bastırılmış duygular...

Demin bana karışmıyorum demiştin ama şu an ileride bozuşuruz diyorsun.
Senin evinde içmiyorlar zaten e sende bu kadar rahatsızsan gitme. Onların evi. Ben bir kişi için evimin kuralını değiştirmem.
Karışmıyorum desen de demin içki sigara hasta olcaklar oğulları değil ben bakacağım dedin. Şimdi bu cümle de yine kinayeli. Siz böyle dokundurmalı konuşuyorsanız, rahatsız oluyorsanız, dini bir şeyler diyorsanız kusura bakmayın ama mesafe koyarlar soğuk davranırlar.
Ben de böyle şeylerden hiç hazzetmem mesela.
Benim bir arkadaşım sırf evimde içki kadehi var içki içiliyor diye plastik bardakla bana gelecek oldu o da son oldu. Zira bende o konuda saygılıyım bunu biliyor su bardağına içki koyacak değilim yani. Gayet alkol değmeyen bardaklarım varken bana ve tarzıma da müdahale ettirmem
Siz bence ailenizin yaşam tarzınızdan hiç hoşlanmıyorsunuz ve değişmesini istiyorsunuz. Burada hatalı olan sizsiniz. Değiştiremezsiniz. Bu çabanız ve sevmemeniz de onlara geçiyor. Ondan da haklı olarak mesafeliler.

dikkatli olman lazım....
hamile kaldığımda... dikkat etmezlerse bozuşuruz dedim...!

dikkatli olman lazım....
hamile kaldığımda... dikkat etmezlerse bozuşuruz dedim...!

E şu an değilsin. Aynı bardak olayı.
Benim de evimde alkolsüz bardak varken bana alkolik muamelesi yaptı bardak getirdi diyorum. Farazi şeylerden bozuşuyorsun. O kadar düşüncesiz değildirler zaten. Değillerse de bir zahmet siz evlerine gitmezsiniz.
Ama hoşlanmadığınızı buradan cümlelerden anlıyorum onlar hayda hayda hissediyorlardır.
Önyargınızı kenara bırakın siz böyle bir hayat yaşıyorsunuz onlar öyle. Siz geldiniz diye hayatlarını ve ev düzenlerini değiştirmelerini bekleyemezsiniz.

Benimde kaçarak evlenen Kuzenlerim ve yengelerim var. Hem kızlar hem aileler ciddi anlamda yıpranmış oldu. Sizin hem kacmaniz hem ciddi hayat tarzı değişikliğiniz etkili olabilir. Bence esinizle mutluysaniz aileniz konusunda daha az beklentiniz olsun. Herşey istediğimiz gibi olmuyor bu hayatta.

konu sigara değilken nerelere geldi :)
haklısınız olabilir ne diyeyi ki.. hissediyorlardır tabiiki ben okadar yol gideyim bi de üstüne sigara dumanı.. ben de mide pert oluyor zaten istifrdan kendimi tutamıyorum.. onlar hala içsn ben degitmem gitsemde biz geldik biz gidiyoruz by by olur anca 1 saatlik.

beklentim yok zaten maddi olarak asla bi yardım istemedim istememde sadece abimle aramıza koydukları fark canımı sıkıyor aynı şekilde gelin-damat farkıda

Konu sahibinin derdi evlat ayirimi.dislanmislik hissi sanirim..sigara alkol konusu cok dallandirilmis.
Hakli olabilirsiniz ama onlar sizin aileniz.sigaradan rahatsiz oluyorum demiyormusunuz..balkonda falan icseler.
Evin icinde sigara icen kaldimi cidden?
Garip geliyor bana kahvehane gibi

evet gerçektn anladımgaliba.....

bu kadar değişmem... ailemiüzmem vs.. vs. vs..
herşeyi ailem hala affetmemiş ve affetmeyecekler.. her zaman bizim kızımız vs diyecekler eminim ama bir şey olduğunda b durup düşenecekler şimdi o buna değer m diye belki isteyerek belkide istemeden düşünecekler ama sonuçta abimle benim arama her zaman bi fark koyacaklar.. bunu farkemeycekler bile istemeden yapacaklar belkide ama bana olan kırgınlıklarıbunların üstünü örtüp onların görmesini angelleycek..
ben ise her zaman bunun farkında olacağım içime atacağım ama nereye kadarmadem neden bu ben ne yapmalıyım ben kendimi yıprattmak istemiyorum.. kendi ailemin huzurukaçsın istemiyorum ne yapmalıyım aileme tutumum nasılolmalı*

Evet konu saptı maalesef.... Benim evimde balkonda içiyorlar benim dediğim ben onlara gittiğimde dikkat etmeleri çünkü hasta oluyoruz...ama bu bencilceymiş galiba kendi evleri sonuçta içerler yani... Ne bileyim zaten az gidiyoruz gittiğimiz dede rahat edelim istiyorduk ama bencilce değil mi işte neyse...

