- 15 Kasım 2015
- 2.317
- 4.183
- 133
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Başkanlık sistemiyle söz konusu yorumunuzun ne alakası var çözemedim???Niye birleşmek varken, bolunelim ayrilalim..benimde bunu aklım almıyor.. Ortada ne millet kalir ne ülke.. Yapmak istedikleri şey Turk kavramını yok etmek..
Peygamber Efendimiz nasıl buyurmuş; "İki birden, uç ikiden, dört üçten hayırlıdır. Birleşiniz"
Polemik yapmak için burda değilim hanfendi sizdende değerli yorumlar alalım o zaman..Başkanlık sistemiyle söz konusu yorumunuzun ne alakası var çözemedim???
Polemik yapmak için burda değilim hanfendi sizdende değerli yorumlar alalım o zaman..
Zaten konu eskiymis..
Anlamamaniz benim sorunum değil..
Başkanlık sistemi konusunda toplum buradada görüldüğü gibi çok fazla bilgi sahibi değil nedir ne değildir topluma halk diliyle anlatabilirse sandıktan evet de çıkabilir diye düşünüyorum.
Bu rejim anayasal planda kuvvetlerin bagimsizligina dayanmaktadir .temelde kuvvetlerin eşitligi koşulu vardır aslında. ama bildiğim kadarıyla bu eşitlik hukuki bir eşitliktir yani siyasi acidan bir eşitlik yok
Secim mekanizmasi her kurum her bölge içinayri kullanilmaktadir yasama organi genel oyla halk tarafindan secildigi gibi, yurutme yetkisini kullanan başkanda yinehalk tarafindan ayri bir secimle goreve gelir.
Her organ bir faaliyetle sinirlidir .Parlamento kanun koyar ama, onun uygulamasina katilmaz hükümet kanunları uygular ama yapılmasına katılmaz mahkemeler yargılar ama kanunun yapılmasına ve uygulanmasına karışamaz gibi
Organlarin hic biri otekine karşıetkileme aracina da sahip degildir .
Birde bir arkadaş bölünmekten bahsetmiş ama bölünmek gibi birşey yok bu sistemde
Şu şekilde anlatayım mesela seçimlerde her il her ilçe için başkan seçiyoruz
Bu sistem gelse mesela il başkanı seçim kağıdı dışında bir oy pusulası daha olacak oda o bölgedeki aday başkanların meclis üyeleri için bunlar aynı partidende olabilir farklı partide halk kimleri seçerse birlikte çalışıyorlar
Daha çok denetlenmeleri meclisde daha fazla söz sahibi olmaları her bölge için daha fazla önerge sunulmasını daha düzenli olmasını sağlamak amaç
Ayrıca başkanlık seçiminde başkan ne derse o olacak snaılıyor öyle birşeyde yok
Mesela geçenlerde başkan obamanın kendi hazırladığı bütçe raporu reddedildi
Şuanda bizim cumhurbaşkanımızın başkanlık sistemi olan ülkelerdeki başkanlardan daha fazla yetkisi var
Birde başkanlık sisteminde seçim barajı diye birşey yok
Baraj sıfır
Bu sistemi en iyi kullanan ABD diğer ülkeler sistemi tam oturtamadıkları için düzelmek yerine geriye gittiler
Bence bu seçim için tam demokratik ülke olmak ilk şart yoksa uygulanması zor
Mune abla okudum aslında onlarıda ama başkanlık sisteminin esası dediğim şekilde vellina,
Avrupa'da uygulanan sistemi anlatıyorsunuz siz, Türkiye farklı bir başkanlık sisteminden bahsediyor, ABD tipi değil Türk tipi başkanlık sistemi deniyor, Obama gibi olmayacağım dedi Cumhurbaşkanı ayrıca birkaç gün öncede başkanlık bu ülkenin tarihinde var dedi, ülkenin tarihi Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi diye ikiye ayrılır, bu durumda biz çok başka bir sistemle karşı karşıyayız.
Tek adam tek yönetim ve tüm irade Başkan'da olacak, parlemento Başkan'ın söylediklerini oylayan değil, yapan bir kurum olacak.
Bunu Türk tipi başkanlık haber içerikli konularda ve Cumhurbaşkanının bizzat kendi açıklamalarında görebilirsiniz.
