Bazen diyorum hiç evlenmesem mi

Anlamak için ikinci kez okudum. Sonunda anladım. Şimdi siz kv denizin yanında ailevi meselelerinizi açarsanız karışmasına çanak tutarsınız. Ama sizin kv iyi niyetli bir teklifte bulunmuş ama siz bu iyi niyetli teklifi iyilikle savuşturamamışsınız o zaman bir daha aile iöi mevzularınızı aile içinde halledin. Biri daha demiş. Kardeşiniz sizin sorumluluğunuzda değil. Siz evlenince yurda öıkar ev arkadası bulup eve çıkar biz 4 kişi kalıyorduk 3+1 evde ünideyken. Yani bir şekilde hallolur bu konuyu neden sürekli tartıstıgınızı anlamadım. Ve gereksiz buldum nişanlınıza hatta annesine ne ama annesi iyilik yapayım demiş resmen azarı işitmiş. Hem önünde mevzuyu açmışsınız kayıtsız kalmak ayıp gelmiştir birşey yapmak istemiştir anlayabiliyorum rahatsız hisastmiştir kendini. Benim eltim yok ama o yuzden elti olaylarını bilmesem de soyle yorum yapayım. Gördüğüm kadarıyla insanlar kardeşler araaında bile evi annem ona verdi bize vermedi diye sorun çıkarıyor. Bir anlamda haklılar da sonuçta eşit davranılmadıgı iöin oluyor kıakançlıklar. Burada size değil kardeşinize evi vermiş oluyor kv geçici de olsa. Ama eltiniz de yoktan kıskaçlık yapmamış yani. Hiçbir şey yokken kıskaçlık yapmamış sonuçta.ha ben olsam kıskanmazdım ama herkesin huyu bir değil işte. Siz hatalısınız aert çıktıgınız için. Ama böylelikle bu aize ders olsun. Ailevi problemlerinizi bırakın kv ye çok çok çok gerekmedikçe eşinize dahi anlatmayın.

Bir de çiçek çikolatayla özür dilencek bir sey yok zira bana kv takılmamış gibi geldi sen üzülmüşsün ince düşündüğün için kv için küçük lüzumsuz basit takılacak bir konu olmadıgı için deşeleyip yuzgöz olmak istememiş. Size kırıldıgı için kestirip atmamış yani mevzuyu uzatmak istememiş gibi geldi bana.

hadi hayırlı olsun, öncelikle :)
bir aile ile aile olmak kolay değil, bocalamak, arada hata yapmak normal.
ilk hata, kardeşinin mevzusunu onların bilmesi olmuş.
aileleri birbirine çok anlatmamak, herhangi bir beklentin olmadığı sorunları önlerinde açmamak en iyisi.
hatta bundan sonra doktor civanın 1. sıraya geçeceği için kendi ailen içinde geçerli bu durum. kardeşinin nerede kalacağı konusu neden kayın aile önünde tartışma konusu olsun ki?

kayınvalidenin teklifi iyi niyetli,kadına yok yere çıkışmışsın. eltiyi zamanla ciddiye almamayı öğrenmeni umuyorum. :)
merak etme yoluna girer..
kayınvalide suratına telefon kapattı kısmını tam anlayamadım ama bence konuyu tekrardan açma.
bitsin gitsin. bu da senin acemi nişanlı hatan olsun.
kimse tek olayla seni yerden yere vuracak değil.

son olarak sen çok dert ediyorsun kardeşini. benim de kızkardeşim var ve maalesef ben de trafikteki kavgasına kadar müdahil olup, korumaya çalışıyorum ama doğru yapmıyoruz.
nasıl biz hayatla başa çıkmayı öğrendiysek, onların da bu fırsatı olmalı. o da kendi hatalarını yapıp, biraz yurtta sürünmeli yada ev arkadaşı derdi çekmeli, yada maddi olarak dara düşmeli ki çözüm üretmeyi, insan tanımayı, hayatı öğrensin.
kardeşini ortada bırakma tabiki :) ama bu kadar sırtında da taşıma.

