19 yaşında bir adamla tanışıp kapanmışsınız, ailenizden habersiz imam nikahı yapmışsınız, anneniz öğrenip resmi nikah isteyince kaçmışsınız, babanız bu tip oluşumları onaylamadığı halde cemaate mensupsunuz.yaşım 22..2ayda görmeye gidemem çalışıyorum önceden gidiyordum ama her gittiğimde rahatsız oluyorum ben bi yolamensubum babamdabu tarz cemaat vs.. çok karşıdır.. aa ben gittiğim yoldanda öğrendiğim tüm herşeyden de memnunum.. babam hep karşıdır ama bizim ha ve hareketimiz konuşmalarımız yaptığımızçalımalar çoka hoşuna gider.. bu sebepten dolayı yalnız gittiğmde hep iğneleyici konuşur ama eşime hiç birşey demez ben deartı yalnız gitmiyorum...
Yanlış anlama lütfen anneni babanı kendi inandığın yola, kendi doğrularına yaklaştırmak istemen normal. Ama babanın annenin içkisine sigarasına karışıp, cemaatinden yada inanışından açıklamalar örnekler veriyor musun?kaçtıktan sonra alem beni affetti öyle düşünüyorum en azından çünküherhangi bir tepki vermedier daha çok savundular sağolsunlar kınamı yaptılar eşyalarımı aldılar...
eşimle çok mutluyum çok şükür... kapanmak benim tercihimdi evet eşim sadece bana kuran ı kerimden yetler okuyarak sohbetler anlatırdı banada zamanda hidyet geldi ne diyeyim bilemedi namaz oruç derken kapandım ve çok memnunum.. yaşım 22..2ayda görmeye gidemem çalışıyorum önceden gidiyordum ama her gittiğimde rahatsız oluyorum ben bi yolamensubum babamdabu tarz cemaat vs.. çok karşıdır.. aa ben gittiğim yoldanda öğrendiğim tüm herşeyden de memnunum.. babam hep karşıdır ama bizim ha ve hareketimiz konuşmalarımız yaptığımızçalımalar çoka hoşuna gider.. bu sebepten dolayı yalnız gittiğmde hep iğneleyici konuşur ama eşime hiç birşey demez ben deartı yalnız gitmiyorum...
içki konusunda d dikkatli değillerdir.. sigra konusunda tamemen bırakmalarını çok isterim ama kedikararları şuan da bizim yanımızda içseler bile ilerde inşaallah bir torunları olduğu zaman ne olacak ben çocuğumun pasif içici olmasını istemiyorum bunu aileme söyledim alaya alarak içmeyiz o zaman deyip geçiştirdiler
Yanlış anlama lütfen anneni babanı kendi inandığın yola, kendi doğrularına yaklaştırmak istemen normal. Ama babanın annenin içkisine sigarasına karışıp, cemaatinden yada inanışından açıklamalar örnekler veriyor musun?
Eğer yapıyorsan bu hoş değil. Ben kızarım bana yapılmasına tahammül etmem. Herkes kendi inanışından kendi yaşayışından mesuldür. Bu tarz şeyler yapıyorsan ondan da senden uzaklaşıyor olabilirler.
Sevgilimin ailesi namazda niyazda insanlar içki içmezler. Ama oğulları da biz de içeriz . Gayet annesi de biliyor bunu ve bize dediği en azından ramazanda falan bize göstermeden yapın. Bu kadar. Bize karışmıyorlar. Ben de oğulları da buna izin vermeyiz yani.[/
hayır yapmıyorum.. herkesin kendi yaşam biçimi kendi özgür iradesiyle oluşur saygı duyarım...
evet yaşım küçüktü ama kendi kararlarımdı... söz olduktan sonra nikah yaptık çünkü eşim hafız ve elini elme nkahsız değdirmezdi ailesideimam nikhı istedi ama benim ailem tepki verdi ben de istiyordum imam nikahı çünkü bunun öneminin farkındaydım o yüzden gizli yapmak zorundakalmıştık..19 yaşında bir adamla tanışıp kapanmışsınız, ailenizden habersiz imam nikahı yapmışsınız, anneniz öğrenip resmi nikah isteyince kaçmışsınız, babanız bu tip oluşumları onaylamadığı halde cemaate mensupsunuz.
