bastırılmış duygular...

hanmeli

bebekli anne zayıflıyor :)
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
5.283
5.270
merhaba arkadaşlar...
hep içimde tuttuğum bazen de tekrar gün yüzüne çıkıp beni üzen olaylar var... kafamı çok karıştırıyorlar bu yüzden sizin yorumlarınıza ihtiycım var çünkü artık bu duruma bir çözüm bulmak istiyorum.
öncelikle şunu bilmenizi isterim ben eşime kaçarak evlendim ama eşim ailemin desteklemediği biri değil bilhassa çok sevdikleri bir damattı ama bazı durumlar sebebiyle kaçmak zrunda kalmıştım.
ikincisi ise benim istediğim kesinlikle ailemin bana pahalı eşyalar alması vs.. de değil. sadece arada haksızlık varmı onu merak ediyorum..
başlıyorum..
ağbim çalışkan biridir fakatbir o kadarda duyarsız biridir misal olarak asla hiç bir kandille kimseyi aramaz ve asla beni bu güne kadr aranadı sadece bayramdan bayrama görüşürüz ben de bazen senede bir defa falan ararım o da onun için önemli bir gündür ve tebrik etmek istemişimdir.
ağbim lise yıllarınd evden bir çıktı okumak için bir dha da dönmedi her zaman ona ekstra masraflar yapılmıştır şuan tıp son sınıfta bu yaz düğünü var ve 6 senedir nişanlı.
nişan olduktan sonra sorunlar başadı ben de her zaman yengeme bir şeyler alınmıştır aldıkları kıyafet 1500tl yi bulur bir alış fiyatı bu. nişan olduolalı bilgisayarı ve telefonunu babam almıştır.
geçen yaz ağbime 30.000 likaraba alındı ve ağbimin eskiden kullandığı arabayı da bu yaz babam bize vermek istiyor arabayı satam 10.000 anca eder.
benim düğünümde babamlar sadece eşyalarıma 10.000 tl vermemişlerdir. ama ağbmin sadece eşyaları 24.000 tuttu.
ben anneme gittiğimde eşime aldığım her şeyin parasını öderim çünkü annem ben vereyim asla demez. kafm buralarda karışıyor ite... gelinlerine yaptıkları masrafın 10da birini eşime yapmamışlardır. ufak tefek aldıkları şeyler vardır bi ayakkabı bi eşofan gibi ama yengeme altın küpeler kolyeler kıyafetler her geldiğinde ve gittiklerinde dontırlar. neden?? onlar nişanlı olduğu içi mi?
biz kaçtığımız için mi? bizim değerimiz yokmu?
eşim ve ben sigara içmeyiz ve içilenortamda durmak istemeyiz.benim ailemin hepsi içiyor bayramda onlara gittiğimizde hava değişimin yanında birde sigara kokusu bizi mahvediyor ama buna hiç biri dikkat etmiyor yanımızda normalce içmeye devam ediyorlar ve benim evime geldklerinde -adece bir kere geldiler ben evleneli 3yıl oldu- balkondan içeri giremezler... ben anneannemlere gittiğimde kimse beni özlemez çok konuşmazlar...
bunların sebebini merak ediyorum... ben evlenmeden önce eşimle tnıştığımda değiştim kapandım namaza başladım sigarayı bıraktım eşim hafızdır.. ve ailemden hiç kimse bu tip konulara yatkın değidir ve konuşmayıda sevmezler bunlarda sebepolabilir mi?

Ya bilindik "kız-erkek evlat" ayrımı yapılıyor ya da kaçarak evlendiğin için kırgınlar??

Ya daaaa ya da.... Bilemedim.

Evet evlatlarini bir tutmuyorlar.
Evet siz degersizsin belkide gozlerjnde.
Ama sizin onlara yaptiginizdan farki ne bunun?
Siz annenizi babanizi hice sayip kacmissiniz, boylelikle ne kdr degersiz olduklarni gosterms oldunuz.
Ikiside aynisi.
Esitlik denir buna.

