Gelmeyim o zamankira fiyatlarını yazanlara şaşırıyorum, arkadaşlar siz İzmir'in neresinde yaşıyorsunuz? 4 bin lira ne? menderes'te kiralık dairemizde 850 liraya bir aile yaşıyor. 3+1 daire. bostanlıda tabii ki 4k olur. İzmir iyidir güzeldir ama her yeri kokar, toplu taşımada en az 2 aktarma yapmadan hiçbir yere gidemezsiniz. fakir memleketi işte her türden insan var. gezelim tozalım deseniz güzel yerler urla tarafında başlıyor iç tarafı gezilmiyor mültecilerden. eskiden belki yaşanılabilir bir yermiş, şimdi ben kaçmaya çalışıyorum. büyükşehir insanı yoruyor daha butik bir şehir avantajlı olacaktır her açıdan. hakkınızda hayırlısı olsun ama o çağdaş İzmir değil maalesef burası
Sıcağa soğuğa çok alışkınımdır. Aktarmaya da çünkü şu an kendi evimden şehir merkezine gitmem de gelmem de 50 dakika sürüyorBen izmiri hiç sevmem :) ama çoğu iç kesim şehrinden de iyidir tabi.
Ailem de dahil olmak üzere çoğu akrabam çeşitli semtlerinde oturdu.
Dayım gaziemirde çok uzak tabi. İşin merkezde ise olmaz.
Babamlar ve halam konak güzelyalı göztepedeydi buralar denizin dibi, metro da var vapur da otobüs de, tramvay da. Ama sabah o yol feci trafik. Metro kullanırsan ayakta gidersin ama nispeten daha rahat.
Kuzenim karşıyaka nergiste oturup her gün havalimanına çalışmaya gidiyodu, çok uzak olsa dw gidiliyor yani.
İnsanları da acelesi yokmuşçasına yaşayan, genelde kibar, güleryüzlü, konuşkan.
Mesela ankarada herkesin surat ciddi ve metrodan inen çıkışa bile hızlıca hatta koşarak giderken izmir teyzeleri belediye otobüsündeki şoför ile koyu sohbet edebiliyorlar. Hangisi daha iyi dersen ben Ankara stilini seviyorum
Memur maaşıyla yaşarsın ama çok lüks bir hayatın olmaz en büyük giderin kira olur.
Yediğin meyve sebze taze lezzetli olur.
Yazın yapışan bir nemli sıcağı, kışın yağmayan kara rağmen bence içe işleyen bir soğuğu var.
Ülkedeki çoğu şehirden iyidir bence tek başına yaşayacak bir kadının rahat etmesi açısından
Semt garajından adliye tarafına izban la daha kolay gider tek vesait olur hem hemde uygun kiraya yer bulabilir ama dediğim gibi müstakil ev sobalı falan bulabileceği aktepede yada aydın mahallesinde var r böyle karabağlar ın başka yerinden derseniz çok haklısınız baya uzakKarabağlar adliyeye çok uzak. Orda nasıl otursun kızben de o civarlarda yaşıyordum sayılır sabah 5 buçukta kalkıp 6 da yollara düşüyordum iki vesait adliyeye git, sonra 7 de adliyeden çık saat 10 kadar şansım varsa 9 buçukta evde oluyordum. 1 ayda istifa verdim çünkü insanlıktan çıkmıştım
Önce kendin eşyalı bir eve çık bence. Ortamı öğrenirsin, muhiti beğenmezsen eşya nakliye derdin olmaz. Ev arkadaşı benlik bişey değil yetişkin insanlar için uygun bulmuyorum ben. Herkesin özel hayatı var misafiri var. Ailen ziyarete gelse ev arkadaşın rahatsız olabilir meselaSıcağa soğuğa çok alışkınımdır. Aktarmaya da çünkü şu an kendi evimden şehir merkezine gitmem de gelmem de 50 dakika sürüyorev arkadaşı bulabilir miyim onu düşünüyorum çok fazla da güvenim yok insanlara ama..
