Bebeğim beni sevmiyor mu ? :(

Bende aynı kaygılarla bi süre bekleyip hah şartlar uygun artık bebek yapabilirim deyip hamile kaldım. Ama malesef bi anda her şey değişebiliyor ve insan istemediği şeyleri yapmak zorunda kalabiliyor.. İnşallah aynı şey başınıza gelmez ve planladığınız, istediğiniz gibi anne olursunuz.

Ya arkadaslarimin bebekleri beni cok sever. Gorunce kucagimdan inmezler, bazen arkamdan aglarlar. Bu annelerini sevmedikleri anlamina gelmez ve anneleri de cocuklarini benden kiskanmaz. Hatta evden calisan arkadasim, ara ara yogun olunca beni cagirir, bu cocuk senin yaninda duruyor, gel de ben biraz calisayim der. Oz teyzesini senin kadar sevmiyor der.

Yani konu sahibi mesele tamamen senin kendine guvenmemenden kaynaklaniyor. Herkesin cocugu komsuyu, akrabayi seviyor, oynuyor, eve degisik biri geliyor, ilgilerini cekiyor. Bunda bu kadar içsellestirecek bir sey yok.

Öyle olmuyor işte. bebeğim benim kucağımdayken haftada bir gün iki üç saat anca gördüğü birine gitmek isteyince içim paramparça oluyor Allah düşmanıma yaşatmasın çok kötü bir his. beni sevmiyor istemiyor diye düşünüyorum. elimde olmuyor içselleştirmemek..

sevdir o zaman sen de
bebeğinle nitelikli zaman geçir.

aynı mantıkla babasını da sevmemesi lazım
erkekler akşamdan akşama görüyor
emzirmiyor altını değiştirmiyor vs.
bu durumda babayı da mı sevmiyor?

aşmaya çalisman lazim cunku hem kendini uzuyorsun hem de fazla normal bir his degil seninki, buyuterek yasiyorsun.

Dedigim gibi herkesin cocugu bu sekilde. Arkadasim benden kiskansa daha dokunmam o cocuga. Ben sevip evime donuyorum. Merak etmeyin yani herkes iki dakka sevip evine donuyor. Cocuk sizin cocugunuz, kimse alip kendi evine goturmuyor.

Yani sevmiyor mu beni diyorsunuz evdeyken ilgileniyorum tüm bakımını yapıyorum, oyun oynuyorum.

O planların tutmamasını en iyi bilenlerden biriyim sanirım. Yani biz de ne planlar yaptik adim adim ince ince hesapladik da hareket ettik ama hayatin getirdikleri herseyi tepe taklak etti.

Sizi suclamiyoruz lutfen yanliş anlamayin zaten siz sorumsuz bir anne olsaniz buraya konu acmazsiniz.

Ben artik bu yastan sonra bebek falan dusunmuyorum zaten dulum da. Ama hayat bu her zaman her sey kotü olmayacak ya bakalim :)

Sizin bebeginizle yakinlasmaniz merak etmeyin olacaktir çunkü bunu dert edindiyseniz bir yolunu mutlaka bulursunuz. Allah oglunuza ve size çok mutlu zamanlar nasip etsin insaalah. Guzel dilekleriniz için de teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Çoğu insanın bebeğinin bu şekilde olduğunu az evvel burada öğrendim. Normal bir durum olduğunu öğrenmek içimi rahatlattı. zaten konu açmamdaki sebep de buydu.

Çocuğunuz kayınvalidenize karşı bir sevgi besliyor. Ve onunla olmak istiyor. Neden bunu güç savaşı haline getiriyorsunuz, o daha bir bebek. Ve emin olun sizi çok seviyor. Bebeklerde amaç sonuç ilişkisi yoktur. Biraz daha büyük olsa belki evet onu bıraktığınız için size küstü diyebiliriz ama 7-8 aylık bir bebekten bahsediyoruz.

Evimize biri geldiğinde biz bile annemizi, eşimizi, çocuğumuzu bırakıp onunla ilgileniyoruz veya çocuğu birine bırakıp vakit geçirmek istiyoruz. Bu çocuğu veya diğer saydığım kişileri sevmediğimiz anlamına mı geliyor.

Lütfen çocuk gibi düşünmeyin. Siz yetişkin bir insansınız.

Bebeğinizin, annesinin siz olduğunun elbette farkında. Onunla özel şeyler paylaşın. Sadece ikinizin yaptığı bir aktivite oluşturun. Bol bol ilgi gösterin.

Çocuğun başka kişilere gösterdiği ilgiliye de lütfen müdahale etmeyin.

Ayrıca bir daha senin annen olmayacağım ne demek. Kaç yaşında olursa olsun hiçbir çocuğa karşı böyle bir yaklaşım kabul edilemez. İçim parçalandı resmen.

Bu konuda yazılmış kitapları okuyun, kendinize bu yönde bir ufuk açın. Boşu boşuna hem kendinizi hem bebeğinizi üzüyorsunuz.

3.5-4 aylık bebeğe yaptığınız tavır saçmaymış evet. 7.5 aylık da daha çok küçük.. Emziriyor musunuz?

Yalnız şu var ki bazı bebekler çok sosyal oluyorlar o nedenle eve farklı biri gelince o kişi daha çok ilgilerini çeker onu takip ederler.
Eğer bebeğe sürekli anneniz değil kv bakmış olsaydı da anneniz gelince yapacaktı eminim..

1 buçuk yaşında bebeğim var ben de 4 buçuk aylık işe başladım kv bakıyor onu da çok seviyor ama anne baba her zaman daha farklıdır.
Henüz çok küçük. Mesela 9 ay bebeklerin farkındalık ayıdır. Özellikle o ayda bazı şeyleri daha farklı görürler değiştiğini farkedersin. O aya kadar ve ondan sonra kendi daha fazla zaman ayırmak için şartlarını zorla.

