Bazen diyorum hiç evlenmesem mi

Mutsuz değilim, ağlayarak çaresizlikten yazmıştım belki de çok dolduğum için. Bunu burada sürekli açıkladım, nişanlımdan ayrılmak istesem ayrılırım zaten beni tutan bir şey yok. Ben de aynı fikirdeyim, kardeşim tabi ki oturmamalı orada. Oturacaksa da kirasını verip oturur ama zaten şu anda da kirada oturuyoruz, yıllardır alıştığımız, düzen kurduğumuz ev. Gerek var mı, yok. Ama orada tepki göstermeye ya da beni düşman etmeye gerek var mı sanki ben istemişim gibi, buna da gerek yok. Çok içtenlikle teklif edecekse bunu kardeşim ve bana ayrı bir yerde konusunu açarak teklif edebilirdi.

Ayrıca olsa bu kez de siz dediniz sanardı kadın. Şimdi ilk elden kimin ağzında çıktı biliyor. Bir de öyle düşünün.

Ayrıca olsa bu kez de siz dediniz sanardı kadın. Şimdi ilk elden kimin ağzında çıktı biliyor. Bir de öyle düşünün.

Niye ben demişim sanacak anlayamadım. Topluca elti falan varken "Kardeşin burada otursun" demek yerine, -ki kardeşim orada bile değildi bu sırada makul olanı onun da bir fikrini almak ben istesem diyelim belki o istemeyecek- bizi ayrıca bir köşeye çekip "Benim böyle bir fikrim var ne düşünürsünüz?" dese, daha makul olurdu. Kimsenin de haberi olmazdı, elti bozulmazdı vs.

Niye ben demişim sanacak anlayamadım. Topluca elti falan varken "Kardeşin burada otursun" demek yerine, -ki kardeşim orada bile değildi bu sırada makul olanı onun da bir fikrini almak ben istesem diyelim belki o istemeyecek- bizi ayrıca bir köşeye çekip "Benim böyle bir fikrim var ne düşünürsünüz?" dese, daha makul olurdu. Kimsenin de haberi olmazdı, elti bozulmazdı vs.

Tamam da diyelim ki siz kabul ettiniz. Bu teklif cazip geldi. Elti ne bilsin teklifi kaynanızın yaptığını? Sizce o saatten sonra inanır mı? Kusura bakmayın ama siz dediniz diye düşünür. Kabul etmek de asla yapılmaması gereken bir şey. Durumunuz kötüyse gider yurtta kalır. Harçlık verir destek olursunuz. Öğrenci diye kimseye ev verilmez bedava. O da bir gerçek.

Tamam da diyelim ki siz kabul ettiniz. Bu teklif cazip geldi. Elti ne bilsin teklifi kaynanızın yaptığını? Sizce o saatten sonra inanır mı? Kusura bakmayın ama siz dediniz diye düşünür. Kabul etmek de asla yapılmaması gereken bir şey. Durumunuz kötüyse gider yurtta kalır. Harçlık verir destek olursunuz. Öğrenci diye kimseye ev verilmez bedava. O da bir gerçek.

Kusura bakmam, niye bakayım olabilir ama iki türlü de kötü olacağım demektir. En azından öteki türlü beni mahcup etmezdi milletin içinde, yoksa elti benim suratıma bir şey söyleyemez ne düşündüğü de umrumda değil. Kötü de olmazdık durduk yere. Tabi ki öyle, zaten ihtiyacı yok kardeşimin. Neye göre ihtiyacımız olabileceğini düşündü hoş onu da anlayamadım ailemin durumunu biliyor.

Bence evliliğin en gıcık aşaması ‘nişan’ ve ‘evliliğin üç ayı’ arasında geçen süre. ne kadar azami görüşüp az muhattap olursanız o kadar kolay atlatırsınız (Yazar burada aileler arası ilişkiden dem vuruyor). İki yabancı aile artık aile olacaklar. Herkes kendi ailesiyle muhattap olup tampon bölge oluşturup göğsünde yumuşatıp nişanlısına aktarırsa Yen’i kurulacak ailenin defansı sağlamlaşıyor.
Demem o ki, geçecek bu günler, azıcık resmiyet iyidir. Bir de düğünü fazla ötelemek sinirleri daha bi bozacaktır.

