Vallahi de hissederdim. Zira beni asil üzen bana kendimi kötü hissettiren iyi anne olamadım mi endişesi.Şöyle bir soru sorsam size?
O sevinçle gittiği babaannesi değilde anneannesi olsaydı yine aynı şeyi hissedermiydiniz?
söyleyecek söz bulamıyorum. o 3.5-4 aylık bebek dahi sizden daha olgun.ben de seni istemiyorum annen olmuycam git dediğimde de çok aglamisti ve bana gelmek istemisti bu olay olduğunda 3.5 - 4 aylik ti.
harika bir soru ama her harika soru gibi asla doğru cevaplanmayacak.Şöyle bir soru sorsam size?
O sevinçle gittiği babaannesi değilde anneannesi olsaydı yine aynı şeyi hissedermiydiniz?
Astım şekerim merak etme yogunlastim ve o durum ilk ve sondu. o yüzden şu an derdim farklı. Ayrıca kv mi kiskanmıyorum.söyleyecek söz bulamıyorum. o 3.5-4 aylık bebek dahi sizden daha olgun.
bunları nasıl aşarım diye yoğunlaşacağınıza bide kayın valideyi kıskanmakla hatta kıskançlıktan çatlamakla meşgulsünüzya pess yani...
Niye yalan soyliyim? Yani burda "dogru" söylesem ve bu "doğru"hoşunuza gitmese ne tür bir yaptırım uygulanacak ki ben bundan korkup yalan soyliyim.harika bir soru ama her harika soru gibi asla doğru cevaplanmayacak.
yaptırım falan olmayacak, belki bizde size inanacağız ama bu sizin söylediğiniz şeyin içtenmi yoksa inanmak istediğiniz şeymi olduğunu yani doğruyu yine siz bileceksiniz. önemli olan tek şeyde bu.Niye yalan soyliyim? Yani burda "dogru" söylesem ve bu "doğru"hoşunuza gitmese ne tür bir yaptırım uygulanacak ki ben bundan korkup yalan soyliyim.
Bu soruyu hani KV karşı hissettiğiniz olumsuz bir duygudan dolayı mı böyle diye merak ettimVallahi de hissederdim. Zira beni asil üzen bana kendimi kötü hissettiren iyi anne olamadım mi endişesi.
Yaa kıyamam. Sevmez mi çok seviyordur. Demek ki babaanneyi de seviyor. Acaba babaanne yumuş yumuş bir kucağa mı sahipMerhaba 7.5 aylik bebegim var. Bebegimin kırkı çıkmadan ise başlamak zorunda kaldım. Bebeğime annem bakti. Bazen dönem dönem uzun sureli evde olduğum zamanlar oldu o zaman ben baktım. Bu aralar ben çok ilgilenemiyorum daha cok annem ilgileniyor ama yine de elimden geldikçe yavrumu yikiyorum, mamasini yediriyorum, seviyorum, oyunlar oynuyorum. Konu su ki bu süreçte kvdem sadece haftada bir sevmeye geldi ancak bebegim o ne zaman gelse onun kucağına gitmek istiyor ne annemi ne beni istiyor. Hatta bi defasında ben kucagima alınca çığlıklar atmaya başladı kvdemin kucağına gitmek için öne atıldı. Çok üzüldüm ve sinirlendim ben de seni istemiyorum annen olmuycam git dediğimde de çok aglamisti ve bana gelmek istemisti bu olay olduğunda 3.5 - 4 aylik ti. Sonra pişman oldum hemen kucagima alıp sarildim sakinlestirdim. yaptığım çok yanlıştı biliyorum. Ondan sonraki süreçte yine hep kvdem her geldiginde onu ister benim suratıma bakmaz. kucagima alsam gozu hep onda. Sanırım iyi bir anne değilim ve oglum beni sevmiyorcok uzuluyorumm.
