Bebeğim beni sevmiyor mu ? :(

Bence bir çocuk sahibi olup bir süre geçirin de ondan sonra konuşun ne dersiniz?
Herkesin şartları sizinki gibi 3 YIL ÇALIŞMAMAYI sağlayamaz. Bekarken ben de "çocuk yaparsam çalışmam" derdim ama hayat öyle değil işte..

İnsanlar planlı veya plansız hamile kalırlar. Bazıları çok rahat kürtaj olur bazıları cana kıyamaz doğurur ama hayatını da idame ettirmek zorundadır.. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Hiç bir şey dışarıdan göründüğü gibi değildir.
Ben doğumdan sonra bakıcıya bırakmamak için işten çıkmayı düşünüp (ki çalışmak zorundaydım) kv bakacağım deyince 2 ay daha ücretsiz izin kullanıp 4 aylık işe geri döndüm. Neler yaşadığını kişi kendi bilir..
Empati kurmak zor eleştirmek en kolayı. Yaşamayan bilemez. İnşallah bizim yaşadığımızı kimse yaşamasın ne diyelim.

Dört aylık bebekte sevgi mefhumu yoktur, ihtiyaç mefhumu vardır. Güven ve bağlılık dahil olmak üzere tüm ihtiyaçlarını anne karşılar. Ancak altı yedi aydan sonra tanıma ve yabancılık başlar. Yani stres yapıp kendinizi üzmeyin. Ayrıca evlat sevgisi karşılıklı değildir ki. Neden öyle saçma bir cümle kullandınız anlamadım.
Çok pişman oldum zaten ve sonra hiç tekrarlamadı. ama o zamanlar benim de kafam normal değildi lohusa psikolojisindeydim hala. O kadar zor günler yaşadım ki tabi bu bahane olamaz.

ayrıca karşılıklı sevgi beklemiyorum ama kötü anne olduğumu düşünüp üzülüyorum.

Çok pişman oldum zaten ve sonra hiç tekrarlamadı. ama o zamanlar benim de kafam normal değildi lohusa psikolojisindeydim hala. O kadar zor günler yaşadım ki tabi bu bahane olamaz.

ayrıca karşılıklı sevgi beklemiyorum ama kötü anne olduğumu düşünüp üzülüyorum.
Anladım. Kötü anne olarak düşünmeyin kendinizi. Nihayetinde keyfinizden gitmiyorsunuz işe. Geçirdiğiniz vakti kısa da olsa kaliteli yaşayın. O sizin evladiniz ve bu gerçeği hiçbir şey değiştirmez.

Bence bir çocuk sahibi olup bir süre geçirin de ondan sonra konuşun ne dersiniz?
Herkesin şartları sizinki gibi 3 YIL ÇALIŞMAMAYI sağlayamaz. Bekarken ben de "çocuk yaparsam çalışmam" derdim ama hayat öyle değil işte..

İnsanlar planlı veya plansız hamile kalırlar. Bazıları çok rahat kürtaj olur bazıları cana kıyamaz doğurur ama hayatını da idame ettirmek zorundadır.. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Hiç bir şey dışarıdan göründüğü gibi değildir.
Ben doğumdan sonra bakıcıya bırakmamak için işten çıkmayı düşünüp (ki çalışmak zorundaydım) kv bakacağım deyince 2 ay daha ücretsiz izin kullanıp 4 aylık işe geri döndüm. Neler yaşadığını kişi kendi bilir..

böyle bir karar vermek için çocuk sahibi olmam gerekmez hanımefendi.çocuk yapmadan bir takım kararlar almak gerekir.ben yorumumu plansız hamilelik için yapmadım.göz göre göre durumu olmadan kendini maddi manevi hazırlamadan doğum yapmayı doğru bulmuyorum.Ona verebileceğiz maddiyat eksikse sıkıntı.ee bırakıp çalışıyorsanız maneviyatta sıkıntılı.Çocuğun günahı ne daha hayatının başında zorluklarla uğraşıyor.annesi yanında olmuyor.sonra kendine güvensiz tekinsiz vasıfsız bireyler yetişiyor.

kan çekiyodur yaa :KK48:

benim kızıma da annem baktığı dönemde babanneye aşıktı hatta ananemi sevmiyorum diyodu o derece. ailedeki büyüklerde bak kan çekti, babanneyi nasıl seviyor derlerdi :KK37:

Bu aralar ben çok ilgilenemiyorum daha cok annem ilgileniyor ama yine de elimden geldikçe yavrumu yikiyorum, mamasini yediriyorum, seviyorum, oyunlar oynuyorum.
İşinizi çalışma koşullarınızı maddi durumunuzu bilmiyorum ama bu aralar niye ilgilenemiyorsunuz?
Bir mola vermek veya işi azaltmak gerek.
Bence gerek erken işe dönme gerek bugün de pek ilgilenemediğinizden sizde ona alışamadınız.

