- 29 Ağustos 2014
- 1.367
- 2.487
- 31
-
- Konu Sahibi Janet Jak Esim
Ben de oglum duşme egilimine girince direk kaldirdim orumcegi, benim oglum biraz erken uzadi ama şöyle söyleyeyim minik bebeklerin pek düşme ihtimali yok. Tabi isterseniz doktorunuza bir danişin içinize sinmezse siz bilirsiniz. Fakat bebekleri çok mutlu ettigine emin olabilirsiniz onlara bambaşka bir dünya acilmis oluyor.Ya örümcekle ilgili zamanında çok kötü bir anım var bir de örümcekten düşüp boynu kırılıp vefat eden bir bebek biliyorum. Bir de ayak gelişimi için tavsiye etmiyor doktorlar. Bu sebeplerden örümcekten çok korkuyorum.
Sadece anne sütü alıyor ve anne sütü obez yapmaz. Diyet yaptıracak değilim :) bu yoruma güldüm kusura bakmayın :)Evet her cocugun gelisimi farklidir ama ben yerinizde olsam elalemin dedigine degil doktorun dedigine takilirdim daha cok.
Daha kucucuk bir bebegin donmek, emeklemek istemeyecek kadar "kilolu" olmasi cok kötü...
Evet benim oğlum da mutlu olur eminim ama korkuyorum. Bu ayki kontrolde doktoruna söyleyeyim bakayım olur derse belki alırım:)Ben de oglum duşme egilimine girince direk kaldirdim orumcegi, benim oglum biraz erken uzadi ama şöyle söyleyeyim minik bebeklerin pek düşme ihtimali yok. Tabi isterseniz doktorunuza bir danişin içinize sinmezse siz bilirsiniz. Fakat bebekleri çok mutlu ettigine emin olabilirsiniz onlara bambaşka bir dünya acilmis oluyor.
Neden 7.5 aylik yalnizca anne sutu alıyor? Ek gidaya geçmediniz mi?Sadece anne sütü alıyor ve anne sütü obez yapmaz. Diyet yaptıracak değilim :) bu yoruma güldüm kusura bakmayın :)
Sadece anne sütü alıyor ve anne sütü obez yapmaz. Diyet yaptıracak değilim :) bu yoruma güldüm kusura bakmayın :)
Gelişimi iyi olduğu için 7 aylıkken geçtik geçtik ama asla almıyor ek gıda. Her gün özenle hazırlıyorum doktorun verdiği tarifleri falan ama yok ağzını açmıyor en fazla bir bebek kaşığı yer o da zorla. Zamanla yiyecek diyor doktoru bakalım inşallah :)Neden 7.5 aylik yalnizca anne sutu alıyor? Ek gidaya geçmediniz mi?
Ayrica insanlarin kilo konusunda söylediklerine hiç bakmayin. Benim oglum da anne sutu alirken pofiş pofişti. Şimdiki kadınlar iyi besleniyor bir sürü sutumuz oluyor bebeklere fazla fazla yetiyor ve kusuyorlar, her söyleyene acikladim anne sütünün kilosundan bir şey olmaz diye. Şimdi 1.5 yaşında 1 yaşından beri kilo almadi filinta gibi oldu yürüdügunden beri. :)
Yok normal normal :)Kilodan dolayi dönme, emekleme vs yapmiyor diyince normal oldugunu dusunememistim.nebiliyim
Meraba canim. Baskasi yazdi mi bilmiyorum yazayim istedim. Benim kizimda iilk 5 aylikken yuzustu dondu ama oyle cok cok dönmüyordu. Ben usur diye yere pek birakmazdim. Sonra yere yorgan atip etrafa sevdigi oyuncaklari dagitirdim. Zamanla iyice dönmeye basladi. Ama bir turlu oturtamadik cocugu. Kesinlikle oturmazdi. 8 aylikken evi dönerek gezmeye basladi. 9 aylikken yerden destek alip kalkti ve dengesini kurmaya baslar baslamaz oturmasi duzeldi. Bu seferde emeklemiyor diye evham yaptik. Emekleme pozisyonuna gecmiyodu bile. Ramazanin ilk haftasi 10.5 aylikken emeklemeye ve ayni ayni hafta koltuktan tutunup kalkti. 11 aylik siralamaya basladi 13 aylik yurudu yani yeterki rabbim ol desin. Tabi biz de desteklemekten vazgecmicez. Bu arada bence yere saglam basiyorsa erken bile yurur. Merak etme illa donmek yada emeklemek zorunda degilHerkese merhaba. Çok fazla dert etmeye başladım kendime. Sanırım çevremdeki insanların dediklerinden etkileniyorum.
Oğlum 5 aylıkken yan dönmeye başladı, 6 aylıkken kendi kendine yüz üstü dönebiliyordu. Ama şimdi kendi kendine dönmeyi de bıraktı, yüzüstünden sırt üstüne de dönmüyor. Emeklemiyor. Yüz üstü durmaktan nefret ediyor, ağlıyor. 7,5 aylık şu an.
Yaşıtlarını görüyorum resmen yuvarlanıyorlar yerde. Ama benimki hiç sevmiyor.
El becerisi güzel, ayakta kalmayı seviyor ama kendi başına kalamıyor biz tutunca dimdik yapıyor kendini.
Oyuncaklarıyla güzel oynuyor, kitabının sayfalarını çeviriyor, topları kutunun içine koyuyor geri boşaltıyor, Söylediğim çoğu kelimeyi tekrar ediyor. Ama dönmüyor emeklemiyor. Doktorumuza göre kilolu olduğu için böyle ama kaç gündür kafamı şişirdi insanlar, sinirlerim bozuldu.
