Amannn bizimki maksat fikir üretmek olsun, elbette ortada henüz resmi bir taslak yok ama konuşmaları, açıklamaları okuyunca hoppp kafada birşeyler oluşuyor, o zaman konuşmasınlar ortada birşey yokken, valla deprem dede gibi oldum fay hattı Doğu'ya mı kayacak Batı'ya mı kayacak, acep ne olacak diye kafa yorup duruyorum, hem olsun boşver, doğmamış çocuğa don biçsek bile olabilir mi acabalar üzerinden bilgi alışverişi oluyor fena mıHalife de Bilal olacak de de ; bayılayım şuracığa .
Zaten faraza konuşuyoruz , Erdoğan kafasındakileri paylaşmadıkça .
Şuan belli şeyler ışığında kendi fikrimizi savunuyoruz .Hoş benim bir fikrim de yok , sen parlamenter sistem üzerinde oynama , düzenleme yapılsa daha iyi olmaz mı dedin ; bende olmaz , aslen Başkanlık Sistemi yamalı bir parlamenter sitemden daha yeğdir diyorum .
Ama biz Türkiye modelinden bahsediyoruz , daha Ali Bulaç'ınyeni anayasa öneri maddelerinden başka , ne yasa ile ne de sistemle ilgili ne var ortada ?
Mune , henüz sistemin referandumla yürürlüğe girip girmeyeceği bile kesin değil , bize evet ya da hayır diyeceğimiz bir referandum yapılacak mı ? Yoksa sistem gelecek ve biz başkanı mı seçeceğiz ?
Korku İmparatorluğu ile güzel gelişmelerin sekteye uğramasını istemem , güzel gelişmeler sistem değişmeden de olur diyene de saygı duyarım , sistemi görmeden yorumlamak hep havada kalacak ama .
Amannn bizimki maksat fikir üretmek olsun, elbette ortada henüz resmi bir taslak yok ama konuşmaları, açıklamaları okuyunca hoppp kafada birşeyler oluşuyor, o zaman konuşmasınlar ortada birşey yokken, valla deprem dede gibi oldum fay hattı Doğu'ya mı kayacak Batı'ya mı kayacak, acep ne olacak diye kafa yorup duruyorum, hem olsun boşver, doğmamış çocuğa don biçsek bile olabilir mi acabalar üzerinden bilgi alışverişi oluyor fena mı
Dur hemen bayılma, açıklarsa bayılırsın, bende sana kolonya getiririmaaa deme öyle Aus akşamdan sabaha ne olacağı belli mi?
Yeğdir yeğdir de ama o Avrupa sistemi, biz bizimkini bilmiyoruz henüz
Ama valla bak, eğer taslak olurda son 1 ay kala falan halka söylerlerse ne nedir anlamadan oylarsak gelir yakana yapışırım, ben bilmem burada benim muhatabım sensin
Bana anlatırsın, benim dediklerimde çıkarsa dedimdi değil mi derim, benden çok çekersin
Bilim teknoloji deme bak Aus yerine şuracıkta ben bayılıveririmBenim şahsi görüşüm ki bu bölümdende herkesin malumu sağ ve sol görüşten iki insan siyaset anlamında kesinlikle anlaşamaz. Bu yıllardır böyle.
Ülke ve liderlik akp nin güdümünde deģil ki. Mesele ecevit rahmetli öldü dsp dağıldı, erbakan öldü saadet partisi dağıldı. Allah gecinden versinerdoģanda ölünce benim tahminim ak partide dağılacaktır. Mesele belediye seciminde çoğu insanın uygun bulmamasına rağmen sırf erdoģan icin ak partiye oy verildi bunları inkar edemeyiz.
Burda önemli olan şahıslar değil ülkemiz icin iyi olani secebilmektir. Birde parlementer sistem bugüne kadar türkiyeye ne kazandırmış. Bilimde sanayide teknolojide eğitimde bizi bir yere getirmişmi. Çözümün mü yoksa hep kaosun mu bir parçası olmuş
Çok cinsiyetçi gördüm seni neden Hulusi mi Erol mu diyorsun, bir Aliye olamaz mı1 aya kala açıklansa iyi yine .