Ya siz psikolog değil misiniz o kadar evli insanın sorununu dinleyip hala erken evlenmeye cesaret edebilmeyi anlayamiyorum. En azindan erken cocuk yapmayın vallahi hayat zehir oluyor kadroya geçip hayatın tadını çıkarın derim.

Bence evliliği öteleyin çünkü nişanlınızdan tam emin olmadığınızı düşünüyorum.
Olaya gelirsek doğru sözleri yanlış tavırla ifade etmişsin. Kabul etmemek en doğrusu.
Ya böyle olduğu gibi bırak, hiç bir şey olmamış gibi davran ya da bir çiçek falan gönül almayı dene.

Öncelikle hayırlı olsun tebrik ederim. Konuya gelirsek, zaten normal olarak kayın validenizin teklifini kabul etmemeniz gerekir. Anneniz babanız var, ne alaka , kız kardeşiniz onların evinde kalacak, aileniz müsaade etmemeli buna zaten. Kira sizin ödemeniz gereken bir şey de değil, aileniz ödeyemez mi? Orada olay esnasında, eltinizin tavrından da etkilenerek biraz ters konuşmuşsunuz sanırım ama bence bu konuyu kayın validenize açmayın bir daha , özür dilerim diyerek. Normal , eskisi gibi, saygılı, sıcak konuşmanıza devam edin, zamanla düzelir onun tavrı da.

Merhaba kızlar, aslında bunun konusunu açmayacaktım ama buradan çok sevdiğim bir arkadaşıma konuyu açınca ne kadar dolduğumu fark ettim. Sizden de akıl almak istedim, çünkü ne zaman buraya sorduysam hep isabetli şekilde beni yönlendirdiniz. O yüzden saygısını bozmadan beni yönlendiren, akıl veren herkese teşekkürü bir borç bilirim. Yine yardımlarınızı bekliyorum, çok üzgünüm. Uzun olacak sanırım, çok doldum.

Çoğunuz bilmiyorsunuz, ani bir kararla yaklaşık 1 ay önce nişanlandım. Erkek arkadaşımın (nişanlımın, nişanlım demek bile hala garibime gidiyor neyse) ısrarlarına karşı koyamadım, dedim ne bekleyeceğiz işimiz var gücümüz var. Ama aileleri hızlıca tanıştırıp kendi aramızda diyebileceğimiz bir şekilde nişanlandık (bütün sülaleyi toplamadan), babam kız isteme törenine son dakika yetişti sürekli yurt dışında olduğu için. Acaba diyorum acele işe şeytan mı karıştırdık, neyse konuya gireyim. Eylül'de evlenme niyetimiz vardı ama sarkacak gibi çünkü herkesin bir isteği var, her kafadan bir ses çıkıyor. Babaannem ayrı laf sokuyor falan, yok ne aceleniz vardı da atlı mı kovalıyor da bilmem ne. Oldu artık yani, ne yapalım üstüme gelmenin manası var mı? Annem babamdan çok babaannem karışıyor her işime yahu. Bir de ben burada kirada oturuyorum, kız kardeşimle birlikte. Biz evlendikten sonra o atandığında ben mecburen buradaki işimi bırakıp onunla gitmek zorundayım (özel sektörde çalışıyorum), ayrı gayrı olamayız. Bu evi de kız kardeşime bırakma niyetim vardı eşyasına falan hiç dokunmadan. Kirasını da ben öderim diyordum bir şekilde, belki ailem yardım eder, belki ben de devlete atanırım kadro açılırsa veya gideceğimiz ilde iş bulurum. Bilmiyorum ki, inanın ben de hiç bilmiyorum.

