• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 aylık bebeğim otizm mi ?

Otizm tanısı çok iyi bir uzman tarafından ,erken dönemde de koyulabilir yani bebeklik döneminde.Tabii ciddi belirtiler olmalı bunun için ki sizinki öyle görünmüyor ve de çok erken .Erken tanı da hayat kurtarır ona göre destek alınır çok yol kat edilir .Arkadaşımın oğluna 18. ayda kesin tanı konulmuştu .

2 aylıkken geçirdi antibiyotik kullandık geçti tekrarladı mı bilemem tabi
Benim oglumun kulağında birkaç kez iltihap oldu,sıvı birikmesi de oldu.Kulak ile ilgili problemler dil gelişimini de etkiliyor,önemli yani baktırmak lazım
Kulağını tutuyor mu diye dikkat edin bakalım

Benim oglumun kulağında birkaç kez iltihap oldu,sıvı birikmesi de oldu.Kulak ile ilgili problemler dil gelişimini de etkiliyor,önemli yani baktırmak lazım
Kulağını tutuyor mu diye dikkat edin bakalım
Uykuya geçerken genelde çekiştiriyor

Çok haklısınız benim son dönemde hayatımda babamın kanser olması eşimin tarafıyla sıkı tılarım hamileliğim vs hep birikti üst üste ve nedense her zaman ber şeyin en kötüsüünü arar bekler oldum
Bazen böyle üst üste gelir sizi çok iyi anlıyorum. Ama bebeklerimizin bir suçu yok onlar büyümeye öğrenmeye çalışıyorlar. Yarın kendinize yeni bir gün hediye edin. Bebeğinizle stressiz bir gün geçirin :)

Bazen böyle üst üste gelir sizi çok iyi anlıyorum. Ama bebeklerimizin bir suçu yok onlar büyümeye öğrenmeye çalışıyorlar. Yarın kendinize yeni bir gün hediye edin. Bebeğinizle stressiz bir gün geçirin :)
İhtiyacım olan cümle buymuş gözlerim doldu şu an hatta biraz ağlamışta olabilirim

İhtiyacım olan cümle buymuş gözlerim doldu şu an hatta biraz ağlamışta olabilirim
Mutluluktan ağlayın inşallah hep :) bebeğinizi sağlıkla huzurla büyütün hepimizin böyle dönemleri var geçecek biz de bebeklerden öğreniyoruz bir sürü şey

Merhabalar benimde ikizlerim var 2 yaşında bı kız bı erkek oğlum benide hep kuşkuya düşürüyor .. sevindiginde kanat çırpıyor arada herzaman dgl seslendiği de bakıyor ama işaret etmiyor komut almıyor baba geldi dediğimde kapıya kosuyor babasi saklanıyor onu arıyor buluyor. Anne diyor sadece ağzı dolu biseyler anlatıyor anne ııı ııı yapıyor kardesiyle iletişimi yok sürekli kavga ediyolar kafa atıyor sinirlendiğinde dişlerini sıkıyor arabayla oynar nadiren tekerleklerine bakar .. oyun parklarında yastaslariyla oynar izler onları sonra yaptıklarını yapar .. bende doktora götürdüm ekran izlettik uzun sure şimdi kapattık dedim 1 hafta oldu dedim 2 hafta sonra bidaha görelim dedi . Gelişim testiyle pediatriye yolladı. Bazen çok şüpheleniyorum bazen bişey yok diyorum .. 1 haftadır yanyan bakmaya başladı .. kolidorda koşar seslenince dönüp gelir ama.komut yok bizde su getir bunu getir yok . Ama haftaları bilir seslerini çıkarır meyveleri bilir .. cırt cırtlı kitap aldım onlara hayvanları yerleştirir yerlerine renkleri yerleştirir doğru bı şekilde göz temasimiz var kanat cirpmasi ,kolidor boyu sürekli koşup gelmesi ve sinirlendiğinde dış sıkıp kafa atması beni suphelendiriyor . Otizm dglde. Gelişim geriliği gibi hissediyorum Bilgisi olan yazarsa sevinirim .

Merhabalar benimde ikizlerim var 2 yaşında bı kız bı erkek oğlum benide hep kuşkuya düşürüyor .. sevindiginde kanat çırpıyor arada herzaman dgl seslendiği de bakıyor ama işaret etmiyor komut almıyor baba geldi dediğimde kapıya kosuyor babasi saklanıyor onu arıyor buluyor. Anne diyor sadece ağzı dolu biseyler anlatıyor anne ııı ııı yapıyor kardesiyle iletişimi yok sürekli kavga ediyolar kafa atıyor sinirlendiğinde dişlerini sıkıyor arabayla oynar nadiren tekerleklerine bakar .. oyun parklarında yastaslariyla oynar izler onları sonra yaptıklarını yapar .. bende doktora götürdüm ekran izlettik uzun sure şimdi kapattık dedim 1 hafta oldu dedim 2 hafta sonra bidaha görelim dedi . Gelişim testiyle pediatriye yolladı. Bazen çok şüpheleniyorum bazen bişey yok diyorum .. 1 haftadır yanyan bakmaya başladı .. kolidorda koşar seslenince dönüp gelir ama.komut yok bizde su getir bunu getir yok . Ama haftaları bilir seslerini çıkarır meyveleri bilir .. cırt cırtlı kitap aldım onlara hayvanları yerleştirir yerlerine renkleri yerleştirir doğru bı şekilde göz temasimiz var kanat cirpmasi ,kolidor boyu sürekli koşup gelmesi ve sinirlendiğinde dış sıkıp kafa atması beni suphelendiriyor . Otizm dglde. Gelişim geriliği gibi hissediyorum birde anı dalislarimiz var 10 snlik ara ara yapıyor bunu kasılma yok sadece dalıp kendine geliyor seslenince Bilgisi olan yazarsa sevinirim .

Back