Oylayacak mıyız , neyi oylayacağız daha o da kesin değil
Hulusi mi Erol mu benim için artık parola bu
Hele bir açıklansın da uzun uzun konuşalım , bitsin artık şu kafa karışıklığı .
Çok cinsiyetçi gördüm seni neden Hulusi mi Erol mu diyorsun, bir Aliye olamaz mı
Meclis'e çıkartma yapacağım sonunda, ben kadın yönetici istiyorum
Bunların iyi omadığını bende biliyorum ki bunlardan dert yanıyorum. Eğitim hallac pamuguna dönmüş durumda. Ama 80 yıllık geri kalmişlığın akp nin önüne koyulan bütün engellere raģmen 13 yılda en kötüden süpere getirilmesini beklemek ne kadar doģru biraz vicdan sahibi olmaliyiz benceBilim teknoloji deme bak Aus yerine şuracıkta ben bayılıveririmSistemle ne ilgisi var bilimin fenin, dersen ki Meclis önünü tıkadı, gülüm hadi bundan önce koalisyonlar vardı tamam ama 13-14 yıldır tek parti iktidar hani nerede bilim?
Biz ara eleman yetiştireceğiz diyorlar, kendi açıklamaları bunlar, Türkiye'ye nasa kurmak istediler de muhalifler hayır mı dedi
Eğitim, hiiiii onu hiç deme 14 yılda kaç kez değişti baş aşağı gidiyor, bunları yapacak olan iktidarsa hani neden düzeltmediler.
Yerli tohum yasasına bak hayatım, kim çıkarmış yerli tohumun ekilemeyeceğine dair yasayı
Üretim diyoruz, yok işte, sadece inşaat sektörü var, biz coğrafi tanımlama bile yapamadık, Fransa peynirine sahip çıktı, bölge halkı üretici kalkındı, biz inşaat bide yeter dedik.
Yapsalardı 14 yıl az zaman mı?
Halife de Bilal olacak de de ; bayılayım şuracığa .
Zaten faraza konuşuyoruz , Erdoğan kafasındakileri paylaşmadıkça .
Şuan belli şeyler ışığında kendi fikrimizi savunuyoruz .Hoş benim bir fikrim de yok , sen parlamenter sistem üzerinde oynama , düzenleme yapılsa daha iyi olmaz mı dedin ; bende olmaz , aslen Başkanlık Sistemi yamalı bir parlamenter sitemden daha yeğdir diyorum .
Ama biz Türkiye modelinden bahsediyoruz , daha Ali Bulaç'ınyeni anayasa öneri maddelerinden başka , ne yasa ile ne de sistemle ilgili ne var ortada ?
Mune , henüz sistemin referandumla yürürlüğe girip girmeyeceği bile kesin değil , bize evet ya da hayır diyeceğimiz bir referandum yapılacak mı ? Yoksa sistem gelecek ve biz başkanı mı seçeceğiz ?
Korku İmparatorluğu ile güzel gelişmelerin sekteye uğramasını istemem , güzel gelişmeler sistem değişmeden de olur diyene de saygı duyarım , sistemi görmeden yorumlamak hep havada kalacak ama .
llina gel canım bak tatlı ve bir o kadarda aydınlatıcı tartışmayı gör.. okurken neka zevk alıyorum..Bilim teknoloji deme bak Aus yerine şuracıkta ben bayılıveririmSistemle ne ilgisi var bilimin fenin, dersen ki Meclis önünü tıkadı, gülüm hadi bundan önce koalisyonlar vardı tamam ama 13-14 yıldır tek parti iktidar hani nerede bilim?
