• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık BAT Mayıs Sonu - Haziran Başı. Toplaşıp, konuşalım :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım ben keçiboynuzunu yapıyorum zaten, zeytinyağında bekletilmiş incir proxeed plus falan yapıyorum bunları. Zaten bunlara rağmen sonuç alamadığımız için biraz üzülüyorum :KK43:

Ne güzel bunları deniyorsunuz, benim eşim kürlere karşı, sadece keçiboynuzu pekmezi yiyor, yaşlarımız ben 32 o 31, 6.ayımızdayız, bat a 6 gün kaldı ama umutlu değilim, ovülasyon testi almalıyım artık. Çocuk çok istiyor eşim de ama kafanı boşalt akışına bırak olacak, stresten olmuyor diyo, bu bi haftadır rahat kafam ama regl olacağıma Emin'im, üzülmicem, bi dahaki ay daha rahat olmalıyım

Ne güzel bunları deniyorsunuz, benim eşim kürlere karşı, sadece keçiboynuzu pekmezi yiyor, yaşlarımız ben 32 o 31, 6.ayımızdayız, bat a 6 gün kaldı ama umutlu değilim, ovülasyon testi almalıyım artık. Çocuk çok istiyor eşim de ama kafanı boşalt akışına bırak olacak, stresten olmuyor diyo, bu bi haftadır rahat kafam ama regl olacağıma Emin'im, üzülmicem, bi dahaki ay daha rahat olmalıyım
yahu bu kürlerin çay olanları da var benimkine de yorgunluk çayı deyip içiricem yani benim kide çok istiyor ya en çok ona üzülüyorum ben .. sters zaten başı yani relax olucaz başka çare yok bence sende emin konuşma nerden biliyorsun kız hiç belli olmaz o işler umudunu yitirme ama böyle diyip şaşırayım diyorsan buda bi taktik

iyi işte devam et ne zamandır yapoyorsun peki
3 aydan fazladır ilacı kullanıyor. Keçiboynuzunu biraz düzensiz yaptık yani sadece akşamalrı içti yatarken. İncir falan da 1 aydır yiyor. Bide yeni solgar ın e vitaminine başladık bu ay :D Artık deneme tahtasına dönderdik kilo almaya başladı ama yapacak bi şey yok :D

Canım ben keçiboynuzunu yapıyorum zaten, zeytinyağında bekletilmiş incir proxeed plus falan yapıyorum bunları. Zaten bunlara rağmen sonuç alamadığımız için biraz üzülüyorum :KK43:
he birde bir önemli bilgi daha yeni öğrendim yani sperm gitti tutunma zamanı rahim kenarındaki kılcal damarlardan beslenip büyüme ve oluşumu olurmuş eğer kan pıhtılaşması veya koyuluğu varsa çocuk tutunamaz ve regl olduğun zaman o kan pıhtısı kendini atar dedi belki de kaç çocuk tutunamayarak gitti regli ile beraber bunun için de sabah ve akşam 1 bardak su içine yarım limon sık ve iç tutunması için çok yararlıymış

3 aydan fazladır ilacı kullanıyor. Keçiboynuzunu biraz düzensiz yaptık yani sadece akşamalrı içti yatarken. İncir falan da 1 aydır yiyor. Bide yeni solgar ın e vitaminine başladık bu ay :KK70: Artık deneme tahtasına dönderdik kilo almaya başladı ama yapacak bi şey yok :KK70:
daha yeniymiş kuzum kendinde diyorsun düzensiz diye bekle biraz daha bak gör tutunacak bebişleeimiz emin ol bigün bana dersin oldu diye kilo almasın ama aman dikkat et kocana bişiler olsun diye başka şeyleri bozmatalım

Ben gebelik testinde pozitifi görünce bir de kan testi yaptırdım filan. Dün aklıma geldi, şu ovulasyon testini kullansam da çıkıcak mı acaba orada da dedim, gerçi biri LH ölçüyo, diğer HCG ama ovulasyonda da pozitif çıktı aşırı pozitif. Pik yapmıştı T çizgisi. Ama gebelik testi de yapmadan emin olmayın yine de derim. Ovulasyonda her daim silik milik çıkıyo çünkü 2. çizgi.
Aslinda ben sana dicektim bizim hatrimiza bide ovulasyon yapsan diye :))). Elimde fazla var demistin çünkü sonra dedim bunaltmiyim heycanini yasasin :))). Tesekkurler deney icin

