Başınıza gelen en büyük hayat sınavı?

Amin insallah Allah razi olsun.. dualara cok ihtiyaci var melegimizin durumu kritik denildi. Surda beni teselli etmek icin usenmeyen yazan elleriniz dert gormesin. Kizim icin dua edin ne olur...

Önemli olan başımıza ne geldiği ve ne için geldiği değil. Önemli olan bizim nasıl tepki verdiğimiz. Hayat zaten başlı başına bi sınav. Ve herkesin sınandığı bişey var. Sizin ki ağır evet. Çünkü evlat başka hiç bir şeye benzemez. Rabbim şifa versin. Sizde ona sığının. Kaderin önüne geçilmiyor. Ne yazıldı ise, onu yaşıyoruz. Bize düşen isyan etmeden, sabır ile, dua ile, beklemek..

Basimjza gelenler gunahlarimizin bedeli olsaydi firavun hakkinda basi biel agrimamis demezlerdi. Sinav icin buradayiz bazen amaci kaciriyoruz ama sinav icin buradayiz. En buyuk sinavim bile yok sinavlarim var hepsi birbirinden aci. Ben gibi seyler yasayan hatta benim yasadiklarimin yuzde birini dahi yasamamis arkadaslarim. Hepsi beni ben yapti ama o acilarin. Insanlikta ve olgunlukta nufusun yarisini cebimden cikaririm bana en buyuk katkisi bu oldu o acilarin. Gecmis olsun bebeginize Allah sifa versin guclu olun bebisin size ihtiyaci var :)

Amin insallah Allah razi olsun.. dualara cok ihtiyaci var melegimizin durumu kritik denildi. Surda beni teselli etmek icin usenmeyen yazan elleriniz dert gormesin. Kizim icin dua edin ne olur...
Allah o miniği size bağışlasın.hep şu şekilde dua ederim rabbim bu dünyada bi sınavım olacaksa beni evlatlarımdan başka herşeyle sına.ama evlatlarımla sınama.gerçekten başka başka şeylerlede sınandım.büyük konuştuğum şeylerde başıma geldi.rabbim beterinden korusun.

Acil ara babanın vefatı...
Onun dışında herşey tırı vırı bundan sonra da Allah evlat acısı göstermesin

Diğer soruna gelince,ben babamı kaybettiğimde 8 aylık hamileydim,başta düşünce şeklim:Allah bana ceza verdi en mutlu anlarımı babamın ölümüyle zehir ettu şeklindeydi,sonra ise bu düşünce Allah bana teselli bulayım diye eş zamanlı olarak oğlumu verdi şeklinde evrildi,bence böyle

Öldüğün zaman inanırsın

Sıkıntılar, sınavlar günahlarimizin bedeli öyle mi?
İbadetin i sini yapmayan, dinle ilgisi olmayan, kendinden başka kimseyi düşünmeyen, kişisel çıkarları için kul hakkı yiyen pek çok insan tanıyorum gayet rahat yaşıyor.
Nasıl oluyormuş sorar mısınız o hocalara?

Benim annem bize hep der ki seni çok mutlu edecek bir şey var ama bir başkasını üzecekse eğer o mutluluğu istemeyin yavrum diye yaşayan bizi böyle yaşamaya sevk eden kadın. Çilenin, sınavın kitabını yazar. Kaç senedir 3 ayların orucunu eksik etmez vs vs.

Allah katında kim daha günahkar tartışılmaz elbette ama lütfen insanları dinden soğutan hocalara prim vermeyelim.

Bebeğimiz e allahtan acil şifalar diliyorum .
Allah kimseye çekmeyeceği dert yüklemezmiş.tabi insaniz zor geliyo.kalbimiz cigerlerimiz yaniyo.rabbim beterinden saklasin .
Benim de çocuğum olmuyor tıbben çare yok.allah tan bekliyorum çare.
Çaresizlik nedir biliyorum deyip büyük konuşmuyorum herkesin kendi derdi kendine buyuk agir. Ins bebeginiz iyi olur

Çok üzüldüm Allah tez vakitte şifasını verir inşaallah. Ben anne değilim ama azda olsa anlayabiliyorum sizi , lütfen kendinize haksızlık etmeyin , çünkü insanlar canlarıyla mallariyla evlatlariyla komşularıyla sınanırmıs. Sizin de imtihanız bu .Allah yar ve yardımcınız olsun.

