Başkasının isteği ile örtünmek ve vicdan azabı..araftayımm yardımmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anlıyorum,kalpte olmalı maneviyat elbette ama baş örtüsü kuranda açıkça yazıyor. Baş örtüsü başka dinlerde öyle olabilir ama bizim dinimizde emir olarak geçiyor. Herkesin düşüncesine saygı duyulmalı baş örtüsü takan var takmayan var. Ben hakkıyla takanlara saygı duyuyorum ki açık olup da sonradan örtünenlerdenim bunun zor birşey olduğunu bildiğim için daha çok saygı duyuyorum tabi bu yıllardır tartışılan bir konudur ortak paydada buluşmak ancak karşılıklı saygı duymakla olabilir

Çok üzücü... dinde zorlama yoktur nokta.
Evet öyleydi benim için de ama kendimi yanlış insanların içinde buldum.Ben de yanlış yaptım. Bunlar dinden ötürü değil çevre ne der diye bunu istiyor. Bunu hakkıyla yapanların böyle olduğunu düşünmüyorum

Benim baş örtüsüne ve takanlara lafım yok bu tamamen tercih meselesi. Fakat açık gezen kadınlara öcü muamelesi yapılmasına kötü damga vurulmasına karşıyım. Birde bu konuda baskı yapılmasını şiddetle kınıyorum

Burun denilen şey nefes almak için var birilerinin hayatına sokmak için değil, yapamıyorsan açıl bence benim çoook arkadaşım var öyle gayet de mutlular. Nasıl mutluysan öyle yaşa, seni seven de saygı duyar. Eşinle olan problem 3. Kişiler yüzünden olmuş. Ama çoğu erkek öyle, aileleri özellikle de ana babaları zemzem ile yıkanıyormuş ve adeta birer melaikeymiş edasıyla koynuna girdikleri kadınları üzüyorlar. Bunu yaşayan ne ilk ne de sonsun emin ol. Biraz zamana bırak bence eşinin tavırlarını uzaktan takip et ve takıyormuş gibi de durma gündelik işlerine devam et yani. Unutma bi tarafımızı da yırtsak bazı erkekler değişmez göz yaşımıza da değmez.

Kesinlikle haklısınız iki taraf için de sıkıntı çünkü iki durumu da yaşadım ben. Kimse kimseye karışmamalı en güzeli de bu zaten. Ama bu açıklık kapalılık yıllardır çözülemeyen konular maalesef ülkemizde de dünyada da ve böyle de sürecek gibi..

Kusura bakmayın ben bunu karalamak amaçlı söylemiyorum ama bu açıklık kapalılık mevzusu daha çok bizim ülkemizde şeriatle yönetilen ülkelerde mevcut. Zaten bu sebepten bir adım ileri gidemiyoruz

Evet sanki artık örtülüymüşüm gibi de mutsuz hissediyorum kendimi bu da etkenlerden biri diye düşünüyorum. İşte takmadan önümüze bakmak benim için zor oluyor çünkü takıyorum maalesef
Zaten kendi problemlerimiz var bi de 3.kişiler de oluyor. Diyorum bizim dışımızdaki kimse bizim evliliğimizde sorun olmasın bununla ilgili kavga etmeyelim diyorum onlar kimse mi diyor bana yani yine düğüm

Kusura bakmayın ben bunu karalamak amaçlı söylemiyorum ama bu açıklık kapalılık mevzusu daha çok bizim ülkemizde şeriatle yönetilen ülkelerde mevcut. Zaten bu sebepten bir adım ileri gidemiyoruz
Maalesef saygı duyulmuyor, bir de bizim kayınpederlerde mevcut yine sinirlendim onlara ve kendime

Maalesef saygı duyulmuyor, bir de bizim kayınpederlerde mevcut yine sinirlendim onlara ve kendime
Bu konuda kimseyi dinlemek zorunda değilsin. Baş örtüsü farz kılınmış olabilir ama dinde kesinlikle bu konuda zorlama yok . Senin kp ve ülkemizde bazı kesimler bu mevzu da haddini aşıyor

Aynı b*kun lacivertini yaşadım yıllarca, düzelmiyor ve asla laf anlamıyorlar. Çünkü ailesi ya toz konduramıyor. Çoğu erkek adaleti sağlayamıyor malesef. Bence siz önce bi istediğiniz hayat tarzına dönün. Kimin ne dediğini de umursamadan. Onlara ne ayrıca, mezar tek kişilik kimse sizin için yanmayacak herkes kendinden sorumlu. Sonra da deyin ki ben bu hıyar herife ne anlatsam da anlamayacak amaaaaann öperim geçmişini deyip yap bir kahve ☺ kız ben artık öyle yapıyorum yoksa baş edilecek gibi değiller bende lisede kapandım 1 buçuk ay sonra eşarbı ütülerken bile ağlıyodum ben naaptım diye. Siz isteyerek değil başkası beyninize empoze etmiş o yüzden kapanmışsınız pişmanlık duyulacak bir durum olmasın bu, biraz da saçı açık durun nolacak sanki, beğenmeyen önünden yesin

