• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık BAT Mayıs Sonu - Haziran Başı. Toplaşıp, konuşalım :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Oyleyse canım enfeksıyonla hamıle kalmanda doktor bı sakınca gormedı sanrım ılac kullanıyorken nasıp olms beklenmedık sekilde bnmde fıtıl verdı doktor kullan dıye yara varken onermıyorum dedi hamıleligi annemdede kardesıme yara varken hamıle kalms doktor dogumda dondurmus bende ertelemıyım dıyorum yumurtlamam yaklasmısken onun ıcın sordum
Enfeksiyon spermlerin yumurtaya ulaşmasını zorlaştırıyor. Ancak eşli tedavi yaptık ilişkiye belli dönemler ara verdik falan. Enfeksiyonun geçeceği yoktu zaten. Halen de geçmedi. Çok şapmayım onuu ben dedim artık. Doktor da sürekli engel değil enfeksiyon dedi.
Canım ben dun yaptım ovulasyon sılık cızgı cıktı onumuzdekı gunlerde artıs olabılır gibi gozukuyor insallah uygulamada 4 gun sonra gorunuyor ılk defa yaptım test akıntıyı anlayamıyorum cunkı fıtıl kullanıyorum onun kalıntısı zaten beyaz beyaz ıc camasırım ve ıdrale karısıp akıyor:işsiz:

Fitil kullanırken anladım ben. İnsülin direncim olduğu için çok su içer çok tuvalete giderim. Affedersin ama elimde vajina girişinden aldım hep akıntıları anlamak için. Yara da aynı şekilde hamileliği zorlaştırıyor ama tamamen engel değil. Kısaca Rabbim isterse ol diyor ve oluyor
Her şey sebep oluyor o zaman da. İşte ısırgan içtim, ada çayı içtim, düzenli incir yedim. Falan bahane. Bugün doktor usg de yumurtalarım da gerdanlık şeklinde kistleri gördü. Pcos var ben de. Geçen ay kistlerim daha azdı tipik değilsin sen demişti. Bu ay çoktu mesela. Ama geçen ay tekti çizgi bu ay çift. Oysa Pcos zorlaştırır.

Ya ne güzel erkenden öğrenmişsiniz. Takip yapınca insan böyle oluyor demek ki. Hayırlı olsun canım...

Bazen insanın herşeyi bırakası geliyor ama sonra bir heyecan bir umut her şeyi araştırıp çare aramak geliyor içinden. Senin için de hayırlısı olsun. Çaresini buluruz inşaallah...

Şeker ilacı içtiğim için ilk dönemde ilacı kesmem gerektiği için erken öğrenmeye çok önem vermiştim. Ama İdrar testleri çok duyarlı arkadaşlar artık. Hiç erken gebelik testine gerek yok. Üç kuruşluk testler veriyor sonucu ve erkenden öğrenip yeni endişelere merhabaa diyorsunuz. Eskinin de pek önemi kalmıyor.

herbisi herbisi
Canim akintin oldugu gun mu yumurtlaniyo yoksa yumurtlama oncesi akintisi mi oluyo o bende cunku akintili gunu mu bariz anlıyorum
Eli kulağında yumurtlayacaksın demek akıntı geldiğinde.o günleri ve sonrasındaki bikaç günü atlama.daha sonrası içinde kozalağıda kendini de zorlama.içinize fenalık gelmesin.

Şeker ilacı içtiğim için ilk dönemde ilacı kesmem gerektiği için erken öğrenmeye çok önem vermiştim. Ama İdrar testleri çok duyarlı arkadaşlar artık. Hiç erken gebelik testine gerek yok. Üç kuruşluk testler veriyor sonucu ve erkenden öğrenip yeni endişelere merhabaa diyorsunuz. Eskinin de pek önemi kalmıyor.
Şeker ilacını bırakmak için acele etmeye gerek yok.ilk trimester de gönül rahatlığıyla kullanılabilir.düşük tehlikesini önler yani bilakis faydası vardır.

