Bebeğim Tembel mi?

Yaşarken çok zor ya.Benm kızımda 10.5 aylık emekledi ama kaplumbağa gibi.Dönmek yuvarlanmak da belki 9 ayı bulmuştur.Kilosunu taşımayamadı yavrum.

13.5 aylık yürüdü arada ağladım galiba şu an emin olamadım insanlar çok konuşup üzüyorlar, işte ben sürekli arabaya koyduğum için yürümüyormuş,çaba göstermiyormuşum.Çocuk çabaya karşılık vermedi.Ama insanlar anlamadı.

Bi de kilolu gözler de çekik.Yürümeyince de down sendromlu sanan mı ararsın,hepsi var.

Üzülme yuvarlanır da yürür de.Hatta yürümez koşar.Boşuna üzülmüşüm dersin.

Ay hiç sormayın. Yani bebeğimin güzel şeylerini görmüyorlar ama vay nasıl emeklemez nasıl yürümez diye saçma sapan konuşuyrolar işte. Evet bence de kilodan ya.

Yan dönüyor hatta yatıyor ayağından azıcık kaldırınca da yüzüstü dönüyor ama kendi kendine de dönüyordu fakat birden bıraktı. Ellerimle ayağının altına destek yaptığımda itiyor gidiyor. Fakat kendi kendine hiçbir emekleme dönme çabası yok :) bizimki de kontrol ediyor her şeyini. En sonki kontrolde dönüyordu o yüzden sormadım. Ama bu ayki kontrolde sorucam inşallah.

İnsanlar kusur bulmayı çok seviyor. Sinir oluyorum. İnşallah koşsun ya :)

E benimki 8 aylık dönüyor ama kutuya top koymuyor ,eline verdiğim her topu ısırmaya çalışıyor :)
Takılmayın çok fazla .bizöni de emeklemeyi sevmiyor ,doktoru kilosu biraz var ahır geliyordur dedi.

E benimki 8 aylık dönüyor ama kutuya top koymuyor ,eline verdiğim her topu ısırmaya çalışıyor :)
Takılmayın çok fazla .bizöni de emeklemeyi sevmiyor ,doktoru kilosu biraz var ahır geliyordur dedi.
Kaç kilo sizinki acaba? Bizimki ağzına bir şey koymaktan nefret ediyor midesini bulandırıyor. Ek gıdayı daha 3 kaşık almamıştır. Ne yapıcam bilmiyorum :)

Yaww Kurban Olam Su Çocukları Rahat Bırakın. Yok Bu Çocuk Çok Zayıf, Yok boyu Kısa, Yok Gazını Nie Çıkarmıyor, Yok Bugün Nie Sıcmadı. Çocukları Küçük Yaşta Dert Sahibi Ettiniz Gittiniz.Elaleme Karşı Kulakları Tıkayın

Benim bidik 10 aylikken garip gurup emekliyordu duzgun emeklemesi 11 aya denk geldi. Ama arkadasin bebegi 6 aylik kendi kendine tutunup kalkiyor gozlerimle gordum videosunu. Bizimki 10 aydan sonra basladi mesela ufak ufak o da.

Koşunca unutma yaz bana :)Bi de kilo verirsin Peşinde gezerken .

ya beni o kadar yordu hiç şikayet etmedim,çok bekledim artık koşsun yürüsün bişey demem dedim.

Aksi gibi onunla aynı zaman doğanlar emeklemeden yürüdü falan

Zaten bu etraftakiler hiç susmaz en birinci en mükemmel onlar canım benim sadece Dr unu dinle o normal diyorsa hiç bseyi sıkıntı yapma bı bakarsın hepsi peşpeşe olur yada olmadan direkt yürür her bebeğin gelişimi farklıdır onu geç 2.bebegin bile gelişimi farklı oluyor üzme kendini boşver tadını çıkar hazır yaramazlık seviyesine gelememisken bol bol sev emekleyip yürümeye başlayınca kaciyolar çünkü

Herhangi bir sağlık sorunu olmasında bırak bu dönem tembel olsun
Ne yani kim daha çalışkan diye yarışa mi sokacaklar:)))
Bu arada çok severim bebekleri
Sağlıkla büyüsün