Bu konuda kimseyi dinlemek zorunda değilsin. Baş örtüsü farz kılınmış olabilir ama dinde kesinlikle bu konuda zorlama yok . Senin kp ve ülkemizde bazı kesimler bu mevzu da haddini aşıyor
Onları artık dinlemiyorum zaten hatam bu. Sorun şu ki eşimle aramın bozulmasından dolayı tedirginim bu konuda sıkıntı çıksın istemiyorum çünkü aile konusu açılınca konuşmak o kadar zor ki bişeyler oluyor ona nedense bu kadar da savunucuları değildi gerçekten değildi

Eşinizi tanımıyorum ama armut dibine düşer demişler. Eğer eşiniz size bu konuda problem çıkarırsa işte o zaman düşünmeniz gerekir

Eşinizi tanımıyorum ama armut dibine düşer demişler. Eğer eşiniz size bu konuda problem çıkarırsa işte o zaman düşünmeniz gerekir
Fazla iyimser fazla alttan alma susmak benim hatam bunlar diye düşünüyorum şimdi de konuşunca işte.. sanki konuşmaya hakkım yokmuş gibi bişeyle karşılaşıyorum

Fazla iyimser fazla alttan alma susmak benim hatam bunlar diye düşünüyorum şimdi de konuşunca işte.. sanki konuşmaya hakkım yokmuş gibi bişeyle karşılaşıyorum
İyimserlikten ziyade aşk dediğimiz şeye kendinizi fazla kaptırmışsınız onun için bazı şeyleri yeni yeni görmeye başladınız. Ayrıca şunu bilmek gerekir ki bu tarz baskı yapan aileler kadına pek değer vermezler

Eşinizin zamanda geri gidip de babasından o geri zekalı lafının hesabını sorabilmesi mümkün olmadığına göre hakikaten ya olay olduğunda söyleyecektiniz ya da sonradan baban bana böyle konuştu ben artık kendisiyle gerekmedikçe muhatap olmak istemiyorum deyip bitirecektiniz. Adam da bir yerde haklı ört bas edip sonra anlattığınız bir olayı kaç yıldır dönüp dönüp söylemeniz rahatsız edici ve faydasız. Ayrıca üçüncü şahıslar için kavga etmeyelim deyip eş ailesinin konusu açan sizsiniz. Eş ailesi şu an size bir şey söyler ya da yapar eşinizden taraf olmasını istersiniz ama geçmişte şöyleydi filan demek mantıksız. Hele de eltilere bana olduğu gibi kötü davranmadılar diye sızlanmak çok fena. Kayınpeder eltilerin tepesine binse adaletli davranıldı diye içiniz rahat mı edecek. Ayrıca anladığım kadarıyla eşiniz açılmanızı sorun çıkarmıyor e siz neden açılırsam ailesiyle sorun yaşarsa diye stres oluyorsunuz ki. Siz kararınızı verin eşiniz de ailesiyle ne yaşarsa yaşasın, vaktiyle çok alttan aldım onları artık çekemiyoruz dersiniz eşiniz arkanızda durmazsa o zaman kavgayı koparırsınız.

Ya kimse için kapanmıcaksın Allah için kapanacaksın kendin istediğin için kapanacaksın kimse seni zorlayamaz eşin seni o şeklde kabul etmiş haaa ne olur benim eşimin etrafı ailesi felan hep kapalı ama kuzenlerinin eşleri falan açık bende açığım hiçde bize kapanın demiyolar ha ne oluyor köye gittiğimizde köy yerinde kapalı geziyoruz normalde açık yani illede kapanın diyen yok

Evet aşk ya da sevgi ya da çocuklarla uğraş boşver düşüncesi…bilmiyorum şu an tek bildiğim bıkmış olduğum.Bizde de tam tersi kadına değer verilir yani insan olarak

Sizi rahatsiz edecek derecede kararlar aldiracak kadar, cekingen ve duygusalsaniz,
üstüne bu aldığınız karardan dolayi sürekli aile icinde huzursuzluk varsa, gidip psikolojik yardım alın, sonrada öyle devam edip edemeyeceginize karar verin.

Bir de, anlayamadığım sizi ortunmeye zorlayan eşiniz değil, size bu konuda baskı yaptiklarini da ona söylememişsiniz.
Şimdi adamı niye darliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…