bastırılmış duygular...

beklentim yok zaten maddi olarak asla bi yardım istemedim istememde sadece abimle aramıza koydukları fark canımı sıkıyor aynı şekilde gelin-damat farkıda
Bende maddi beklenti demedim. Burada herkes fikir veriyor ama siz sanki ikna olmak istemiyor gibisiniz. Ailenizle konuşun bence.

insanlar gelin alıyor....tabii yapacaklar altın,bilezik,küpe kolye...ne var ki bunda...kadın gelinine altın alıyor diye damadına da mı alacak:))gelinine yaptığı kendi şerefi....oğluna 30000tl lik araba almış sizede abinizin kullandığı arabayı vermiş (vermek zorunda değil)....kayınvalideniz size altınlarınızı yaparken görümcenize de yaptı mı? yada kayınvalideniz yapmadı diye anneniz de gelinine yapmasın mı? bir durun insanlar şu anda düğün dernekle uğraşıyor ilerde ortası bulunur bu işlerin....benimde kızım var evli...oğlum da yetişkin...gelin alırken geline 5 bilezik,kıza da 5 bilezik mantığıyla mı hareket edicez....Allah izin verirse herşeyin en iyisinden ,en güzelinden yapacağım...seviyorum gelinini süsleyip püsleyen kayınvalide imajını....kız bi dursun kenarda...onun hakkı da baki...ama düğün sırasında değil....

Siz kaçmadan önce de var mıydı bu ayrım ortada? Yoksa siz evlendikten sonra mı oldu?
Kaçarak evlenmeyi kesinlikle desteklemiyorum ama olan olmuş artık. Bence siz evliliğinize bakın, eşinizle mutluysanız gerisini boşverin.

6yıldır bu oluyor 6yıl nişanlı kaldılar .. Demek istediğim bana alsın değil yengeme 1500 tl ilk Kıyafet alıyorsa neden eşime hiç bir şey almıyor?
Düğünüm oldu ayrıca...
Ve evet geri çekilmeyi düşünüyorum artık bu konuda Haklısınız... Herkesin kendi ailesi kendi yaşam koşulları var

beni yanlış anlama ama ben senin yerinde olsam ailemin eşime bir şeyler alıp almamasına değil de

abimle benim aramda olan farka bakardım. tıp okumak kolay değil belli ki abin eğitim anlamında da epey destek almış.

ben ailemin abime yaptığı yardımla bana yaptığı yardımı kıyaslardım. eşime yapılanı değil.

Kaçarak evlenen bi Kızdan bahsediyorsun. Şu an 22 yaşında. Kimbilir evlendiğinde kaç yaşındaydı. Okumak istedi de okutmadılar mı bi onu sormak lazım..

Her ailede bir kayırılan çocuk vardır ve ailenin hayellerini tam karşılayan bir çocuk...Bu sizde abiniz olmuş...Boşverin eşyada neymiş eşinle huzurluysan ev eşya para nedir anne babayı kırmaya değmez bunlar ...illaki bu yaşa gelinceye kadar sana da emek vermişlerdir birde bu yönden bakın ....

kaçarak evlenip aileyi üzmüşsünüz. sizde abiniz gibi anlı şanlı güzelce evlenseydiniz belki size de yaparlardı. ayrıca gurur duyulası bir bölümde okuyor.ya siz?

ben ailemi ezip kocaya kaçsam bırak hediye almayı. evlat yerine koymazlar. seninkiler yine iyimiş.

birde gelin ile damat aynı mı yahuu:) şahsen ailemin damadını hediyelerle donatmasını istemem saçmaa.abartmaya gerek yok

Evet çok şükür emekleri büyüktür okuttular elbette ama ben abin kadar zeki değildim Okumanın önemini evlenince anladım şuan da okulumu bitirmek istiyorum dgs ye hazırlanıyorum... En de abin gibi çalışıp lide de evden çıksaydım bana da bakarlardı ben onları hayal kırıklığına uğrattm... Ama yıllar geçti ve ben şuan da Bulunduğum yerde konumda iyiyim bir şeyleri başarmaya kariyer yapmaya çalışıyorum... Erkek evi olduğumuz için daha çok masraf yapılır bunun farkındayım benim takıldığım babam ikinize de Eşit davranırım diyip davranmaması bu da Abi'min mesleği ve onları hiç üzmemesiyle alakalı galiba...eşimi gelinleri ile bir tutmamasının sebebi eşinin dediğine göre eşimi tam tanıyamamalrı eşimin herhangi it şeye vereceği tepkiyi kestiremedikleri....

Evlat ayrımı çok üzücü bir şey ve şu anda gençsin henüz, kabullenemiyorsun ve doğal olarak üzülüyorsun. Keşke yapılmasa ama yapılıyor işte. Ben naif bir hanım gördüm okuduklarımda. Biraz destek, biraz hoşgörü bekliyorsun. Çok fazla şey değil. Çok üzme kendini.

Kaçman kötü bir şey bir kere. Bu gençlik hatası. Ne kadar zor da olsa kızın kendi evinden, ailesinin izniyle çıkması çok önemli bir anne baba için. Keşke evliliğiniz 1-2 yıl daha uzasaydı ama ailenin onayıyla evlenseydin. Bu senin için bir eksi. çok kolay unutulmayacak bir şey.