3 4 aylık bebeğe trip atmissin:))) o seni anlamamıştır zaten. Hangi bebek annesini sevmez 2 3 gün babaannesi yannda kalsın sonrasında anneniz gelsin annenize gitmek isteyecektir. Yada 2 gün ayrı kalın sizi isteyecektir. Bebek bu yani anneden ayrı kalamaz kim eylendirrse ona gider tabi ama sizden kopamaz mrk etmeyn.

Benim çevremde de aynı şekilde insanlar var çok üzüyor beni bu durum.Çocuk sahibi olmanın amacı yok sadece olması gerekiyormuş ve olmuş gibi.ne oyun oynuyorlar çocuklarıyla ne temel ihtiyaçlarını karşılıyorlar.Hatta şunu bile duydum pazartesi bırakıp cuma anneden çocuk alan insanlar var.
ben 3 yıldır evliyim çocuğum yok.çok korkuyorum ona gerekli ilgiyi gösteremezsem yanlış bilgiler verirsem yanlış yolu öğretirsem diye.Daha çocuğum olmadan eşimle konuştum hiçbir koşulda 3 yıl çalışmayacağım diye gerekli birikimimi yapıyorum şuan beni idare edecek.
Geçen parkta bizzat tanık oldum çocuk haftanın 5 günü yatılı anneannede haftasonu evine gidiyor.
Neymiş anneanneye zor oluyormuş neymiş annesi geç çıkıyormuş bla bla bla
Hiçbiri bahane değil
Akşam saat 9 da olsa çocuğumu alır evime giderim

böyle bir karar vermek için çocuk sahibi olmam gerekmez hanımefendi.çocuk yapmadan bir takım kararlar almak gerekir.ben yorumumu plansız hamilelik için yapmadım.göz göre göre durumu olmadan kendini maddi manevi hazırlamadan doğum yapmayı doğru bulmuyorum.Ona verebileceğiz maddiyat eksikse sıkıntı.ee bırakıp çalışıyorsanız maneviyatta sıkıntılı.Çocuğun günahı ne daha hayatının başında zorluklarla uğraşıyor.annesi yanında olmuyor.sonra kendine güvensiz tekinsiz vasıfsız bireyler yetişiyor.

Maneviyatımızın (ki bu dediğiniz çok ağır bir eleştiri) eksik olduğunu ne biliyorsunuz?
Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz. Siz sizin şartların olgunlaştırılma imkanınızdan bahsediyorsunuz konu sahibini ve ÇALIŞAN BÜTÜN ANNELERİ yererek. Aman ne iyi güzel hayat şartlarınız var bravo.

Kadın "bebeğim beni sevmiyor mu?" diyor siz çalışacaksan niye bebek yaptına bağlayıp kendi mükemmel hayatınızı anlatıyorsunuz. Size ne bundan?

Destek olmayıp üstüne bir de köstek oluyorsunuz.
Bir siz sevgi dolu merhametli annesiniz (ki daha ortada çocuk bile yok) ama çalışan ve buna zorunda olan bütün kadınların maneviyatı eksik öyle mi?

Burada kaç konu açıldı hamileyken boşanmak zorunda kalan, baba evine geri dönen kadınlarla ilgili. Onlara ne tavsiye edersiniz maneviyatı yüksek kişi olarak? "otur kendin bak" mı? Eee sonra nasıl aç kalmayacaklar bu insanlar?

Ben maddi açıdan eşimin sırtına binecek biri değilim diye maneviyatım eksik öyle mi? Bir de kadınsınız. Yazık.

Dikkat edin derim hayat çalışmadığınız yerden sormasın. Her şey iğne ipliğe kadar hesap tutmaz..