Bence evliliğin en gıcık aşaması ‘nişan’ ve ‘evliliğin üç ayı’ arasında geçen süre. ne kadar azami görüşüp az muhattap olursanız o kadar kolay atlatırsınız (Yazar burada aileler arası ilişkiden dem vuruyor). İki yabancı aile artık aile olacaklar. Herkes kendi ailesiyle muhattap olup tampon bölge oluşturup göğsünde yumuşatıp nişanlısına aktarırsa Yen’i kurulacak ailenin defansı sağlamlaşıyor.
Demem o ki, geçecek bu günler, azıcık resmiyet iyidir. Bir de düğünü fazla ötelemek sinirleri daha bi bozacaktır.
Katılıyorum.
Haziran'da evlenin Astoria Astoria :)

Ben nişanı kaçırmışım

Hayırlı olsun

Lakin tek tavsiyem nişan oldu diye bu aile içine girme modundan çık

Minimum ilişki iyidir

İki taraf da kendi ailesi ile muhatap olsun

Evlendikten sonra da Kv evinde misafir olduğunu unutma ona göre davran

Güzel giden ilişkide her şey iyidir de Eşinle olan evliliğin iki imza ile bitebilir o Zaman Kv elti vs herkes el olur bu nedenle hep mesafeni koru

Katılıyorum.
Haziran'da evlenin Astoria Astoria :)

Eylül diye düşünüyorduk, ben Eylül ayını çok severim de. :) Ama olmayacak gibi. :/

Ben nişanı kaçırmışım

Hayırlı olsun

Lakin tek tavsiyem nişan oldu diye bu aile içine girme modundan çık

Minimum ilişki iyidir

İki taraf da kendi ailesi ile muhatap olsun

Evlendikten sonra da Kv evinde misafir olduğunu unutma ona göre davran

Güzel giden ilişkide her şey iyidir de Eşinle olan evliliğin iki imza ile bitebilir o Zaman Kv elti vs herkes el olur bu nedenle hep mesafeni koru

Teşekkür ederim. :) Girmek istemiyorum ki ben. :/ Kendi aileme bile girmek istemiyorum, benim babaannem kayınvalidemi 2ye 3e katlar, benim ailem de çok iyi değil ki. Ama her kafadan bir ses çıkıyor, nasıl halledeceğimi bilemiyorum iki koldan çekiştiriliyorum sanki.

Teşekkür ederim öncelikle. Benzer yazdığınız için aynı cevabı vereyim. İyi niyetli olabilir ama orada herkesin içinde benim aile içi meselelerime dahil olmamalıydı. Ondan öyle bir beklentimiz olmadı ya da "Ne yapalım" diye ona sorulmadı. "Kardeşim için evi bozmayacağım" diye nişanlıma söylerken bu ev muhabbeti atıldı ve sanki bunu ben istemişim gibi bir durum oluştu. Evini neden isteyeyim, o evi zamanında eşiyle çalışarak almış ve o ev nişanlımla abisinin hakkıdır. Benim kardeşim niye onlara durduk yere muhtaç olsun, sırf kira parası için? Kardeşimin kirasını da ödeyebilecek durumdayız. Burada beni millete malzeme etmesi hoş olmadı, ne kadar iyi niyetli olursa olsun. Ama ben de sert tepki verdiğimin farkındayım daha yumuşak davranabilirdim; bu yüzden aradım özür dilemek için ama yine terbiyesizce bir tepkiyle karşılaştım. Elimden gelen bu kadar, 10 saatlik mesafede oturduğu için ayağına falan da gidemem, gitmek de istemem. Nişanlıma durumdan bahsetmedim, buna rağmen onu taraf tutturacak şekilde zor durumda bırakmak istemiyorum.
Sanırım malzeme etmek istemiştir o da. Ama hoş olmamış sizin böyle bir duruma düşmeniz elbette. Dediğiniz gibi kira parası için niye kardeşiniz minnettar kalsın ki sizin de böyle bir isteğiniz yok. Kv niz konuyu uzatmasa iyi eder bence. Nişanlıyken sizin nazınızı çekeceklerine.. :)

Astoria panpaaaaa konuya direkt giriyorum bence cok ayip etmissin:olamaz: Elti denen tipe sinir olup sinirini kadindan cikarmissin kvnin ne sucu var ki kiz:KK51: Muhtacsiniz vb bazinda dememis kadin, gayet iyi niyetle pratik bir oneri yapmis bence. Yani nasilsa tasincaksiniz bari simdi tasinin herkes rahat etsin seklinde. KV uzulmekte hakli bence.

Ote yandan bu eltiye sebep nisanlini ve KVyi bir dahaki sefere uzme bence. Yani belli ki KV KP bu tipi tinmiyor, aynen sen de tinma. Konustugunda orda degilmis gibi davran catlar:KK48:

Astoria panpaaaaa konuya direkt giriyorum bence cok ayip etmissin:olamaz: Elti denen tipe sinir olup sinirini kadindan cikarmissin kvnin ne sucu var ki kiz:KK51: Muhtacsiniz vb bazinda dememis kadin, gayet iyi niyetle pratik bir oneri yapmis bence. Yani nasilsa tasincaksiniz bari simdi tasinin herkes rahat etsin seklinde. KV uzulmekte hakli bence.