Elbette detayları bilmiyoruz ama satır aralarından çıkan bu, halka Türk tipi başkanlık nedir açıklanması gerekiyor.
Evet senin anlattığın tamam ama bizim sistem başka olacak ben onu biliyorum, Meclis'te dayım yok amaMune abla okudum aslında onlarıda ama başkanlık sisteminin esası dediğim şekilde ve
Şimdi meclisde dayım var muhabbetine dönecekama gerçekten var dayım milletvekili
onunlada konuştuğumda şöyle birşey söyledi kurulacak başkanlık sisteminin içeriği hazırlanacak önce kapalı meclisde konuşulacak tüm maddeler onay alınca halka sunulacakmış ve esas parti içindede çoğunluk bilinen başkanlık sisteminden yanaymış
Açıkcası osmanlıyı severim özellikle adaletini
Ama gönlüm önce demokrasi temelerinin sağlamlaştırılıp sonra sağlam ve oturmuş düzende olan Avrupa'da uygulanan başkanlık sisteminin gelmesinden yana
Ben hazırlanan metnin direk kabul edileceğini düşünmüyorum umarım müzakereler yapılır ve ülkemiz için iyi anlamda getirisi olacak şekilde planlanır ve dediğin gibi halka her ayrıntısıyla en iyi şekilde anlatılırda bilinçli şekilde oy kullanılırEvet senin anlattığın tamam ama bizim sistem başka olacak ben onu biliyorum, Meclis'te dayım yok amahaberleri iyi takip ediyorum, özellikle Cumhurbaşkanının başkanlıkla ilgili isteklerini iyi takip ediyorum.
Benim satır aralarından anladığım çok başka, ki başkanlık sistemiyle ilgili maddelerin Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanacağını düşünüyorum.
Eninde sonunda bu maddeler son şekillerinden sonra kamuoyuna açıklanacaktır lakin ne kadar anlatılacak veya anlayacağız o kısım biraz düşündürücü.
Umarım senin dediğin gibi olur fakat Meclis'ten direkt geçsin diye muhalif partilerden vekillerle görüşmeler yapılacaktır mutlaka, muhalefet partilerin vekilleri partilerinden bağımsız hareket edebilir.Ben hazırlanan metnin direk kabul edileceğini düşünmüyorum umarım müzakereler yapılır ve ülkemiz için iyi anlamda getirisi olacak şekilde planlanır ve dediğin gibi halka her ayrıntısıyla en iyi şekilde anlatılırda bilinçli şekilde oy kullanılır
Şu muhalefetler adam akıllı muhalefet olmayı bi beceremediler zatenUmarım senin dediğin gibi olur fakat Meclis'ten direkt geçsin diye muhalif partilerden vekillerle görüşmeler yapılacaktır mutlaka, muhalefet partilerin vekilleri partilerinden bağımsız hareket edebilir.
Şu muhalefetler adam akıllı muhalefet olmayı bi beceremediler zaten
İkinci bir fikir çıksa konuşulsa tartışılsa akıllıca
eminim çok daha iyi sonuçlar çıkar
Ablacım ülkemizde muhalefetlerin iktidar isteği yok bence kenarda köşede olayım biraz oyumu artırayım derdi o kadarMuhalefet ayrı bir konu zatengüçlü ve istikrarlı bir muhalefet yok, bunla alakalı çok eleştirilerim var, misal birkaç gün önce bir konu açıldı burada, haber içeriği şu pkk açılımı, teklifte deniyor ki operasyonlar dursun, sorun masada çözüldün, ortak akıl heyeti kurulsun. Kimse yorum yazmamış nedense
Tanıdık geldi mi? Yahu bu açılımı yaşamadık mi biz? Akil insanlar olmadı mı?
Eleştirdikleri şeyleri yapmıyorlar mı? pkk'yla masaya oturulur mu diyorlardı, imralıdakine meşruluk kazandırıyorlar diyorlardı, şimdiyse diyorlar ki pkkyla açılım devam etmeli.
Ben siyasileri anlamıyorum artık, muhalefeti hiç anlamıyorum, böyle yaptıkları sürece iktidar için alternatif bir parti olamayacak.