Bunları tartışıp duruyoruz ne zamandır. Nişanlımın ailesi emekli olduktan sonra deniz kenarı bir yerde yazlık tarzı bir ev aldılar, orada yaşıyorlar. Burada yaşadıkları evi de nişanlıma bırakıp öyle gitmişler. Yani şu an bahsi geçecek olan evde nişanlım tek kalıyor. Nişanlımın annesi de bizim bunları tartıştığımızı görünce dedi ki bana "Astoriacım isterseniz bu evi size verelim, kız kardeşin de okulu bitene kadar bu evde kalsın, kira vermesin. Ev zaten boş kalacak bari kardeşin otursun öğrenci kız." Bu sırada nişanlımın abisi ve eşi de (eski konularımı okuyanlar bilirler muhteşem "elticiğimi") oradaydılar. Yav eltim (artık eltim diyebilirim sanırım nişanlandığımız için ehehe) bir surat astı, bozulduğunu anlamamak imkansız. Üstüne gülerek şey dedi "Ne kadar cömertsiniz anne". Ilımlı bir ses tonu vardı ama belli alttan alta laf sokuyor bana aklınca. Bizim böyle bir talebimiz olmadı bile yani öyle bir duruma düştük ki sanki ben dedim "Kardeşim bu evde kalsın nooolooorr" diye, kimsenin evine kalmadık dilenci değiliz şükür. Ben de sinirlendim, aptal gibi gittim hırsımı kadından çıkardım. "Yok istemiyoruz, ben evimi bozmayacağım kardeşimin de kirasını çalışır öderim çok şükür" falan Yaşar usta gibi triplere girdim. Keşke az kendime hakim olabilseydim. Kadın çok bozuldu, o günden beri soğuk konuşuyor benimle. Nişanlım bir şey demiyor, konusunu bile açmadı bana bunun yani "Anneme niye öyle davrandın" gibilerinden ama ben çok üzüldüm. Özür dileyecek gibi oldum ama kadın konuşturmadı bile beni, telefonu "İyi tamam kızım ya aaa" diyerek suratıma kapattı. Bazen diyorum hiç evlenmesem mi, şimdiden böyleysek. Nişanı atmayı düşünüyorum. Sonumuz iyi bir yere çıkmıyor gibi.

Buraya kadar sabredip okuyan herkese teşekkür ederim. Olmayacaksa da siz söyleyin olmayacak deyin, ben göremiyorum yolun sonunu.
Nişan bozulacak bir durum göremiyorum
Bir gün sakin bir zamanda bir kahveye uğrar o gün neden öyle davrandığınızı sakince açıklarsanız
Sonra ise olayların nasıl geliştiğine size tavırlarının nasıl olduğuna bakar mısınız
Ama malesef tam bir boş insan oscarlarını alacak bir eltiniz olacak
Daha şimdiden elti ilik yapmaya onu bunu kıskanmaya başlamış

Neden kardeşiniz atanip giderse sizinde gitmeniz gerekiyor anlamadım kendisi gitsin yapışık ikiz gibi davranmayin bence..
zaten siz şimdi bir yola girmişsiniz öncelik kendi yolunuz olmalı neden onun durumuna göre pozisyon alınıyor onu anlayamadım... Evlendiginizde sizle yaşamasinimi önerdi kayınvalide eger öyleyse bence biraz uygunsuz olmuş bence aile sorunlarinizi kayınvalideye aksettirmeyin ,aman zaten çokta önemli bir problem yok birsekilde halledilir takmayın önemli birşey degil...
Bu arda hayirli olsun nisaniniz .Nişan atacak bir durum göremedim olagan durumlar bunlar biraz rahat olmak gerekiyor nişanlilik ve evliligin ilk yillarinda yoksa boşuna dünyanı kendin daraltırsın..
Bu arada kardeşinin çekingen aşkı ne oldu açıldımı çocuk merak ettim ...
Sana ve kardeşine mutluluklar diliyorum kafana takma sevdigin ve sana güven veren insani buldugunu düşünüyorsan bunlar çok boş konular eylülede daha cok var babaanneni anlayamadım dogrusu niye acele ediyorsun diyor ah bu yaşlılar boşver he de gitsin:KK66:

Anlattiginiz olaylardan bagimsiz olarak yorum yapiyorum; kendinizi hazir hissedene kadar beklemenizi oneririm.