Annelik :) bu arada ona bir şey yansıtmam ki şükür çok mutlu bir bebek.
Benim bidik 10 aylikken garip gurup emekliyordu duzgun emeklemesi 11 aya denk geldi. Ama arkadasin bebegi 6 aylik kendi kendine tutunup kalkiyor gozlerimle gordum videosunu. Bizimki 10 aydan sonra basladi mesela ufak ufak o da.
Her bebek dediğiniz gibi farklı farklı. Ben daha çok zihinsel aktiviteye odaklandım sanırım bedensel aktiviteleri yaptırmayı unutmuşum :)

Yazıcam inşallah teşekkürler :)
Aynen bol bol seviyorum zaten. Annelik çok farklıymış :)

Kaç kilo sizinki acaba? Bizimki ağzına bir şey koymaktan nefret ediyor midesini bulandırıyor. Ek gıdayı daha 3 kaşık almamıştır. Ne yapıcam bilmiyorum :)
8.5 aylık 11 kilo benim oğlan .(boyu uzun olduğu için kurtarıyoruz )bizimki ne bulursa ağzında ,ben de yarın kutuya top koyma çalışmalarına başlayayım bari ,aklıma takıldı :)

Herhangi bir sağlık sorunu olmasında bırak bu dönem tembel olsun
Be yani kim daha çalışkan diye yarışa mi sokacaklar:)))
Bu arada çok severim bebekleri
Sağlıkla büyüsün
Teşekkür ederim. Evet çok şükür sağlıklı. Benimki de geç emeklesin yani acelemiz yok diyorum ama bu bi kaç gündür 4 bir yanımdan saldırılar başladı sinirlerim bozuldu.

8.5 aylık 11 kilo benim oğlan .(boyu uzun olduğu için kurtarıyoruz )bizimki ne bulursa ağzında ,ben de yarın kutuya top koyma çalışmalarına başlayayım bari ,aklıma takıldı :)
Maşallah. Benim ki de 7,5 aylık 9,5 kilo. Bir de oyuncak bir tableti var harfleri öğretiyor. Onlara basıp konuşturuyor. Ellerini iyi kullanıyor. Sanırım bu tarz şeylere çalıştırmaktan diğer türlü tembelleşti :)

Maşallah size de :)
Biz de genelde fiziksel aktiviteye yöneliyoruz ,elinden tutunca adım atmak boşuna gidiyor yada oyuncaklarının üzerindeki başkaları evirip çeviriyor .bir de siz de onunla yuvarlanmayı deneyin ,siz de görünce belki yapmaya çalışır malum herseyi taklit ediyorlar .ben yanında habire emekliyorum :)))

Ben o aylarda hiç Arastirmadim kafama takmamak icin. Biraz pimpirikli biriyim oglumun saclari hala tam cikmadi mesela ben de onu kendime dert ediyorum. Kendi huyumu bildigim bildigim icin hic arastirmadim 8 ayda desteksiz oturuyordu 12 aylikken yurudu. Ben 7 ayliktan 10 aya kadar örümceğe koydum, örümcekte çok mutluydu onun hareket ihtiyacini karsiladi ve bir yerlerden bir yere gidebilmek onu aşırı mutlu ediyordu. 10 aylikken orumcegi biraktigimizda (Boyu biraz fazla uzun oglumun) yürüyene kadar çok sıkıldı. Bence örümceğe koymayi düşünün onun hem enerjisini atar hem hareket etmek onu mutlu eder.

Yapıyorum yapmaz mıyım? Durup bana gülüyor

Ya örümcekle ilgili zamanında çok kötü bir anım var bir de örümcekten düşüp boynu kırılıp vefat eden bir bebek biliyorum. Bir de ayak gelişimi için tavsiye etmiyor doktorlar. Bu sebeplerden örümcekten çok korkuyorum.

Yanlış Anlamayın Size Istinaden Değil, Genelleme Yaptım. Şimdiki Anneler Çok Pimpirikli. Oysaki Çocuk Sağliklıysa, Boyu Kilosu Cok da Takilmicak Detaylar. Sizi Anlıyorum Ama, Sürekli Kıyaslama Yapan Bir Milletiz Çünkü.

Evet her cocugun gelisimi farklidir ama ben yerinizde olsam elalemin dedigine degil doktorun dedigine takilirdim daha cok.

Daha kucucuk bir bebegin donmek, emeklemek istemeyecek kadar "kilolu" olmasi cok kötü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…