Babası benimle öyle konuştuktan sonra anlatmadım yani sıcağı sıcağına anlatmadım. Bikaç ay sonra çünkü bişey olmuştu babasına soğuk davrandım falan böyle konusu açıldı anlatmıştım yoksa 9 yıl sonra değil . Olaydan birkaç ay sonraydı anlatmam. Çünkü ters konuşması ile ilgili konu açılmıştı ben konuşmam dedim babanla o da ne oldu diye sorunca anlatmıştım. O da konulması öyledir üzerine alma vs demişti . Ailesinin yanından gelmişti işte bu geline ahmak dedi babam falan tebessüm edip anlatması üzerine açıldı konu yoksa ben ailesiyle ilgili tek bi soru sormadım yani babamın konuşması öyle sana özel değil demek için anlattı muhtemelen ama devamı geldi tartışma bağırış çağırış oldu. Babasının gelinlere kötü davranmasını neden isteyeyim ? Sadece bana yapılan baskı onlara da yapılacak mı diye gözlemleyeceğim neden bu baskı yapıldı bana o zaman kendini dindar diye kesin çizgilerle bunu yaptı şimdi dindar değil mi neden bunu soruyorum yoksa diğerleriyle bir problemim yok bana bu yapılmasaydı umrumda değil onların nasıl oldukları. Ayrıca kendi eşine kötü davranmasın diye de kayınvalidemin eksiklerini görmesin diye de övdüm kayınvalidemi yani bunun gibi şeyler. Kadınlara kötü davranılmasına karşıyım.Eşimin arada kalmasını pek istemiyorum ama babasına bakış açımı da biliyorEşinizin zamanda geri gidip de babasından o geri zekalı lafının hesabını sorabilmesi mümkün olmadığına göre hakikaten ya olay olduğunda söyleyecektiniz ya da sonradan baban bana böyle konuştu ben artık kendisiyle gerekmedikçe muhatap olmak istemiyorum deyip bitirecektiniz. Adam da bir yerde haklı ört bas edip sonra anlattığınız bir olayı kaç yıldır dönüp dönüp söylemeniz rahatsız edici ve faydasız. Ayrıca üçüncü şahıslar için kavga etmeyelim deyip eş ailesinin konusu açan sizsiniz. Eş ailesi şu an size bir şey söyler ya da yapar eşinizden taraf olmasını istersiniz ama geçmişte şöyleydi filan demek mantıksız. Hele de eltilere bana olduğu gibi kötü davranmadılar diye sızlanmak çok fena. Kayınpeder eltilerin tepesine binse adaletli davranıldı diye içiniz rahat mı edecek. Ayrıca anladığım kadarıyla eşiniz açılmanızı sorun çıkarmıyor e siz neden açılırsam ailesiyle sorun yaşarsa diye stres oluyorsunuz ki. Siz kararınızı verin eşiniz de ailesiyle ne yaşarsa yaşasın, vaktiyle çok alttan aldım onları artık çekemiyoruz dersiniz eşiniz arkanızda durmazsa o zaman kavgayı koparırsınız.