Merhaba kızlar, aslında bunun konusunu açmayacaktım ama buradan çok sevdiğim bir arkadaşıma konuyu açınca ne kadar dolduğumu fark ettim. Sizden de akıl almak istedim, çünkü ne zaman buraya sorduysam hep isabetli şekilde beni yönlendirdiniz. O yüzden saygısını bozmadan beni yönlendiren, akıl veren herkese teşekkürü bir borç bilirim. Yine yardımlarınızı bekliyorum, çok üzgünüm. Uzun olacak sanırım, çok doldum.

Çoğunuz bilmiyorsunuz, ani bir kararla yaklaşık 1 ay önce nişanlandım. Erkek arkadaşımın (nişanlımın, nişanlım demek bile hala garibime gidiyor neyse) ısrarlarına karşı koyamadım, dedim ne bekleyeceğiz işimiz var gücümüz var. Ama aileleri hızlıca tanıştırıp kendi aramızda diyebileceğimiz bir şekilde nişanlandık (bütün sülaleyi toplamadan), babam kız isteme törenine son dakika yetişti sürekli yurt dışında olduğu için. Acaba diyorum acele işe şeytan mı karıştırdık, neyse konuya gireyim. Eylül'de evlenme niyetimiz vardı ama sarkacak gibi çünkü herkesin bir isteği var, her kafadan bir ses çıkıyor. Babaannem ayrı laf sokuyor falan, yok ne aceleniz vardı da atlı mı kovalıyor da bilmem ne. Oldu artık yani, ne yapalım üstüme gelmenin manası var mı? Annem babamdan çok babaannem karışıyor her işime yahu. Bir de ben burada kirada oturuyorum, kız kardeşimle birlikte. Biz evlendikten sonra o atandığında ben mecburen buradaki işimi bırakıp onunla gitmek zorundayım (özel sektörde çalışıyorum), ayrı gayrı olamayız. Bu evi de kız kardeşime bırakma niyetim vardı eşyasına falan hiç dokunmadan. Kirasını da ben öderim diyordum bir şekilde, belki ailem yardım eder, belki ben de devlete atanırım kadro açılırsa veya gideceğimiz ilde iş bulurum. Bilmiyorum ki, inanın ben de hiç bilmiyorum.

Bunları tartışıp duruyoruz ne zamandır. Nişanlımın ailesi emekli olduktan sonra deniz kenarı bir yerde yazlık tarzı bir ev aldılar, orada yaşıyorlar. Burada yaşadıkları evi de nişanlıma bırakıp öyle gitmişler. Yani şu an bahsi geçecek olan evde nişanlım tek kalıyor. Nişanlımın annesi de bizim bunları tartıştığımızı görünce dedi ki bana "Astoriacım isterseniz bu evi size verelim, kız kardeşin de okulu bitene kadar bu evde kalsın, kira vermesin. Ev zaten boş kalacak bari kardeşin otursun öğrenci kız." Bu sırada nişanlımın abisi ve eşi de (eski konularımı okuyanlar bilirler muhteşem "elticiğimi") oradaydılar. Yav eltim (artık eltim diyebilirim sanırım nişanlandığımız için ehehe) bir surat astı, bozulduğunu anlamamak imkansız. Üstüne gülerek şey dedi "Ne kadar cömertsiniz anne". Ilımlı bir ses tonu vardı ama belli alttan alta laf sokuyor bana aklınca. Bizim böyle bir talebimiz olmadı bile yani öyle bir duruma düştük ki sanki ben dedim "Kardeşim bu evde kalsın nooolooorr" diye, kimsenin evine kalmadık dilenci değiliz şükür. Ben de sinirlendim, aptal gibi gittim hırsımı kadından çıkardım. "Yok istemiyoruz, ben evimi bozmayacağım kardeşimin de kirasını çalışır öderim çok şükür" falan Yaşar usta gibi triplere girdim. Keşke az kendime hakim olabilseydim. Kadın çok bozuldu, o günden beri soğuk konuşuyor benimle. Nişanlım bir şey demiyor, konusunu bile açmadı bana bunun yani "Anneme niye öyle davrandın" gibilerinden ama ben çok üzüldüm. Özür dileyecek gibi oldum ama kadın konuşturmadı bile beni, telefonu "İyi tamam kızım ya aaa" diyerek suratıma kapattı. Bazen diyorum hiç evlenmesem mi, şimdiden böyleysek. Nişanı atmayı düşünüyorum. Sonumuz iyi bir yere çıkmıyor gibi.

