Başkasının isteği ile örtünmek ve vicdan azabı..araftayımm yardımmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aklınız başınıza 9 yıl geçince mi geldi peki?

Bu tür pişmanlıklar aradan uzun süre geçince değil alışamamak ile gelir.

Siz bunun altında yatan sebebi bir kez daha düşünün zira açılsanız da bu sefer ondan da rahatsızlık duyacaksınız 9 yıl alışkanlığı bırakmak kolay değil.

Diğer gelinlere laf edemezler çünkü eşleri arkalarında. Senin kocanda iş yok.
Kocam benim örtünmemi isterdi ben de uzak değildim ki saygı duyduğum birşeydi ama örtünemiyordum kocam da bişey demedi o zamanlar bi ara örtününce umreye gideriz falan demişti ben de sevinmiştim aslında yani örtüden nefret etmiyordum bişey vesile oldu gözüyle bakıyordum şimdi ise ordan bakmıyorum kendime kızıyorum Allah için değil de o baskı ile mi örtündüm diye yiyip bitiyorum kendimi ne zamandır

Sizin kendi fikriniz yok bence kp dedi diye kapanmışsınız şimdi eltileriniz açık diye içiniz içinizi yemiş adeta.bence biraz mantıklı düşünün açıldıktan sonra da keşke açılmasaydım diyecek gibisiniz...

İnsanın istemediği şeyleri yapması kadar zor bir şey yok bence. İstemiyorsanız istemiyorum demelisiniz, sonunda mutlu olamayan sizsiniz.

En hoşuma gitmeyen şeylerden biridir aslında bu durum. Açık birisiyle evlenip onun kapanmasını istemek.

Evet kayınpedere sevdiğin insanın babası diye bakıyoruz hepimiz saygı duyuyoruz vs,ama onun emrinde yaşamıyoruz ?
Maalesef lohusa dönemim diye miydi çok yalnızdım diye mi o baskıyı öyle çok hissetim sonraları ağır geldi 1 sene içinde örtündüm ama o dönem kötüydü benim için onun emri gibi değil de Allah istedi diye 1 sene içinde örtündüm diye zaten herkese diyordum uzak olmadığım için şaşıranlar pek olmadı ama keşke o zamanlar olamasaymış da ben de böyle zor durumda kalmasaydım kendimi şu an daha suçlu hissediyorum çünkü

Çoğu kabulleniş özenti baskı ve şiddetin ürünüdür
Zorlama yoktur diyorlar ya vardır hemde bal gibi

Var evet. Geçenlerde şaka ile karışık babam da ailede anne abla kapali benim konu nasıl geldiyse babam bunca zaman birşey demedi ima etti ben bi baktım bunca zaman sonra fikrim degiscek değil heralde dedim benim kararım benim hayatım kendi isteğim neyse o dedim. Birdaha asla demedi.

Maalesef bu arkadaşta da iş yok kusura bakmasın da adam hep rencide etmiş sofrada bile ters ters bakmış,bu Hanım hem susmuş hem de eşine söylememiş aradan 9 yıl geçmiş şimdi lafını ediyor,
Evet kendimi suçluyorum eşime de dedim benim gibi eziği nereden bulacaktın bu konu her açıldığında kavga ediyoruz bu arada 9 yıl sonra ilk defa söylemiyorum eşime o olaydan hemen sonra demedim sadece.

Evet başta taviz verdim çok pişmanım çok sessiz kalmışım lohusaydım çok da iyi bir ruh halim de yoktu çok yalnız da hissettim kendimi keşke lohusa iken orda olmasaydım dedim de hep

Çoğu insan sizin kadar şanslı olamıyor üzgünüm
Bknz. Konu sahibi

Eşimden ötürü illaki oluyor ama ben zaten mesafeliyim onlara ayda bir ancak görüyorum onları

Harbi 9 yıl geçse fark etmeden alışır hacca bile giderdim ben

Çoğu insan sizin kadar şanslı olamıyor üzgünüm
Bknz. Konu sahibi

Şanstan ziyade taviz vermemek ne ile manipüle ederlerse etsinler kendini ezdirmezsen dağ bile önünde duramaz. Dinde zorlama yoktur diye çıksaydı işin içinden. Diğer gelinler açık onların olmazsa olmazı değilmis yani. Konu sahibi kendi yaşayamadığını görünce onlarla iyi olduklarını görünce şimdi kötü hissediyor.
Kapanması baskı değil de eşi ve ailesi onu daha sevsin diye gibi algıladım ben ama geri tepmiş. Onun birikmişligi şimdi patlıyor.

Ne güzel bir yorum çok pozitif ama zaten böyle düşünen biriydim önceleri hep ama artık yeter diyorum haksız değilim çünkü. Az evvel geldi kapıyı açtım diğer odaya geçtim yani onun gönlünü alcak bir durum olduğunu düşünmüyorum ben daha çok üzgünüm burda konuşamıyorum hiç bir zaman hep bağırma çağırma sonra evden çıkıp gidiyor araba ile tur atıyor öfkesinden . Bense öfkemden evde kendimi yiyorum atsam ben de keşke onun gibi öfkemi dışarı

Eş ailesini hoşnut etmek için istemediğiniz bir karar vermişsiniz. Başından saygısızlık olmuş. Size affedersiniz kayinpeder sen geri zekalı mısın dediğinde, siz benimle böyle konuşamazsıniz lütfen üslubu bozmayalım demeliydiniz o an tepki vermeliydiniz. Onun yerine içinizden gelmeyerek bir karar vermişsiniz. Şu an eşinizle oturun konuşun kararınız kesinse eşiniz dahil kimse karışamaz. Sizin arkanızda olması lazım. Sizin kararınıza haddini aşarak laf söyleyen olursa da bu benim kararım deyin. Kendi istediğinizin artık bu olduğunu söyleyin. Eğer size açıldınız diye psikolojik mobbing veya saygısızlık yapılırsa da eş ailesi ile tüm ilişkiyi kesin. Ne evinize çağırın ne de evlerine gidin. Sizi sevmek zorunda değiller ama size saygı duymak zorundalar. Ikili ilişkilerde saygı olmadan hiçbir şey olmaz.İlla sizden büyük diye size affedersiniz geri zekalı diyen,size herkesin içinde saygısızlık eden birine saygı duymak hatta saygılı davranmak zorunda değilsiniz. Hak edene hak ettiği cevabı vermek gerekir. Kim olursa olsun.

Son düzenleme:
Benden öncekiler de düğün günü örtünmüş öncesinde açıklarmış. Ama onlarla da arası iyi onların ben mesafeliyim onlara zaten çünkü aynı kafada değiliz benim kırılgan bir yapım var onlar da sertler. O zamanlarla hareketim için çok pişmanım normalde haksızlığa gelebilen biri değildim iş yerimde de öyle ailemde de ama lohusa dönemim diye mi evlilik diye mi öyle kaldım hep sustum

Hiçbir alışkanlık özellikle bir kadın için bırakması kolay olmayan kategorisinde. Hele hele bu kadar uzun zaman geçmişse.
Zaten kendin olmuyorsun ki. Büründüğün o kişilik eşin ve ailesinin istediği seni değiştirip farklı bir karaktere soktukları beden. Senin ne düşündüğün ne hissettiğin umurlarında değil gelin rolünü üstlen yeter. Bunların kafası aile olmaya sevgi ve saygıya değil kapansın nolursa olsuna çalışıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…