Evet o açıdan da doğru söylüyorsunuz. Kafam çok karışık bir hafta var başvuruların bitmesine. İzmir olarak kararliydim şu an düşünüyorum da alacağım maaş mum gibi eriyip gider orda yaşasam bulunduğum şehir kira bakımından ucuz çünkü 750 liraya bile mis gibi evler var 3+1 olarak. 1+1 eşyalı lüks daireler bile 1000 lira 1100 lira. Orada tek başıma yaşarsam birikim de yapamam büyük ihtimalle. Ama başka şehirde de atanma şansım oldukça düşük. Ah keşke İzmir'de yaşıyor olsaydık ailecekÖnce kendin eşyalı bir eve çık bence. Ortamı öğrenirsin, muhiti beğenmezsen eşya nakliye derdin olmaz. Ev arkadaşı benlik bişey değil yetişkin insanlar için uygun bulmuyorum ben. Herkesin özel hayatı var misafiri var. Ailen ziyarete gelse ev arkadaşın rahatsız olabilir mesela
Gene nerden baksan 5000 e yakın maaşın olur sanıyorum. 2 bin tl kira ve faturalarına gitse kalan tek kişi için yeterliEvet o açıdan da doğru söylüyorsunuz. Kafam çok karışık bir hafta var başvuruların bitmesine. İzmir olarak kararliydim şu an düşünüyorum da alacağım maaş mum gibi eriyip gider orda yaşasam bulunduğum şehir kira bakımından ucuz çünkü 750 liraya bile mis gibi evler var 3+1 olarak. 1+1 eşyalı lüks daireler bile 1000 lira 1100 lira. Orada tek başıma yaşarsam birikim de yapamam büyük ihtimalle. Ama başka şehirde de atanma şansım oldukça düşük. Ah keşke İzmir'de yaşıyor olsaydık ailecek
Kiralar çok pahalı 1+1 --1500 TL
2+1 2500 TL
3+1 4000 TL
Evet o açıdan da doğru söylüyorsunuz. Kafam çok karışık bir hafta var başvuruların bitmesine. İzmir olarak kararliydim şu an düşünüyorum da alacağım maaş mum gibi eriyip gider orda yaşasam bulunduğum şehir kira bakımından ucuz çünkü 750 liraya bile mis gibi evler var 3+1 olarak. 1+1 eşyalı lüks daireler bile 1000 lira 1100 lira. Orada tek başıma yaşarsam birikim de yapamam büyük ihtimalle. Ama başka şehirde de atanma şansım oldukça düşük. Ah keşke İzmir'de yaşıyor olsaydık ailecek
Ben konu dışı yazacağım belki ama daha atanmadan birikim düşünmeyin ne olur
Çalışın yaşayın paranızı yiyin
Kendinize yatırın gezin görün deneyimleyin insanlar tanıyın
Memur gayet rahat kira verir ve yaşar
2000 kira fatura olsa adliye demişsin ama işi yazmamışsın ek ödemeleri vs var mı 3000 de sana kalır
Sabah yiyeceğin bir peynir ekmek öğlen işte akşam da tek başına zaten 1 kg et alsan bir hafta yersin her akşam et yesen
Paramı biriktireyim diye düşünüp her teklife hayır deme yani Cumartesi sabahı x yere kahvaltıya gideriz teklifi Anadolu dan küçük şehirden gelen birine gereksiz gibi gelir ama ortam edinmek, çevre edinmek için gerekir
Bir gelmem, iki gelmem dersin adın pintiye çıkar, çağırılmazsın bu demek değil ki her gün starbuck kahvesi ile gez aylık 500 tl göm
Yaşamına, özellikte ilk zamanlarda sosyalleşmeye para ayırmayı unutma
Bırak bir yıl sonra birikim yap ama sen insan biriktir, görgü biriktir ki ilerde hayatını birleştireceğin insanı doğru seç, belki tayin olup gideceksin bilgin görgün olsun ki ona göre değerlendir
Yanlış anlaşılmasın yazdıklarım hepimiz işe başladığımızda hayatlarımızın yabancısı idik ne İzmir ne İstanbul bir şehirden yahut orada yaşayanlardan üstün ama yaşamadan bileniyoruz bir çok şeyi, yazdıklarım yeni başlayanlara dair İzmir e değil
Gençlerimiz hemen birikim deyip gençliklerini ıskalıyor, ömür geçip gidiyor
Bişe sorcam herkes çeşme demiş de siz hala çeşmeye gidebiliyor musunuz? Biz orta üstü gelirde bir aile olarak gidemiyoruz da.İzmir çok güzeldir canım.