Onaylamasam da ailenizin size niye farklı davrandığı bence tek paragrafta yeterince açık.
sadece sağlıkı olmalarını stiyorum ve ilerde torunları olduğu zaman ona örnek olmalarını.. ama yne kendi ararları tabii içke ve sigaradan hasta olurlar ben de onlara bakarım... annem babam abim bakarmı bilemem ama benim evim her zaman açıktır.Anne baba yaşlanınca kendilerine oğullarının bakacağını düşündükleri için onlara yatırım yaparlar. Yaşlandıklarında oğul mu bakıyor tartışılır. Bu konu yüzünden boşuna kendini doldurup ailene kinlenme, eskilerin kafası böyle çalışıyor değiştiremezsin.
Bir de ailenin sigarasına, içkisine karışma derim. Kendinden soğutursun. Kızları karşı diye yaşamlarını değiştireceklerini sanmıyorum.
Gündelik sorun etmiyorlardır tabii ama içlerinde bir şey vardır.evet yaşım küçüktü ama kendi kararlarımdı... söz olduktan sonra nikah yaptık çünkü eşim hafız ve elini elme nkahsız değdirmezdi ailesideimam nikhı istedi ama benim ailem tepki verdi ben de istiyordum imam nikahı çünkü bunun öneminin farkındaydım o yüzden gizli yapmak zorundakalmıştık..
bu olayların üztünden 3 yıl geçti ve bunları hala sorun ettiklerini sanıyorum.
benim derdim neden abim ve bana ayrımcılık yptıkları
Annemin amcaları amca çocukları babamı öldüresiye dövmüşler, annemi seviyor diye Babannem istemiş vermemişler,sonrada annemin karşısına geçip dövdük öldürdük diye dalga geçmişler annemde 17 yaşında merakından görmeye gitmiş babamı çok kötüymüş hali, babam yalvarmış gitme kal diye annemde kalmış işdebi de düşünseler o kızı kaçırtan sebep nedir??? herkes haklı değildir elbette kaçmakiçn ama yinede bi dinlemek lazım
Benim annemde babama kaçmış göya
Anneannem 40 senedir kin güdüyor
Annemin babasından olan mirasını bile vermek istemiyorimza at Hakkını oğlanlara devret diyor,açık açıkda bize kalmasını istemediğini söylüyor bizi sevmiyor
Kaçmanın Payı çok büyük ama başka nedenlerde vardır elbet.
19 yaşında bir adamla tanışıp kapanmışsınız, ailenizden habersiz imam nikahı yapmışsınız, anneniz öğrenip resmi nikah isteyince kaçmışsınız, babanız bu tip oluşumları onaylamadığı halde cemaate mensupsunuz.
Onaylamasam da ailenizin size niye farklı davrandığı bence tek paragrafta yeterince açık.
Haklısın canım benim ananemde pipici annemde öle diyorCanım onun kaçmakla alakası yoktur. Bizim büyük hanımın 5 kızı var kaçmadan evlenmişler ama kadın evlattan saymıyor onları. Kaç tane çocuğun var diye sorsan 1 oğlum var der. 90 yaşına gelmiş hala malının peşinde kızlarına zırnık koklatmıyor. Bu sene yatağa düştü kızları bakıyor şimdi ona. Hani oğlun, kızlarından çok sevdiğin gelinin demek istiyorum ama annem pataklar beniEski insanlarda kız evlatlara karşı sevgi ve merhamet yok, hepsi pipici.
Öyle demiş konusu sahibi. Annesi öğrendiğinde resmi nikah yapın demiş, babası baskı yapar diye kaçmış eşine.Yok artıkAileden gizli imam nikahı mı olurmuş.
hanefi mezhebinde akli baali olduktan sonra anne baba rızası gerekmiyor.. diğer mezheplerdemesala şafii de kaç yaşında olunursa olunsun anne baba rızası şart..Yok artıkAileden gizli imam nikahı mı olurmuş.
kaçtıktan sonra alem beni affetti öyle düşünüyorum en azından çünküherhangi bir tepki vermedier daha çok savundular sağolsunlar kınamı yaptılar eşyalarımı aldılar...
