Bebeğim beni sevmiyor mu ? :(

Olympea

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2016
1.384
2.191
Merhaba 7.5 aylik bebegim var. Bebegimin kırkı çıkmadan ise başlamak zorunda kaldım. Bebeğime annem bakti. Bazen dönem dönem uzun sureli evde olduğum zamanlar oldu o zaman ben baktım. Bu aralar ben çok ilgilenemiyorum daha cok annem ilgileniyor ama yine de elimden geldikçe yavrumu yikiyorum, mamasini yediriyorum, seviyorum, oyunlar oynuyorum. Konu su ki bu süreçte kvdem sadece haftada bir sevmeye geldi ancak bebegim o ne zaman gelse onun kucağına gitmek istiyor ne annemi ne beni istiyor. Hatta bi defasında ben kucagima alınca çığlıklar atmaya başladı kvdemin kucağına gitmek için öne atıldı. Çok üzüldüm ve sinirlendim ben de seni istemiyorum annen olmuycam git dediğimde de çok aglamisti ve bana gelmek istemisti bu olay olduğunda 3.5 - 4 aylik ti. Sonra pişman oldum hemen kucagima alıp sarildim sakinlestirdim. yaptığım çok yanlıştı biliyorum. Ondan sonraki süreçte yine hep kvdem her geldiginde onu ister benim suratıma bakmaz. kucagima alsam gozu hep onda. Sanırım iyi bir anne değilim ve oglum beni sevmiyorcok uzuluyorumm.

Sanırım aramızda güvenli baglanma denen şey de oluşmadı

Canım tabiki seviyor öyle bir şey yok, nadir gördüğü için özlüyor babaannesini bence. Benim arkadaşımın bebeği bile ben nadir gittiğim için ben gidince annesinin suratına bakmaz atlar kucağıma, bu özlediği için oluyor. Canını sıkma sen onun annesisin. Hele bi de aklı iyice ermeye başlasın bak paçalarından ayrılıyor mu

Inşallah öyle olur. Gerçekten bunalıma girdim bu konuda

Gerçekten zorunda olmasam baslamazdim.
yanlis anlamayin kizginlijla yazdim ama size degil
yeni dogum yapmis bir kadini bu duruma sokan isyerinize kizdim
keske sikayet edebilseydik orayi
bebeginiz konusunda rahat olun , o sizin annesi olduunuzu biliyor , ona sevginizi hissettirin tek ihtiyaci olan o , bol bol sarilin opun kucaginizda uyutun , gozlerinin icine bakin , goz temasi cok cok onemli

benim oğlum şubatta 3 yaşına girecek hala babaanne anneanne gördüğünde bize ters atar. onları tercih eder. koşulsuz sevgi aldığı kişileri tercih ediyor çocuklar biz ister istemez gergin oluyoruz iyi yetiştirme gayreti sebebiyle. ne iş yapıyorsun gerçekten merak ettim zira doğum sonrası yasal sürede hiçbir işveren kişiyi işe döndüremez baya baya kanunsuzluk var ortada. akşamları eve geldiğinde muhakkak çocuğunla bir tek sen ilgilen. kitap oku, oyun oyna sev ve kucağından indirme. başka işinin önemi yok. ev işi yemek bulunur önemli olan sevgidir bunu es geçme.
yalnız ne olursa olsun bir daha asla ama asla çocuğuna senin annen olmayacağım, seni istemiyorum gibi kelimeler kullanma. buna hakkın yok. kaç aylık olursa olsun bebekler bunu hisseder. çok kızdım gerçekten.

4 aylik bi bebek senin annen olmuycam demeye anlayipta aglamaz ki bnce siz bebeginize cok bakamadiginz icin bu sekilde dusuncelere kapiliyosunuz
Hayır gerçekten o anki tepkisini görseniz böyle demezdiniz. Kvdemin kucağına verip o sözü söylediğimde bana bakip daha cok ağlamaya başlamıştı ancak kucagima alınca sakinlesip uyuyakalmisti.

