- 10 Temmuz 2017
- 33
- 50
- 3
- 40
- Konu Sahibi mondschein_m
-
Allah o miniği size bağışlasın.hep şu şekilde dua ederim rabbim bu dünyada bi sınavım olacaksa beni evlatlarımdan başka herşeyle sına.ama evlatlarımla sınama.gerçekten başka başka şeylerlede sınandım.büyük konuştuğum şeylerde başıma geldi.rabbim beterinden korusun.Amin insallah Allah razi olsun.. dualara cok ihtiyaci var melegimizin durumu kritik denildi. Surda beni teselli etmek icin usenmeyen yazan elleriniz dert gormesin. Kizim icin dua edin ne olur...
Öldüğün zaman inanırsınŞu hocalara hastayım yeminle.
Böyle bir şeye asla inanmıyorum.
Bunlarla aynı dinden olduğumdan da şüphe ediyorum.
Öldüğün zaman inanırsın
Sanırım sinavlarimiz aynı olacak...Benim sınavımda deliler gibi sevdiğim insanla ne mücadeleler verip evlenip ardından bikaç ay sonra boşanmak oldu. O beni megerse benim onu sevdigimin onda biri kadar sevmemiş hiç ardına bile bakmadı ne ailesi ne kendi. Zoruma gidiyo bu sevgimin karşılığı bumuydu diye isyan etmiyorum etmedim de ama onu bu kadar severken onun beni bu hale getirmesi dul bosanmis kadın olmak beni yıkıyor. Hakkımı helal etmiyorum iki cihandada Rabbim hesabını soracak. Rabbimin bana sınavıydi bu. Bence herkes bu hayatta bi şekilde sınav oluyo yada olacak yasamamiz gerekiyodu. Rabbim sizinde yardimciniz olsun yavrunu saglikla kucakla inşallah
Neden her hocayı aynı kefeye koyuyorsun?Sıkıntılar, sınavlar günahlarimizin bedeli öyle mi?
İbadetin i sini yapmayan, dinle ilgisi olmayan, kendinden başka kimseyi düşünmeyen, kişisel çıkarları için kul hakkı yiyen pek çok insan tanıyorum gayet rahat yaşıyor.
Nasıl oluyormuş sorar mısınız o hocalara?
Benim annem bize hep der ki seni çok mutlu edecek bir şey var ama bir başkasını üzecekse eğer o mutluluğu istemeyin yavrum diye yaşayan bizi böyle yaşamaya sevk eden kadın. Çilenin, sınavın kitabını yazar. Kaç senedir 3 ayların orucunu eksik etmez vs vs.
Allah katında kim daha günahkar tartışılmaz elbette ama lütfen insanları dinden soğutan hocalara prim vermeyelim.
Herkes bir şeyler yaşıyor..Peki büyük sınavınızla karşılaştınız mı? Ya da hepimizin başına gelir mi bu büyük sınav? Bugunlerde bunu düşünüyorum sürekli.. Birde merak ettiğim başka bir şey var yaşadıklarımız günahlarımızın sonucu mu yoksa Allah ın sevdiği kulu olduğumuz için mi yaşarız.. Bu arada benim sınavım sanırım bebeğimle 3 aydır yoğun bakımda ünitesinde. Çok fazla ağlayıp sızlanmak istemiyorum çünkü biliyorum ki bundan daha büyük sınavları olanlar var.. Allah zor durumda olanlara yardım etsın...
Günahtan ziyade bizim sorumluluğumuzda diyebiliriz. Sorumluluklarımızı yerine getirmedigimde bir takım sıkıntılar yasamam kaçınılmaz.Ben başımıza gelenlerin günahlarımızın bedeli olduğunu dinliyorum hocalardan ALLAH cc ahirete günahsız gitmemiz için derdi sıkıntıyı günahlarımızın bedelini burada çıkarttırıyo. ALLAH acil şifa versin yavrunuza Fatiha suresi ne niyetle okunursa o oluyo ve nir isteğin olması için bir sıkıntının gitmesi için günde 41 kez Fatiya suresini okuyun
Ben başımıza gelenlerin günahlarımızın bedeli olduğunu dinliyorum hocalardan ALLAH cc ahirete günahsız gitmemiz için derdi sıkıntıyı günahlarımızın bedelini burada çıkarttırıyo. ALLAH acil şifa versin yavrunuza Fatiha suresi ne niyetle okunursa o oluyo ve nir isteğin olması için bir sıkıntının gitmesi için günde 41 kez Fatiya suresini okuyun
Konuyu dini tarafa çekmek istemiyorum ama dayanamadım ilk ve son mesajım bu konuda.
Dünyada günahlarımızın bedelini ödüyoruz vs vs
1.hesap günü olmadan ceza olmaz. Tüm yaşananlar kulun imanını gözden geçirmesini sağlayacak zorluklardır.kimi isyan eder başarısız olur kimi sabreder sınavını geçer.
2.hiç kimse bir diğerinin günahının bedelini ödemez. Bu konuda olduğu gibi annenin günahını bebekler çekmez ki hanımefendi evladıyla sınanıyor.
3.şu dünyada gelmiş geçmiş insanlar içinde en fazla acı ve sıkıntı çeken hz.muhammed'dir (sav). Ana yok baba yok kardeş yok destek yok düşman çok. Evlatlarının biri dışında hepsi kendinden önce ölmüş. Peygamberimiz hangi günahının bedelini ödedi o zaman.
Yapmayın ne olur.
İslam korku değil rahmet dinidir.
Korktuğunu sevmezsin ama sevdiğini kaybetmekten korkarsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?