Sanırım sinavlarimiz aynı olacak...

Neden her hocayı aynı kefeye koyuyorsun?
Ayrıca senin inancın kendine neden benim inancıma dil uzatıyosun?
Yapman gereken tek şey konu sahibine yardımcı olmak!
Bu tartışmadan ötürü konunun kaynaması beni üzer buna kendi adıma son veriyorum.

En büyük sınav bence henüz sınanmamış olduğumuzdur.
Neden mi?
Beterin beteri var
Dipteyim dedikten sonra bir dip daha var.
Hamdolsun günümüze
Allah bebeğinize de acil şifalar versin.

Mücadele dünyaya ait , hiç bitmeyecek ustelik. Ancak her tecrube bizi daha sağlam yapacak . Bazıları vazgeçmeyi tercih ederken bazıları daha sağlam durmayı öğrenecek . Imtihanlar bize çok şey söyler sadece kulağımızı değil gönlümüzü de açarsak

Hayatta herşey insanlar için, her durumda şükretmek gerekiyor. Çok zor biliyorum ama şükrettikçe edecek şey artıyor. Yani öyle umuyorum...

Günahtan ziyade bizim sorumluluğumuzda diyebiliriz. Sorumluluklarımızı yerine getirmedigimde bir takım sıkıntılar yasamam kaçınılmaz.
Bir de bana öyle geliyor ki inananlar olarak Allah'a olan bağlılığımız test ediliyor. Ondan asla şüphe duyulmaz. Sözle sevgi de olmaz, başına gelen kötülükte güvenmek meseledir, iyiyken herkes güvenir .
Inanmayanlar için sadece dünya var ve rabbimiz dünyada da kendisine inanmayanlara karşı şefkatli. Istedikleri dünyayı onlara veriyor.
Inananlar için ise imtihan var. Bu kuranı kerimde de açıkça belirtilmiştir.

Konuyu dini tarafa çekmek istemiyorum ama dayanamadım ilk ve son mesajım bu konuda.
Dünyada günahlarımızın bedelini ödüyoruz vs vs
1.hesap günü olmadan ceza olmaz. Tüm yaşananlar kulun imanını gözden geçirmesini sağlayacak zorluklardır.kimi isyan eder başarısız olur kimi sabreder sınavını geçer.
2.hiç kimse bir diğerinin günahının bedelini ödemez. Bu konuda olduğu gibi annenin günahını bebekler çekmez ki hanımefendi evladıyla sınanıyor.
3.şu dünyada gelmiş geçmiş insanlar içinde en fazla acı ve sıkıntı çeken hz.muhammed'dir (sav). Ana yok baba yok kardeş yok destek yok düşman çok. Evlatlarının biri dışında hepsi kendinden önce ölmüş. Peygamberimiz hangi günahının bedelini ödedi o zaman.

Yapmayın ne olur.
İslam korku değil rahmet dinidir.
Korktuğunu sevmezsin ama sevdiğini kaybetmekten korkarsın.

Ağzına sağlık arkadaşım gayet güzel açıkladın.
Inanan insan imtihan edilir evet böyle ifade edebiliriz.
Ama imtihanlara günahların bedeli dersek haksızlık olur cidden haksızlık olur..

En büyük sınavı verdim diyorum,bı baska imtihanla sinaniyorum. Hangisi büyüktü bilmiyorum belki daha gelmedi en buyugu. Allah evladiniz acil şifalar versin. Gunahlarimizin bedeli bu dünyada ki imtihan kadar kolay olsa keşke,zira azap daha kötü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…