Buraya kadar sabredip okuyan herkese teşekkür ederim. Olmayacaksa da siz söyleyin olmayacak deyin, ben göremiyorum yolun sonunu.
Kız asti kendine gel ortada hiçbir şey yok :) inan ki yok ben bir şeyler bekledim okurken belki bir ayıp edilmiştir kıza dedim ama yok gayet normal gelişmiş her şey. (Eltiyi klasik bir elti olayı olarak nitelendiriyorum normal o yüzden) ama kadına ayıp olmuş bak. Kadın büyük bir incelik göstermiş kim teklif eder ki böyle bir şey? Bana ne der gelinin kardeşinden. Kiraya verir parasını yer hiç olmadı. Ama kadın gerçekten iyi niyetli düşünmüş helal olsun.

Bence sorun şu, sen birden panik yaptın. Hemen dedin ki şuan tamam artık ben ilk olayimi ilk gerginligimi yaşadım, şimdiden aktif oldum, kötü başladı kötü gidecek. Kime nasıl davranmalıyım bilmiyorum. Sonuçta herkes kırılıyor herkes bana bir şeyleri kabul ettirmeye calısıyor, balıklama bişeyin içine düştüm. Ben elti konuşan kaynanayla bozulan gelin moduna girdim hiç hesapta yokken.. gibi gibi

Ama inan çook normal böyle hissetmen. Ve böyle devam etmeyecek. Siz yıllar içinde böyle bir karar almış olsaydınız bile bunlar yaşanacaktı. Babaannen karışacaktı söylenecekti. Eltin yine laf sokacaktı. Sen o zaman bütün bu ilklere daha hazır olmayacaktın. Çünkü ne zaman yaşarsan yaşa bunlari ilk kez tecrübe etmiş olacaksın. Bence uygun zamandasın. Ciddi işler ailelerin falanda sesi çıkınca biraz korktun gerildin. Stresli durumlar evet ama geçiiip gidiyor :) bir dönem bu. Eltini belki hiçbir zaman sevmezsin ama kayınvalidene bir açıklama yapmazsan aranızdaki soğukluk uzar gider. Bazi seyler küçücük görünüp üstü kapansada sonradan unutulmuyor. Kimse senin iyi niyetli oldugunu neyi niçin söyledigini düşünüp bulmaya calışmaz. Nasıl anladıysa öyle oturtur kafasinda öylede gider. O yüzden sen bunu şansa bırakma kayınvalidenle tatlı tatlı konuş. Gıcık eltinede gün doğmasın. Eltin seni daha çok kızdirir ama önemsememen lazım. Hırsını kimseden çıkarmamaya calış. Seni seviyorum ♡

Kötü hissediyorum, burada kök ailenin evlilikte bir şekilde bağlayıcı olduğunu görüyorum, biliyorum. Bir de çok hızlı geliştiği için her şey sanırım, kendimi pek hazır hissetmiyorum. Keşke atlamasaydım ama oldu bir kere.
Astoria,
nişanı atmak fevri bir çıkış olmaz mı? Nişanlınızla herşey yolunda değil mi? Bildiğim kadarıyla onunla ilgili bir sorununuz yok, aslında anne babasıyla da bir sıkıntı yok ortada, peki nişan atmak niye? He derseniz ki herşey beni korkutacak kadar hızlı ilerliyor, o zaman nişanlı bir çift olarak evlilik sürecini uzatmak gibi bir lüksünüz var, biraz yavaşlayın sindirin bazı şeyleri, bu arada kayınvalidenizin de gönlünü alın, gerekirse ağzından girin burnundan çıkın ama mahcubiyetinizi, ani patlamanızdan dolayı duyduğunuz üzüntüyü gösterin.