Biz ara eleman yetiştireceğiz diyorlar, kendi açıklamaları bunlar, Türkiye'ye nasa kurmak istediler de muhalifler hayır mı dedi
Eğitim, hiiiii onu hiç deme 14 yılda kaç kez değişti baş aşağı gidiyor, bunları yapacak olan iktidarsa hani neden düzeltmediler.
Yerli tohum yasasına bak hayatım, kim çıkarmış yerli tohumun ekilemeyeceğine dair yasayı
Üretim diyoruz, yok işte, sadece inşaat sektörü var, biz coğrafi tanımlama bile yapamadık, Fransa peynirine sahip çıktı, bölge halkı üretici kalkındı, biz inşaat bize yeter dedik.
Yapsalardı 14 yıl az zaman mı?
Senin Allah iyiliğini versin emiAaaa Erdoğandan bahsediyorum ben ama yoksa sen hilafetle Sümeyye gelebilir mesajını mı veriyorsun
80 yıl mı yapma kkrizantem, Cumhuriyet ilk kurulduğunda böyle miymiş?ilk yıllarda kurulan fabrikalar dahi yok şimdi, batmışlar mı hayır, bazısı bir yıllık karına satıldı, 3 fabrikaya yakın yerde ikamet ettim ben zamanında, biliyorum tarihlerini, satılma hikayelerini.Bunların iyi omadığını bende biliyorum ki bunlardan dert yanıyorum. Eğitim hallac pamuguna dönmüş durumda. Ama 80 yıllık geri kalmişlığın akp nin önüne koyulan bütün engellere raģmen 13 yılda en kötüden süpere getirilmesini beklemek ne kadar doģru biraz vicdan sahibi olmaliyiz bence
Senin Allah iyiliğini versin emidur sen durr taslak açıklanırsa senle çok yazışacağız gibi gözüküyor
Dur not alayım burada yazdıklarımı, sayfa sayfa aramak zorunda kalmayayım vakti zamanı gelince
Site böylesi karşıt görüşte görmemiştir sanırım, feyz alsınlar arkadaşlık ederekte fikir bayan edilebilir değil mi ama Aus
Favorilere ekle
Hem karşıt görüş , hem küstüm ben sanaAma Başkanlık anlatacağım diye barışıverdim bile
He bana bak , ilerde aus Başkanlık Sistemini savunuyordu diye çıkarma bunları karşıma , ben Türkiye modeli hakkında fikir beyan etmedim
Ben körü körüne bağlananlardansın demedimki zatenErdoğan'ı sevmemek için yeterince sebebim olduğunu düşünüyorum kendi adıma.
O ve onun zihniyetindeki insanların ülkemi yönetmesinden ve diğer diye adlandırdıkları insanları susturmasından müthiş rahatsızım.
Bu da körü körüne hayır demekten öte bir sebep.
O mesajınızda bu sistemin oluru için tek mantıklı ve geçerli bir sebep göremedim.
Ayrıca o son yazdığınız paragraf tam anlamıyla talihsizlik olmuş.
Oky ye destek gibi bir amacı güttüğümü düşünmeniz bile objektiflikten Ne kadar uzak olduğunuzu gösteriyor.
Her neyse, sağlıklı fikir tartışmaktan bahsetmişken önyargısız insanlarla bu konuyu konuşmak çok daha sağlıklı olacak.
Böyle değildiyse bu kadar iyi şeyler yapan partiye halk neden 65 yıldir iktidar göstermiyor. Sizin dediģinize gore turkiye uçmuştu zaten ak parti geldi dibe vurdu yapmayın allasen. Kurulan fabrikalarda ne üretilmiş ki o zamanlar ülke bayrak direğine up urettik diye seviniyirmuş hükümet. Mesela şimdi yerli araç yapmaya çalişıyoruz. Hemen bir yerlerden kostek olundu yine. Neymis cakmaymis ya cakma olsun bizim olsun. Ben gerceklere bakarım.80 yıl mı yapma kkrizantem, Cumhuriyet ilk kurulduğunda böyle miymiş?ilk yıllarda kurulan fabrikalar dahi yok şimdi, batmışlar mı hayır, bazısı bir yıllık karına satıldı, 3 fabrikaya yakın yerde ikamet ettim ben zamanında, biliyorum tarihlerini, satılma hikayelerini.