he birde bir önemli bilgi daha yeni öğrendim yani sperm gitti tutunma zamanı rahim kenarındaki kılcal damarlardan beslenip büyüme ve oluşumu olurmuş eğer kan pıhtılaşması veya koyuluğu varsa çocuk tutunamaz ve regl olduğun zaman o kan pıhtısı kendini atar dedi belki de kaç çocuk tutunamayarak gitti regli ile beraber bunun için de sabah ve akşam 1 bardak su içine yarım limon sık ve iç tutunması için çok yararlıymış
Bu kan pıhtılaşması olayı için histereskopiden önce trombosit diye bi değer vardı tahlillerde lpt miydi neydi tam hatırlmaıyorum ama o normal değerlerindeydi canım. Benim olmuşsa belk daha önce rahimden dolayı kimyasal gebelik olmuş olabilir ya da embriyo tutanacak sağlıklı bir ortam bulamamış olabilir. . Çünkü 5 cm lik perde az değildi. Ama adet günlerimde hiç şaşmadı bugüne kadar

İnşallah gülüm ya yumurtluylrum desem çok geç bir tarih 8 gün var adetime hep silik çizgi çıktı desem o da yok yumurtlama sonrası tam tek çizgi çıkıyordu hayırlısı allahtan :KK43:
Bende siliklestikten 1 gun sonra yaptim cok silik 2 gun snra yaptim koyuya yakin silik 3 gun sonra yine cok silik dahada gerrk yok bitti dedim yumurtlamam

Bu kan pıhtılaşması olayı için histereskopiden önce trombosit diye bi değer vardı tahlillerde lpt miydi neydi tam hatırlmaıyorum ama o normal değerlerindeydi canım. Benim olmuşsa belk daha önce rahimden dolayı kimyasal gebelik olmuş olabilir ya da embriyo tutanacak sağlıklı bir ortam bulamamış olabilir. . Çünkü 5 cm lik perde az değildi. Ama adet günlerimde hiç şaşmadı bugüne kadar
ben bekarken dr gitmiştim dr bana kan pıhtılaşman var demişti bol su önermişti meğer bebek içinde önemliymiş bugün öğrendim senin ki normalse iyi ama bu limonlu su birtek ona değil bin derde deva ben detoks ve yağ parçalayıcı niyetiyle her sabah aç karnına içiyorum bir taşla iki kuş vurmuş oldum senin tabirin sana göre daha mantıklı anlattığın gibi olmuş olabilir yanlız dikkatimi bir şey daha çekti tabii iyi yönde düzenli regl olman süper yani tıkır tıkır çalışıyor bence şansın yüksek hiç merak etme tüp bebek için de asla ve asla acele etme zararlarını da bir oku çevremde 2-3 kez yaptıranlarda oldu tutmadı vs gerçekten başta 5-6 yumurtayla başladı yani tüp bebek yaptırdığında ve tutmadığın da yumurta sayısı 1-2 düştü yani yan etkileri çok fazla dr bile diyor ki yakın akrabam olsun asla yaptırtmam izin vermem diyor demekki ciddi sıkıntılar doğuruyor allah kimseye o süreci yaşatmadan sağlıkla doğal yolla hamile kalmayı nasip etsin

ben bekarken dr gitmiştim dr bana kan pıhtılaşman var demişti bol su önermişti meğer bebek içinde önemliymiş bugün öğrendim senin ki normalse iyi ama bu limonlu su birtek ona değil bin derde deva ben detoks ve yağ parçalayıcı niyetiyle her sabah aç karnına içiyorum bir taşla iki kuş vurmuş oldum senin tabirin sana göre daha mantıklı anlattığın gibi olmuş olabilir yanlız dikkatimi bir şey daha çekti tabii iyi yönde düzenli regl olman süper yani tıkır tıkır çalışıyor bence şansın yüksek hiç merak etme tüp bebek için de asla ve asla acele etme zararlarını da bir oku çevremde 2-3 kez yaptıranlarda oldu tutmadı vs gerçekten başta 5-6 yumurtayla başladı yani tüp bebek yaptırdığında ve tutmadığın da yumurta sayısı 1-2 düştü yani yan etkileri çok fazla dr bile diyor ki yakın akrabam olsun asla yaptırtmam izin vermem diyor demekki ciddi sıkıntılar doğuruyor allah kimseye o süreci yaşatmadan sağlıkla doğal yolla hamile kalmayı nasip etsin
Haklısın canım o kadar hormon ilaçlarına maruz kalınca vücudun dengesi şaşar tabiki. Zaten en büyük korkum yumurtalık rezervlerimin azalması :( Doğal yoldan olması için uğraşıyoruz biz üstümüze düşeni yapalım gerisi Allah a kaldı. Limonlu suyun faydaları zaten saymakla bitmiyor ki. Ben grip olduğumda en büyük kurtarıcım limonlu sudur. Daha geçen ay idrar yolları iltihabı oldum antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. Peki canım aşılama hakkında ne düşünüyorsun ?