Ote yandan bu eltiye sebep nisanlini ve KVyi bir dahaki sefere uzme bence. Yani belli ki KV KP bu tipi tinmiyor, aynen sen de tinma. Konustugunda orda degilmis gibi davran catlar:KK48:

Kardeşim taşınmayacak ki, taşınırsam ben taşınacağım. Yani kardeşim aynı düzeni devam ettirebilir şu an oturduğumuz evde o öneriyi yapmasına gerek yoktu. Hoş tamam iyi niyetli olabilir, ben sert çıkmış olabilirim ama yine de telefonu yüzüme kapatması daha büyük bir ayıp Cherry kuşum, sence de öyle değil mi?

Kardeşim taşınmayacak ki, taşınırsam ben taşınacağım. Yani kardeşim aynı düzeni devam ettirebilir şu an oturduğumuz evde o öneriyi yapmasına gerek yoktu. Hoş tamam iyi niyetli olabilir, ben sert çıkmış olabilirim ama yine de telefonu yüzüme kapatması daha büyük bir ayıp Cherry kuşum, sence de öyle değil mi?

Son cumleye ithafen panpacim CIK diyorum o bir KV, sen bir gelinsin onun alinmaya, nazlanmaya hakki var hem de kalbi kirilmis....Turk tipi evlilige hosgeldin sen artik KVyle de evlisin sonucta:KK48:

Bence kayınvalidenizden tekrar özür dilemeye kalkmayın. Fazla tepki verdiğinizi düşünüyorsunuz ama haklısınız zaten telefonda özür dilemeye çalışmışsınız izin bile vermemiş. Nişanlınız konuyu açmadıysa siz de unutun gitsin.

Son cumleye ithafen panpacim CIK diyorum o bir KV, sen bir gelinsin onun alinmaya, nazlanmaya hakki var hem de kalbi kirilmis....Turk tipi evlilige hosgeldin sen artik KVyle de evlisin sonucta:KK48:

Ay herkes kayınvalideye hak verdi, burada genelde bana hak verilmesine alışkınım ne oluyoruz aaa... Şaka şaka, ehehe.

Bence kayınvalidenizden tekrar özür dilemeye kalkmayın. Fazla tepki verdiğinizi düşünüyorsunuz ama haklısınız zaten telefonda özür dilemeye çalışmışsınız izin bile vermemiş. Nişanlınız konuyu açmadıysa siz de unutun gitsin.

Yok artık tekrar özür dilemem de yüz yüze geldiğimizde durumun böyle olmadığını, neye kırıldığımı tekrar söyleyeceğim. Dinler dinlemez artık kendisine kalmış. Nişanlımın haberi yok mevzudan. Yani o tartışma sırasında anlamadı sanırım soğukluğu; sonrasında da ne ben anlattım ne de kayınvalidem anlatmış sanırım. Yani anlattıysa da gelip bana bir şey söylemedi en azından.

Allah başka dert vermesin.
Buncacık şeye nişan atmayı düşünüyorsanız, evlilik için hazır olmayabilirsiniz. Düğünü erteleyebilirsiniz. Hayat yolu meşakkatli, daha neler yaşayacaksınız birlikte kim bilir? Öyle en ufak pürüzde vazgeçerseniz zor zamanları nasıl atlacaksınız?

Astoriacığım bence telefon yerine yüzyüze görüşün nişanlınızın annesi ile. Eltinizin yorum yapması gereksiz olmuş ama belki o da kötü niyetli değildi. Hemen bilenmeyin birbirinize, daha ne olaylar yaşayacaksınız kim bilir. Önemli olan sorunların üstesinden gelebilmek ve ne olursa olsun nazik olmayı unutmamak:KK200:

Kusura bakmam, niye bakayım olabilir ama iki türlü de kötü olacağım demektir. En azından öteki türlü beni mahcup etmezdi milletin içinde, yoksa elti benim suratıma bir şey söyleyemez ne düşündüğü de umrumda değil. Kötü de olmazdık durduk yere. Tabi ki öyle, zaten ihtiyacı yok kardeşimin. Neye göre ihtiyacımız olabileceğini düşündü hoş onu da anlayamadım ailemin durumunu biliyor.
Bana kalırsa kv bu kira konusunun nişanlınızla aranızda problem olduğunu zannetmiş ve aklınca çözüm sunmuş. Aslında suç biraz da damat beyde. Ailesinin yanında bu konuyu deşmesine gerek yokmuş. Kv ise evi bir oğluna verince ötekine haksızlık edeceğini düşünememiş. Üstüne bir de jest yaptığını zannederek, gelen tepkiyi hazmedememiş. Olur öyle şeyler :) düzelir zamanla. Yeri geldiğinde açıklar, çözersiniz. Siz bir psikolog olarak böyle fevri olursanız biz fâniler ne yapalım :)