Denizi, insanları, yaşayış şekli olarak seversin.
Trafiği var mı var ama İstanbul gibi değil.
Evleri de dedikleri gibi depremden sonra zamlandı ama bir İstanbul gibi yine pahalı değil.
Zaten artık her yer pahalı ama sen memursan rahat yaşarsın.
Evi de iyice araştır.
Dediğim gibi uygun yerler de var.
Canın sıkılır Konak'a inersin, Alsancak'a yürürsün için açılır.
Yazın mis gibi Çeşme'ye gidersin tatilini yaparsın.
Hayat burada güzel yani :)
Artık kokmuyor yav. 90’larda izmirde olanlar bilir kokuyu, şu an mis gibiIzmir kesinlikle kokuyor, cok dogru.
"Guzelmis ama mahvolmus" seklinde tanimlanabilecek bir sehir.
Bişe sorcam herkes çeşme demiş de siz hala çeşmeye gidebiliyor musunuz? Biz orta üstü gelirde bir aile olarak gidemiyoruz da.
Beach club girişleri 100 liradan başlıyor kişi başı, yediğini içtiğini saymıyorum. ılıcada tek şezlong 30 lira. Bir gece kalayım desen oda kahvaltı yerler 500 lira. Akşam güzel bir yemek yiyeyim desen iki kişiye 1000 lira hesap geliyor, geri gönderiyorsun izmirli usulü olsun diye 750’ye düşüyor. Urla, foça vs biraz daha uygun ama biz bir hafta sonu günü birlik denize gidelim, iki yüzelim iki bişey içelim dediğimizde cebimizden 500 lira çıkıyor.
Evet izmir tatil beldelerine yakın ama bir memur maaşıyla bütün yaz her hafta sonu gezilecek, eğlenilecek bir yer değil.
Kaldı mı öyle ücretsiz girilen koy? Biz bulamıyoruz. Hemen lokasyon alayımAçıkçası gidip her şeyi yanımızda götürüyoruz.
Yemek, masa, sandalye, su, çay ne varsa artık.
Yoksa dediğin gibi Çeşme-Alaçatı özellikle esnafı çok pahalı.
Geçen sene 2 kumru, 2 kolaya 100 tl ödedik.
Paralı beachlere zaten gitmiyoruz.
Koylar var oraya gidiyoruz, hoşumuza gidiyor.
Zaten kalma olarak hiç gitmedim, ne Çeşme ne Urla ne Mordoğan hep günü birlik seyahat bizim için ama işin aslına bakarsan dediğine çıkıyor Kudra.
Çeşme'ye tatile gitmek için giden kişinin durumunun baya iyi olması lazım :)
Kaldı mı öyle ücretsiz girilen koy? Biz bulamıyoruz. Hemen lokasyon alayım
Ama serserisi iti kopuğu olmasın.
Kaldı mı öyle ücretsiz girilen koy? Biz bulamıyoruz. Hemen lokasyon alayım
Ama serserisi iti kopuğu olmasın.
Bakalım bi o zaman bu sene. Şunları yazayım bir kenara.Yok yok az insan geliyor Kudra.
Kleopatra koyu var suyu serindir ama
Delikli koy var, Dalyan'ın Aya Yorgi'den sonra sakin bir koyu var.
İşine yarar umarım
forevermorrenk ben de o ucretsiz girilen koy lokasyonu istiyorum ben bulamiyorum herhalde bi turlu .parayla gidince de 500 den asagi gelemiyorsun
Kleopatra koyu var suyu serindir ama
Delikli koy var, Dalyan'ın Aya Yorgi'den sonra sakin bir koyu var.
Gel sen benim kocaya anlat bunuYavrum valla arabaya sandalye, şemsiye attım mı kimseye hesap vermem ayrıca.
Allah'ın denizine kumuna bile para veriyoruz.
Beachleri demiyorum ama böyle işletme yerlerine hiç hesap vermem.
Açarım şemsiyemi otururum :)