Ah canimmm..Merhaba 7.5 aylik bebegim var. Bebegimin kırkı çıkmadan ise başlamak zorunda kaldım. Bebeğime annem bakti. Bazen dönem dönem uzun sureli evde olduğum zamanlar oldu o zaman ben baktım. Bu aralar ben çok ilgilenemiyorum daha cok annem ilgileniyor ama yine de elimden geldikçe yavrumu yikiyorum, mamasini yediriyorum, seviyorum, oyunlar oynuyorum. Konu su ki bu süreçte kvdem sadece haftada bir sevmeye geldi ancak bebegim o ne zaman gelse onun kucağına gitmek istiyor ne annemi ne beni istiyor. Hatta bi defasında ben kucagima alınca çığlıklar atmaya başladı kvdemin kucağına gitmek için öne atıldı. Çok üzüldüm ve sinirlendim ben de seni istemiyorum annen olmuycam git dediğimde de çok aglamisti ve bana gelmek istemisti bu olay olduğunda 3.5 - 4 aylik ti. Sonra pişman oldum hemen kucagima alıp sarildim sakinlestirdim. yaptığım çok yanlıştı biliyorum. Ondan sonraki süreçte yine hep kvdem her geldiginde onu ister benim suratıma bakmaz. kucagima alsam gozu hep onda. Sanırım iyi bir anne değilim ve oglum beni sevmiyorcok uzuluyorumm.
Sanırım aramızda güvenli baglanma denen şey de oluşmadı
Niye çıksın ki? Yaptığım doğru değildi ama bunun kimseyi ilgilendirdiğini düşünmüyorum.Siz bunu söylediğinizde aile içi bir kriz çıkmasıyla çok sanslisiniz
Yok canim kayinvalidem beni bilir onluk bi durum olmadığını da biliyordu.Ksyinvalidenizin olayı kişiselleştirme ihtimali vardı ama olmadığına sevindim
Boyle birçok bebek varmış. Konuma yorum yapan birçok annenin de başına gelmiş.İlk defa bir bebeğin o kadar nadir gördüğü birini sürekli kokusunu duyduğu insanlara tercih ettiğini duyuyorum.
Anneannesine düşkün olması gerekirdi en çok.
Inşallah ileride bebislerimiz de bize düşkün olur.Ben uc ay sonra ise baslamistim benim de annem bakiyorudu. Benim bebegim de sadece annemde susuyordu agladigi zaman. Ben de uzuluyordum cok hatta anneme bile soyledim seni seviyor beni sevmiyor diye ama Allahtan annem beni pek takmadiBirde ben cok emziremedim calisinca memeyi reddetti zaten dogdugunda sarilik oldugu icin mama- biberona da alismisti. Aramizda bag olusmadi diye de cok uzulmustum. Simdi bile -8 aylik- bana ayri bir duskunlugu oldugunu dusunmuyorum. Ama yine de yabanci insanlarin icinde beni istiyor tek, beni takip ediyor. Ben de bunlarla teselli oluyorum. Ama emmese de baskalari da baksa (Annem calistigi icin gunduzleri babannem bakmis bana ) annesine duskun olmayan cocuk gormedim ki ben anneme taparim.
Maddi sikintilar mi varSöylediklerinize haklisiniz hem is hem bebek hem ev bu süreçte çok yıprandım, çok stres yaşadım. Sanırım bebegim stresimi hissediyor ve dediğiniz gibi kvdem çok sakin biri. Inşallah 5 ayim kaldi ise bi sure ara verip yavruma kendim bakicam.
Arkadas hakli yalniz.. surprize birsey diyemem aama imkanlar yeterli oldugunda cocuk sahibi olmk daha mantikli..çok kesin konuşuyorsunuz bi siz bilmiyosunuz herşeyi. Gebe kalmaya karar verdiğimde maddiyatim da maneviyatimda cok iyiydi. Çalışmaya ihtiyacım bile yoktu. Ama ışte bazen şartlar değişebiliyor. Kaldı ki sizin mantigininizla sadece maddiyati iyi olanlar, parasi olanlar cocuk yapsın öyle mi? Asgari ucretli dar gelirli insanların cocuk yapmaya hakkı yok onlar cocuksuz kalsin öyle mi?
Dikkat edin büyük laflar etmeyin bence.
Yapılıyor. Teyzem aynen öyle bir anne.Annem çalışıyordu hiçbir zaman iyi bir bağ kuramadık hep mesafeliydik hala da öyleyiz hiç sevdiğimi söyleyemem hep içimde kalıyor ama bu tarif edilemez birşey. Eğer birgün çocuğum olursa çalışmam diye düşünüyorum. Küçükken çok kızardım ama şimdi anlıyorum annemde isterdi bana bakmayı ama o da bzm için çalıştı. Nasıl yapılır bilmiyorum ama annesi çalılıp annesiyle arkadas gibi olan arkadaslarım vardı özenirdim. Demekki yapılıyormuş. Siz de yapabilirsiniz.