• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

başlık yok.

Hiç sordunuz mu; beni neden sevmiyorsun anne ? diye.
Bir deneseniz bunu yüzüne sormayı ?
Belki biraz yüreğine de oturur iyi olur. Hem hareketlerinden cevabınızı da alırsınız en kötü.

Size hamileyken babanız aldattı ya da büyük sıkıntılar mı geçirdi acaba hala onun psikolojisini filan mı yaşıyor ki ? diye düşündüm.
neden evlat ayırıyorsun, benim neyim eksik diye çok sordum.
sen evladımsın, tabi seviyorum derdi evlenmeden önce.
evlendikten sonra da -ki eşimi çok severdi- eşimden nefret ederken, beni suçladı.

babam dünya iyisi insandı, çok severlerdi birbirlerini.

Zanana birak. Hayat herseyi cok guzel gosterir. Onlar da anlarlar bosver. Sen esin ve cocuklarinla mutlu ol.
artık ciddi ciddi nefes alamadığımı farkedince boş verdim.
ben elimden geleni yaptığıma inanıyorum.
ilerde ne olur bilmem ama kırgınlığım geçmez.

selam hanımlar
bir nevi iç dökme olacak yazdıklarım.
çare aramıyorum ya da beklenti içinde değilim.

sadece geçmişten bu yana anne kız olamadığımız için üzülüyorum.

geçmiş konularımı az çok bilenler vardır.
doğumlarımda yardımcı olmaktan kaçındı, yardım etse de hep trip attı.

maddi sıkıntıların sebebi kendisi olduğu halde bizi suçladı, eşimle aramı açmak için çabaladı.

evinde tüm aile üyelerinin fotoğrafı varken benim ve kızlarımın fotoğrafı yok ne buzdolabında, ne telefonunda. sorsan çok seviyor.

kızlarım için taşındık, şehir değiştirdik diye aylarca konuşmadı.

son olarak kardeşim ciddi kaza geçirdi, ölümden döndü ve bana haber yolladı "sakın gelmesin" diye.
ben onun için değil kardeşim için gidiyorum dedim, gittim.
eşimin yüzüne bakmadı, sonra da eşim hastanede refakatçi olmadı diye tartıştı benimle.
kızlarımla çok güzel vakit geçirdi ama bana "niye geldin" deyip, sonra 1-2 ay daha kal önerisine hayır dediğim için yine fırça yedim.

kardeşim taburcu olduktan 2 gün sonra evime döndüm.

ne annemi, ne kardeşlerimi aramıyorum. çünkü annem bana küs diye onlar da küstü.

Rabbim beni evlatlarıma böyle bir anne olmaktan korusun.
evlat ayrımı yapan insalarda gercekten nefret ediyorum ki insan hisediyo zaten ayırımı eşinizle bile huzurunuzu kaçıracak kadar rahat kafasına eseni yapan bir tip anneniz allah sabır versin bence görüşmeyin bayramdan bayrama işte denk düşerse görüş

evlat ayrımı yapan insalarda gercekten nefret ediyorum ki insan hisediyo zaten ayırımı eşinizle bile huzurunuzu kaçıracak kadar rahat kafasına eseni yapan bir tip anneniz allah sabır versin bence görüşmeyin bayramdan bayrama işte denk düşerse görüş
eşim bahanesi.
ondan önce de harika bir ilişkimiz yoktu.

bayramda da aramam.

neden evlat ayırıyorsun, benim neyim eksik diye çok sordum.
sen evladımsın, tabi seviyorum derdi evlenmeden önce.
evlendikten sonra da -ki eşimi çok severdi- eşimden nefret ederken, beni suçladı.

babam dünya iyisi insandı, çok severlerdi birbirlerini.

Çok ilginç cidden mutlaka bir sebebi olmalı diye düşünüyorum aslında.
Benim annem de anaç bir kadın değildir mesela, ama benim annemin annesi küçük yaşta ölmüş.
Annelik görmemiş hiç. O yüzden yani, düşününce hak veriyorum.