aaa aynıyız seninle biz sadece birazdaha erken evlenmişsin sen neler yaptın da kalamadın bu süreçte varmı sıkıntı vs[/Q
Benim yaşımda 28 eşimin 31 20 aylık evliyiz 17 aydır korunmuyoruz
Bende pko ve insülin direnci var 8 ay hamile kalamayınca doktora gittim 3 ya klomen kullandım 2. ayımda yumurtam gelişti çatlama iğnesi oldum ama tutmadı bıraktım hsg çekildim polip vardı onu aldırdım. eşiminde %20 ileri hareket. başka bi doktora gittim ekime kadar müddet eğer olmazsa tüp bebeğe başlarız dedi.

gün aşırımı ilişki yaptınız diye bir arkadaş sormuştu ,ultrason tarihine göre adetim biter bitmez ertesi gün kalmışım ve sonrasında da 1 er hafta arayla 2 kez oldu yani bir ayda 3 ilişki ilkinde tutmuş

Ben gebelik testinde pozitifi görünce bir de kan testi yaptırdım filan. Dün aklıma geldi, şu ovulasyon testini kullansam da çıkıcak mı acaba orada da dedim, gerçi biri LH ölçüyo, diğer HCG ama ovulasyonda da pozitif çıktı aşırı pozitif. Pik yapmıştı T çizgisi. Ama gebelik testi de yapmadan emin olmayın yine de derim. Ovulasyonda her daim silik milik çıkıyo çünkü 2. çizgi.
Aynen canım umutlanmamaya çalışıyorum. Gerçi benim hiç yumurtlamadan başka çift çizgi çıkmadı ama yine de kafamdan atıyorum

Bende pko ve insülin direnci var 8 ay hamile kalamayınca doktora gittim 3 ya klomen kullandım 2. ayımda yumurtam gelişti çatlama iğnesi oldum ama tutmadı bıraktım hsg çekildim polip vardı onu aldırdım. eşiminde %20 ileri hareket. başka bi doktora gittim ekime kadar müddet eğer olmazsa tüp bebeğe başlarız dedi.
canım benim allah şifa versin inşallah%20 iyi bence çok düşük değil sende ki problemleri de gidermişsin zaten tedavini olmuşsun bedenini biraz dinlenmeye arınmaya bırak yani bünyen yorulmuş olabilir tabi psikolojide var onu da eklersen normaldir yaşadığın durumlar.. tüp bebek için dr para için yanaşıyorlar bu 2x2=4 eder şu durumda düşünülebilir yaşın 35 in üstündedir zamanın doğal yolla uzun süreceğini düşünenler ve tek çocukla kalırım diyenler için evet daha mantıklı geliyor. okuduğum ve dinlediğim kadar dr kendi yakınlarına bile önermiyorlar yumurtalarını kullanıyorlar erken menopoz vs birde tutmaması da olası bir durum söz konusu yani şöyle düşün hastasın sen hemen ameliyat deseler olır musun şahsen ben olmam önce ilaç tedavisi doğal yöntem ve zaman çok önemli bunları yaparım baktım olmuyor o zaman dediklerini kabul ederim. yani bemim şahsi düşüncem kimse katılmayabilir ama ben o raddeye gelmek ve gelenleri de 2 kez düşünmelerini isterim özellikle yaşınız da gençse bekle sabret derim

gün aşırımı ilişki yaptınız diye bir arkadaş sormuştu ,ultrason tarihine göre adetim biter bitmez ertesi gün kalmışım ve sonrasında da 1 er hafta arayla 2 kez oldu yani bir ayda 3 ilişki ilkinde tutmuş
canım kaç günde bi adet oluyosun erken yumurtlama oldu demekki

