Başınıza gelen en büyük hayat sınavı?

Allah bebeğinize şifa versin. BEnim sınavım hep ailemdi. Kendimi bildim baba ile kavgaliydim. Ömrüm anama akıl vermekle o kendini ezdirmeşin diye mücadele etmekle geçti. Annecim şimdi geri dönülmez bir şekilde hasta. Her geçen gün eriyor elden bir şey gelmiyor. Çaresi de yok. Bunun kader olduğunu düşünmüyorum annemin aptalca aşkı bizi ailecek bu hale getirdi. İnşallah bebeğinizin hastalığının tedavisi vardır. Şahsen kadere ve ilahi adalete fln inanmıyorum

Çok çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin bende günahlarımızdn dolayı olduğunu düşünmüyorum bi ara buraya bi konu açmıştım çok moralim bozuktu eşim cezaevinde çocuğumla tek kalmış kaynanaya yerleşmiştim biri sinirimi bozdu ağız dalaşı yaptık moralim zaten bozuktu bana dedi ki hak etmişsin bu hayatı inan öyle üzerimden yük kalktı ki anlatamam çünkü ben hep sonunun çok güzel olacağını düşünüyorum büyük sınavların sonu mutluluk oluyor. arkadaş öyle yazınca teşekkür ettim ona o an gök yüzüne baktım Rabbim e bakar gibi sen bana uygun gördüysen başım üstüne Yarabbi dedim. Rabbim sevmediği kulunun her istediğini verirmiş derler ama sevdiğinin de duasını istermiş çektirirmiş ona. inşaallah Rabbim bizleri seviyordur ondan gelen herşey baş göz üstüne

annemin 5 sene yatalak olması her şeyi anlaması ama konuşamaması, yemek yiyememesi, kıpırdayamaması, gözümün önünde eriyip gitmesi (bunun üstüne yok bence)
eşimle 3 sene boyunca iş bulma mücadelesi vermemiz (eşimin işsizliği) dönüm noktası diyemem ama bir bunalım dönemiydi.
yine eşimle evlenme sürecimizde çektiklerimiz (aile sorunları, ailelerin küslüğü, bana atılan gerçekten büyük iftiralar)
eltimin ikimiz de evlenmeden önce kocamdan ümidinin olması (daha nahif ifade edemedim, bak bu da mega bi sorundu)
yıllarca emek verdiğim kadrolu işimde kadromun haksız yere alınması ve sözleşmeli yapılıp işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya kalmam. (hala şoku atlatamadım, Türkiye genelinde bir sorun benim gibi 15 bin kişi daha aynı şokta)

ama bunların ilki dışındakilerin kendimi kahretmeye değmeyecek şeyler olduğunu, tek önemli olanın SAĞLIK olduğunu annem ölünce anladım.

umarım bebeğin sağlığına kavuşur,
nedenini bilmiyorum ama dinlere inanmadığım için bence yaşananlar sadece hayat mücadelesi
bazıları şanslı bazıları değil
iyi mutlu gördüklerimizin de ne sorunları var içinde.
herkesin kendine göre büyük olan dertleri var

geçmiş olsun hastalığı nedir
umarım sizi üzmemişimdir

geçmiş olsun hastalığı nedir
umarım sizi üzmemişimdir
Yok canım uzmedin tabi ki.Lütfen sağlık konusunda "benim günahlarım yüzünden oldu " fln diye düşünmeyin. Acılar mücadele gücü verecek size de kendi gücünüzü farketmeniz için bir fırsattır belki.Annem als hastası eriyen kasları geri dönmeyecek hiç bir zaman iyilesmeyecek. Sadece artık onun hayatını guzellestirmeye çalışıyorum hayattan başka bir beklentim yok. Bebeginiz de sağlığına kavuşunca eminim siz de onun hayatını guzellestirmek için her şeyi yapacaksınız. ..

anlatım tarzından tahmin ettiğim için sordum benim annem de als hastasıydı 9 ay önce kaybettik 5 sene mücadele etti
şifalar dilerim
bence hayatta bir insanın başına gelebilecek en zor şeylerden biri bu.