Çok ilginç cidden mutlaka bir sebebi olmalı diye düşünüyorum aslında.
Benim annem de anaç bir kadın değildir mesela, ama benim annemin annesi küçük yaşta ölmüş.
Annelik görmemiş hiç. O yüzden yani, düşününce hak veriyorum.
annem tek çocuk.
babam da hiç üzmemiştir.
bencillik, şımarıklık veya başka şeyler.
bilemiyorum.
ancak 14 senedir aramayan, sormayan, evine kabul etmeyen abimin ve çocuklarının fotoğrafları buzdolabında, telefonunda, cüzdanında duruyor.

kızkardeşim ve kocası çok kırdı annemi. benim asla kurmayacağım cümleler kurdular ama onların aile fotoğrafları da her yerde.

anne tarafından sevilmemek o kadar kötü ki. bugün cidden bir anne konusu görmeyeyim diye dua ettim çok içimde tuttum hatta ama cidden belki durumlarımızın birbiriyle alakası bile yok ama ağlamaktan içim çıktı.

ben de bugün kendi anneme beni cenazen hariç rahatsız etme,arama dedim. içim soğumadı. senelerdir uğraştım sevsin diye sevmedi cidden anne tarafından sevilmeyince insanın kolu kanadı kırık oluyor.
Gözlemlediğim şu ki sevsin diye uğraştıkça sevmiyorlar , umursamaz evlatlar daha çok seviliyor.Çözemedim bu durumu.

erkekse hele, hayırsız da olsa en kıymetli evladı oluyor.
Çok var böyle anneler.Söyleseniz de kıskanıyosun diyip çıkıveriyorlar işin içinden.Annesini çok seven çocuk genelde en az sevilen oluyor , çok ilginç değil mi? Galiba annesi sevmedikçe çocuk itilmiş olmanın verdiği psikolojiyle daha çok bağlanıyor annesine.Bence kendi evinizde ailenizin huzuru mutluluğu yerindeyse gerisini boşverin.

Evlat ayırmak çok kötü bir şey.Bazıları o kadar belli ediyor ki dışardan insanın söyleyesi geliyor ne biçim annesin sen diye.Çok rahatsız edici bir durum.Sorsan da hepsi kutsal anne modundalar.

annem tek çocuk.
babam da hiç üzmemiştir.
bilemiyorum.
ancak 14 senedir aramayan, sormayan, evine kabul etmeyen abimin ve çocuklarının fotoğrafları buzdolabında, telefonunda, cüzdanında duruyor.

kızkardeşim ve kocası çok kırdı annemi. benim asla kurmayacağım cümleler kurdular ama onların aile fotoğrafları da her yerde.

Cidden çok kırıcı ...

İnsanın cidden "ölmüş" kabul edesi gelir.
Bu durumun iyi tarafından bakacak olursanız, siz kendi evlatlarınıza ekstra iyi bir anne olmuşsunuzdur eminim.
Size ve kendi kurduğunuz aileye allah sağlıklı, mutlu yıllar nasip etsin inşallah :KK200:

annem tek çocuk.
babam da hiç üzmemiştir.
bilemiyorum.

Arayip sormadilar cektirdiler dediniz ya kardesleriniz icin o da farkindadir ve size kotu muamelesine ragmen onlar gibi olmamanizi kabul etmek istemiyor kuyrugu dik tutuyor olabilir.

Bazi insanlar gercegin farkinda oluyor fakat kabul ederek size hakliliginizi gostermek ve yenilmis duruma dusmek istemeyebilir.

erkekse hele, hayırsız da olsa en kıymetli evladı oluyor.
Çok üzüldüm canım,
Gözlemlediğim kadarıyla bazı anneler kızlarından birini seçip ona resmen gıcık oluyor, ezmeye küçük düşürmeye çalışıyor. Artık kıskançlık mı desem ne desem bilemiyorum, bir annenin çocuğunu kıskanmasını da konduramıyor insan ama başka da açıklaması yok bunun.

Bir de kim umursamazsa arayıp sormazsa o kıymetli oluyor da aksini yapan paçavra yerine konmuyor.

annem tek çocuk.
babam da hiç üzmemiştir.
bilemiyorum.