Arkadaslar iyi geceler. Benim bu ay 28 mayis adet tarihimdi ve 7 gun olucak hala yok. 2 kere test yaptim negatif. Mevsimsel strest dedim( bu ay asilama olucakti) ama baya uzadi.birde bel fitigi icin igne olmustum bir kerelik bu etkiler mi sanmiyirum ama. 1 haftadir goguslerim sis ve aciyor agri yok sadece dokununca baskafa birsey yok

Enfeksiyon spermlerin yumurtaya ulaşmasını zorlaştırıyor. Ancak eşli tedavi yaptık ilişkiye belli dönemler ara verdik falan. Enfeksiyonun geçeceği yoktu zaten. Halen de geçmedi. Çok şapmayım onuu ben dedim artık. Doktor da sürekli engel değil enfeksiyon dedi.

Fitil kullanırken anladım ben. İnsülin direncim olduğu için çok su içer çok tuvalete giderim. Affedersin ama elimde vajina girişinden aldım hep akıntıları anlamak için. Yara da aynı şekilde hamileliği zorlaştırıyor ama tamamen engel değil. Kısaca Rabbim isterse ol diyor ve oluyor
Her şey sebep oluyor o zaman da. İşte ısırgan içtim, ada çayı içtim, düzenli incir yedim. Falan bahane. Bugün doktor usg de yumurtalarım da gerdanlık şeklinde kistleri gördü. Pcos var ben de. Geçen ay kistlerim daha azdı tipik değilsin sen demişti. Bu ay çoktu mesela. Ama geçen ay tekti çizgi bu ay çift. Oysa Pcos zorlaştırır.
Aynı durum cnm bendede var pko... yıllardır,kısletlerım var ama ınisulın vs gibi bı sorun yok kan degerlerım normal ama bu heryıl degıseblıor pkoda suan içın cok sukur,ıncır kaynatıp ıcıyorum hayıt hapı kullanıyorum vs.. adetlerım cok düzensiz bu ay dahada gec olmstu 47gun saydım bıdahakı adetım olacakta... yumurlaması derken dıger aya beklersem 3ayı bulur o nedenle bu ayı değerlendirmek ıstıyorum ben,aslında saymaya kalksam hamilelıgı zorlastıtan cogu seye ucundan kıyısından sahıbım ama Allah nasıp ederse olur bunları kafaya takmamak akısına bırakmak lazım canım sende hayırlısıyla hamıle kalmıssın bak umutsuzluga kapılanlara bir orrnek olsun :dua:

Şeker ilacını bırakmak için acele etmeye gerek yok.ilk trimester de gönül rahatlığıyla kullanılabilir.düşük tehlikesini önler yani bilakis faydası vardır.

Enfeksiyondan ötürü çok doktor değiştirdiğim için hepsi ilk dönemde ilaç bırakılacak dedi. Kendi endokrin doktorum kesinlikle kullanmayacaüız sen de. Beslenmeye dikkat edeceğiz dedi.
Aynı durum cnm bendede var pko... yıllardır,kısletlerım var ama ınisulın vs gibi bı sorun yok kan degerlerım normal ama bu heryıl degıseblıor pkoda suan içın cok sukur,ıncır kaynatıp ıcıyorum hayıt hapı kullanıyorum vs.. adetlerım cok düzensiz bu ay dahada gec olmstu 47gun saydım bıdahakı adetım olacakta... yumurlaması derken dıger aya beklersem 3ayı bulur o nedenle bu ayı değerlendirmek ıstıyorum ben,aslında saymaya kalksam hamilelıgı zorlastıtan cogu seye ucundan kıyısından sahıbım ama Allah nasıp ederse olur bunları kafaya takmamak akısına bırakmak lazım canım sende hayırlısıyla hamıle kalmıssın bak umutsuzluga kapılanlara bir orrnek olsun :dua:

Pcos şekerle doğru orantılı bir sendrom. Yani Pcos sahibi bir kadın da buna bağlı insülin direnci görülme ihtimali yüksek. Ben olmasaydı bu ay İnofolic kullanacaktım. Pcoslulara tavsiye ediliyormuş. Biraz araştırdım güzel bir destek ilacı.

