Muhalefet partileri iktidarla aynı düşünmek zorunda değil fakat iktidar istekleri olmadığı konusunda senle hemfikirim.Ablacım ülkemizde muhalefetlerin iktidar isteği yok bence kenarda köşede olayım biraz oyumu artırayım derdi o kadar
Konuşmalarda hep aynı mantık
İktidar ne derse ne yaparsa tam tersi
Ya bi otur bi düşün o kadar insan oy vermiş sana partine bir fikirde sen üret
Bi kerede doğruysa iktidarla birlik ol yok yanlışsa bu olmaz olmaz diye diretip duracağına bir fikir üret be adam
İşlerini yapmadıklarından hep
Yoksa bu kadar zamanda biri öne çıkaz mı ya
Bırak iktidar olmayı muhalefet olmayı becer en azındanda
Milletin bir alternatifi olsun
İktidarla aynı düşünmelerini istemiyorum ablacım ama ıyı bir şey yaptığında sezarın hakkını sezara ver yanlışmı yaptı şiddetle karşı çık ama bir fikir üret bu yapılmalı de anlatMuhalefet partileri iktidarla aynı düşünmek zorunda değil fakat iktidar istekleri olmadığı konusunda senle hemfikirim.
En azından CHP ve MHP böyle bir istekte değil ama HDP hırslı, Hdp'yi ayrı tutuyorum o yüzden.
Bugün halktan destek görse HDP iktidar olabilmek için epey mücadele eder, MHP ben %10'un altında oy almayayım, Meclis'te olayımda gerisi önemli değil diyor, CHP'de iktidar olacakmış gibi görünüyor fakat hedefe ulaşmak için yeterli çabası yok, biz CHP'yi buradan bir arkadaşımızla da konuşmuştuk, CHP kendi kendini çok tüketti, en fenası Atatürk'e zarar vermeye başladı. Hatta biz o arkadaşımla burada yazışırken CHP dernekleşsin, sıfırdan yeni parti kursunlar, düşüncelerini, hedeflerini revize etsinler demiştik.
biliyormusun benii ne dersek diyelim bu başkanlık sistemini getirecek bunlar.. ve nasıl olacak , nasıl bir sistem kurulacak meraklardayım.. Türkiye'ye Artısı ve eksisi ne olacak meraklardayım..Çok komik diyecek bir şey bulamıyorum. Erdoğan’ın en son açıklamasında “neden bir Lazistan olmasın?” yaklaşımı nasıl hoş karşılanabilir ki? Orası Lazistansa, Doğu’nunda Kürdistan olacağı açık değil midir?
Başkanlıkta kendi çapında özerkelik, içinde bağımsız olur genelde bir bütünleşme olsa bile bunun cılkını çıkartacaklarını hepimiz yaşamadan biliyoruz. Ülke resmen tek bayrak iken ve bu halktan maaş alan vekilin PKK mühimmatı taşıdığı ispatlanmadı mı? Bunlar rahat tabi. Nasıl olsa %50 bizde. “Ülkenin %50 lik kısmını bir yiyeyim, gerisi Lazistan mı olur, Kürdistan mı olur bizene “ diyorlar resmen.
Evet laf ağızdan çıkıyorsa mutlaka altında bir alt yapı vardır ve mutlaka bir gün olacak. Şimdilik kulak alıştırma durumunu yapıyorlar. Yani duya duya alışacağız da pat diye gündeme gelirse şok etkisi yaratmasın.biliyormusun benii ne dersek diyelim bu başkanlık sistemini getirecek bunlar.. ve nasıl olacak , nasıl bir sistem kurulacak meraklardayım.. Türkiye'ye Artısı ve eksisi ne olacak meraklardayım..
