• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başınıza gelen en büyük hayat sınavı?

Sana yemin ederim abartmadan söylüyorum. Hayatim sinav. Yine de rabbime şükür ama bugun mesela hamileyim diye işten cikarildm ve daha neler nelerrrr . Rabbmn vardr elbet bildigi

Benim en büyük sınavım ailemden uzak kalmaktı okul dolayısıyla : ) .En büyüğü bu benim ,Allah dert vermesin.
Ben de her şeyin günahlardan dolayı başa geldiğini düşünmüyorum.Herkesin imtihanı farklı işte,önemli olan altından kalkmak

Hayatta birden fazla sınavdan geçiyoruz çoğumuz, kimisi tercihlerimiz sonucu kimisi de rabbimin sınaması sanırım.
Benim hayatım boyunca (ya da Allah korusun boşanıp anamın sesini kesene kadar) bitmeyecek bir sınavım var. 3 yıllık evliyim, 5 aylık bebeğim var, kocamı severek evlendim, hala birbirimize karşı sevgi saygımız var. Kaçarak da evlenmedim ama annem bir türlü evliliğimi kabullenmiyor :110:

Daha az önce çok alakasız bir muhabbette "zaten ben senin evlenmeni istemiyordum" dedi ne diyeceğimi şaşırdım. Farklı şehirde yaşıyoruz biraz daha zorlarsa büyüdüğüm topraklara adım atmamaya yemin edicem :110:

Tabi benim bu sınavım seninkinin yanında hiç birşey. Allah yavruna en acilinden şifa versin..

Hayatin her ani sinav
Allah sifa versin bebeginize
Allah kaldiramayacagimiz agir imtihanla imtihan etmesin

Herkes bir şeyler yaşıyor..Peki büyük sınavınızla karşılaştınız mı? Ya da hepimizin başına gelir mi bu büyük sınav? Bugunlerde bunu düşünüyorum sürekli.. Birde merak ettiğim başka bir şey var yaşadıklarımız günahlarımızın sonucu mu yoksa Allah ın sevdiği kulu olduğumuz için mi yaşarız.. Bu arada benim sınavım sanırım bebeğimle 3 aydır yoğun bakımda ünitesinde. Çok fazla ağlayıp sızlanmak istemiyorum çünkü biliyorum ki bundan daha büyük sınavları olanlar var.. Allah zor durumda olanlara yardım etsın...
Hep derim Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın. Sınavınız çok zor. Ben aynı kazada ailemin 2 üyesini kaybettim. Allahım o günleri aratacak dert vermesin inşallah. Çok kötü günlerdi.

bazı şeyler bizim hayatımıza sınav olduğu için gönderiliyor. mesela geçenlerde benim ailemdeki bir büyük trafik kazasından döndü, ölümlü bir kazaydı, çok şükür ona birşey olmadı. tam o gün bizim bahçede bir yavru kedi miyavlayıp duruyordu. önceleri aldırış etmedik çünkü çok fazla kedi var ve her zaman miyavlarlar. baktık yardıma ihtiyacı var, yardım ettik ve hiç aklımızda yokken onu eve aldık. bakıp büyütelim dedik ama doğuştan sorunluymuş meğer. ne yaptıysak, nerelere gittiysek kurtaramadık ve sadece 2 hafta bizimle kalabildi, sonra göçtü gitti. ben nedense bunun sınav olduğunu düşündüm, nedenini bilemiyorum. şimdi biz bu hayvan için 2 hafta boyunca perişan olduk, dertsiz başımıza dert aldık çünkü sağlık sorunları hiç bitmedi. belki söylenmesi yanlış ama bayağı da para harcadık ki zengin falan değiliz. helal olsun o ayrı konu. şöyle bir düşündüm onu kaybettikten sonra, yardıma ihtiyacı olan kedileri, insanları ne kadar umursuyoruz ki gerçekten? biz alt tarafı kedi deyip geçebilirdik de. ki çok fazla kedi var oturduğumuz yerde. belki de bu vesile ile bizim merhametimiz ve yardımseverliğimiz test edilmiş olabilir diye düşündüm. sadece 2 hafta hayatımızda kalıp sonra çıkması da manidardı. elimizden geleni yapmamıza rağmen onun ölmesi filan... demek ki rolü sadece 2 haftaydı, onunla işi bitti ve aldı bizden. bilmiyorum, sırlar dünyasına bağladım :D ama öyle düşünüyorum ve çok nadir olaylarda bunu düşünürüm.

