- 21 Ocak 2015
- 1.056
- 528
- 123
- Konu Sahibi Janet Jak Esim
-
Cnm benim oğlumda çok hareketli.ben daha cok size yazmak istedim, kizim 14 aylik yurudu 3 yasinda da konusamiyordu.fiziksel gelisimi iyiydi. o yuzden insanlar daha da bir sasiriyordu buyuk zannediyorlardi. ben de cok dertleniyordum bir cok seyi arkadaslarindan gec yapti,arkadas edinmedi 4 yas bitene kadar. akici konusmasi 5 yasini buldu. ayni zamanda okumayi da ogrendi kendisi ki en cok buna sasiririm. ben ona yatarken 6 yasina kadar kitap okudum her gun.hiperaktif belirtileri de gosteriyordu. yasina uygun legolar puzzle lar gezme tozma jimnastik yuzme, satranc, dikkat gelistirme setleri neler neler yaptik. cunku surekli hareket halindeydi.amacsizca kosardi evde.su an 1. sinifta sinifta da iyiler arasinda, hic bir problemi yok.siz anne olarak zihinsel gelisimini farkedersiniz, cevrede olan biteni anliyor ve ogreniyorsa sıkıntı yoktur. kendi durumumuzu ornek olarak yazdim. ailelerin bu endiselerinden yararlanip maddi kazanc saglamaya calisan cok uzman var.uyarmak istedim. siz ilgilendiginiz surece o gelisecek.bir de iyi bir anaokuku secmenizi tavsiye ederim.aksama kadar masa basinda kagit boyama yaptirip vakit oldurenler degil.gercekten cocuklarin rahat hareket ettikleri spor sanat dersleri olan anaokullari buyuk fayda sagliyor.
Inşallah aynenKayserililerin lafıyla #gadasına alsınlar". Salla ya bana da neler diyorlar bebeğim kolik diye. Hepsini utandırır o büyüyünce. Ne oluyor erken yapınca, madalya mı takacaklar. İlerde görürler, ay g.tüm de geç.
Bazi cocuklar yuz ustu yatmayi sevmez. Hemen sirt ustune donerler, engel olursaniz aglarlar. Ancak, yüz üstü oynamaları sırt boyun göğüs ve kol kaslarının gelişimi açısından önemli. Yüz üstü yatırıp göğsünün altına minik bir yastık koyup önüne de sevdiği bir oyuncak veya ayna koyup oyun oynayın. Az az alıştırmaya çalışın.Teşekkür ederim inşallah öyle olur :)
Oturuyor ama desteksiz duramıyor. Yani ayaklarını tutup oturuyor ama öne doğru eğiliyor. Kafası da biraz büyük :)
Hiç sormayın diş çıkarıyor çok acısı var. İki tane çıktı diğerleri de üst üste çıkıyor. Yavrum çok canı yanıyor.
Etrafta çok görüyorum bebeklerin çoğunun kafası buyuk. Neden acaba. Merak etmeyin bnmkide aynı öne doğru eğiliyor otururkenTeşekkür ederim inşallah öyle olur :)
Oturuyor ama desteksiz duramıyor. Yani ayaklarını tutup oturuyor ama öne doğru eğiliyor. Kafası da biraz büyük :)
Hiç sormayın diş çıkarıyor çok acısı var. İki tane çıktı diğerleri de üst üste çıkıyor. Yavrum çok canı yanıyor.
Anatomik olarak doğduklarında bedenlerinin yüzde kırk civarı kafadan oluşuyor, vücudu büyüdükçe bu oran düşüyor.Etrafta çok görüyorum bebeklerin çoğunun kafası buyuk. Neden acaba. Merak etmeyin bnmkide aynı öne doğru eğiliyor otururken
Herkese merhaba. Çok fazla dert etmeye başladım kendime. Sanırım çevremdeki insanların dediklerinden etkileniyorum.