Başlarda boyle dusunmedm ama sonu okuyunca acaba mezhep ayrimimi var aranızda ondnmış gbi geldi

evet ben ailemi ben çok üdüm.. her zaman en sorunlu çocuk ben olmuşumdur. ama bunu düzeltmenin bir yolu yokmudur?? ben evleneli 3 sene oldu ve 3 senede ben çok değiştim.. ağbim he zaman gamsız olmuştur en çalışkanımızdır amahiç bir zaman arayıp sormaz da kimseyi işiniz düştüğünde bi ton lafla yapar anca.. ben geçmiştei hatalarımı telafi etmeye çalıştım her zaman.. demekki ya ailem hala eskileri unutmuyor yadayaptıkları ayrımın farkında değiller

yok hayır hepimiz hanefiyiz.. sadece bilirsiniz işte ben namazıma teseddürüme dikkat ederim ama annem açıktır ve cıvıl cıvıl bi kadındır.. ben insan içinde daha ağırbaşlı oldum daha dikkat ediyorum eskiye göre ailem de namaz kılan yok her zamanki herkesin bahaneleri onlarda da var ite.. ama yengem öyle değil annem gibi girdiği ortama güzel ayak uyduruyor mesela gidip annemle eğlenebilir mesela deniz kenarna gidip dilerine kadar denize girebilr veya sabak mayosu ile denize atlayabilir aam ben yapamam...

Agbi değil gözünü seveyim abi yada ağabey yazabilirsin.

Ailenizle aranizda düşünce ayriliklari olusmus sanirim farklı hayatlar suruyorsunuz ve uzak kalmislar sizden. Kacarak evlenmek ile de cok buyuk darbe vurmussunuz bana kalirsa.
Bende surekli kimseyi aramadan sormam ama bi bağ vardir arada. Bunlarin hepsi ayrim yaptiklari icin onlarin bahanesi olabilir.

Birde sanirim abiniz ailenizin beklentilerini karsilayan çocuk siz ise hayal kirikligi olmussunuz onlarin gözünde

ben her gün ararım ama annemi.. orasını anlayamadım? neyi bahane edebilrler.. evet belkide abim ailemin beklentilerini karşılayan çocuktur ama ben hala neden hayal kırıklığıyım? onları düşünüyorum her zaman arıyorum evlendikten sonra anne ve babaının önemini daha çok anladım bunun bilincindeyim ama neden hala bu şekilde?

ama bi çözüm istiyorum artık kafama taktıkça kötü oluyorum içimde bastırılmış bir şeyler kalsın istmiyorum

Kız kardeşim kaçtı. .
ona bir çay kaşığı vermeyecek ailem..
bana ve kız kardeşime 30ar milyar. .
Anne baba nın vicdanına kalmış durum. .

Şunu demek istiyorum; anne baba ayrım yapmamalı..
Fakat her ailede oluyor. .
bırak rabbim biliyor ya ..
boşuna üzülme. .
eşinle mutluysan ne mutlu sana..

Dünya malı boşuna. .

Mutlu günler. .

okuyup yorum yapmadan önce ağbi değil doğrusu ağabey olsada en azından abi yazın gözünüzü seviyim :)

tamam artık abi yazıyorum :):) kusura bakmayın daha çok kitap okumm lazım anlaşılan :)

elhamdülillah çok mutluyuz :) ama diğeridebenim ailem işte ortada bi sorun olsun hiç istemiyorum :)

Nedenini bilemeyiz ki neden onlara sormuyorsunuz?

Konunun kutusunda büyük hissediyorum

Açık kapalı mevzusu kk da hep olaylı biter

Bence kaçarak evlendiğin için böyle davranıyorlar
inşaallah olay olmaz :) evleneli 3 yıl oldu hala unutamamışlar mıdır yani? bir de konumun kutusunde neyi büyük hissediyorsun anlamadım :):):)

elhamdülillah çok mutluyuz :) ama diğeridebenim ailem işte ortada bi sorun olsun hiç istemiyorum :)

Çok uyum içerisinde olmadığınız için ..
hiç canını sıkma. .
gerekirse dışında için dersin. .
ailen sonuçta. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…