bastırılmış duygular...

ama eşim babamı aradığında babam çk rahat ve sevecen konuşur.. eşimi seviyorlar bundan eminim...

yengemi daha çok sevmiyorlar bence ne de olsa ben öz kızlarıyım daha önemli değilmiyim yani? nişanlılık döneminde çok sorunlar yaşadılar ama her zaman yengemi savunmadılar.. sanmıyorum onu benden çok sevdiklerini ama tabii ki aktiviteleri olur yengem anneme ayak uydurabilir çünkü sigaradan rahatsız da olmaz... beni annemlerin yanına gönderende hep eşimdir ama sadece artık ben gitmek istemiyorum... gerçektende bu şekildemi düşünüyorlardır eşimin beni onlardan uzaklaştırdığını?
Yengeni elbette senden çok sevmiyolardir eşinden çok seviyor olabilirler ama.

Şimdi ailen açık bir aile esin muhafazakâr biri haliyle seni de etkilemiş ve sen ailenden farklı bir yaşam tarzı secmissin. Bu sebeple esine tepkili olabilirler. Ayrıca ben sende de haya görüyorum çok fazla beklenti içinde sin. Örneğin iki kişi sigara icmiyorsunuz diye sizin yanınızda içmesinler istemek gibi vs....

belli ki aileni kacarak cok üzmüssün, gercekten kendini afettirmek istiyosan baya bi cabalaman lazim. ben kacsaydim evden babam bidaha yüzüme bakmazdi, ki babam bize cok fazla düskün el üstünde büyüdük.

sen kapanmissin namaza baslamissin, Allah kabul etsin, bizlerede nasip etsinde o konudaki ayrimciligi sanki ailen degilde sen yapiyomussun gibi geldi bana...
bide herkes sigara iciyomus, bi tek esin ve sen icmiyomussun buna ragmen icmeye devam ediyolarmis ama senin evinde balkonda iciyolarmis, buda bisey yani.
ya yanlis anlama beni, senide anliyorum evlat ayrimi hic hos degil, üzüldümde adina ama sanki hem suclu hem güclü tavrindasin biraz öz elestiri yap
önce bu ona yaptilar bana neden yapmadilar duygularindan kurtul emin ol daha rahat olursun sonrada ailenle konusmayi dene özür dile hatani anladigini bilsinler

önce kendinde basla yani
hayır ayrımcılık yapmıyorum kesinlikle herkesin kendine kalmış bir şey bu..
sigara konusunda sadece saygılı davranabilirlerdi demek istedim senede 1 defa gidebiliyoruz 700metre yüksekliten denize 0 ortama iniyoruz ava değişikliğine rağmen muhabbet edelim birlikte eğlenelim istiyoruz ama onlar durmadan sigara içiyorlar bu da bizi rahatsız ediyor.. hani 2 gün içmesen ne olur veya ben bir yere gittiğimde i benim yanımda içme.. ben evim de içilsin istemiyorum onlarda devamlı balkonda oluyorlar e bizde konuşalım istiyoruz mecbur blkona çıkıoruz yanlarına yine sigarakonusu evime siniiyor sevmiyorum bunu..
ben de de elbet hata vardır ama nerede bunu bulayım ki düzelteyim..
kaçtığım için özür diledim elbette ama ben onlara anlattım durumumuzu anlattığım halde baskı kurdular bzde işimizden olduk