Benim yakında iki yaşına girecek bir kızım var
Geçen gün çarşıya giderken evden çıkıp asansöre bindik içerde bir kadın vardı
Kızım sol eliyle babasının elini sağ eliyle kadının elini tuttu gitti ben kaldım öyle :)
Onları öyle görünce bir kahkaha bastım bak zilliye dedim nasıl oyun yapıyor

Çocuk bu kimbilir daha neler yapacak :)

Çocuğun seni niye sevmesin şimdiden böyle dusunursen ohoo :)

çok kesin konuşuyorsunuz bi siz bilmiyosunuz herşeyi. Gebe kalmaya karar verdiğimde maddiyatim da maneviyatimda cok iyiydi. Çalışmaya ihtiyacım bile yoktu. Ama ışte bazen şartlar değişebiliyor. Kaldı ki sizin mantigininizla sadece maddiyati iyi olanlar, parasi olanlar cocuk yapsın öyle mi? Asgari ucretli dar gelirli insanların cocuk yapmaya hakkı yok onlar cocuksuz kalsin öyle mi?

Dikkat edin büyük laflar etmeyin bence.

Son düzenleme:
4 aylik bi bebek senin annen olmuycam demeye anlayipta aglamaz ki bnce siz bebeginize cok bakamadiginz icin bu sekilde dusuncelere kapiliyosunuz
Aynı şeyi düşündüm valla okur okumaz anlamaz söyleneni yüksek sesle kızarak söylediyseniz muhtemelen sese tepki vermiştir
Annesini sevmez olur mu benim oğlum da teyzesini görünce sen git diyor 2 yaşında kitap okuyayım diyorum teyzem okusun diyo akşam baba gelince direkt bana sırtını dönüyor. Çünkü teyzesi çok eğlendiriyor babayı da özlüyor günboyu benden sıkılıyor sanirim. Vardir bir nedeni ama sizi sevmemezlik olmadigina emin olun.

eğer kötü muamele görmüyorsa her bebek annesini sever,
babaannesini sık görmediği için farklı gelmiş, onunla vakit geçirmek istemiştir bu da çok normal,
ama sizin kafanızda böyle bir soru işareti oluştuysa bişeyler ters gidiyor demektir,
çocuğunuza max zaman ayırmaya çalışın, izin günlerinizde işi gücü boşverin bütün günü onunla yanak yanağa geçirin mesela, oyunlar oynayın, sevginizi gösterin.
gönül ister ki her bebek 3 yaşına kadar annesiyle büyüsün ama olmayınca olmuyor, siz de birlikte geçirdiğiniz zamanı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışın.

Olur oyle seyler kafaniza takmayin.siz onun annesisiniz simdi daha cok kucuk disarda farkli biri gelince ona gitmek istemistir.benim kizimda kucukken boyleydi ya hep babasina gider yada farkli birini isrerdi.simdi ise anne diyo baska bisey demiyo.vicdan azabi cekip uzulmeyin.kizim 21 aylik babasi her geldiginde yanyana gelmemize bile izin vermez beni iterek gittt der.bu benim hosuma gidiyo komik geliyo.sizde uzulmeyin ilerde goreceksiniz ki size daha cok baglanacak

çok kesin konuşuyorsunuz bi siz bilmiyosunuz herşeyi. Gebe kalmaya karar verdiğimde maddiyatim da maneviyatimda cok iyiydi. Çalışmaya ihtiyacım bile yoktu. Ama ışte bazen şartlar değişebiliyor. Kaldı ki sizin mantigininizla sadece maddiyati iyi olanlar, parasi olanlar cocuk yapsın öyle mi? Asgari ucretli dar gelirli insanların cocuk yapmaya hakkı yok onlar cocuksuz kalsin öyle mi?

Dikkat edin büyük laflar etmeyin bence.

Laf ola beri gele..
Sanki bizim çocuklarımız işkence görüyor, gecelerce anne diye ağlıyor. Biraz fazla arabesk film izlemiş zat-ı muhterem. Ama maneviyatımız eksikse demekki anlayamıyoruz :KK14:

Ben akşam eve girince yemeğe bile bakmam önce çocuğumla ilgilenmek için. eşimle hep paslaşırız yemek hazırlarken bir o oynar bir ben..

Büyük konuşma demek sadece bir laf değildir aslında ama neyse..

