Başkasının isteği ile örtünmek ve vicdan azabı..araftayımm yardımmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Özelikle baştaki cümleniz çok doğru başından saygısızlık olmuş. İnanın çok pişmanım çok üzgünüm çok kızıyorum kendime ama şok oldum önce çünkü kimse benle böyle konuşmamıştı öyle kalakaldım sorma doldu içim gidip diğer odada ağladım onalar farkına bile varmadı tabi. Sevmiyorum onları hiç ama hep saygılıydım yani hal etmedikleri saygıyı verdim onlara yıllardır o zaman konuşamadığım için kazıyorum kendime içim pişmanlık dolu

Bunca zaman eşin tabi ki garipser çocuklar bile garipser. Kolay değil yani. Birde açık alışılır mı tekrar bu var.Yeni bir dolap içi, yeni bir hayat, yeni elbiseler ve düzen. Dışarı açık çıkmak.
Bak bu konu da psikologa bir danış kafan çok karışıyor etki altında çok kalıyorsun.
Kırılgan bir ruh halin var sanki net karar vermeni etkiliyor.
Onlar kapalı iken sorun yoktu açıklar geldi degisiverdin iste kararların da net ol o kızlar kapansa kapancak mısın? yine birde bu var.

Evet biz de tartışınca onun sesi yükseliyor sus diyorum insanlar duyacak ama umrunda olmuyor öfkesini kontrol edemiyor. Ama tartıştığımızda asla başka birşeyle ilglenemiyorum üzülüyorum gidip bişeyler yiyorum yani hiç bişeye odaklanamıyorum. Ben böyle ailesine saygıda kusur etmezken resmen hakaret yemişken sesimi çıkarmamışım kalkıp ailesi için kavga etmemizi kaldıramıyorum bişeylerimizle ilgilenmezler aramazlar sormazlar yani bu ne savunma ben kötü konuşmamışımki bi de yani anne babası diye diye bu kadar da ezik kalamam artık yetti bana da tek kelime konuşamıyorum hemen tartışma. Başka kadınlar neler diyor eşlerine ben duyuyorum çevremde arkadaşlarımdan da ben öyle bir kadın da değilim yani hak etmiyorum bunları. Çok susmuşum o yüzden bunlar oluyor

Sinirden hepsini okuyamadim
Bu tarz baskilar beni ulkeden de dinden de sogutuyor artik
sizin hayatiniz
Ya esinizle konusue ve gorusmeyi kesersiniz bu insanlarla
Yada bosanin
BOsanin demek kolay degil biliyorum ama bu zihniyetteki insanlarla yasamayi kabul etmemeli hicbir kadin hicbir cocuk

Ya bu çoktandır arada kaldığım bir konu elti gelince açılayım ben de değil ama cesaret geldi doğru,yoksa onları gördüm de açılayım değil baktım susuyorlar eşim bile normal karşılıyor onlar öyleler diyor farklılar yani aileleri full açık diye mi bu yorumu yapıyorsun diyorum ne alakası var sen de açıl o zaman diyor

Evet muhtemelen içinde biriktirdin hep içine attın tabiki senin de bi yerde patlamaya hakkın var sende insansın. Ah be canım laf söyletmezler erkekler ailelerine. Erkeklerin büyük bir çoğunluğu böyle malesef. Benim de haksızlığa uğradığım zamanlar oldu fesatsın, kötü kalplisin, senin kuruntun derdi. Evliliğini sağlıklı bi şekilde yürütebilmek için malesef onun ailesini eleştirmeyi en aza indirgemek durumundasın.

Psikolojik olarak iyi olmadığım zamanlardı evliliğin herkes için “cicim ayları” olan zamanları benim için çocuk eş ve ailesi tanıma ayları oldu ve çok zor bir lohusa dönemi geçirdim. Örtünme sürecim sağlıklı değildi bunu kabul ediyorum. Ama eltiler geldi kıskandım değil yahu neden kimse bunlara bişey demiyor ne rahatlık diye kendimi kötü hissettim çünkü benim ilk zamanlarım güzeld değildi o duruş onlara neden sergilenmedi diye onlara kızıyorum elitlere değil onlarla bi derdim yok zaten az görüyorum onları bir sorunum yok diğer elitlerimle de sorunumuz yok zaten. Boyun eğdim maalesef ama erken evlenmedim vaktinde bir evlilik diyelim. Ah işte hatalarım başımda hayatımda yük şimdi kaldıramadığım..

Hayır bu bana çok kötü ders oldu zaten kimseye bağlı kalmamak belki geç oldu ama özgür hissetmiyorum kendimi. Onlar örtünse de örtünmese de umrumda değil. Ben istediğimi biliyorum. Yani açılmak da şöyle saç yani vücut değil ben zaten açıkken de dikkatli biriydim dar giyinmezdim çok açık giyinmezdim thşört pantolon bu yani. Yani böyle iş yerinde bile çok ağırımdır ciddiyimdir. Saç açmak aslında istediğim çünkü beni çok rahatsız ediyor Allah affetsin çünkü o saygıyı duymuyor olmam çok kötü bir durum.Eşim bu kadar katı yobaz değil yani bu konuda onların etkisinde kalır mı bilmiyorum. Ama aramızın kötü olmasını istemiyorum bu konuda