İşte devenin dikeni sevmesi gibi :(

Çok üzüldüm canım,
Gözlemlediğim kadarıyla bazı anneler kızlarından birini seçip ona resmen gıcık oluyor, ezmeye küçük düşürmeye çalışıyor. Artık kıskançlık mı desem ne desem bilemiyorum, bir annenin çocuğunu kıskanmasını da konduramıyor insan ama başka da açıklaması yok bunun.

Bir de kim umursamazsa arayıp sormazsa o kıymetli oluyor da aksini yapan paçavra yerine konmuyor.
Bu bir kızı seçip onu ezme olayı o kadar doğru ki.Amcamın eşi aynen yaptı bunu.Annem hep söylerdi yapma etme diye dinlemezdi , kızını Külkedisi gibi kullanırdı evde.Diğer kızı kendine benzediği için onu hep tutardı , oğlu zaten dokunulmazlığı var gibiydi.Siz dedikten sonra gözümde canlandı , tespitiniz çok doğru.

Çok var böyle anneler.Söyleseniz de kıskanıyosun diyip çıkıveriyorlar işin içinden.Annesini çok seven çocuk genelde en az sevilen oluyor , çok ilginç değil mi? Galiba annesi sevmedikçe çocuk itilmiş olmanın verdiği psikolojiyle daha çok bağlanıyor annesine.Bence kendi evinizde ailenizin huzuru mutluluğu yerindeyse gerisini boşverin.

Evlat ayırmak çok kötü bir şey.Bazıları o kadar belli ediyor ki dışardan insanın söyleyesi geliyor ne biçim annesin sen diye.Çok rahatsız edici bir durum.Sorsan da hepsi kutsal anne modundalar.
aslında babam rahmetli olana kadar annem çok umrumda değildi.

kendisini yalnız, kırgın hissetmesin diye çok çok dikkatli davranmaya, alttan almaya başladım ama ters etki yaptı sanırım.

yaptıkları haksızlık.
bunu hazmedemiyorum.

Cidden çok kırıcı ...

İnsanın cidden "ölmüş" kabul edesi gelir.
Bu durumun iyi tarafından bakacak olursanız, siz kendi evlatlarınıza ekstra iyi bir anne olmuşsunuzdur eminim.
Size ve kendi kurduğunuz aileye allah sağlıklı, mutlu yıllar nasip etsin inşallah :KK200:
amin inşallah.
annem gibi olmamak için elimden geleni yapıyorum.

aslında babam rahmetli olana kadar annem çok umrumda değildi.

kendisini yalnız, kırgın hissetmesin diye çok çok dikkatli davranmaya, alttan almaya başladım ama ters etki yaptı sanırım.

yaptıkları haksızlık.
bunu hazmedemiyorum.
Siz yine üzerinize düşeni yapın evlat olarak ama fazlasına gerek yok diye düşünüyorum.Yıpranırsınız ve siz de bir annesiniz.Sizin iç huzurunuz da önemli çocuklarınız için.Yani buzdolabına herkesin fotoğrafını koyup sizinkini koymamak filan bunlar bilinçli bence ve sizi üzmüş belli ki.

Arayip sormadilar cektirdiler dediniz ya kardesleriniz icin o da farkindadir ve size kotu muamelesine ragmen onlar gibi olmamanizi kabul etmek istemiyor kuyrugu dik tutuyor olabilir.

Bazi insanlar gercegin farkinda oluyor fakat kabul ederek size hakliliginizi gostermek ve yenilmis duruma dusmek istemeyebilir.
evladına yenilmek.
çok ilginç bir tabir.
doğruysa bile külliyen haksız.
yani zaten yenilmiş olmuyor mu?

Çok üzüldüm canım,

düşünüyorum.
abim evine kabul etmiyor.
kardeşim kocasıyla bir olup bir ara kartına el koymuşlardı.

benim eşim onlara hem kredi çekti, hem kefil oldu. ödeyemedikleri borçlar yüzünden eşim davalarla uğraşıyor.
ama ben ve eşim dünyanın en kötü insanıyız.

Back