Yok neden dönmüyor, yok neden emeklemiyor, bizimki bu ayda yürüyordu bilmem ne demeye başladılar.
Ben diyorum her bebeğin gelişimi farklı diye ama anlatamıyorum ki.
Ve içten içe dert etmeye başladım sanırım.
Sizin bebekleriniz ne zaman dönmeye emeklemeye, yuvarlanmaya başladı acaba? Çeşitli hareketler var mı yapmamız gereken? Yoksa akışına mı bırakalım?
Hahhahhaa tembellikten araç kullanmayı öğrenmişEvet göbişi zorluyor özellikle
Ya ben de dedim bence siz yanlış biliyorsunuz nasıl 8 aylık yürüyebilir ki dedim ama yok takmışlar. Ama aynı çocuk 4 yaşında konuşmaya başlamış. İşte herkesin gelişimi farklı.
Ayrıca aynen aşırı keyif adamı. Başında civciv olan bir sopası var ve onunla oynamayı çok seviyor. Oyuncakları uzakta olunca dönüp almak yerine sopayı uzatıp getirtiyor
Oy maşallah ne güzel. Her çocuk aynı değil işte. Benimkini de matematiğe yönlendirmek istiyorum. Bu hayatta her şey matematik çünkü :)
Gorunce yazmak istedim. Kizimin 3-5 ay arasi oyle bir salyasi vvardiki herkes bu erken diş cikarcak dedi. İlk disi 9 ayda cikti :))Kilodan dolayı olabilir :) onceden donuyomus belki bu onu zorluyor olabilir suan kac kilo, benim bebegım de 3 ay bir haftalık oldu :) bı kac gundur yattıgı yerden kafasını ve ayaklarını kaldırıyor surekli elleri agzında salyası akıyo acaba diyorum dıs yerlerimi kasınıyorkı daha erken ama,
Birde millet konusur, herseye karısmaya bayılırlar benim cevredede var onlardan umursama.
Ay tatlımBenim oğlumda 28 nisan doğumlu seninkiyle hemen hemen aynı zaman herhalde :)
Her bebeğin gelişimi farklı oluyor kimi erken yapar kimi geç yapar biliyorsun sende zaten aa seninki şunu yapmıyor mu bunu yapamıyor mu diyenleri hiç duyma bile.
Benimki de tombik :)
Sağlıklı olsunlar da herşey zamanla oluyor zaten
Alttan iki dişi geçen ay çıktı bir aydır emekliyor yüz üstü durmayı yatmaktan daha çok seviyor gecede hep yüzüstü dönüp yatıyor yerde oyuncak kutusunu devirip oyuncaklarını çıkarıyor kutunun içine giriyor son iki aydır soyup giydirmek altını değiştirmek epey zorlaştı başedemiyorum kaçmaya çalışıyor yoruyor insanı yani. Öpücük atıyor baba diyor anneyi de hafiften söylemeye çalışıyor ama baba kadar net değil. Tırmanabileceği yerlere tırmanıp tutunarak ayağa kalkabiliyor ama yaslanmıyorsa bir iki saniye sonra oturuyor. Emekleyerek bir odadan diğerine geçebiliyor.
Geçen ay anneannesi yürüteç alıp gelmiş ben anlamayı düşünmüyordum çünkü doktorlar önermiyor kullanmayın diyorlar annemede bunu söylemiştim ama annem dayanamamış almış gelmiş kırılmasın diye o varken koydum içine baktım çok mutlu şimdi hergün sadece 15 dk yürüten kullanmasına müsade ediyorum. O süreçte de saklambaç oynuyoruz :) koltuğun arkasına geçip neredeyim ben diye sesleniyorum ismiyle veya odanın kapısından çıkıyorum sesimi takip edip beni bulabiliyor bulduğunda da kahkaha atıyor :)
Eğer mutfktaysak hemen çekmeceleri açıyor içinden alabildiklerini alıp oynamaya çalışıyor . Biraz başetmesi zor bir çocuk olucak sanırım .
Senin bebişinin kilosu ne kadar ?
Hım Insallah bizimkisi ıcınde erkendir gerci benim oglum doymuyor sureklı yemek yeme ıstegı var agzı hıc bos kalmıcak :) belki ondan da olabilir.Gorunce yazmak istedim. Kizimin 3-5 ay arasi oyle bir salyasi vvardiki herkes bu erken diş cikarcak dedi. İlk disi 9 ayda cikti :))
Ay tatlımNasıl mutlu olmasın,yürüteç ayaklarını yerden kesiyor
O donemlerde hizli buyuyorlar ya doymak bilmiyorlar. Umarim ileride de istahli olur :)Hım Insallah bizimkisi ıcınde erkendir gerci benim oglum doymuyor sureklı yemek yeme ıstegı var agzı hıc bos kalmıcak :) belki ondan da olabilir.
Sağlıksız diyorlar nedense,ben de kullandım çocuklarıma,kanat takmış gibi mutlu oluyorlar gerçekten,tabii saatlerce bırakmak sakıncalıdır,ölçülü oldukça faydalı buluyorum benHiç almasam bütün gün ordan oraya gider durur herhalde sürekli dik durmak istiyor sanırım o yüzden daha çok seviyor . Geçen gün kağıda bir not yazıyordum bir döndüm sesi çıkmayınca salondan yatak odasına gitmiş napıyorsun oğlum sen burda diyince yanımdan koşup kaçmaya çalışıyor gülerek sanki anlıyor onu yaramazlık yaparken yakaladığımı