Anne baba için tüm bunlar zor oluyor.
Açıkçası benim çocuğum beni hiçe sayıp kaçıp evlense ben de isterse her gün arasın beni kolay kolay unutamazdım o kırgınlık kalırdı. Yani bazen bir şeylere çok kırıldığınızda ne yazık ki özür dilemekle yada aramakla hemen unutulmuyor.
Benim ailemden bir kaç kişinin bana dediği bir kaç laf hala kulağımda özür de dileseler çok yakın da dursalar hediyelerle sürprizlerle de gelseler tekrar ısınamıyorum mesela.
Ayrıca evet hayat tarzlarının farklılığı da etkiler ne yazık ki benim de koptuğum bir kaç arkadaşım oldu bu sebeple. Abiniz ve yengeniz onlarla aynı sosyal ortam da eğleniyor ve uyum gösteriyor diye kendiniz diyorsunuz. Bu durum da etkiler.
Benim arkadaşım da kaçmadı ama kapalı bir aileyle evlendi. Babası torun hatırına görüşse de hala kırgındır karşı çıkıp evlenmesine.
Ayrıca resmi nikahınız hala yoksa da bu onlar için hoş durum değil. Bu durumu da büyütebilirler.
olmazmı canım 3 yıldır evliyim tabiki de var.. bu kadar ayrım yapmanın tek sebebi hayat tarzımı yani ben de onların evladıyım ama

olmazmı canım 3 yıldır evliyim tabiki de var.. bu kadar ayrım yapmanın tek sebebi hayat tarzımı yani ben de onların evladıyım ama
Kapanmak istediğimi anneme ilk soyledigimde aldigim tepki suydu; ölümü çiğnemeden olmaz, sutumu helal etmem:KK53:

Iste sende böyle bi sorun yaşıyor olabilirsin

Yengeni elbette senden çok sevmiyolardir eşinden çok seviyor olabilirler ama.

Şimdi ailen açık bir aile esin muhafazakâr biri haliyle seni de etkilemiş ve sen ailenden farklı bir yaşam tarzı secmissin. Bu sebeple esine tepkili olabilirler. Ayrıca ben sende de haya görüyorum çok fazla beklenti içinde sin. Örneğin iki kişi sigara icmiyorsunuz diye sizin yanınızda içmesinler istemek gibi vs....[/QUO
evlerine misafirliğe gidiyoruz hava değişiminden dolayı zaten hastalanmışız az vya çok.. sigara kousundan ikimizdeçok etkileniyoruz çünkü evimizde apartmanımızda iş yerlerimizde içen hiç kimse yok.. haliyle senede 1 defa aileme gidebiliyrum ve onlarda benim yanımda sigara içiyorlar ben daha çok hastalanıyorum.. ben onlarla muhabbet etmek itiyorum hasret gidermek ama hasta olup dönüyorum...

Kapanmak istediğimi anneme ilk soyledigimde aldigim tepki suydu; ölümü çiğnemeden olmaz, sutumu helal etmem:KK53:

Iste sende böyle bi sorun yaşıyor olabilirsin
yok allaha şükür öyleolmadı kabul ettiler öyle mutlu olacaksan senin kararın dediler.. babam sevindi hatta kendime çeki düzen vermem onu memnun etti kendisi söyledi bunları..

hayır ayrımcılık yapmıyorum kesinlikle herkesin kendine kalmış bir şey bu..
sigara konusunda sadece saygılı davranabilirlerdi demek istedim senede 1 defa gidebiliyoruz 700metre yüksekliten denize 0 ortama iniyoruz ava değişikliğine rağmen muhabbet edelim birlikte eğlenelim istiyoruz ama onlar durmadan sigara içiyorlar bu da bizi rahatsız ediyor.. hani 2 gün içmesen ne olur veya ben bir yere gittiğimde i benim yanımda içme.. ben evim de içilsin istemiyorum onlarda devamlı balkonda oluyorlar e bizde konuşalım istiyoruz mecbur blkona çıkıoruz yanlarına yine sigarakonusu evime siniiyor sevmiyorum bunu..
ben de de elbet hata vardır ama nerede bunu bulayım ki düzelteyim..
kaçtığım için özür diledim elbette ama ben onlara anlattım durumumuzu anlattığım halde baskı kurdular bzde işimizden olduk

kusura bakma, sanki sen kapandin onlarin hayat bicimini begenmiyomussun gibime geldi yanlis anlamisim.