Zamanla düzelir. Siz anlayamayacak bir bebeğe saçmasapan trip atmayın, kızmayın, bağırmayın yeter..

Ilk cocugumda ben ise baslayinca garip garip bakio gibi gelmisti :) birakip gittigim icin ole diyordum.. zmnla farklilasti tabii.. o zmnlar teyzesiyle cok vakit gecirmisti, suan en cok onun sozunu dinler onu sever.. ikinci oglum oyle degil.. cunku o benimld daha cok vakit gecirdi.. zmnla duzelecek.. zorunda olmasak calismayiz elbette bu durumlarda.. ama ne is yapiosun bende merak ettim sahsen?

Sakın anlayacağı çağa geldiğinde annen olmayacağım gibi bir cümle kurmayın. Her bebek annesini bilir ve sever.
Yaptığı da çok normal seni her gün görüyor ama kvden yeni bir insan. Onun ses tonu mimikleri incelemek hoşuna gidiyordur. İşten gelince üstünüzü bile çıkarmadan ona sarılın bi 10 dakika mıncırmalı kocaman sevgi gösterili oyunlar oynayın. Ve sürekli konuşun şarkı söyleyin neşeli olun. Bebekler duyguları sünger gibi emer. Siz rahat olursanız o da daha kolay adapte olur.

3,5-4 aylık bebeğe annen olmayacağım mı dediniz, bebeğiniz konu içeriğinden ziyade o anki sinirli halinizden korkup ağlamıştır. yapmayın lütfen gerçekten bebeğinize zarar verirsiniz. bu kadar erken işe başlamış olmanız, suçluluk duygusu yaşatıyor belki size. benimde 2 yaşında kızım var 6 aylıkken başladım işe. iş dönüşü annem özledim fln demiyor. hatta ilk etapta hiç yüz vermiyor ama ben üstüne düştükçe yumuşuyor. küçücük kalbinden neler geçiyor bilemem. ama ilgi bekliyor benden kuzum. annemden eve geçerken ağlıyor hatta kalalım diye. beni az sevdiği için yapmıyor, şuan zaten her şeye karşı modunda. benzer şeyleri herkes yaşıyor. sağlıklı ilişki için sizin iyi olmanız şart. lütfen el kadar bebeğin sevgisini ilgisini sorgulamayın. o sevmeyi sizden öğrenecek. bırakın başkalarını da sevsin, babanneyi seviyor, anneme bayılıyor bunlar bebeğiniz için ne kadar güzel. seven, sevilen bebek mutlu olur.

Benim arkadaslarimin bebekleri annelerini saatlerce gormeseler dahi benim kucagimdan annelerine gitmiyorlar.
Cunku ben annelerine gore stressizim eglenceliyim gezdiriyorum hic sinirlenmiyorum cunku sorumluluklari bende degil.
Bebekler bencildir o an kim eglendiriyorsa onunla dururlar.

Hayır gerçekten o anki tepkisini görseniz böyle demezdiniz. Kvdemin kucağına verip o sözü söylediğimde bana bakip daha cok ağlamaya başlamıştı ancak kucagima alınca sakinlesip uyuyakalmisti.

Zavalli bebegi korkutmussunuz, nasil boyle bisey yapmaya gonlunuz elveriyor anlamiyorum.
kusura bakmayin, 40 gunlukken biraktiginiz bebek sizinle kuracagi bagi baskalariyla kurar, kiskanmak yerine bunu tamir etmeye calisin.

güç savaşı haline getirmiyorum. Sadece o an iç
niye sevmesin canım
çocuğa kötü davranmıyosan tabiki seviyodur
bebeğe öyle ben senin annen olmuycam gibi laflar etmeyin bence
4 aylik bebeğe ben senin annen olmayacağım istemiyorum git diye aglattiniz mi cidden. Hem de k.validenizin yanında yaptınız bunu.
ilk ve son defaydı o ondan sonra kesinlikle benzer bir şey tekrarlanmadı tekrarlanmaz da. o zamanlar ben de lohusa psikolojisindeydim. Şu an ssla bebeğime sesimi dahi yükseltmiyorum zaten o şekilde davrandığım için çok pişman oldum.

Bence bir çocuk sahibi olup bir süre geçirin de ondan sonra konuşun ne dersiniz?
Herkesin şartları sizinki gibi 3 YIL ÇALIŞMAMAYI sağlayamaz. Bekarken ben de "çocuk yaparsam çalışmam" derdim ama hayat öyle değil işte..

İnsanlar planlı veya plansız hamile kalırlar. Bazıları çok rahat kürtaj olur bazıları cana kıyamaz doğurur ama hayatını da idame ettirmek zorundadır.. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Hiç bir şey dışarıdan göründüğü gibi değildir.
Ben doğumdan sonra bakıcıya bırakmamak için işten çıkmayı düşünüp (ki çalışmak zorundaydım) kv bakacağım deyince 2 ay daha ücretsiz izin kullanıp 4 aylık işe geri döndüm. Neler yaşadığını kişi kendi bilir..

Dört aylık bebekte sevgi mefhumu yoktur, ihtiyaç mefhumu vardır. Güven ve bağlılık dahil olmak üzere tüm ihtiyaçlarını anne karşılar. Ancak altı yedi aydan sonra tanıma ve yabancılık başlar. Yani stres yapıp kendinizi üzmeyin. Ayrıca evlat sevgisi karşılıklı değildir ki. Neden öyle saçma bir cümle kullandınız anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…