Ayrıca emin olun 10 yıl nişanlı da kalsanız evlilik saati gelip çattığında bile evlenmesem mi diye düşünülüyor, en azından ben her an birlikte olduğum eşimle 5 yıl sonunda evlenmeye kalkınca ay yapamayacağım galiba, hata mı ediyorum nedir diye düşünmüştüm :-)

Kızlar merhaba tekrar. Herkese tek tek cevap veremeyeceğim kusura bakmayın lütfen. Genel olarak gördüklerime cevap vereceğim.

Öncelikle niye kayınvalidenin yanında ev mevzusu açıldı diye soranlar olmuş. Muhabbet şöyle olmadı, bilmediğiniz için siz de öyle sandınız haliyle. "Ya kardeşim evsiz barksız ne yapacak vah vah", bu şekilde konuşmuyoruz kesinlikle. Nişanlıma benim ödediğim kira miktarı fazla geliyor, bence fazla değil oturduğum muhite göre ama ona öyle geliyor. O kardeşimi çıkarıp daha uygun bir 1+1de oturtmakta ısrarcı ben de diyorum ki "Hayır bu işe sen karışma, bizim alıştığımız bir düzen var, kardeşim de alıştı (keza okulu da çok yakın benim oturduğum yerden) evi bozmayacağım, eşyaları da vermeyeceğim." O sırada da nişanlım sahibinden.comda 1+1 ev bulmuş, onu gösteriyordu. Ben de "Hayır X, evi bozmayacağım kardeşim bu evde oturmaya devam edecek" dedim sadece. Yemin ederim sadece bu. Kayınvalide bunun üzerine atladı direkt. Yoksa orada topluca oturulurken "Benim kardeşimi de ne etsek şimdi vah vah" muhabbeti açılmadı, öyle olmasa ben sinirlenir miyim zaten konuyu açan benim derim. Nişanlım annesine bahsetmiş olabilir ama "Astoria'nın kardeşi böyle böyle" diye onu bilmiyorum, sormadım.

Kayınvalidem iyi niyetli olabilir, zaten iyi niyetli olduğunu düşündüğümden sert çıktığıma üzüldüm ve arayıp özür dilemek istedim ancak telefonu suratıma kapattı ve haliyle buna bozuldum ben. Eminim burada beni haksız bulanlar da bozulurdu. O teklifi edecekse de milletin içinde etmemeliydi bana en azından kardeşime sorma nezaketini gösterebilirdi, sonuçta orada oturmasını istediği kişi kardeşim. Ortamda kardeşim yok, ben varım, kayınpederim var işte, nişanlım, nişanlımın abisi ve eşi var. Orada sanki biz muhtaçmışız da o da eltimin söylediği gibi "Ne kadar cömert" olduğunu gösterircesine bir teklif sundu. Yine de iyi niyetli olduğunu düşündüm, benden büyük, anne dediğim insan. Sert çıkışmasaydım ayıp ettim diye aradım ama o da bana ayıp etti, üzgünüm. Ben o tavrı hak etmedim. Sadece ses tonum sertti bu arada biraz Yaşar ustamsı konuştum o kadar, yoksa kadına car car carlamadım.

Birisi atanan kardeşin mi demiş, hayır kardeşim okuyor. Nişanlımın uzmanlık aldıktan sonra mecburi hizmeti var. Bizim evlenmemiz de onun bu dönemine denk gelecek. Karısı olacağım için yanında gitmem gerekir, ben yıllarca ayrı gayrı kalma taraftarı değilim. Nişanlımı istememe gibi bir durum kesinlikle yok, bu ayrılma olayını tamamen çaresizlikten ağlaya ağlaya yazmıştım o an. Çok severek ilişkiye başladım, isteyerek de evleniyorum kısmetse. İstemesem neden devam edeyim, başıma kimse silah dayamıyor ki.