Daha çok vakit geçirmeye bak derim bebeğin le o kadar küçük nasıl bıraktınız yaaa babaanneyi sık görmeyince gitmek istemesi normal hiç ona takılma hiç anneyi sevmezmi bebeği

çok normal. bebekler ilk başa aynı kişilerden sıkılabiliyor. hatta oğlum 2 yaşındayken sokakta gördüğü kadınların eline yapışıp anne diye giderdi. şimdi 4 yaşında annem diyor başka bir şey demiyor. gelip gidip seni çok seviyorum diyor. bıkmadan öpüp duruyor. yani güven bağlanma sorunu oluşmaz emin olun. çocuk büyüdükçe her şeyi idrak ediyor.

Şimdi düşündüğümde ben kendime o kadar kiziyorum ki siz kizmakta cok haklisiniz.Asla sesimi bile yukseltmiyorum artık. Dün akşam yine kvdeme gitti benim yüzüme bakmadı içten içe üzülüp gülümsedim oğluma. Asla bir daha yapmam. Evde oldugumda onla ilgileniyorum zaten.

Çokça katılıyorum

Canim benim üzülme sakin.. su anda anormal olan sensin, bebek degil. Ben calismiyorum ve yirmidört saat nöbet tutar gibi kizimla ilgilendim. Ama o dönemler ben de öyle bi hisse kapilmistim. Ben kocamdan kiskaniyordumkizim herkesle anlasiyordu ( özellikle babasiyla) ama bende sürekli kavgali gibiydik. Simdi kizim20 aylik oldu ve sülük gibi yapisiyor bacagimasimdi de ben kovuyorum ama gitmiyor, babsini görünce ciglik atiyor gelme diye

Ay Canım öyle şey olur mu hiç
seni çok seviyor kuzun

ihtiyacın vardı sanırım yoksa nie minicik bebeğini bırakıp çalışcaksın
Yine bebeğin için çalıştın sen onu buyütebilmek için

Bu arada Valla eski kadınlar doğum yapar yapmaz 3gün kalkıp tarlaya çalışmaya gidiyomuş hep babaanne büyütuyomuş o bebek leri

Benim kayınvaldem hep anlatır
1 aylıkmiş benim eşim görümcemde 2 yaşindaymiş ikisinide kayinvaldesine bırakırmış
senenin 6 ayı gidermiş aylarca tarlaya çalışmaya

Mecburduk diyo para lazımdı yoksa aç kalırdik diyo

Hatta bazen 6.ayin sonunda gelince çocuklar tanımiyomuş kV mi istemiyormuş
Ama sonra yine alişiyorlar mış

Şimdi ise eşim inanılmaz bağlı annesine...

Sende üzme canını merak etme
Daha minicik bebeğin zaman la bağ oluşur aranızda

bende aynı şeyleri yaşıyorum babannesinibenden daha çok seviyor o olunca asla bana gelmiyor öyle üzülüyorum ki çözümü deyok hep böyle olacak

Anneler calismaya başlayınca bu duyguları yaşıyor. Bir tek sen değilsin böyle düşünen. Ben de senin gibiydim. Oğlum şu an 2.5 yaşında sürekli göz hapsindeyim. Ben nereye o oraya. Emin ol senin oğlun da seni bırakmayacak biraz daha büyüyünce. Biraz kv ye gitse de nefes alsam diyeceğini günler gelecek.

abartmıyor musunuz?
4-5 aylık bebek ne anlar annesinin,seni istemiyorum demesinden.olsa olsa,ses tonunuz çocuğu korkutmuştur,bu yüzden ağlamıştır.
ayrıca merak etmeyin ne anneannesi ne babaannesi,sizin yerinizi tutamaz.büyüdükçe,paylaşımlarınız arttıkça,sizin arkanızdan ağlamaya başlayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…