eşimle çok mutluyum çok şükür... kapanmak benim tercihimdi evet eşim sadece bana kuran ı kerimden yetler okuyarak sohbetler anlatırdı banada zamanda hidyet geldi ne diyeyim bilemedi namaz oruç derken kapandım ve çok memnunum.. yaşım 22..2ayda görmeye gidemem çalışıyorum önceden gidiyordum ama her gittiğimde rahatsız oluyorum ben bi yolamensubum babamdabu tarz cemaat vs.. çok karşıdır.. aa ben gittiğim yoldanda öğrendiğim tüm herşeyden de memnunum.. babam hep karşıdır ama bizim ha ve hareketimiz konuşmalarımız yaptığımızçalımalar çoka hoşuna gider.. bu sebepten dolayı yalnız gittiğmde hep iğneleyici konuşur ama eşime hiç birşey demez ben deartı yalnız gitmiyorum...
içki konusunda d dikkatli değillerdir.. sigra konusunda tamemen bırakmalarını çok isterim ama kedikararları şuan da bizim yanımızda içseler bile ilerde inşaallah bir torunları olduğu zaman ne olacak ben çocuğumun pasif içici olmasını istemiyorum bunu aileme söyledim alaya alarak içmeyiz o zaman deyip geçiştirdiler
hanefi mezhebinde akli baali olduktan sonra anne baba rızası gerekmiyor.. diğer mezheplerdemesala şafii de kaç yaşında olunursa olunsun anne baba rızası şart..
bu konuda aileme söylenti yapmıyorum herkesin hür iradesi vardır... sadecedikkatetmeleri beni mutlu ederdi.ama olmuyorsabize de kabullenmek düşer. eşinizi tebrik ederim herkesonun gibi olamıyor malesef... ben evin kokması vs.. değilim zaten kendimi eşimi ve ailemin sağlığını düşünüyorum.. ve açıkçası namazkıldığım bir o dada sigara içilmesi beni rahatsız eder sigara kötü kokar ve evdeki maneviyatı uzaklaştırır. bu sebepten dolayıda evimde içilsin istemem.Kac sayfa okudum surekli bi sigara lafi agzinizda.Bu sigara alkol.olayina çok fazla takilmissiniz.yaşam tarzınız bulunduğunuz cemaat sizi bağlar.bence siz ailenize bu konuda soylemlerde bulunuyosunuz gibime geldi.ayrıca söyle bişey söyliyim eşim sigara kullanmaz bende arada bir balkonda içerim.eşimin ailesi hiç İçmez benim ailemdee içen çok annem Babamda dahil.senede 2 3 kere bana gelirler 1 haftalik ilk zamanlar çok huzursuz oldular bu sigara muhabbetinden.içmeyeye calisiyolar falan belli bi huzursuzluk var.eşimin söylediği bikaç cümle onları dünyanın en mutlu insanı yaptı bence.siz benim evimde mutlu olamicaksiniz bu eşyaların bi onemi varmi dedi nerde istiyorsanız orda sigara için kokarsa kokar yikariz havalandiririz geçer biter böyle huzursuz olmayın dedi.ve olay kapandı artık çok daha rahatlar cocuklarinin evlerinde kalırken...hee torunları olunca falan diosun..ablamın kızı var çok ağır içici olmalarına rağmen kaç saat orda olurlarsa olsun bikere ellerine aldiklarini görmedim..Bunun ayrimini onlarda yapabilir.bu kadar takılmayın
keza şikayet etttiginiz yer onların kendi evi.
bitanem kur an da her dini kuralın esim emri vardır ama açıklaması pek yoktur.. namaz kılın er ama kaç rekat ne zman nasıl söylemez bunu da peygamber efendimizden gelen bilgiler doğrultusunda öğreniriz.. mezheplerde burada ayrılır.. biri der ki böylede olur diğeri peygamberimiz böylede yaptı o da olur vs... hepsi haktır ve doğrudur.. nikah konusunda da mezhep farkı oluşmuştur işte ama hepsi haktır herkes kendi mezhebine uyanı yapmakla yükümlüdür. ben hanefiyim ve hanefi mezhebinde akli balii olduktan sonra anne baba izni gerekmiyor.. ama diğrerlerinde farklıdır ama onlarda doğrudur herkes kendi mezhebine göre ibadetini yapar :)Meshepleri bırak, Kuran ne diyor ona bak desem dini konu olur mu acep?
