huysuz hep ağlıyor emzirmek kavga kıyamet uyutmak kavga kıyamet. Ben mi çok evhamlıyım yoksa artık tükenip kendimce bir sebebe mi bağlamaya çalışıyorum bilmiyorum. Sürekli bir meme reddi ve biberon reddimiz var. Şu an 5 aylık katın üstü oyuncaklarıyla oynarken seslenirim bazen bakar bazen bakmaz. Kucağıma alıp göz teması kurmaya çalışıyorum beni ittirip hep etrafa odaklanıyor. Doktorlara emme ve ağlama krizlerini anlattıgımda huysuz bebek , bazı bebekler böyledir gibi tatmin olamadığım cevaplar alıyorum. Sizden ricam bu durumu yaşayanlar varsa bana bir fikir vermeniz içim içimi kemiriyor günlerdir bir nedeni olmalı değil mi sizcede bu kadar huysuzluk bana normal gelmiyor …
Benim de oğlum ne emdi ne uyudu .Hep ağlayan bir bebekti ama son derece sağlıklı gelişimi normal seyreden bir çocuk ve şu an 8 yaşında .Üzmeyin kendinizi bunlar bir belirti değil bana göre🙏🏻

En çok vicdan azabı çektiğim nokta da bu sakin olamamam :(
İnstagramda takip etmeyin böyle şeyleri. Onun yerine fizyoterapi ve oyun sayfalarını takip edin. İnstagramda bir hesap var karşıma çıkıyordu bebekleri otizmliymiş 6.ayda normaldi 7.ayda normaldi ama şunu yapardı bunu yapardı gibi yanlış yönlendiren cümleler kullanıyor aslında söyledikleti her bebeğin yaptığı normal davranışlar yani :) engelledim hemen. Osman gönülal ı takip edin gerçekten kontrolcü anneler çocukları mutsuz ediyor. Yapmayın böyle bazı şeyleri ama anneyim deyip arkasına sığınmayın. Bebeğiniz siz ne yapıyorsanız onu öğrenecek bunu unutmayın

İnstagramda takip etmeyin böyle şeyleri. Onun yerine fizyoterapi ve oyun sayfalarını takip edin. İnstagramda bir hesap var karşıma çıkıyordu bebekleri otizmliymiş 6.ayda normaldi 7.ayda normaldi ama şunu yapardı bunu yapardı gibi yanlış yönlendiren cümleler kullanıyor aslında söyledikleti her bebeğin yaptığı normal davranışlar yani :) engelledim hemen. Osman gönülal ı takip edin gerçekten kontrolcü anneler çocukları mutsuz ediyor. Yapmayın böyle bazı şeyleri ama anneyim deyip arkasına sığınmayın. Bebeğiniz siz ne yapıyorsanız onu öğrenecek bunu unutmayın
Çok haklısınız benim son dönemde hayatımda babamın kanser olması eşimin tarafıyla sıkı tılarım hamileliğim vs hep birikti üst üste ve nedense her zaman ber şeyin en kötüsüünü arar bekler oldum

Back