simdi ben sürekli sigara icen bi insan degilim, öyle ortamlarda arada iciyorum yada kafam bozuk oldugu zaman. bi hafta icmesemde oluyo ama bazen bi hafta boyunca hergün ictigimde oluyo.
bi insan eger bagimliysa ve birakmak istemiyosa, ki anladigim kadariyla sizinkiler baya bi iciyolar ozaman o biz geldik 2 gün icmesinler olmuyo malesef icenlerden biliyorum.
bu durumda cogunluk iciyosa siz idare etmeniz gerekiyo.
bide abime 30 bin tl ye araba aldilar bana eski arabayi verecekler 10 bin tl lik. hani mesela vermek zorunda degiller arabayi. buna üzülecegin yerde sevinmelisin, kendini yipratiyosun bence yazik degilmi ne güzel kendini Allah yoluna vermissin, güzel düsünki güzel olsun
baskalarini degistiremezsin ama kendini degistrebilirsin
mesela bide su geldi aklima, 2 günlügüne durmadan sigara iciyolar bizi düsünmüyolar ne var 2 gün idare etseler diyecegine, 2 günlük ailemin yanina gelmisim bu kadar yolu ben idare edim desen mesela yani?

Tek ondan değildir herhalde ama kaçman ve farklı hayat tarzından dolayı mesafelilerdir belki.
Bir de maddi şeylere de çok takılma. Belki klasik geleneksel bakıyorlardır ayrım yaptıklarından değildir. Yani o erkek yuvayı erkek yapar diye daha çok masraf etmişlerdir. Bu anlayıştalarsa seni ayırdıklarını düşünmüyorlardır.

kusura bakma, sanki sen kapandin onlarin hayat bicimini begenmiyomussun gibime geldi yanlis anlamisim.

simdi ben sürekli sigara icen bi insan degilim, öyle ortamlarda arada iciyorum yada kafam bozuk oldugu zaman. bi hafta icmesemde oluyo ama bazen bi hafta boyunca hergün ictigimde oluyo.
bi insan eger bagimliysa ve birakmak istemiyosa, ki anladigim kadariyla sizinkiler baya bi iciyolar ozaman o biz geldik 2 gün icmesinler olmuyo malesef icenlerden biliyorum.
bu durumda cogunluk iciyosa siz idare etmeniz gerekiyo.
bide abime 30 bin tl ye araba aldilar bana eski arabayi verecekler 10 bin tl lik. hani mesela vermek zorunda degiller arabayi. buna üzülecegin yerde sevinmelisin, kendini yipratiyosun bence yazik degilmi ne güzel kendini Allah yoluna vermissin, güzel düsünki güzel olsun
baskalarini degistiremezsin ama kendini degistrebilirsin
mesela bide su geldi aklima, 2 günlügüne durmadan sigara iciyolar bizi düsünmüyolar ne var 2 gün idare etseler diyecegine, 2 günlük ailemin yanina gelmisim bu kadar yolu ben idare edim desen mesela yani?
derim zaten demek zorundayım şuan da da.. ama ilerde bi çocuğum olduğunda demem. bu konuda dakararlıyım kendimi zehirliyorum ama çocuğumu bil bie zehirlemem.. araba konusunda abime de lmalarını istemedim zaten zar zor geçiniyorlarabimin her şeyiokulu evi harçlıpı masraf.. 30.000tl demek br kış borçsuz zaman demekti onlar için ama onlar benim evladım tıp bitirdi bu arabayı istiyor dedi aldı baba ben yapmayın zten para kazanacak abim dedimbabamda bu eşşek sizi çekebildiği kadar çeker iflas ettiğinde siz çekersiniz dedi.. başım gözüm üstne annem babam her zaman derim bi hastalık olsun geline değil bana geleceksiniz derm.. ama madem abime 30.000 harcıyorlar neden bei eskiye layık görüyorlr? ben de üni okuyorum bu ıl bitiyor anaokuluda çaışıyorum.. hem ev hanımıyım hem çalışan hem de kariyer hedefleri olan biri.. yani ben doktordeğilim diye mi.. anlamıyorum

l

bunların sebebini merak ediyorum... ben evlenmeden önce eşimle tnıştığımda değiştim kapandım namaza başladım sigarayı bıraktım eşim hafızdır.. ve ailemden hiç kimse bu tip konulara yatkın değidir ve konuşmayıda sevmezler bunlarda sebepolabilir mi?

gelinikızlarıolarak görüyorlarda neden damadı oğullarıolarak görmüyorlar??