Astoria,
nişanı atmak fevri bir çıkış olmaz mı? Nişanlınızla herşey yolunda değil mi? Bildiğim kadarıyla onunla ilgili bir sorununuz yok, aslında anne babasıyla da bir sıkıntı yok ortada, peki nişan atmak niye? He derseniz ki herşey beni korkutacak kadar hızlı ilerliyor, o zaman nişanlı bir çift olarak evlilik sürecini uzatmak gibi bir lüksünüz var, biraz yavaşlayın sindirin bazı şeyleri, bu arada kayınvalidenizin de gönlünü alın, gerekirse ağzından girin burnundan çıkın ama mahcubiyetinizi, ani patlamanızdan dolayı duyduğunuz üzüntüyü gösterin.

Ayrıca emin olun 10 yıl nişanlı da kalsanız evlilik saati gelip çattığında bile evlenmesem mi diye düşünülüyor, en azından ben her an birlikte olduğum eşimle 5 yıl sonunda evlenmeye kalkınca ay yapamayacağım galiba, hata mı ediyorum nedir diye düşünmüştüm :-)

Mune hanım, onu çok dolduğum bir anda ağlaya ağlaya, tamamen çaresizlikten yazmıştım. Nişanlımı seviyorum, çok düşünceli, çok iyi bir insan bunca yaşadığım eziyetlerden sonra bana çok iyi geldi o. Her anlamda çok uyumluyuz, onu bırakmak istemiyorum. Benim korkum ailesinin bizi yıpratması olur, burada neler okudum çok severek evlenenler ama kayınvalidenin, eltinin, görümcenin vs. 3. kişilerin aileye dahil olup yıpratmaları, ayırmaları... Benim babaannem bile ayırabilir ehehe. Belki fazla hassasımdır, bilemiyorum. Nişanlım konuyu bilmiyor, bilse belki kavga ederiz bilmiyorum ama ne ben söyledim ne kayınvalidem söylemiş sanırım. O atışmamızın da farkına varmadı herhalde, yani öyle car car carlama kavgası olmadı çünkü. Soğuk bir atışma oldu, ben biraz "Benim beeen Yaşar ustaaa" stili sert bir ses tonuyla konuştum o kadar. Yine de özür dilemek için aradım ama, "İyi tamam kızım ya aaaa" yapıp telefonu suratıma kapattı. En çok da buna bozuldum.

Nişanlınızla hiçbir sorun yokken ayrılığı unutun :KK66:
Eltiye kızıp yorgan yakmayın derim. Kayınvalideniz de suratınıza telefon kapatarak abartılı bir tepki vermiş.
Madem bu konuyu açmak istemiyor, siz de ısrarcı olmayın.
Başka bir gün hal hatır sormak için arayın, nabız yoklayın. Eğer hâlâ size soğuk davranır uzatırsa o zaman nişanlınızla paylaşır ona göre birşeyler yaparsınız valide ile.
Ama normal konuşursa ne ala.

Ben olsam bu şekilde bir yol izlerdim sanırım.

Nişanlınızla hiçbir sorun yokken ayrılığı unutun :KK66:
Eltiye kızıp yorgan yakmayın derim. Kayınvalideniz de suratınıza telefon kapatarak abartılı bir tepki vermiş.
Madem bu konuyu açmak istemiyor, siz de ısrarcı olmayın.
Başka bir gün hal hatır sormak için arayın, nabız yoklayın. Eğer hâlâ size soğuk davranır uzatırsa o zaman nişanlınızla paylaşır ona göre birşeyler yaparsınız valide ile.
Ama normal konuşursa ne ala.

Ben olsam bu şekilde bir yol izlerdim sanırım.

Aynı yolu izlemeyi düşünüyorum sizinle ben de. Çok teşekkür ederim bana hak verdiğiniz için ve ılımlı orta yolunuz için. :)

Hatalısınız. Astoria Astoria
İlk hatanız; ev mevzusu için kayınvalideye değil eltinize trip atmalıydınız, kayınvalide gayet iyi niyetli bir öneride bulunmuş, sizi kızdıran eltinin tavrı olmuş.
ikincisi ise; kayınvalidenin tavrına bozulup nişanlınızdan ayrılmak istemek..

Kızgınlığınızı yanlış kişilerden çıkartıyorsunuz.