Tatlım tatlım.....öncelikle kaçarak evlendiğiniz için belki ailenizin biraz başı yere düşmüş ve hala sana üzgün olabilirler.Bilirsin aileler için bu önemli bir konudur.evden kuşağıyla çıkmasını ister bir baba...varsın geçti gitti bunlar neyse...Abi erkek evlat olduğu için aileye gelin alınıyor diye baba biraz daha destek olur.Düğünü erkek yapar diye düşünüyorum belki bu yüzdendir.Abin tıp okuyormuş.Mesleğinden ötürü belki etrafına yüzü düşmesin diye yapmaya çalışıyorlardır.Ama abi pek arayıp sormaz diyorsun.Babanızın ve annenizin içinde kalan düğün telaşını belki böyle abinize destek olarak dindiriyorlardır.Arada bir ayrımdan ziyade biraz sizin düğününüzü yapamamanın verdiği burukluğu abinizde dindiriyorlar gibi gördüm.Boşver güzelim kendi ailene bak derim.Benim düğünde eşimin ailesi bir iğne yapmadılar misafir gibi gelip gittiler ama biz her şeyi kendimiz yaptık.Böyle de kafamız rahat ve kimseye eyvallahımız yok.Boşver kendi ailene kendi düzenine bak canını sıkmaya değmez...

Evet bunlar var gibi yani doktor oldu başı eğilmesin diye en iyisini almaya çalışırlar....aman neyse ya canım çok sıkılıyor bunlara ...

sizin degisiminizi kabullenmemis olabilirler ama asla yanlis oldugunuz icin degil, kafa yapilarinizin tezat dustugunden kaynakli diye dusunuyorum.
kacarak evlenmeniz de bu duruma etkendir muhakkak. maddi konulara takilmayin ama manevi olarak aile eksikligi hissediyorsaniz konusmayi deneyin,en azindan bi ihtimal problemin ne oldugunu cozebilme sansiniz olabilir. kolayliklar diliyorum

Eksiklik hissetmiyorum ama bi yerde beni üzen bir Şeyler var işte bunları aydınlatmak istiyorum :) teşekkür ederim

burada çok okuyoruz,erkek ailesinden düğün masrafları yapılırken çok beklenti oluyor, erkek ailesi bizim toplumuzda daha sorumlu oluyorlar düğün alışverişlerinde.eğer aynı ailedeki evli kızlarının maddi olarak ihtiyacı yoksa evlendikten sonra maddi olarak herhangi bir yardım akıllarına gelmiyor.bir de kaçarak evlenme anne babanın içine oturan ,kalplerini kıran en önemli konulardan,çocuk sahibi oldunuz mu bilmiyorum ama olmadıysanız henüz, anne olunca anlarsınız.biraz zaman geçmesi lazım.kızlarının düğünlerini göremeyince diğer çocuklarının düğünü için daha heycanlı ve hevesli olmaları çok normal.

Sizin hatanız kaçmak olmuş bir aile için çok üzücü ve unutulmayacak bir durum.ama tabi eşinizle mutlu olmanız bu bakış acısını değiştirebilir zamanla. Birde eger bir ailede dini hayata cok önem verilmiyorsa ve evlendikten sonra daha mütahasıp bir hayata geçildiyse bu aile ve akrabalar tarafından farklı tavırlara sebep oluyor senden biraz uzaklaşıyorlar halbuki ne oluyorsa ne güzel hem herkesin inancı kendine.herkes keşke doğru yolu bulsa.

Yazınızı sonuna kadar okudum. Haklı olduğunuz yönlerde vardır elbette ama o bir erkek.şuan abinize gelin alıyorsunuz bu kadar masraf çok normal çünkü siz erkek tarafisiniz. Siz bir bayansiniz ve illaki ailenizin düğünde size harcadigi masraf abinize göre daha az olacak çünkü o zaman da siz kız tarafisiniz. Kaçma meselesine gelince bunu yaşadığım için bu duyguyu çok iyi biliyorum. O yüzden bu yönden aileniz size kırgın olabilir. Ve demissiniz ki eşim hafız kapandim filan. O zaman İslam dininde erkek evi geçindirmekte mesul olduğu için onun bir bayandan daha cok malda hak sahibi olduğunu da tahmin edersiniz.

Valla aile bile olsa kaçan kovalaniyor abiniz dr adayı issiz adam siz hergun arayan yaptigi hatadan dolayi boynu egik cepte keklik...e evet kapali olmaniz ve namaz kilmaniz onlardan ayri bir yol surmenize neden oluyor..( daha hayirli bir yol maşeallah) cunku dıştanda içtende benzemiyorsunuz ve sizle eglenmiyorlar lafa denkligi yok ortak nokta yok...
Kendinizi geri cekin derim küsmeyin ama samimiyeyede lüzum yok boşverin birakin övunc kaynagi ogullari ve neşe topagi gelinleriyle mutlu olsunlar..
Cok benzer bi konuyu bende yasiyorum esimle geri cekildik valla daha özleyen yok aa gelmiyosunuz artik diuen yok bizde ne hata edermisiz o kadar gorusmekle diyotuz ailelerimiz bile olsa beklentiyi karsilamak mesele

kesınlıkle katılıyorum..sizde kaçarak ailenıze "gözumde degersızsınız demışsınız....ıkı tarafta bırbırını onemsemıyor yanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…