- 14 Eylül 2014
- 4.050
- 12.748
- 36
yanlış anlamışsınız :) benim evmde içkide içemezler sigarada bunu biliyorlar zten dikkat ediyorlar.. sadece istediğim hani senede bir kere görüyorsun ondada sigara içmeseler rahat rahat konuşsak hasret gidersek sadece bunu ypmıyorlar onada şimdilik katlanıyoruz ama hamile kaldığım andan itibarek dikkat etmezlerse o zaman baya bozuşcaz gibi..
dikkatli olman lazım....Demin bana karışmıyorum demiştin ama şu an ileride bozuşuruz diyorsun.
Senin evinde içmiyorlar zaten e sende bu kadar rahatsızsan gitme. Onların evi. Ben bir kişi için evimin kuralını değiştirmem.
Karışmıyorum desen de demin içki sigara hasta olcaklar oğulları değil ben bakacağım dedin. Şimdi bu cümle de yine kinayeli. Siz böyle dokundurmalı konuşuyorsanız, rahatsız oluyorsanız, dini bir şeyler diyorsanız kusura bakmayın ama mesafe koyarlar soğuk davranırlar.
Ben de böyle şeylerden hiç hazzetmem mesela.
Benim bir arkadaşım sırf evimde içki kadehi var içki içiliyor diye plastik bardakla bana gelecek oldu o da son oldu. Zira bende o konuda saygılıyım bunu biliyor su bardağına içki koyacak değilim yani. Gayet alkol değmeyen bardaklarım varken bana ve tarzıma da müdahale ettirmem
Siz bence ailenizin yaşam tarzınızdan hiç hoşlanmıyorsunuz ve değişmesini istiyorsunuz. Burada hatalı olan sizsiniz. Değiştiremezsiniz. Bu çabanız ve sevmemeniz de onlara geçiyor. Ondan da haklı olarak mesafeliler.
dikkatli olman lazım....
hamile kaldığımda... dikkat etmezlerse bozuşuruz dedim...!
konu sigara değilken nerelere geldi :)E şu an değilsin. Aynı bardak olayı.
Benim de evimde alkolsüz bardak varken bana alkolik muamelesi yaptı bardak getirdi diyorum. Farazi şeylerden bozuşuyorsun. O kadar düşüncesiz değildirler zaten. Değillerse de bir zahmet siz evlerine gitmezsiniz.
Ama hoşlanmadığınızı buradan cümlelerden anlıyorum onlar hayda hayda hissediyorlardır.
Önyargınızı kenara bırakın siz böyle bir hayat yaşıyorsunuz onlar öyle. Siz geldiniz diye hayatlarını ve ev düzenlerini değiştirmelerini bekleyemezsiniz.
beklentim yok zaten maddi olarak asla bi yardım istemedim istememde sadece abimle aramıza koydukları fark canımı sıkıyor aynı şekilde gelin-damat farkıdaBenimde kaçarak evlenen Kuzenlerim ve yengelerim var. Hem kızlar hem aileler ciddi anlamda yıpranmış oldu. Sizin hem kacmaniz hem ciddi hayat tarzı değişikliğiniz etkili olabilir. Bence esinizle mutluysaniz aileniz konusunda daha az beklentiniz olsun. Herşey istediğimiz gibi olmuyor bu hayatta.
evet....ne yazayım bilemedim.Benim çocuğum da adamın tekiyle tanışıp, yıllardır süregeldiği hayatını tümden değiştirse, bende bi soğurdum ne yalan söliyim..
Evet konu saptı maalesef.... Benim evimde balkonda içiyorlar benim dediğim ben onlara gittiğimde dikkat etmeleri çünkü hasta oluyoruz...ama bu bencilceymiş galiba kendi evleri sonuçta içerler yani... Ne bileyim zaten az gidiyoruz gittiğimiz dede rahat edelim istiyorduk ama bencilce değil mi işte neyse...Konu sahibinin derdi evlat ayirimi.dislanmislik hissi sanirim..sigara alkol konusu cok dallandirilmis.
Hakli olabilirsiniz ama onlar sizin aileniz.sigaradan rahatsiz oluyorum demiyormusunuz..balkonda falan icseler.
Evin icinde sigara icen kaldimi cidden?
Garip geliyor bana kahvehane gibi
Evet bunlar var gibi yani doktor oldu başı eğilmesin diye en iyisini almaya çalışırlar....aman neyse ya canım çok sıkılıyor bunlara ...Tatlım tatlım.....öncelikle kaçarak evlendiğiniz için belki ailenizin biraz başı yere düşmüş ve hala sana üzgün olabilirler.Bilirsin aileler için bu önemli bir konudur.evden kuşağıyla çıkmasını ister bir baba...varsın geçti gitti bunlar neyse...Abi erkek evlat olduğu için aileye gelin alınıyor diye baba biraz daha destek olur.Düğünü erkek yapar diye düşünüyorum belki bu yüzdendir.Abin tıp okuyormuş.Mesleğinden ötürü belki etrafına yüzü düşmesin diye yapmaya çalışıyorlardır.Ama abi pek arayıp sormaz diyorsun.Babanızın ve annenizin içinde kalan düğün telaşını belki böyle abinize destek olarak dindiriyorlardır.Arada bir ayrımdan ziyade biraz sizin düğününüzü yapamamanın verdiği burukluğu abinizde dindiriyorlar gibi gördüm.Boşver güzelim kendi ailene bak derim.Benim düğünde eşimin ailesi bir iğne yapmadılar misafir gibi gelip gittiler ama biz her şeyi kendimiz yaptık.Böyle de kafamız rahat ve kimseye eyvallahımız yok.Boşver kendi ailene kendi düzenine bak canını sıkmaya değmez...
Eksiklik hissetmiyorum ama bi yerde beni üzen bir Şeyler var işte bunları aydınlatmak istiyorum :) teşekkür ederimsizin degisiminizi kabullenmemis olabilirler ama asla yanlis oldugunuz icin degil, kafa yapilarinizin tezat dustugunden kaynakli diye dusunuyorum.
kacarak evlenmeniz de bu duruma etkendir muhakkak. maddi konulara takilmayin ama manevi olarak aile eksikligi hissediyorsaniz konusmayi deneyin,en azindan bi ihtimal problemin ne oldugunu cozebilme sansiniz olabilir. kolayliklar diliyorum
ben her gün ararım ama annemi.. orasını anlayamadım? neyi bahane edebilrler.. evet belkide abim ailemin beklentilerini karşılayan çocuktur ama ben hala neden hayal kırıklığıyım? onları düşünüyorum her zaman arıyorum evlendikten sonra anne ve babaının önemini daha çok anladım bunun bilincindeyim ama neden hala bu şekilde?
Evet evlatlarini bir tutmuyorlar.
Evet siz degersizsin belkide gozlerjnde.
Ama sizin onlara yaptiginizdan farki ne bunun?
Siz annenizi babanizi hice sayip kacmissiniz, boylelikle ne kdr degersiz olduklarni gosterms oldunuz.
Ikiside aynisi.
Esitlik denir buna.