Anlıyorum,kalpte olmalı maneviyat elbette ama baş örtüsü kuranda açıkça yazıyor. Baş örtüsü başka dinlerde öyle olabilir ama bizim dinimizde emir olarak geçiyor. Herkesin düşüncesine saygı duyulmalı baş örtüsü takan var takmayan var. Ben hakkıyla takanlara saygı duyuyorum ki açık olup da sonradan örtünenlerdenim bunun zor birşey olduğunu bildiğim için daha çok saygı duyuyorum tabi bu yıllardır tartışılan bir konudur ortak paydada buluşmak ancak karşılıklı saygı duymakla olabilirCanım benim maneviyat insanın kalbinde olur baş örtüsüyle bağdaştırmak çok saçma. Ayrıca baş örtüsü dediğimiz şey başka dine mensup kadınlar tarafından da sırf gelenek amaçlı takılır inanç gereği değil
Evet öyleydi benim için de ama kendimi yanlış insanların içinde buldum.Ben de yanlış yaptım. Bunlar dinden ötürü değil çevre ne der diye bunu istiyor. Bunu hakkıyla yapanların böyle olduğunu düşünmüyorumÇok üzücü...dinde zorlama yoktur nokta.
Benim baş örtüsüne ve takanlara lafım yok bu tamamen tercih meselesi. Fakat açık gezen kadınlara öcü muamelesi yapılmasına kötü damga vurulmasına karşıyım. Birde bu konuda baskı yapılmasını şiddetle kınıyorumAnlıyorum,kalpte olmalı maneviyat elbette ama baş örtüsü kuranda açıkça yazıyor. Baş örtüsü başka dinlerde öyle olabilir ama bizim dinimizde emir olarak geçiyor. Herkesin düşüncesine saygı duyulmalı baş örtüsü takan var takmayan var. Ben hakkıyla takanlara saygı duyuyorum ki açık olup da sonradan örtünenlerdenim bunun zor birşey olduğunu bildiğim için daha çok saygı duyuyorum tabi bu yıllardır tartışılan bir konudur ortak paydada buluşmak ancak karşılıklı saygı duymakla olabilir
Burun denilen şey nefes almak için var birilerinin hayatına sokmak için değil, yapamıyorsan açıl bence benim çoook arkadaşım var öyle gayet de mutlular. Nasıl mutluysan öyle yaşa, seni seven de saygı duyar. Eşinle olan problem 3. Kişiler yüzünden olmuş. Ama çoğu erkek öyle, aileleri özellikle de ana babaları zemzem ile yıkanıyormuş ve adeta birer melaikeymiş edasıyla koynuna girdikleri kadınları üzüyorlar. Bunu yaşayan ne ilk ne de sonsun emin ol. Biraz zamana bırak bence eşinin tavırlarını uzaktan takip et ve takıyormuş gibi de durma gündelik işlerine devam et yani. Unutma bi tarafımızı da yırtsak bazı erkekler değişmez göz yaşımıza da değmez.Merhaba arkadaşlar. Şu an örtülüyüm ama evlenmeden önce açıktım evlendikten 1 sene sonra örtündüm. Eşimin ailesi hep örtülü kuzenleri falan değil daha çok 1.dereceden olanları. Ben de evlendikten sonra kayınpederin rahatsız edici bakışları olmaya başlayınca kendimi çok kötü hissettim. Örtülü değilim diye sürekli kayınvalideme söylemesi çocuklarına söylemesi falan aynı evde kalmıyoruz bu arada yani onlara gidince. Sadece bir ara 3 gün kalmıştım orda bebeğimle eşim 1 gün kalmıştı sonra ili çıktı şehir dışına gitmek zorunda kalmıştı kendisi sürekli seyahat gerektiren bi işte çalışıyor ben de çalışan bir kadınım.Kayınpederiö sürekli örtünmemi istiyor bana da dedi konuştu benle kardeşi de öyle yani eşimin amcası o da sürekli ona diyor yani aynı fikirdeler. Surat asmalar sofrada. Benden sanki iğrenç biriymişim gibi surat ifadesi ile bakmalar ya da görmezden gelmeler…vs bunları eşim geldiğinde hiç anlatmadım evime geçtiğimde bile. Sonra aynı yılın kış ayında örtündüm annem erken dedi yapmazsın dedi yaparım dedim buna uzak değildim sonuçta bizim ailede de örtülü kişiler var ama kimseye karışılmaz bizde. İsteyen örtünür isteyen örtünmez. Neyse örtündüm 9 sene geçti rahatsızlık duyuyorum açılmak istiyorum Özgüven problemi yaşıyorum çok kötü çirkin hissediyorum kendimi geçen senelerden beri açılmak aklımda ama halen daha böyleyim. Örtüye gereken saygıyı duymadığımı fark ettim giyinme şeklimle falan.