Eylül diye düşünüyorduk, ben Eylül ayını çok severim de. :) Ama olmayacak gibi. :/

Teşekkür ederim. :) Girmek istemiyorum ki ben. :/ Kendi aileme bile girmek istemiyorum, benim babaannem kayınvalidemi 2ye 3e katlar, benim ailem de çok iyi değil ki. Ama her kafadan bir ses çıkıyor, nasıl halledeceğimi bilemiyorum iki koldan çekiştiriliyorum sanki.

Astoria

İşte o moda girmemenin tek yolu az görüşmek

Yani Kv neden biliyor kardeşinin kirası vs hikayesini

Nişanlın ayrı evi düzeni parası olan Adam hatta egosu da var

Annesi bu teklifi sana getirmek cüretini Nasıl buluyor yani nişanlın bu konuşmaları neden taşıyor

Evet o evi kardeşine kullandırtacaksa bile nişanlın atanıp boşalınca üslubu ile nişanlın teklif eder ki bence o durumda da abes

Astoria çok karışmayı sevmem de nişanlın hem böyle pek bir cici çocuk modunda ama bir yandan da arkadan iş çeviriyor tadı var

Vardır ya çocuklar sana sevimli sevimli bakar döndüğün anda da arkadan dil çıkarır bunu hissettiriyor

Ben ilk Kv kp ile tanışmanda hissettim bunu ama o Zaman söylememiştim şimdi ilişki iyice ciddi Bir de bu gözle değerlendirir misin

Kv ile özellikle de elti ile iletişimi sıfırla ki zaten elti ile eski konularını aç oku onu kimse sevmemişti bol taktik vardır oralarda

Elti marşa basmış siz de 1 den 5 e vitesi atmissiniz hemen..Hosgeldiniz evlilik dunyasina:)
Bana göre kv iyi niyetli tabi elti biraz kiskanmış belli ki..Eltiniz ,cogunlukla eksik hizmet bedeli fatura keseriz ya o hissiyatta!Aslinda tepki size degil ama tabi dogrudan sizi ilgilendiriyor ayip etmiş..İşte tam da burada politik olmaniz gerekliydi ama acemiliginizin kurbani olmussunuz:)Duzelmeyecek sorunlar degil ve size güzel bir tecrube olmuş.Kv ile ilk firsatta eltinizin tavri üzerine,muhtac durumuna düşmüş gibi gorulmemek icin tavrinizin biraz sert oldugunu ,kv nizi iyi niyetli buldugunuzu ve yasanan gerginlikten dolayi rahatsiz oldugunuzu anlatabilirsiniz...Eltiniz konusuna gelince de tavrı boyle olacaktir ve sakin gazına gelmeyin,onlarin iliskisi onları sizin nisanlinizin ailesiyle olan iliskiniz sizi bağlar....Her sey gonlunuzce olsun...

Astoria

İşte o moda girmemenin tek yolu az görüşmek

Yani Kv neden biliyor kardeşinin kirası vs hikayesini

Nişanlın ayrı evi düzeni parası olan Adam hatta egosu da var

Annesi bu teklifi sana getirmek cüretini Nasıl buluyor yani nişanlın bu konuşmaları neden taşıyor

Evet o evi kardeşine kullandırtacaksa bile nişanlın atanıp boşalınca üslubu ile nişanlın teklif eder ki bence o durumda da abes

Astoria çok karışmayı sevmem de nişanlın hem böyle pek bir cici çocuk modunda ama bir yandan da arkadan iş çeviriyor tadı var

Vardır ya çocuklar sana sevimli sevimli bakar döndüğün anda da arkadan dil çıkarır bunu hissettiriyor

Ben ilk Kv kp ile tanışmanda hissettim bunu ama o Zaman söylememiştim şimdi ilişki iyice ciddi Bir de bu gözle değerlendirir misin

Kv ile özellikle de elti ile iletişimi sıfırla ki zaten elti ile eski konularını aç oku onu kimse sevmemişti bol taktik vardır oralarda
Evet haklısınız.
Sürpriz! bi yemekle tanıştırmış, emrivaki yapmıştı.

X