Çünkü -bence- eşinizin sizin üstünüzdeki etkileri hoşlarına gitmiyor, sizin değişmiş olmanızı eşinize bağlıyorlar ve bu nedenle size de ona da mesafe koyuyorlar.

Aynısı bizim ailede olsa nolurdu diye düşündüm, açıkçası muhtemelen bizde de bir miktar soğukluk olurdu herhalde.

Tek ondan değildir herhalde ama kaçman ve farklı hayat tarzından dolayı mesafelilerdir belki.
Bir de maddi şeylere de çok takılma. Belki klasik geleneksel bakıyorlardır ayrım yaptıklarından değildir. Yani o erkek yuvayı erkek yapar diye daha çok masraf etmişlerdir. Bu anlayıştalarsa seni ayırdıklarını düşünmüyorlardır.
olabilir.. o zaman yengeme yaptıları şeyleri eşime neden yapmıyorlar

Bazi yorumlari da anlamiyorum. Hic ailenizde veya yakinizda kacarak evlenen bir tanidiginiz yok mu? Cok acayip bir gozle bakilmis sanki hic olmuyormus gibi. Benim annem babamda kacarak evlenmis. Tabiki aileler ilk cok kirgin ve de kizgin oluyorlar ama sonradan bu olaylar unutuluyor affediliyor. Dedemde annemi 2 yil hic yanina ugratmamis sonra affetmis. Ben kacarak evlenmeyi asla savunmam bana sacma geliyor ama turkiye'de oluyor iste. Ve sirf bu sebepten ailenin cocuguna kin gutmesini anlamiyorum. Cahillik iste ya da kandirilarak kaciyorlar ama anne baba buyukluk erdemlik gostermelidir, affedici olmalidir. O kiz kactigi yerde cok mutsuz olursa, geri gelmek istese anne baba kapisini kapali mi tutacak, git ne halin varsa gor deyip bir tekme de aile mi atacak? Benim cocugum hep benim cocugumdur, bir cahillik yapmissa da affederim ben.

Neyse bunu belirtmek ihtiyaci duydum. Konu sahibi, cok guzel bir hayati secmissiniz, ne guzel. Esinizle mutlu musunuz bunu merak ettim. Sizin mi tercihinizdi kapanmak? Zorla mi oldu? Bu halinizden memnun musunuz? Ayrica yasiniz kac? Benim kizkardesimde 2 yildir evli. O da cok muhafazar birisyle evlendi, kendisi de oyle yasiyordu zaten. Annenizi babanizi elbet arayin sorun ama sizden cok farkli ve cok serbest bir hayat bicimleri varsa siz de ne bilim 2 ayda bir gormeye gidin. Ben de sahsen yanimda sigara ve icki icilmesini sevmem. Insanlarin birden sigarayi sizin icin birakmasini bekleyemezsiniz maalesef bunu tolere etmek zorundasiniz. Ama icki konusunda aileniz dikkatli olabilir. Fakat ailenizin yasantisi ile sizin yasantiniz cok farkli anladigim kadariyla. Ben olsaydim sanirim arama mesafe koyardim. Siz belkide muhafazakar birisiyle evlendiginiz icin boyle yapiyorlar bilmiyorum. Icinizdekiler dokup konusmaniz en iyisi. Ne olacaksa olur, icinizdeki suphelerden kurtulursunuz,.

maddi bir beklentim inanın ki yok arkadaşlar... daha çok kendilerine gayri menkul yatırımyapmalarını istiyorum her gittiğimde konuşuyorum babamla ama o hep bize harcamak yanında.. onların görüşü böyle olunca bende sorguluyorum tabii ki abime neden çok da bana az diye.. keşke ikimiz de vermeseler kendilerine yatırım yapsalar heryaz kış borç açıyrlar yazın onu ödüyorlar bu hengamenin içinde 30.000 araba canımı sıkıyor şimdi de düğün masrafı çıktı...