Üstüne üstlük 2 eltim de benden sonra evlenen açıklar (benden önceki 2 eltim örtülü)ve onlara bu denilmedi diğeri 1 yıllık evli öncekine de söylenmedi açıklar yani yaz diye buraya geldi biri ben de eşime bakalım baban ona da dicek mi örtün diye iğrençmiş gibi bakacak mı diye böyle konuştuk tartıştık az önce birbirimizi kırdık sana ne yapmışlar dedi kötü bişey mi yapmışlar dövmüşler mi dedi babam dedi seni sevmiyor değil mi onlar örtünmezsin sen de açıl o zaman dedi Allah’ın emrini yerine getirmişsin dedi sinirlendi ben de yok onu demiyorum demeye çalıştım da sinirlendi yani konuşamadık bağrış çığrış gecenin bu saatinde evden çıktı az önce gecesi hareketli bir şehirde yaşıyoruz o yüzden aklım onda hız yapıcam falan dedi sinirden yani hatalı mıyım diyorum ama ailesine hiç bi saygısızlığım olmadı babası bana sen gerizekalı mısın diye kötü bi kelime kullanmıştı evliliğimizin ilk başlarında dediğini löp diye anlamadığım için bu gece bunu da konuştuk eşimle yani o zamanlar ona hemen söylememiştim çok sonra baban böyle demişti demiştim şimdiyse sürekli söylüyorsun dedi şimdiki eltimle çok rahatlar bunu görünce daha çok sinirlendim haksız buluyorum sizce haksız mıyım yani sinirden ağladım ben de kötü biri değilim gerçekten ama mevzu ailesi olunca ben kötüymüşüm gibi benimle tartışıyor ya bunun için tartıştım onunla yani katlanamadım kötüymüşüm gibi bakıp cevaplarla saldırmasına..canım çok sıkkın nasıl konuşacağımı bilmiyor muyum ben? ben mi suçluyum lütfen birşeyler yazın
Kesinlikle haklısınız iki taraf için de sıkıntı çünkü iki durumu da yaşadım ben. Kimse kimseye karışmamalı en güzeli de bu zaten. Ama bu açıklık kapalılık yıllardır çözülemeyen konular maalesef ülkemizde de dünyada da ve böyle de sürecek gibi..Benim baş örtüsüne ve takanlara lafım yok bu tamamen tercih meselesi. Fakat açık gezen kadınlara öcü muamelesi yapılmasına kötü damga vurulmasına karşıyım. Birde bu konuda baskı yapılmasını şiddetle kınıyorum
Kusura bakmayın ben bunu karalamak amaçlı söylemiyorum ama bu açıklık kapalılık mevzusu daha çok bizim ülkemizde şeriatle yönetilen ülkelerde mevcut. Zaten bu sebepten bir adım ileri gidemiyoruzKesinlikle haklısınız iki taraf için de sıkıntı çünkü iki durumu da yaşadım ben. Kimse kimseye karışmamalı en güzeli de bu zaten. Ama bu açıklık kapalılık yıllardır çözülemeyen konular maalesef ülkemizde de dünyada da ve böyle de sürecek gibi..
Evet sanki artık örtülüymüşüm gibi de mutsuz hissediyorum kendimi bu da etkenlerden biri diye düşünüyorum. İşte takmadan önümüze bakmak benim için zor oluyor çünkü takıyorum maalesefBurun denilen şey nefes almak için var birilerinin hayatına sokmak için değil, yapamıyorsan açıl bence benim çoook arkadaşım var öyle gayet de mutlular. Nasıl mutluysan öyle yaşa, seni seven de saygı duyar. Eşinle olan problem 3. Kişiler yüzünden olmuş. Ama çoğu erkek öyle, aileleri özellikle de ana babaları zemzem ile yıkanıyormuş ve adeta birer melaikeymiş edasıyla koynuna girdikleri kadınları üzüyorlar. Bunu yaşayan ne ilk ne de sonsun emin ol. Biraz zamana bırak bence eşinin tavırlarını uzaktan takip et ve takıyormuş gibi de durma gündelik işlerine devam et yani. Unutma bi tarafımızı da yırtsak bazı erkekler değişmez göz yaşımıza da değmez.