Ama ne aileler görüyorum ki bunları olduğu gibi kabullenip kızgınlıklar geçtiğinde yine çocuklarına tam destek oluyorlar şefkatlerinden dolayı. Ben şartlı sevgiyi bir aileye yakıştıramıyorum. Sen bizim istediğimiz kadar iyi olamadın, o zaman sevgimizi azaltacağız dememeli bir anne baba. Ama maalesef yapıyorlar öyle. Hatta paran arttıkça kıymetini de artırıyorlar. İnsan kabullenemiyor önce, kızıyor ama zamanla demek ki insanlık da bir yere kadar diyorsun. Alışıyorsun ve ona göre bir olgunluk geliştiriyorsun. Ye kürküm ye dünyası işte.

Sigara olayını ise çok abarttığını düşünüyorum. Senede bir iki gidiyorsun. Yanında içseler zehirlenmezsin. Çocuğun olsa o da zehirlenmez. Senin evine geldiklerinde evde içecek rahatlığı göstermezsen ve onlar da daimi içiciyse elbette balkonundan çıkmazlar. Onlar gittikten sonra evi bir hafta havalandır yeter. Onlar senin ailen. BU kadar katı olmayı gerektirecek bir durum yok.

Ama genel anlamda sana haksızlık yapıyorlar. Evlat kayırıyorlar. Biri doktor olmuş, biri olamamış. Ne olmuş? Mutlu, huzurlu olmanız değil mi önemli olan? Eşin de hayırsız biri değil. Onlara bir şey olsa, gelinden çok önce senin için yanar. İnsanlar bunları hep bilir işte ama umursamazlar pişkinlikle.

Sana düşen saygını, sevgini daim tutman. Onlar da seni seviyor tabi ki. Zamanla yerine oturacak her şey. 2 sene ilişkilerin oturması için kısa bir süre. Zamanla hepiniz farklı bir pencereden bakmayı öğrenirsiniz.

Ne güzel yazmışsınız :) teşekkür ederim :)
Zaman Herşeyin ilacı değil mi? Evlendikten sonra 2.ailem oluyorlar artık kendi evimin huzurunu düşünmeliyim önce bi farklıyız bunu kabullenmeliyiz Bağları çok koparmadan da ama çok dolu tutmadan da ortada ilerleymeliuim her şeyi... Zaman ne gösterecek bakalım... Sizlerle konuşmam gerçekten iyi oldu :) Çık teşekkür ederim

bizim geleneklerde genelde kız eviyle erkek evinin yaptıkları farklıdır. o gelinse siz de gelinsiniz. ailenizin gelininize yaptıklarını eşinizin ailesinden bekleyin kendi ailenizden değil.

hem ne güzel namaza niyaza başlamışsınız eşiniz dindar. bunlar dünyalık şeyler deyip keyfinize bakın. Görümcelik yapmayın. Kendinizi boşa üzersiniz.

Sen kacarak evlenmissin abin normal proseduru takip ediyor tercih meselesi bu demek ki ailen abinin tarzini daha cok begeniyor ve tasvip ediyor
Sen evlendikten sonra cok degistim demissin kapanmissin namaza baslamissin vs bunlar ailenin gozunde bir degisim ifade etmiyor olabilir
Ki ben de oyle dusuniyorum
Kapandi diye namaza basladi diye veya sigarayi birakti diye bir insana saygi duyulacak diye bir kural yok neticede bunlar sizin tercihiniz ve siz baskalarindan ozellikle ailenizden takdir goreceksiniz diye yapmamissinizdir muhtemelen herseyin faydasi da zarari da size
Ailen yengenle daha cok ortak yon tasiyor olabilir ondan bu ayrimi yapiyorlardir
Ulkemizde aileler ogullari evlenirken farkli davraniyor kizlari evlenirken farkli davraniyor
Maddi yuk olarak erkegin rolu baska kadinin rolu baska bu kisma hak veriyorum aileniz yengenize yaptigi hediyeleri masrafi sizin esinize yapmak zorunda degil tam tersi esinizin ailesi size yapsin neden kendi ailenizden bekliyorsunuz o kismi anlayamadim

Gelinlerimi kendi kızları gibi gördükleri için yaptıklarını Söylüyorlar eşimi oğulları olarak göremiyorlar ki eşine bu gibi Şeyler yapmıyorşar...ben burada Ayrım yaptıklarını düşünüyorum sonuçta yengem Abi'min eşi damadımda benim elim ikisinde aynı kılasnanda gibi geliyor...eşimle bunu konuştum kafasına takmadığını böyle daha iy OLDUĞUNU söylüyor eşim beni daha tam tanınıyorlar neye nasıl tepki vereceğimi bilmediklerinden bir şey diyemiyorlar dedi....

Eşimin ailesinden ilk evlendiğim günler bekledim ama herkes kendi yağında zar zor kavruluyor kendi kızına oğluna alamazken kendime bir şey bekleyemem kayınvalidelerimden...evet artık öyle yapacağım çok kafama takmayacağım herkesin yaptığı kendine :) herkesin bu konuda haklılık Payı vardır eminim

Valla canim ben olsam takmam kafama
Esinin ailesi sana nasil bakiyor peki? Kendi kizlari gibi goruyorlar mi?

bıktırmışsın belli.kendin de itiraf ediyorsun.değiştiğine inanmıyorlar.kapalılık namaz niyaz eşinin isteğiyle oluyordur diye düşünüyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…