olabilir.. o zaman yengeme yaptıları şeyleri eşime neden yapmıyorlar

E işte ona da kendi babası anası yapsın diyorlardır. Biz kendi oğlumuza yaparız ona da kendi annesi yapsın diyorlardır. Geleneksel düşünce böyle ne yazık ki. Ha ben onaylamasam da erkek ailesinden beklenir mantalitesindelerse o damat bizimki oğlumuz derler.

derim zaten demek zorundayım şuan da da.. ama ilerde bi çocuğum olduğunda demem. bu konuda dakararlıyım kendimi zehirliyorum ama çocuğumu bil bie zehirlemem.. araba konusunda abime de lmalarını istemedim zaten zar zor geçiniyorlarabimin her şeyiokulu evi harçlıpı masraf.. 30.000tl demek br kış borçsuz zaman demekti onlar için ama onlar benim evladım tıp bitirdi bu arabayı istiyor dedi aldı baba ben yapmayın zten para kazanacak abim dedimbabamda bu eşşek sizi çekebildiği kadar çeker iflas ettiğinde siz çekersiniz dedi.. başım gözüm üstne annem babam her zaman derim bi hastalık olsun geline değil bana geleceksiniz derm.. ama madem abime 30.000 harcıyorlar neden bei eskiye layık görüyorlr? ben de üni okuyorum bu ıl bitiyor anaokuluda çaışıyorum.. hem ev hanımıyım hem çalışan hem de kariyer hedefleri olan biri.. yani ben doktordeğilim diye mi.. anlamıyorum

bak iste, sen yazdikca olaya bakis acimda degisti. konuyu anlatirken cok farkli anladim seni vallah kusura bakma.
ama söyle ki, sen ailende olsa cok fazla beklentiye girme, onlar evlat ayiriyosa birak bu onlarin ayibi olsun.
evlenmis barklanmissin zaten senin esinle huzurun daha önemli ve bence konulari rahatsiz oldugunu eldinden geldigi kadar esine yansitma.
insallah ailenle tekrar "aile" olabilirsiniz

Bazi yorumlari da anlamiyorum. Hic ailenizde veya yakinizda kacarak evlenen bir tanidiginiz yok mu? Cok acayip bir gozle bakilmis sanki hic olmuyormus gibi. Benim annem babamda kacarak evlenmis. Tabiki aileler ilk cok kirgin ve de kizgin oluyorlar ama sonradan bu olaylar unutuluyor affediliyor. Dedemde annemi 2 yil hic yanina ugratmamis sonra affetmis. Ben kacarak evlenmeyi asla savunmam bana sacma geliyor ama turkiye'de oluyor iste. Ve sirf bu sebepten ailenin cocuguna kin gutmesini anlamiyorum. Cahillik iste ya da kandirilarak kaciyorlar ama anne baba buyukluk erdemlik gostermelidir, affedici olmalidir. O kiz kactigi yerde cok mutsuz olursa, geri gelmek istese anne baba kapisini kapali mi tutacak, git ne halin varsa gor deyip bir tekme de aile mi atacak? Benim cocugum hep benim cocugumdur, bir cahillik yapmissa da affederim ben.