Bir de özel olmazsa merak ettiğim ve bu konuda sizi takdir ettiğim bir mevzu var, mesajlarınızda dikkatimi çekmiştir kızkardeşinizin masraflarını neden siz üstleniyorsunuz? Babanız yurtdışında çalıştığına göre aylık kazancı iyi olmalı, anne-babanızın bu görevi üstlenmesi gerekmez mi?

Son düzenleme:
Hatalısınız. Astoria Astoria
İlk hatanız; ev mevzusu için kayınvalideye değil eltinize trip atmalıydınız, kayınvalide gayet iyi niyetli bir öneride bulunmuş, sizi kızdıran eltinin tavrı olmuş.
ikincisi ise; kayınvalidenin tavrına bozulup nişanlınızdan ayrılmak istemek..

Kızgınlığınızı yanlış kişilerden çıkartıyorsunuz.

Bir de özel olmazsa merak ettiğim ve bu konuda sizi takdir ettiğim bir mevzu var, mesajlarınızda dikkatimi çekmiştir kızkardeşinizin masraflarını neden siz üstleniyorsunuz? Babanız yurtdışında çalıştığına göre aylık kazancı iyi olmalı, anne-babanızın bu görevi üstlenmesi gerekmez mi?

Merhaba, sorabilirsiniz tabi ki problem değil. Ailemin aylık kazancı iyi, evet zaten ailem üniversite eğitimi zamanında bana çok destek oldu. Ayrı eve çıktığımda hem kiramı hem faturalarımı hem eğitim masraflarımı onlar karşıladılar, sonra ben işe başladığımda ve ilerleyen zamanlarda kazancım arttığında onlardan destek almak istemedim. Hoş hiç almıyor değilim şu an kardeşime masrafları için para gönderiyorlar tabi ki ama ailemle, daha doğrusu babamla, ilişkimiz maddi olarak gelişmiş daha çok. Yani iyi bir insandır evet ama neyiz, ne haldeyiz bunları pek sormaz. Kötü bir betimleme olacak belki ama ben uyuşturucuya başlamış olsam "Baba selam para lazım" desem, "Tamam kızım" der gönderir ama bu parayı ne yapacaksın, nerede kullanacaksın bunları sormaz mesela. O yüzden babamla ilişkimi belli bir saygı çerçevesinde minimumda tutuyorum, kız kardeşim de öyle. Garibinize gidebilir belki ama ikimiz de öyle düşünüyoruz işte, öteki türlü sanki çıkarcıymışız gibi hissediyoruz. Ben evlendikten sonra kız kardeşimin kirasını karşılayın desem elbette karşılar ama ben daha ilgili olduğumu hissediyorum kardeşime, biraz "ablanne" gibi oldum farkındayım ama öyle yani, kardeşime destek olabildiğim sürece ben mutlu oluyorum gocunmuyorum bundan. Yoksa zorunlu değilim tabi ki.

Bence elti de haklı. Ne alaka sizin kardeşiniz bedava aile ailende oturacak. Saçma bir durum. Kim olsa tepki verir. Siz kendiniz mutsuzsanız ayrı mesele. Nişan atmaya bahane aramayın.

Bence elti de haklı. Ne alaka sizin kardeşiniz bedava aile ailende oturacak. Saçma bir durum. Kim olsa tepki verir. Siz kendiniz mutsuzsanız ayrı mesele. Nişan atmaya bahane aramayın.

Mutsuz değilim, ağlayarak çaresizlikten yazmıştım belki de çok dolduğum için. Bunu burada sürekli açıkladım, nişanlımdan ayrılmak istesem ayrılırım zaten beni tutan bir şey yok. Ben de aynı fikirdeyim, kardeşim tabi ki oturmamalı orada. Oturacaksa da kirasını verip oturur ama zaten şu anda da kirada oturuyoruz, yıllardır alıştığımız, düzen kurduğumuz ev. Gerek var mı, yok. Ama orada tepki göstermeye ya da beni düşman etmeye gerek var mı sanki ben istemişim gibi, buna da gerek yok. Çok içtenlikle teklif edecekse bunu kardeşim ve bana ayrı bir yerde konusunu açarak teklif edebilirdi.

X