yanlış anlamışsınız :) benim evmde içkide içemezler sigarada bunu biliyorlar zten dikkat ediyorlar.. sadece istediğim hani senede bir kere görüyorsun ondada sigara içmeseler rahat rahat konuşsak hasret gidersek sadece bunu ypmıyorlar onada şimdilik katlanıyoruz ama hamile kaldığım andan itibarek dikkat etmezlerse o zaman baya bozuşcaz gibi..Siz kendi hayat tarzinizi benimsemissiniz ve bu yolda da devam etmeye kararlisiniz bu guzel. Ailenizin hayat tarzi ise bambaska. Ben de sahsen yanimda icki ve sigara icilmesinden nefret eden bir insanim. Hemen uzerime siniyormus gibi hissediyorum. Bu tur ortamlara girmem, ailem icin bile olsa girmem kimse icin bu durumlara katlanmam. Cocugumun yaninda ne icki ne de sigara icilebilir siz bu konuda yeterince sert degilsiniz. Onlarin evinin kurallari varsa sizin evinizinde kurallari var. Ben kiyameti kopartirdim. Bu yuzden ailem benimle alakasini kesecekse de onlarin bilecegi is olur. Siz ailenizi tolere ediyorsunuz da onlar sizi niye tolere etmiyorlar? Tamam kimseyi degistiremezsiniz ama siz bu durumdan rahatsizsiniz en azindan siz yaninizda iken bunu yapmasalar ne olacak? Sizin evinizde Kuran okunuyor, namaz kiliniyor icki ile girilmesine neden izin veriyorsunuz? Onlar aileniz evet anlayabiliyorum ama ben olsam cok mesafeli olurdum. Hayat tarzlariniz, hayata bakis acilariniz cok farkli. Onlar hic kendilerinden fedakarlik yapmayacaklarsa ben de koyarim mesafemi. Allah yar ve yardimciniz olsun ama mesafeli olmaniz sizin hayriniza bence. Ben olsam uzun sure yanlarina gitmem, telefondan konusurum, saygimi korurum.
Bu arada konu dagildi gibi evet abinizle sizi bence bu sebeplerden farkli goruyorlar. Bunu da dert etmeyin bence. Kac yasina gelmis insanlarin fikrini degistiremezsiniz, karakterleri boyle demek ki. Herseyi oluruna birakin. Esiniz ile mutluymussunuz yeterli degil mi bu?Varsin aileniz abinize daha cok ilgi gostersin.
eet dağıldı toplayalım hemen :):):):)Siz kendi hayat tarzinizi benimsemissiniz ve bu yolda da devam etmeye kararlisiniz bu guzel. Ailenizin hayat tarzi ise bambaska. Ben de sahsen yanimda icki ve sigara icilmesinden nefret eden bir insanim. Hemen uzerime siniyormus gibi hissediyorum. Bu tur ortamlara girmem, ailem icin bile olsa girmem kimse icin bu durumlara katlanmam. Cocugumun yaninda ne icki ne de sigara icilebilir siz bu konuda yeterince sert degilsiniz. Onlarin evinin kurallari varsa sizin evinizinde kurallari var. Ben kiyameti kopartirdim. Bu yuzden ailem benimle alakasini kesecekse de onlarin bilecegi is olur. Siz ailenizi tolere ediyorsunuz da onlar sizi niye tolere etmiyorlar? Tamam kimseyi degistiremezsiniz ama siz bu durumdan rahatsizsiniz en azindan siz yaninizda iken bunu yapmasalar ne olacak? Sizin evinizde Kuran okunuyor, namaz kiliniyor icki ile girilmesine neden izin veriyorsunuz? Onlar aileniz evet anlayabiliyorum ama ben olsam cok mesafeli olurdum. Hayat tarzlariniz, hayata bakis acilariniz cok farkli. Onlar hic kendilerinden fedakarlik yapmayacaklarsa ben de koyarim mesafemi. Allah yar ve yardimciniz olsun ama mesafeli olmaniz sizin hayriniza bence. Ben olsam uzun sure yanlarina gitmem, telefondan konusurum, saygimi korurum.
Bu arada konu dagildi gibi evet abinizle sizi bence bu sebeplerden farkli goruyorlar. Bunu da dert etmeyin bence. Kac yasina gelmis insanlarin fikrini degistiremezsiniz, karakterleri boyle demek ki. Herseyi oluruna birakin. Esiniz ile mutluymussunuz yeterli degil mi bu?Varsin aileniz abinize daha cok ilgi gostersin.