Aynen ya çok doğru kötü biriymişim gibi şeyler söylüyor kötü niyetliyim onlar melek. Böyle değildi de son zamanlarda özellikle onlara çok bağlı bağlı olsun da ben de onun eşiyim bu gece de bunu bağırdım ona onlar senin annen babansa ben de senin karınım dedim de işte. Ben çok alttan alan biriyim o da. Ama zaten ailesi ile çok sıkı fıkı olmamamıza rağmen onların tozu bize bulaşıyor bi de sıkı fıkı olsaydık düşünemiyorum. Farklıyız çünkü ailesi ailemden farklı zaten aynı olmayabilir herkesin ama yani çok farklı dünyaya bakış açıları. Düşünceli değiller bi kere. Sadece kendilerini düşünürler. Torunları hasta mı umurlarında değiller bizimkilerse koşa koşa gelir

Sizi üzmek istemem ama bu geri kafalı eş ve ailesi kendinizi ziyan etmeyin. Eğer durumunuz müsaitse kurtulmaya bakın alt tarafı baş örtü için size problem çıkaran insanlarla mutlu olamazsınız

Yani din adı altında bunları örnek göstermeyelim. Zaten hakaret eden bir insanın dinle örtüşmeyen yönleri görünürde yok gerisi Allah ile kul arasında ama görünürde namaz kılan hacca gidenler var ama ağzı da bozuk. Dini yaşayanlar böyle değil benim gördüğüm o yüzden bunlar kötü örnekler. Eş de ailesi ile net bir çizgi çizmeyince bütün bu sıkıntılar

Yemin ederim onlar da aynı böyleydi ama söz söylemeye hakkım yoktu hemen savunmaya geçerdi. Onları bana savunduğu kadar beni onlara savundu mu hiç sanmıyorum. Hani böyle bi durumda ben bari güzellikle halledeyim, kendime bağlayayım, huzur vereyim derdim ama yok adamın hamurunda var. İnsan neyse o değişmiyor. Daha geçen gün arkadaşımla muhabbetini yaptık. Bizim gibileri de var , karısının tabiri caizse ağzının içine bakan adamlar da var. Kimse onlara aileni bi kenara at herşeyin ben olayım demiyor ama aradaki dengeyi tutturmak şart bu da erkekte bitiyor.

Baş örtüsü dediğimiz şey alt tarafı bez yani insanın karakterini inancını buna bağlamaları ve baskı yapmaları çok saçma
Baş örtü için alt tarafı bez demenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Örtünün somut olmasından çok manevi değer taşıması önemli.Keza bunu hakkıyla takanlara saygı duyuyorum keşke ben de hakkıyla takıyor olsaydım. Ama herşeyi ona bağlamak yanlış karakter inanç bu konuda haklısınız.

o duruş onlara neden sergilenmedi diye onlara kızıyorum
Kendilerine geri zekalı dendiği zaman odaya gidip gizlice ağlayacak değil de adamı ağlatacak tiplerdir belki. Hep bahaneniz olmuş. Lohusaydım, kendimi yalnız hissettim vs vs. Adamın biri size kapanacaksın demiş, eşiniz benim karım neyi ne zaman isterse yapar dememiş, siz de koşarak tesettür mağazasına gitmişsiniz. Sevdiğiniz insanın babasının her şeyi yapma hakkı var mı, gelinlerine sarkıntılık eden pislik kayınpederler var onlara da saygı duyulsun mu?

Bal gibi de eşinizin ailesi hatta amcasını da katarsak sülalesi istiyor diye kapanmışsınız. Kocamın babası bana gerizekalı diyecek ve kocam hiç bir aksiyon almayacak, odaya kapanıp ağlayacağım, kocamla evli kalmaya devam edeceğim üstüne çocuk yapacağım öyle mi? Sadece eltilerinizin değil kayınlarınızın da hareketlerini davranışlarını gözlemleyin. Kayınpeder ve kardeşinin diğer gelinlere geri zekalı demeye cesaret edememeleri belki de kocaları sayesindedir.

Canım benim maneviyat insanın kalbinde olur baş örtüsüyle bağdaştırmak çok saçma. Ayrıca baş örtüsü dediğimiz şey başka dine mensup kadınlar tarafından da sırf gelenek amaçlı takılır inanç gereği değil

Yani onlar dengeyi nasıl kuruyorlar bilemiyorum bilmeyi çok isterdim. Alttan alıyorsun olmuyor susuyorsun olmuyor konuşuyorsun yine olmuyor ve ailesine kötü bişey yapmadığın halde böyle o zaman kötü bişey yapmış olsaydım da onun için tartışıyor olsaydım diyorum içimden hep. Onlarla düşman olsun istemedim hiç bir zaman ama ben de varım beni de savunsana böyle yok savunmuyor ben ki bişey yapmadım hiç bir yanlışım olmadı sustuğum için bütün bunlar tüm hatam bu

Bahane değil de o zamanki sağlıklı düşünememe sebeplerimi söylüyorum. Çünkü hiç durmayan bir bebeğim vardı ilk annelik beni çok zorladı .Bugün bana bu eltiye sigara içtiği için ahmak dediğini gelip anlatıyor eşim hafif tebessümle yani işte babam böyle şeyleri şaka yollu söylüyor ciddiye alma gibisinden zaten tartışmanın fitilini de bunu demesi ateşledi. Dedimki anneler günü için de bana demişti onu ama o şaka yolluydu ne alıyorsun buna gibisindendi ona takılmadım ama geri zekâlısın lafı öyle değildi onu deyince bu çıldırdı sürekli söylüyorsun bunu vs

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…