Oğlum 5 aylıkken yan dönmeye başladı, 6 aylıkken kendi kendine yüz üstü dönebiliyordu. Ama şimdi kendi kendine dönmeyi de bıraktı, yüzüstünden sırt üstüne de dönmüyor. Emeklemiyor. Yüz üstü durmaktan nefret ediyor, ağlıyor. 7,5 aylık şu an.
Yaşıtlarını görüyorum resmen yuvarlanıyorlar yerde. Ama benimki hiç sevmiyor.
El becerisi güzel, ayakta kalmayı seviyor ama kendi başına kalamıyor biz tutunca dimdik yapıyor kendini.
Oyuncaklarıyla güzel oynuyor, kitabının sayfalarını çeviriyor, topları kutunun içine koyuyor geri boşaltıyor, Söylediğim çoğu kelimeyi tekrar ediyor. Ama dönmüyor emeklemiyor. Doktorumuza göre kilolu olduğu için böyle ama kaç gündür kafamı şişirdi insanlar, sinirlerim bozuldu.
Yok neden dönmüyor, yok neden emeklemiyor, bizimki bu ayda yürüyordu bilmem ne demeye başladılar.
Ben diyorum her bebeğin gelişimi farklı diye ama anlatamıyorum ki.
Ve içten içe dert etmeye başladım sanırım.
Sizin bebekleriniz ne zaman dönmeye emeklemeye, yuvarlanmaya başladı acaba? Çeşitli hareketler var mı yapmamız gereken? Yoksa akışına mı bırakalım?
Kizim emeklemeye bile 8aylikken mi ne basladi.. 13 14 aylikken ayaga kalkip siralamaya basladi ve bu aradaki bikac ay boyunca hep emekledi. Beni dusun bi de 6ay boyunca emekleyen bebek. Kalkip yurumuyoEvet aslında öyle ama çok taktım. Bir de bu aralar instagramda karşıma çıkıyor 6 aylık bebekler nasıl hareketli nasıl emekliyorlar resmen şok oluyorum onlar da biraz etkiledi beni aslında.
canım benim herkesin bebeği farklıdır mesela benim oğlum 14 aylıkken yürüdü 6,5 aylık doğmuştu ikizi 18 aylıkken yürüdü.İkisini de 10 aylık olana kadar koltuğa oturtmamıştım çünkü kendi kalkıp oturucak sanıyordum :)))) sonra dr a götürdüm 2 gün oturtunca kendileri desteksiz oturmaya başlamıştı.Kızımda kasık fıtığı olduğundan sanırım baskı yaptığı için yürümemişti 18 aylıkken ameliyat olunca o gece yürümüştü.Bence senin oğluna yapılan konuşmaları umursama genel itibariyle bir rahatsızlık varsa sen hissedersin takip et evde her altını açtığında jimnastik hareketleri yaptırabilirsin ben dr un söylediği gibi her alt açışımda cimnastik yaptırmıştım, sonra zamanla hepsi oluyor .Şimdi kocaman oldular .Sıkıntı yapma benim kıza da çok demişlerdi niye yürümüyor emeklemiyor diye ama hepsi geçti gittiHerkese merhaba. Çok fazla dert etmeye başladım kendime. Sanırım çevremdeki insanların dediklerinden etkileniyorum.
Oğlum 5 aylıkken yan dönmeye başladı, 6 aylıkken kendi kendine yüz üstü dönebiliyordu. Ama şimdi kendi kendine dönmeyi de bıraktı, yüzüstünden sırt üstüne de dönmüyor. Emeklemiyor. Yüz üstü durmaktan nefret ediyor, ağlıyor. 7,5 aylık şu an.
Yaşıtlarını görüyorum resmen yuvarlanıyorlar yerde. Ama benimki hiç sevmiyor.
El becerisi güzel, ayakta kalmayı seviyor ama kendi başına kalamıyor biz tutunca dimdik yapıyor kendini.
Oyuncaklarıyla güzel oynuyor, kitabının sayfalarını çeviriyor, topları kutunun içine koyuyor geri boşaltıyor, Söylediğim çoğu kelimeyi tekrar ediyor. Ama dönmüyor emeklemiyor. Doktorumuza göre kilolu olduğu için böyle ama kaç gündür kafamı şişirdi insanlar, sinirlerim bozuldu.