1940-50 sonrası olmuş herşey.
Ben yazarken gayette objektif yazıyorum, bu ülkede kaç dönem tek başına iktidar olan kaç parti var? ANAP bile bu kadar iktidarda kalmadı, üretim diyorum sana, eğitim 14 yılda düzeltilemez miydi?
Eğitim süper mi mesela? Hayır aksine gerçekten kötü, iyileşme yok eğitimde.
Kendimi fikrimi beyan etmeme bile ben öyle demedim ki diye bir taaruz cevap vermene mi güleyim, son Zaman'larda forumda hiç yazmamama rağmen seni ya da bir başkasını yargıladığım izlenimine mi :)Ben körü körüne bağlananlardansın demedimki zaten
Böyle bir grup var dedim
Hepimizn sevmek yada sevmemek için sebepleri var elbet
Ben hiçbir partiye tam bağlı değilim mesela akp dede işini iyi yapan takdir ettiklerim var chp dede
Başkana bakıp karar vermek yanlış diye düşünüyorum
Eleştirel yaklaşabilelim dedim
Mesajımdada bu sistem gelsin kesinlikle gelmeli diye anlatmadım ki görememen çok normal
Bildiğim kadarıyla durumu izah ettim ki
Burada uygulanacak başkanlık sistemi hakkında konuşamayız şuanda içeriğini bilmiyoruz zaten
Ben varolan kullanılanlar üzerinden anlattım
Temennilerimi dile getirdim
Ülkemiz için hele bi açıklansın bizlere anlatılsın o zaman şu yanlış bu doğru istiyorum yada istemiyorum diyebilirim
Ben önyargılı olsam fikir alışverişinden yana olmam benim dediğim doğru diye diretirim ki bu forumda öyle arkadaşlarımız çok var
Oky destek için yazdığını düşündüm çünkü fikir alışverişi değilde direk yargılama şeklinde geldiniz
Daha öncedende benzer durumlar gördüğüm için öyle algıladım ve dile getirdim
aa noldu konuya bakmadım. birşeylemi suçlandıkKendimi fikrimi beyan etmeme bile ben öyle demedim ki diye bir taaruz cevap vermene mi güleyim, son Zaman'larda forumda hiç yazmamama rağmen seni ya da bir başkasını yargıladığım izlenimine mi :)
O okypete benim arkadaşım fakat biz genelde tek vücut gibi gezmek ve davranmak yerine bireysel takılmayı tercih ediyoruz.
naçizane açıklamak istedim. Ama işine gelmezse gene iddia etmeye devam et tabii.
Sistem için de istediğini savunabilirsin. Seni tanımadığım gibi fikrini de merak etmiyorum ne yalan söyleyeyim...
Seninle değil de genelle alakalı fikrimi yazmıştım ben.
iyi akşamlar.
Taarruz değil canım yaptığım sen körü körüne bağlı olmadığını açıklamışsın ya ben o cümleyi kurarken seni içine katmadığımı söylemek istedim sadeceKendimi fikrimi beyan etmeme bile ben öyle demedim ki diye bir taaruz cevap vermene mi güleyim, son Zaman'larda forumda hiç yazmamama rağmen seni ya da bir başkasını yargıladığım izlenimine mi :)
O okypete benim arkadaşım fakat biz genelde tek vücut gibi gezmek ve davranmak yerine bireysel takılmayı tercih ediyoruz.
naçizane açıklamak istedim. Ama işine gelmezse gene iddia etmeye devam et tabii.
Sistem için de istediğini savunabilirsin. Seni tanımadığım gibi fikrini de merak etmiyorum ne yalan söyleyeyim...
Seninle değil de genelle alakalı fikrimi yazmıştım ben.
iyi akşamlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?