Yeri geldiginde amerikan emparyalizminden dem vurup nedir sizdeki bati hayranligi diye igneleyip su baskanlik konusunda ama amerikada da baskanlik var diye savunulmasi ??@#&%×(÷¥??
insanların siyasete nasıl yazacakları sizi ilgilendirmez. ister dalgacı bir üslupla yazar ister açıklar sonuna kadar. ben mesela yazdım.evet esprili bir şekile yazdım ama yazımında arkasındayım ve böylede düşünüyorum. biz başkanlık sistemine geçttik zaten. kimsenin haberi yok. yineliyorum mesajımı ve arkasındayımBazı arkadaşlar yine işi dalgaya vurmuşlar neden siyaseti böyle önemli bir konuyu bu şekilde tartıştığınızı gerçekten anlayamıyorum
Yorumlarda olumlu olumsuz fark etmez çok güzel fikirler var altı dolu ifadeler
mevzuyu basitleştiren arkadaşlar sizlerde
Başkanlık sistemi nedir nasıl olmalı eksisi artısı nedir kendilerince anlatsalar
Hepimiz bildiklerimizi paylaşsak
Elbet benim yada diğer eleştiri getiren bilgi veren arkadaşlarında yanlış bildikleri vardır
Bunları hep beraber gözden geçirsek istişare yapabilsek ne güzel olur
Yorumlara bakıyorum siyasetçilere hepimizi kızıyoruz ya sırf muhalefet olmak için konuşuyorlar yada halkın zekasını hafife alıp dalga geçer gibi saçma açıklamalar yapıyorlar ya bi çoğunun bu durumdan farkı yok malesef
Şu topik birgün gerçekten amacına uygun kullanılır umarım
O okypete benim karşıma çıkmak için fırsat kolluyorsun ne yazsam ters bir uslüpla cevap verme ihtiyacı duyuyorsun neden?insanların siyasete nasıl yazacakları sizi ilgilendirmez. ister dalgacı bir üslupla yazar ister açıklar sonuna kadar. ben mesela yazdım.evet esprili bir şekile yazdım ama yazımında arkasındayım ve böylede düşünüyorum. biz başkanlık sistemine geçttik zaten. kimsenin haberi yok. yineliyorum mesajımı ve arkasındayım
bende diyorumki,isteyen istediği şekilde yazar. ister esprili bir yazım yapar,ister maddelerle açıklar.O okypete benim karşıma çıkmak için fırsat kolluyorsun ne yazsam ters bir uslüpla cevap verme ihtiyacı duyuyorsun neden?
Seni bu denli rahatsız edecek birşey yazmadım ki ben
Keşke dedim daha fazla konuşabilsek fikir alışverişinde bulunabilsek
Burada çok akıllı kadınlar var
Sağcı solcu farketmez
Benim dileğim sataşmadan işi dalgaya vurmadan siyaset tartışabilmek sadece
Söylediğim tek şeyde bu
Kötü bir düşünce mi?
Sencede daha verimli olmaz mı?
Ne yazmışım ne anlatmışım anlayıp öyle cevap versen gam yemeyeceğim gerçektenbende diyorumki,isteyen istediği şekilde yazar. ister esprili bir yazım yapar,ister maddelerle açıklar.
kimsenin keyfinin kahyası değilsin.
üsluplar kişiye göre değişir. burası sınıf ,okul değil.
insanları belli kriterlere sokamazsın.
kurallar belli. hakaret içeren üsluplar ban sebebi. eğer bu yoksa kimseye karışamazsın tercih kişinindir
sen tartışma için fitili ateşle, mesaj yazanları hedef göster ,Ne yazmışım ne anlatmışım anlayıp öyle cevap versen gam yemeyeceğim gerçekten
Tabiki kimsenin keyfinin kahyası değilim
Nasıl daha verimli olur fikrimi belirttim
Söylediğimde yanlış hiçbir şey yok kırıcı yada sert bir ifade de yok
Senin yapın böyle naif cevaplar beklemiyorum elbet
ama tartışmak için can atmak niye ki
Bu denli rahatsız olup atarlanmana gerektirecek birşey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?