Bu dünyadan maksat tekamül.. şuurlu kavuşma ve bütünde eriyerek asli kimliğimize idrak ile dirilme.
Kimi zaman biz başkalarının sınavı oluruz, kimi zaman başkaları bizim sınavımız olur.. ama bazı şeyler de vardır ki onların tek amacı sınav olmak.. batına düşen ama gelişemeyen ceninler, sakat doğanlar, anne karnında gelişip de ölen bebekler, küçük yaşta bu dünyadan ayrılan bebek ve çocuklar sadece belli bir süre başkalarının imtihanı olurlar.. onların tek vazifeleri budur.. bir hadise sana gelir, sende yaratacağı neticeye vesile olur ve sonra seni terk eder.. rıza burada en önemli olgudur.. 'ne gelirse razıyım' demek herşeyden âlâ'dır..

bir büyüğümüz yazmıştı bunu bana. sık sık okurum birşeyleri sorgulamama engel olur her defasında. bu arada arkadaşıma ulaşamadım ama mesajıma dönüş yaparsa hemen yazacağım size :KK200:

Az once tam da bu konuyu dusunuyordum ustune denk geldi
Evlenene kadar, evlenememeyi imtihanim olarak goruyordum 30 yasinda evlendim cunku simdi de cocugum olmuyor bu mu acaba imtihanim diyorum bugun de cocugum olursa ya hasta olur da bu mu benim imtihanim diyorum
Rabbim kimseye kaldiramicagi dert vermez ins.

En buyuk sinavim kadin dogumda muayene olurken dr un bisey var kist yok galiba kitle demeseydi yaptirdigim tahlillerde tumor markerlarinin yuksek cikmasi ameliyata girip cikmam patoliji sonuclarinin cikmasindaki gecen iki haftada acaba kanser miyim suphesiyle yasamam .....cok sukur allah a korktugun olmadi kanser degildim ama iyi de degildim iki yil sonra evlenmeme iki ay kala bi ameliyat daha oldum sonrasinda da bebegim olmadi benim sinavim bu hastalikmis

Herkes bir şeyler yaşıyor..Peki büyük sınavınızla karşılaştınız mı? Ya da hepimizin başına gelir mi bu büyük sınav? Bugunlerde bunu düşünüyorum sürekli.. Birde merak ettiğim başka bir şey var yaşadıklarımız günahlarımızın sonucu mu yoksa Allah ın sevdiği kulu olduğumuz için mi yaşarız.. Bu arada benim sınavım sanırım bebeğimle 3 aydır yoğun bakımda ünitesinde. Çok fazla ağlayıp sızlanmak istemiyorum çünkü biliyorum ki bundan daha büyük sınavları olanlar var.. Allah zor durumda olanlara yardım etsın...
benim sınavım böyle biriyle evlenip böyle birinin annesi ve kardeşleri...bu sınav 25 yıldır devam ediyor bitmedi gitti

Benim sınavımda evlat sahibi olamamak, 6 ay önce 3 aylıkken kalbi durdu bebeğimin kaybettim. Tüp bebek tedavisine başladım. İlk transferim negatif dünya yıkıldı ben altında kaldım gibi geliyor bazen ama kısa sürüyor ömrüm yettikçe uğraşmaya devam edeceğim. Gerisi nasip

Allah sifa versin canim melegine.. Sagligina kavussun bir an once.

Hepimizin buyuk kucuk pek cok imtihani oluyor bence, benim de pek cok imtihanim oldu. Ama en buyuk imtihanimi gecemedigimi dusunuyorum. Allahim benden iyi bilir elbet ama, ne yapsam ne etsem gecmiyor bu.

Hepimize sabir ve guc diliyorum.

Benim sınavımda evlat sahibi olamamak, 6 ay önce 3 aylıkken kalbi durdu bebeğimin kaybettim. Tüp bebek tedavisine başladım. İlk transferim negatif dünya yıkıldı ben altında kaldım gibi geliyor bazen ama kısa sürüyor ömrüm yettikçe uğraşmaya devam edeceğim. Gerisi nasip
benim de en büyük sınavım evlat sahibi olamamak , allahım tez zamanda hayırlısıyla nasip eder inşallah 5 tüp denemem var , kendime gelirsem eylülde tine denerim, sizin tutan bebeginiz doğal yoldan mi oldu , yoksa tüp bebek miydi

benim de en büyük sınavım evlat sahibi olamamak , allahım tez zamanda hayırlısıyla nasip eder inşallah 5 tüp denemem var , kendime gelirsem eylülde tine denerim, sizin tutan bebeginiz doğal yoldan mi oldu , yoksa tüp bebek miydi
Normal yoldan olmuştu canım, muhtemelen 2 ay içinde bende dondurulmuş ile tekrar denerim

Benimde şu ana kadarki en buyuk sınavın annemin kanser oldugunu öğrenip yedi ay içinde 53 yaşında kaybetmem oldu.herkesin bir sınavı var bu hayatta.Rabbim evlatlarımızla ağır imtihanlar vermesin inşallah.sizin bebeğinizde tez zamanda şifasını bulur insallah.Ben sınavların yaptığımız kötülükler olduğunu düşünmüyorum.Aksine Rabbim sevdiği kula sıkıntı verir ve isyan etmeden bu imtahanı geçersek öbür dünyada mükafatını verir diye düşünenlerdenim.

Back