Mesela ben lise zamanımda psikolojik sorunlar yaşadım ve çok zor bir dönemdi. Yıllarca ilaç kullandım. O sorunlar arasında kendimi bulmaya çalıştım. Çok şükür buldum da.
Ama yine de normal insan gibi olamıyorum. Dönem dönem tahammülsüz oluyorim asabi oluyorum. Olsun

anlatım tarzından tahmin ettiğim için sordum benim annem de als hastasıydı 9 ay önce kaybettik 5 sene mücadele etti
şifalar dilerim
bence hayatta bir insanın başına gelebilecek en zor şeylerden biri bu.
Bence de hayattaki en zor hastalik bu.Annenizin toprağı bol olsun...Allah size de sabır versin. Annemin 1.5 sene oldu. İlk senesinde onu deli dehşet gezdirdim tekerlekli sandalyesi ile yurtdisina bile çıkardım. Ömrüm boyunca beni onaylasin diye uğraştım ama kadın beni hiç bir zaman onaylamadi ya hep babamı seçti. Varsa yoksa kocasiydi. İşte beynim bir türlü bunu kabuk etmiyor maalesef. ..ve bence als nin nedeni de sinir & stres başka bir şey degil.

katılıyorum
benim annem de kendini yiyip bitirenlerden
kolaylıklar dilerim
umarım hastalığın ilerlemesi olmaz
konuşamama durumu berbat bişey
göz takip sistemi falan almıştık kullanamadı
kadıncağız içindekileri söyleyemeden 57 yaşında gitti
babam da şimdi evlilik lafı yapıyor

çok iyi yapmışsınız gezdirerek
umarım uzun yıllar sağlıkla birlikte olursunuz
yeni tedaviler deneniyor
belki de bi umut olur size
kolaylıklar ve şifalar dilerim tekrar
hastalık hakkında bayağı bir bilgi sahibi olmak zorunda kaldım
eğer yardımcı olabileceğim bir şey olursa bana yazın
ya da dertleşmek isterseniz
çünkü yaşamayan bunu pek anlamlandıramıyor

Allah bu babaları bildiği gibi yapsın ya benimki daha şimdiden evlilik hevesinden konu açıyor şakayla karışık

Çok teşekkür ederim. ..sagolun arada size özelden yazıp tecrubelerinizden faydalanmak isterim tabii

En büyük sınav bence henüz sınanmamış olduğumuzdur.
Neden mi?
Beterin beteri var
Dipteyim dedikten sonra bir dip daha var.
Hamdolsun günümüze
Allah bebeğinize de acil şifalar versin.
Cok cok dogru dun bebisimiz o halini gordum tum gun aglayaya caresizce dolastim sokaklarda bugun birazcik iyi dediler dunyalar benim oldu.. ve sunu anladim kesinlikle her gunumuze ve ne yasiyorsak yasiyalim sukur etmeyi bilmemiz gerek.. Dunku yasadigimdan sonra sukur etmek ne onu anladm..

Gozlerim doldu sonunda.. aynisini Ben de cok kez icimden gecirdim Rabbimden senden gelenin basimizinda ustunde yeri var diye.. Dua etmenin anlamini yeni ogrendim ne kadar onemliymis, ne kadar anlam katiyormus hayatimiza...

Allah'a güvenin.
Rabbim daha kötü sınavlarla sınamasın bizleri.

Allah şifa versin..

Ben de kısa zaman aralıklarıyla hem bebeğimi hem de annemi kaybettim... Çok zor bir süreç ama Allah sabrını da veriyor.

Günahlardan mı yok ondan mı bundan mı diye düşünmenin bir anlamı yok bence..

Sebebini hiç bir zaman bilemeyiz başımıza gelenlerin.

Allah öyle takdir etmiş.. Mutlaka vardır bir hikmeti.. önemli olan sabredip isyan etmeden dua etmek...

Rabbim hayırlı olanı versin ve sabrınızı artırsın..

aynen
Gozlerim doldu sonunda.. aynisini Ben de cok kez icimden gecirdim Rabbimden senden gelenin basimizinda ustunde yeri var diye.. Dua etmenin anlamini yeni ogrendim ne kadar onemliymis, ne kadar anlam katiyormus hayatimiza...
Aynen öyle çok çok önemli belki başıma bu gelmese bu kadar içten olmayacaktım Rabbim e karşı her şerde bir hayır vardır dedikleri bu işte. ben eşime o kadar bağlı bir insandım ki dışarı çıktığında daha apartmandan çıkmadan arar ne zaman geliyorsun derdim şimdi benden 7 saat uzak bir ilde ve maddi imkansızlıktan dolayı üç ayda bir ya görüyorum ya görmüyorm oda 60 dakika. ve ailesi de geliyor tabi ki yapabildiğim tek şey masa altında elini sim sıkı tutmak. en yakınım o sanıyordum ama Rabbim bana ders verince anladım ki en yakınım Allah onun dışında kimseye körü körüne bağlanmayacaksın şimdi herkes bana diyor senin gibi eşiyle dakika hesabı yapan biri nasıl dayanıyor diye. derdi veren Rabbim dermanı da veriyor. baş üstüne...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…