Haklısın canım o kadar hormon ilaçlarına maruz kalınca vücudun dengesi şaşar tabiki. Zaten en büyük korkum yumurtalık rezervlerimin azalması :KK43: Doğal yoldan olması için uğraşıyoruz biz üstümüze düşeni yapalım gerisi Allah a kaldı. Limonlu suyun faydaları zaten saymakla bitmiyor ki. Ben grip olduğumda en büyük kurtarıcım limonlu sudur. Daha geçen ay idrar yolları iltihabı oldum antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. Peki canım aşılama hakkında ne düşünüyorsun ?
elbetteki bünyeyi bir kendine bırak dinlensin zaten bedenen de ruhende kendi bünyemizi strese sokup negatif yönde baskılıyoruz doğal zaman sürecine gir yaşın genç her zaman olumlu düşün benimde 6 ay olucak denememiz ama ben ne kür ne ovü test hiç kullanmadım şimdi şimdi bu ay düşündüm çünkü yılın yarısına geldik zamanı geldiğini düşünüyorum takviye için ama yine doğal yoldan doktora gittinmi elini veren kolunu kaptırıyor özellikle işin içine ticari amaçla para kazanmak varsa işte vay halimize dr lar. bu hassas dönemde isteyen tüm anne babayı hemen ikna edebilir dediğim gibi dr kendi ailesine bile önermiyorlar onlarda da garanti yok tutup tutmayacağı düşük tehlikesi de olabilir benim arkadaşım yaptırdı ikizlere hamile kaldı ve karnında öldüler kürtaj oldu birde yani o zamanları anlatmak bile üzücü maddi manen yoruluyorsun aşılama dersen evet o daha mantıklı çünkü yumurtanla oynamayacaklar yumurtalığına sperm aşılayacaklar yani ulaşmasını ve seninde çatlatma gününde yapılan işlem başarılı bir operasyonla şansın yüksek. zaten tüp bebekten önce yapılan bir işlem dr ilk aşılama deniyorlarmış olmazsa tüp bebeği tavsiye ediyorlarmış ama aşılama dada her ikiniz bir sürü kontrol ve tetkiklerden geçeceksiniz uygun olması şart herşeyin hakkında hayırlısı ama ben doğal yol ile olmasını arzu ederim herkes için sadece sabır ve zaman allah bilir işini sen iyi beslen çalışmalara devam et doğal kürler yap yumurtlama gününü hesapla vs gerisi teferruat

yani bu iş gerçekten kader kısmet işi yani çok yapsakta az yapsak ta yumurtlama gününe denk gelsede gelmesede tutan tutuyor kasmamak en iyisi herkese göre değişir yaşanan durumlar herkesin bünyesi hormonu farklı ne güzel ayda3 biz ayda 8-9 kez ama tık yok beklemeye devam hayırlı olsun bebişiniz canım

canım benim allah şifa versin inşallah%20 iyi bence çok düşük değil sende ki problemleri de gidermişsin zaten tedavini olmuşsun bedenini biraz dinlenmeye arınmaya bırak yani bünyen yorulmuş olabilir tabi psikolojide var onu da eklersen normaldir yaşadığın durumlar.. tüp bebek için dr para için yanaşıyorlar bu 2x2=4 eder şu durumda düşünülebilir yaşın 35 in üstündedir zamanın doğal yolla uzun süreceğini düşünenler ve tek çocukla kalırım diyenler için evet daha mantıklı geliyor. okuduğum ve dinlediğim kadar dr kendi yakınlarına bile önermiyorlar yumurtalarını kullanıyorlar erken menopoz vs birde tutmaması da olası bir durum söz konusu yani şöyle düşün hastasın sen hemen ameliyat deseler olır musun şahsen ben olmam önce ilaç tedavisi doğal yöntem ve zaman çok önemli bunları yaparım baktım olmuyor o zaman dediklerini kabul ederim. yani bemim şahsi düşüncem kimse katılmayabilir ama ben o raddeye gelmek ve gelenleri de 2 kez düşünmelerini isterim özellikle yaşınız da gençse bekle sabret derim
Düşüncelerinde haklısın bir yanım aynı senin gibi düşünüyor. Bir yanım tüp dene olursa olur olmazsa bekleyeceksin zaten diyor. Diyetisyene gidicem inş. adetim olıyım bitsin. 1.64 boyum 76 kiloyum. bide kilo veriyim bakalım ne olacak.84 kiloydum kendi çabamla bu kadar oldu.Karışığım... :KK43:

Back