Çok geçmiş olsun. Öncesinde ağrın sancın var mı? Progesteron değerine bakıl mışmıydı hiç?
hic bakilmadi. Adetime bi hafta kala kanamam basladi yerlesme diye dusunduk gitgide artti sanci adet sancisi gbiydi biraz daha siddetli baktik kanama hic durmuyo surekli akiyo doktora gittik düsuyoms :(

Kızlar kanamam vardi ya benim düsuk yapmisim :KK43: gece doktora gittim duramaz olmstm
Geçmiş olsun canım.umarım Yen'i gebeliğin sağlıklı olur.düşük yaptığını nasıl anladılar?beta hcg ye bakıyorlar mı?

hic bakilmadi. Adetime bi hafta kala kanamam basladi yerlesme diye dusunduk gitgide artti sanci adet sancisi gbiydi biraz daha siddetli baktik kanama hic durmuyo surekli akiyo doktora gittik düsuyoms :KK43:

Rabbim sağlıklı gebelikler nasip etsin. Kendinizi üzmemeye çalışın. Sağlıksız bebekler düşükle melek olurlarmış.

Slm kizlar..takvime gore bnm bat dündü..adet olmadim hala..goguslerim cok agriyor sisti..kasik agrim var..gecen ay da boyle gecikmisti..umutlanmistim..kan testinde negatifi gorunce yikildim..aksaminda da adet gelmisti...simdi de yaptrmicam bekleyecem..

bakiyorlar :KK43: adet kanamasi olmadgndan eminiz pihti geliyodu surekli we hic durmaksizin akiyodu. Doktorumu cagirdik gece o soyledi
Beta hcg kaç çıktı canım?bilgi sahibi olmak maksadıyla soruyorum.başımıza gelirse bilelim diye yanlış anlama.kimyasal gebelikle bunun bir farkı var mı acaba?onu çok merak ettim.

Bence üzülecek bir durum yok.rahmin bebiş için kendini hazırlamış gibi görünüyor.korunmanı falan söylemediyse diğer aya Yen'i umutlarla...

Slm kizlar..takvime gore bnm bat dündü..adet olmadim hala..goguslerim cok agriyor sisti..kasik agrim var..gecen ay da boyle gecikmisti..umutlanmistim..kan testinde negatifi gorunce yikildim..aksaminda da adet gelmisti...simdi de yaptrmicam bekleyecem..
Kan değilde İdrar yaptırabilirsiniz

Beta hcg kaç çıktı canım?bilgi sahibi olmak maksadıyla soruyorum.başımıza gelirse bilelim diye yanlış anlama.kimyasal gebelikle bunun bir farkı var mı acaba?onu çok merak ettim.

Bence üzülecek bir durum yok.rahmin bebiş için kendini hazırlamış gibi görünüyor.korunmanı falan söylemediyse diğer aya Yen'i umutlarla...

Kimyasal gebelik ne kadar arttı ya? Başımı çevirdiğim her yerde görüyorum.

10 cikti canim. Ben ilk gun gitmedm adet sandm az oldugu icin aksama dogru artti umursamadm yerlesme sandm bazilari üstune goruyoms ya oyledr dedim fazlalasinca korktm adet olmadgini anladm. Benim babamda doktor ilk ona soyledm. Kadin doktorumuzu aradi igne yapti oda artik yapcak bise yok dedi. Detaylari bilmiyorm ikisi arasnda konustu. Genel bi muayene olcam neden dustuguyle ilgili

Kimyasal gebelik ne kadar arttı ya? Başımı çevirdiğim her yerde görüyorum.
Kimyasal gebelik artmadı.hep olan bişeydi ama eskiden insanlar bu kadar meraklı değildi,bilgiye bu kadar çabuk ulaşılamıyordu.biz şimdi abartıp bata 7gün kala test yapıyoruz,pozitif çıkıyor,yerleşemiyor,atılıyor,olayın kimyasal gebelik olduğunu anlıyoruz.düşünsene çoğumuzun annesinin kaset testten bile haberi yoktur.

Back