Sanırım aramızda güvenli baglanma denen şey de oluşmadı
Evet aynen öyle babannesi çok sevecen biri ve yumus yumus kucagi varYaa kıyamam. Sevmez mi çok seviyordur. Demek ki babaanneyi de seviyor. Acaba babaanne yumuş yumuş bir kucağa mı sahip
Anneler yargılamıyor cünkü olaylara daha mantıklı yaklaşıyor çocuğu olunca muhakeme yeteneği dahil anlayış sabir merhamet hepsiyle beraber yaklaşıyor olaylara. Her annenin bir sınavı oluyor hepsi birbirini anlıyor çünkü çocuk sahibi olmak ortak noktamız bir kelimeyle anlatmaya bile gerek yok herkes birbirini konuşmadan anlayabiliyorPardon da bebegimi pztesi birakip cuma aldigimi nerden çıkardınız? nerenizle okuyorsunuz.
Keyfi ilgilenmedigimi mi zannediyorsunuz. Evet elimden geldigince, imkan buldukca, sartlarim el verdikce.
Ayrica yorum yapan annelerin biri bile beni yargilamadi siz kim oluyorsunuz annelik hakkında ne biliyorsunuz da beni yargiliyorsunuz.Siz beni yargılayacak son kişi bile değilsiniz. Siz önce anne olun öyle yorum yapın.ve böyle büyük konuşuyorsunuz ya kendinize çok dikkat edin birgün maddiyatim, şartlar uygun iyi der hamile kalırsınız sonra maddiyatiniz tepe taklak olur bi kuru ekmege muhtac kalir sonra da mecbur olur bebeginizi birakirsiniz belki kim bilir.
Hayat planladığımız gibi gitmiyor .
Cidden boyle bi cumle kurdunuz muben de seni istemiyorum annen olmuycam git dediğimde de çok aglamisti
Her bebek annesini çok sever cnm sıkma canını.o öyle bazı dönemler oluyor bebeklerde ben sürekli yanındaydım oğlum kv görümcem kucağından bana gelmiyordu hatta onlar anasını bir emmek için seviyor diyorlardı nasıl moralim bozulurfu.cocuklukmus diyorum şimdi oğlumun biraz aklı yetti hiç kimseyi gormedi. Resmen emin ol sennkide öyle olur.ama çok üzülüyor insan gerçekten anlıyorum siziMerhaba 7.5 aylik bebegim var. Bebegimin kırkı çıkmadan ise başlamak zorunda kaldım. Bebeğime annem bakti. Bazen dönem dönem uzun sureli evde olduğum zamanlar oldu o zaman ben baktım. Bu aralar ben çok ilgilenemiyorum daha cok annem ilgileniyor ama yine de elimden geldikçe yavrumu yikiyorum, mamasini yediriyorum, seviyorum, oyunlar oynuyorum. Konu su ki bu süreçte kvdem sadece haftada bir sevmeye geldi ancak bebegim o ne zaman gelse onun kucağına gitmek istiyor ne annemi ne beni istiyor. Hatta bi defasında ben kucagima alınca çığlıklar atmaya başladı kvdemin kucağına gitmek için öne atıldı. Çok üzüldüm ve sinirlendim ben de seni istemiyorum annen olmuycam git dediğimde de çok aglamisti ve bana gelmek istemisti bu olay olduğunda 3.5 - 4 aylik ti. Sonra pişman oldum hemen kucagima alıp sarildim sakinlestirdim. yaptığım çok yanlıştı biliyorum. Ondan sonraki süreçte yine hep kvdem her geldiginde onu ister benim suratıma bakmaz. kucagima alsam gozu hep onda. Sanırım iyi bir anne değilim ve oglum beni sevmiyorcok uzuluyorumm.
Sanırım aramızda güvenli baglanma denen şey de oluşmadı
Anlamistir benceee.. :/ cunku 6aylikken baya baya anliyorsa bebeklee bunun bi gecmisi olmali 3 4aylikken basliyordurlar anlamaya..Hayır gerçekten o anki tepkisini görseniz böyle demezdiniz. Kvdemin kucağına verip o sözü söylediğimde bana bakip daha cok ağlamaya başlamıştı ancak kucagima alınca sakinlesip uyuyakalmisti.