Maalesef saygı duyulmuyor, bir de bizim kayınpederlerde mevcut yine sinirlendim onlara ve kendimeKusura bakmayın ben bunu karalamak amaçlı söylemiyorum ama bu açıklık kapalılık mevzusu daha çok bizim ülkemizde şeriatle yönetilen ülkelerde mevcut. Zaten bu sebepten bir adım ileri gidemiyoruz
Bu konuda kimseyi dinlemek zorunda değilsin. Baş örtüsü farz kılınmış olabilir ama dinde kesinlikle bu konuda zorlama yok . Senin kp ve ülkemizde bazı kesimler bu mevzu da haddini aşıyorMaalesef saygı duyulmuyor, bir de bizim kayınpederlerde mevcut yine sinirlendim onlara ve kendime
Aynı b*kun lacivertini yaşadım yıllarca, düzelmiyor ve asla laf anlamıyorlar. Çünkü ailesi ya toz konduramıyor. Çoğu erkek adaleti sağlayamıyor malesef. Bence siz önce bi istediğiniz hayat tarzına dönün. Kimin ne dediğini de umursamadan. Onlara ne ayrıca, mezar tek kişilik kimse sizin için yanmayacak herkes kendinden sorumlu. Sonra da deyin ki ben bu hıyar herife ne anlatsam da anlamayacak amaaaaann öperim geçmişini deyip yap bir kahve ☺ kız ben artık öyle yapıyorum yoksa baş edilecek gibi değillerEvet sanki artık örtülüymüşüm gibi de mutsuz hissediyorum kendimi bu da etkenlerden biri diye düşünüyorum. İşte takmadan önümüze bakmak benim için zor oluyor çünkü takıyorum maalesef
Zaten kendi problemlerimiz var bi de 3.kişiler de oluyor. Diyorum bizim dışımızdaki kimse bizim evliliğimizde sorun olmasın bununla ilgili kavga etmeyelim diyorum onlar kimse mi diyor bana yani yine düğüm
Onları artık dinlemiyorum zaten hatam bu. Sorun şu ki eşimle aramın bozulmasından dolayı tedirginim bu konuda sıkıntı çıksın istemiyorum çünkü aile konusu açılınca konuşmak o kadar zor ki bişeyler oluyor ona nedense bu kadar da savunucuları değildi gerçekten değildiBu konuda kimseyi dinlemek zorunda değilsin. Baş örtüsü farz kılınmış olabilir ama dinde kesinlikle bu konuda zorlama yok . Senin kp ve ülkemizde bazı kesimler bu mevzu da haddini aşıyor
Eşinizi tanımıyorum ama armut dibine düşer demişler. Eğer eşiniz size bu konuda problem çıkarırsa işte o zaman düşünmeniz gerekirOnları artık dinlemiyorum zaten hatam bu. Sorun şu ki eşimle aramın bozulmasından dolayı tedirginim bu konuda sıkıntı çıksın istemiyorum çünkü aile konusu açılınca konuşmak o kadar zor ki bişeyler oluyor ona nedense bu kadar da savunucuları değildi gerçekten değildi
Fazla iyimser fazla alttan alma susmak benim hatam bunlar diye düşünüyorum şimdi de konuşunca işte.. sanki konuşmaya hakkım yokmuş gibi bişeyle karşılaşıyorumEşinizi tanımıyorum ama armut dibine düşer demişler. Eğer eşiniz size bu konuda problem çıkarırsa işte o zaman düşünmeniz gerekir
İyimserlikten ziyade aşk dediğimiz şeye kendinizi fazla kaptırmışsınız onun için bazı şeyleri yeni yeni görmeye başladınız. Ayrıca şunu bilmek gerekir ki bu tarz baskı yapan aileler kadına pek değer vermezlerFazla iyimser fazla alttan alma susmak benim hatam bunlar diye düşünüyorum şimdi de konuşunca işte.. sanki konuşmaya hakkım yokmuş gibi bişeyle karşılaşıyorum
Evet aşk ya da sevgi ya da çocuklarla uğraş boşver düşüncesi…bilmiyorum şu an tek bildiğim bıkmış olduğum.Bizde de tam tersi kadına değer verilir yani insan olarakİyimserlikten ziyade aşk dediğimiz şeye kendinizi fazla kaptırmışsınız onun için bazı şeyleri yeni yeni görmeye başladınız. Ayrıca şunu bilmek gerekir ki bu tarz baskı yapan aileler kadına pek değer vermezler
Sizi rahatsiz edecek derecede kararlar aldiracak kadar, cekingen ve duygusalsaniz,Bilmiyorum yumuşak huylu biriyim çekingen biriyim ondan dolayı da kendimi suçluyorum. Bana öyle değdiniz kalakaldım içim doldu normalde ağlarım ağlamamak için tutum kendimi öyle konuşmasına devam etti sonra ben diğer odaya geçmiştim orda ağladım yani çok suçladım cevap vermediğim için ama iş işten geçti yetmedi 8 ay sonra falan örtündüm neden onların dediği olmuş gibi oldu o zamanlar kendim karar verdim sanıyordum birkaç senedir bu kararımdan dolayı vicdan azabı çekiyorum Hakkı ile örtünmemek de var işin içinde çünkü saçım saçım görünmesin diye bile dikkat ediyordum son birkaç yıldır pek dikkat etmiyorum buna da üzülüyorum işte
O öyle sandığınız gibi degil ama malum forumda bu konular yasakÇok üzücü...dinde zorlama yoktur nokta.