Yok neden dönmüyor, yok neden emeklemiyor, bizimki bu ayda yürüyordu bilmem ne demeye başladılar.
Ben diyorum her bebeğin gelişimi farklı diye ama anlatamıyorum ki.
Ve içten içe dert etmeye başladım sanırım.
Sizin bebekleriniz ne zaman dönmeye emeklemeye, yuvarlanmaya başladı acaba? Çeşitli hareketler var mı yapmamız gereken? Yoksa akışına mı bırakalım?
hosuna gidecek resimli hikaye serileri alin.. tek buyuk masal kitaplarindan zevk almamisti kizim, ben hikayeyi okurken resimlerine bakiyordu, siz 3 yas icin olan serilerden alacaksiniz.yasa gore kitap cok onemli seviyesinin uzerinde olursa dinlemez.neye karsi ilgisi varsa onla ilgili kitaplar bulursunuz, dinozorlar arabalar vs.. ayni kitabi defalarca okumanizi isteyebilir okuyun.3 yasini doldurdugunda osman abalinin dikkat gelistirme setlerini mutlaka oneririm.yerinde durmayan kizim bile her gun kitap yapalim diyordu.siz okuyorsunuz o isaretliyor.Cnm benim oğlumda çok hareketli.
Oğlum şuan 20 aylık.
Acaba hangi kitaplardan okumam lazım?
Önerdiğiniz bir kaç kitap var mı?
Bende aldım sadece küçük resimli kalın sayfalı kitaplar ama hepsini yırttı, yedi.hosuna gidecek resimli hikaye serileri alsim. tek buyuk masal kitaplarindan zevk almamisti kizim, ben hikayeyi okurken resimlerine bakiyordu, neye karsi ilgiau varsa onla ilgili kitaplar bulursunuz, dinozorlar arabalar vs.. 3 yasini doldurdugunda osman abalinin dikkat gelistirme setlerini mutlaka oneririm.yerinde durmayan kizim bile her gun kitap yapalim diyordu.siz okuyorsunuz o isaretliyor.
daha kucuk normal. kizim da bana okutmazdi kendi oynardi, oynasin.3 yas itibariyle yavas yavas ilgilenmeye basliyorlar, ozellikle krese gidince kitaplari daha cok sever.en azindan uyumadan once masal anlatabilirsniz basit duzeyde simdilik.veya gun icnde yaptiklarinizi konusabilirsiniz. sabirla olacak.Bende aldım sadece küçük resimli kalın sayfalı kitaplar ama hepsini yırttı, yedi.
Bana fırsat vermiyor göstermeye hemen sıkılıyor kalkıyor, atıyor. Çok tez canlı, yerinde durmuyo bi türlü.
Inşallah cnm ya, çok hareketli.daha kucuk normal. kizim da bana okutmazdi kendi oynardi, oynasin.3 yas itibariyle yavas yavas ilgilenmeye basliyorlar, ozellikle krese gidince kitaplari daha cok sever.en azindan uyumadan once masal anlatabilirsniz basit duzeyde simdilik.veya gun icnde yaptiklarinizi konusabilirsiniz. sabirla olacak.
hosuna gidecek resimli hikaye serileri alin.. tek buyuk masal kitaplarindan zevk almamisti kizim, ben hikayeyi okurken resimlerine bakiyordu, siz 3 yas icin olan serilerden alacaksiniz.yasa gore kitap cok onemli seviyesinin uzerinde olursa dinlemez.neye karsi ilgisi varsa onla ilgili kitaplar bulursunuz, dinozorlar arabalar vs.. ayni kitabi defalarca okumanizi isteyebilir okuyun.3 yasini doldurdugunda osman abalinin dikkat gelistirme setlerini mutlaka oneririm.yerinde durmayan kizim bile her gun kitap yapalim diyordu.siz okuyorsunuz o isaretliyor.
evet canim bu,Eki Görüntüle 2214419
Cnm bu mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?