Muhtemelen en deneyimli annelerden biriyim.
Öncelikle, çocuğunuzun yaptıklarına bu kadar anlam yüklemeyin.
Benimkiler de anneanneden gelmek istemezlerdi. Günlerce ağladığımı bilirim. Ne tezgahlarla eve getirmeye çalışırdım ama nafile.
Dönüp dolaşıp gene kanatlarınızın altına geliyorlar.
Çocuk yahu bunlar hele sizinki daha bebek. Bırakın ne yapıyorsa yapsın. Kime gitmek istiyorsa gitsin.
Ayrıca bebeğiniz kayınvalidenize değil de annenize gitseydi sanırım bu kadar dert olmazdı size.
Çocukları biraz özgür bırakalım en iyisi.
Bağırma olayına gelince, merak etmeyin sizi anladığından değil sesinizin tonundan korkmuştur çocuk o yüzden bu tür bir tavır sergilemiştir. "annem beni sevmiyor bir daha annem olmayacak eyvah" modunda olamaz zaten el kadar bebe.
Buradaki maddi manevi olayına hiç girmek istemiyorum. İsteyen oturur evinde büyütür isteyen çalışır bakıcıda, anne-kaynana vs. büyütür. Kişilerin tercihidir bu.
Kimse bu konuda ahkam kesmesin. 32 yıldır çalışıyorum, hiç bir arkadaşımın çocuğu annesini "beni bıraktın çalıştın maneviyatımı eksik verdin" diyerek anneden uzaklaşmadı.
İyi bir ebeveyn iseniz sorun yok. Güvenli bağlanamadım, yok halatla güvenli bağlandım yoksa zincirle mi bağlansaydım olayına kafanızı takmayın.
Bebeğinizle bu günlerin tadını çıkarın olsun bitsin. Şu güzelim günleri neden kendinize zehir ediyorsunuz ki.

Yegenimede annem bakti annesi babasi haftanin 2 gunu geliyordu is dolayisiyla 3-4sene boyle devam etti anneme hala duskundur 16 yasinda oldugu halde ama annesini yeri tabiki farkli yani sizi sevmemesi gibi bir durum yok eve farkli birileri gelince kimi bebek anne babayi unutur:) boylesi daha iyi size bagimli olmasin babaneyi ananeyi sevsin annesinin yeri hep baskadir

Muhtemelen en deneyimli annelerden biriyim.
Öncelikle, çocuğunuzun yaptıklarına bu kadar anlam yüklemeyin.
Benimkiler de anneanneden gelmek istemezlerdi. Günlerce ağladığımı bilirim. Ne tezgahlarla eve getirmeye çalışırdım ama nafile.
Dönüp dolaşıp gene kanatlarınızın altına geliyorlar.
Çocuk yahu bunlar hele sizinki daha bebek. Bırakın ne yapıyorsa yapsın. Kime gitmek istiyorsa gitsin.
Ayrıca bebeğiniz kayınvalidenize değil de annenize gitseydi sanırım bu kadar dert olmazdı size.
Çocukları biraz özgür bırakalım en iyisi.
Bağırma olayına gelince, merak etmeyin sizi anladığından değil sesinizin tonundan korkmuştur çocuk o yüzden bu tür bir tavır sergilemiştir. "annem beni sevmiyor bir daha annem olmayacak eyvah" modunda olamaz zaten el kadar bebe.
Buradaki maddi manevi olayına hiç girmek istemiyorum. İsteyen oturur evinde büyütür isteyen çalışır bakıcıda, anne-kaynana vs. büyütür. Kişilerin tercihidir bu.
Kimse bu konuda ahkam kesmesin. 32 yıldır çalışıyorum, hiç bir arkadaşımın çocuğu annesini "beni bıraktın çalıştın maneviyatımı eksik verdin" diyerek anneden uzaklaşmadı.
İyi bir ebeveyn iseniz sorun yok. Güvenli bağlanamadım, yok halatla güvenli bağlandım yoksa zincirle mi bağlansaydım olayına kafanızı takmayın.
Bebeğinizle bu günlerin tadını çıkarın olsun bitsin. Şu güzelim günleri neden kendinize zehir ediyorsunuz ki.
Mesele kvdem değil inanın anneme de gitmek istese üzülürdüm beni sevmiyor mu diye düşünürdüm. ancak burdaki yorumlardan anladığım boşuna kuruntu yapiyormusum. Normal olan ben değil bebegim bunu anladım

Mesele kvdem değil inanın anneme de gitmek istese üzülürdüm beni sevmiyor mu diye düşünürdüm. ancak burdaki yorumlardan anladığım boşuna kuruntu yapiyormusum. Normal olan ben değil bebegim bunu anladım

Evet kuruntunuz boşuna. Oğlum 21 yaşında kızım 15 yaşında İkisi de yaşattı bana o duyguyu. İlkinden tecrübeli olduğum için ikincide hiç tınlamadım bile bu tavırları.

X