Neyse bunu belirtmek ihtiyaci duydum. Konu sahibi, cok guzel bir hayati secmissiniz, ne guzel. Esinizle mutlu musunuz bunu merak ettim. Sizin mi tercihinizdi kapanmak? Zorla mi oldu? Bu halinizden memnun musunuz? Ayrica yasiniz kac? Benim kizkardesimde 2 yildir evli. O da cok muhafazar birisyle evlendi, kendisi de oyle yasiyordu zaten. Annenizi babanizi elbet arayin sorun ama sizden cok farkli ve cok serbest bir hayat bicimleri varsa siz de ne bilim 2 ayda bir gormeye gidin. Ben de sahsen yanimda sigara ve icki icilmesini sevmem. Insanlarin birden sigarayi sizin icin birakmasini bekleyemezsiniz maalesef bunu tolere etmek zorundasiniz. Ama icki konusunda aileniz dikkatli olabilir. Fakat ailenizin yasantisi ile sizin yasantiniz cok farkli anladigim kadariyla. Ben olsaydim sanirim arama mesafe koyardim. Siz belkide muhafazakar birisiyle evlendiginiz icin boyle yapiyorlar bilmiyorum. Icinizdekiler dokup konusmaniz en iyisi. Ne olacaksa olur, icinizdeki suphelerden kurtulursunuz,.
kaçtıktan sonra alem beni affetti öyle düşünüyorum en azından çünküherhangi bir tepki vermedier daha çok savundular sağolsunlar kınamı yaptılar eşyalarımı aldılar...
eşimle çok mutluyum çok şükür... kapanmak benim tercihimdi evet eşim sadece bana kuran ı kerimden yetler okuyarak sohbetler anlatırdı banada zamanda hidyet geldi ne diyeyim bilemedi namaz oruç derken kapandım ve çok memnunum.. yaşım 22..2ayda görmeye gidemem çalışıyorum önceden gidiyordum ama her gittiğimde rahatsız oluyorum ben bi yolamensubum babamdabu tarz cemaat vs.. çok karşıdır.. aa ben gittiğim yoldanda öğrendiğim tüm herşeyden de memnunum.. babam hep karşıdır ama bizim ha ve hareketimiz konuşmalarımız yaptığımızçalımalar çoka hoşuna gider.. bu sebepten dolayı yalnız gittiğmde hep iğneleyici konuşur ama eşime hiç birşey demez ben deartı yalnız gitmiyorum...
içki konusunda d dikkatli değillerdir.. sigra konusunda tamemen bırakmalarını çok isterim ama kedikararları şuan da bizim yanımızda içseler bile ilerde inşaallah bir torunları olduğu zaman ne olacak ben çocuğumun pasif içici olmasını istemiyorum bunu aileme söyledim alaya alarak içmeyiz o zaman deyip geçiştirdiler

Benim annemde babama kaçmış göya :KK12:
Anneannem 40 senedir kin güdüyor :KK15:
Annemin babasından olan mirasını bile vermek istemiyor :KK12:imza at Hakkını oğlanlara devret diyor,açık açıkda bize kalmasını istemediğini söylüyor bizi sevmiyor:KK42:
Kaçmanın Payı çok büyük ama başka nedenlerde vardır elbet.

bak iste, sen yazdikca olaya bakis acimda degisti. konuyu anlatirken cok farkli anladim seni vallah kusura bakma.
ama söyle ki, sen ailende olsa cok fazla beklentiye girme, onlar evlat ayiriyosa birak bu onlarin ayibi olsun.
evlenmis barklanmissin zaten senin esinle huzurun daha önemli ve bence konulari rahatsiz oldugunu eldinden geldigi kadar esine yansitma.
insallah ailenle tekrar "aile" olabilirsiniz
önei değilcanım :)
eşmle bir şeyi paylaşmadan duamam ki ben... bu da benim kötü huyum mu bilemem ama içimde bi sıkıntı kalmamalı konuşup çözmeliyim her şyi :) bu konuları burada sizlerle konuştum eşimlede konuşurum biliyrum ama en önemlisi babamlarla konuşmalıyım sonuçu ne olursa olsun içimde bi dert kalmamalı

Benim annemde babama kaçmış göya :KK12:
Anneannem 40 senedir kin güdüyor :KK15:
Annemin babasından olan mirasını bile vermek istemiyor :KK12:imza at Hakkını oğlanlara devret diyor,açık açıkda bize kalmasını istemediğini söylüyor bizi sevmiyor:KK42:
Kaçmanın Payı çok büyük ama başka nedenlerde vardır elbet.
bi de düşünseler o kızı kaçırtan sebep nedir??? herkes haklı değildir elbette kaçmakiçn ama yinede bi dinlemek lazım

X