Bana da yardım eder misiniz ? ...

Morpanjurluev

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2015
255
169
30
Merhabalar hanımlar ..
24 yaşında üniv 3.sınf öğrencisiyim ..
Hiç aklımda evlilik yokken çok güvendiğim bir tanıdığım aracı oldu biriyle tanıştım ..
30 yaşında mesleği fikri tutumları düşünceleri bana çok uyumlu biri .
Kendi birikimini yapmış maddi durumu da gayet uygun ..
3 kez görüştük belli aralıklarla bana ters gelen herhangi bi lafı olmadı .
Melek gibi bir annesi var ...
Görür görmez aşırı bir elektrık aldığımı söyleyemem evet . Aşırı bir çekim olmadı ama bu insanla hayat geçer diyebiliyorum .
Etrafımdaki aşk evliliklerinin ne şekilde bittiğini gördükçe birilerinin aracı olması ve tanışıp tanıyıp severek evlenmek bana daha mantıklı geliyor . )

A ile konuştuk veBana maddi manevi her konuda okul okumam konusunda da hr zaman tam destekçi olacağını söyledi .. benim kalan okulumu nasıl bitireceğime karar verdik . her şey yolunda gider de evlenirsek , Bizim düşüncemiz benim 3.sınıf sürecinde nişan yapmak son dönemde evlenmekti ..

Yani sadece son senemde
4-5 aylık bir süreçte hem evli hem okuyor olacaktım . Okul bittikten
Sonrasında ise istersem çalışacağımı istersem çalışmayacağımı bu kararı onun değil tamamen bana ait olduğunu söyledi ..
biz görüşmeye devam ederken -yani 3 haftalık bir süreçten söz ediyorum- babam ve annemin de haberleri onayları vardı . Zaten onların onayı olmadan görüşmek istemezdm .

Hatta
.babam bana çok güvenilir bir aile olduklarını söyledi .
Herşey bu kadar yolunda giderken
babam bize tanışsın görüşsünler derken
bir sabah evden çıkmadan annemle konuşurken sesleri yükseldi ve

-Ben bu işe onay vermiyorum kesinlikle olmaz NET . Dedi ve bağırıp çağırmaya başladı ...
Zaten her daim kavga çıkarmaya hazır birisidir . )
Sanki o herşeye onay veren adam gitmiş yerine başkası gelmişti .
Annem ona sakin olmasını söyledikçe daha çok sinirleniyordu .. ki annem kavgaları körükleyen laflar eden bi insan değildir yüreği kaldırmaz bağırıp çağırmaları . Tansiyon hastası olduğu için ..
Anneme boş yere onlarca hakaret ettikten sonra benim odama geldi.
-Bu gerizekalı kadın beni anlamıyor bari sen anla dedi . İzin vermiyorum olmaz dedi .(resmen kriz geçirerek )
Ben de :

- Anneme öyle deme ! sen şimdiye kadar bana hep olur dedin şimdi bu ne tavırlar dedim . Bağırmaya devam edince Sakin ol artık dedim

-bana sakin ol demeyin diye bağırdı .Ve Bana El kaldırdı .. Sonra kapıyı vurdu çıktı gitti

Herhangi bi suçum hatam olmamasına ondan habersiz tek bir adım atmamama ragmen bana böyle davrandı .. Tam 10 gün boyunca ne benle ne annemle tek kelime konuşmadı . Yüzüme dahi bakmadı . Yaşadığım günler bana zulüm gibi geliyordu . Çünkü bi yanlışım yoktu . Babama olan öfkem yüzünden hemen evlilik kararı alıp evliliği kaçış gibi görmek yanlış bi evlilik yapmak istemedim . bu yüzden A ya bir süre görüşmeyelm dedim zaten o psikolojiyle görüşemezdim ...

BAbamın hala bizle konuşmadığını görünce
Halamdan babamla konuşması için yardım istedim .
Halam babamla konuştu ve beni aradı babamın A nın ailesinden kaynaklı hiçbir olumsuz düşüncesi yokmuş
Hatta o aileyi araştırmasına bile gerek olmayacak kadar çok güvendiğini söylemiş
. Sadece benim önümde 2 senelik bi vakit olduğu için çekinceleri varmış .. Ki benim evlilik düşündüğüm tarihi hiç sormadı .

Halam babamı arayınca herhalde babam h ata ettiğini anladı ve akşam hepimizi salona çağırıp konuşmak istedi . oturup konuştuk yer yer yine sinirlendi ama kendisine hakim oluyordu . Bana haksız yere el kaldırdığını söyledim . Özür diledi ... Birilerinin görüşmek istemesi normal ama şimdi olmaz dedi ....
Sonuç olarak diyordu ki , ben kızımın hem evlilik hem okul okuyabileceğine inanmıyorum . Mezun olmadan olası bir durum olurda okulu bırakırsa eşine karşı öfkeyle dolar ve ayrılır yürütemez evliliğini ..

Ben de pek konuyu uzatmadan bu işi bitireceğimi söyledim . Benim tek istedğim babamla annemin bir an evvel barışmasıydı çünkü annem çok yıpranmıştı gereksiz yere ... Kardeşlerime de bana da büyük bir suç varmış gibi küs davranmasından bıkmıştım çünkü ...
tüm bu olanlar 3 hafta içerisinde oldu ....

İstemedğimi A ya ve ailesine söyledim .

1 ay kadar konuşmadık çok sorgulamadı beni ara sıra yazdı ama cevap vermedim .
Dün tekrar uzun uzun mesajlaştık . Her şey istedğin tarihte olsun yeter ki ailen musade etsin dedi
iNANIN çok kararsız kaldım ....

Şimdi Sevgili Ablalarım düşünüyorum da
Bir tarafta bana gayet mantıklı gelen bir evlilik . -biraz daha tanıyıp seversem her şey yolunda giderse -

Bir tarafta babamın gereksiz sinir krizleri yüzünden ailemin yaşadığı huzursuzluk ve benim A yla olan ilişkimi y eterince tanıyamadan mantıklı bir karar veremeden bitirmek zorunda kalmam .

Dostlarım tanıdıklarım hep " Zorlama karşına daha iyisi de çıkar " diyorlar .

Sizce evlilikte daha iyisini beklemek diye birşey var mı ?

Yaşım erken olabilir ama kader bizi buluşturdu bi şekilde zamanın önemi var mı ?

Bana onu iyice tanıyıp görüşmemi söyleyen iç sesimi sırf babam olumsuz konuşuyor diye susturmam mantıklı mı ? ? ?

aklım artık çok karışık
Lütfen kısa da olsa yorum yazın . Şimdiden teşekkür ederim ....

Ordan burdan aile çok iyi diyenlere bakmayın , siz yeterince tanıdınız mi ona bakın.
Yaşınız da çok değil , neden acele ediyorsunuz ? Belki daha iyileri çıkacak karşınıza ?
Ailenizi dinleyin ; bizim görmediğimiz onların gördüğü şeyler var pişman olmazsınız. .

Ancak ayrildigmi söylediğimde içi rahat eder diye düşündüm .
Söyledim .
sonraki gün ayrildim
Çok gereksiz olmuş,adamın ve sizin ortak kararınızdan bahsetmemişsiniz bile.
Sanırım adamdan hiç hoşlanmadınız babanızın tepkisini de fırsat bu fırsat diye kullanıp ayrıldınız.
Evet her zaman daha iyisi vardır.
Kısmet diye bir şey de vardır.

Bir tarafta nesli tükenmek üzere olan erkek tarafı(melek gibi kaynana herşeye olumlu bakan eş) bi taraftan kızının geleceğinden endişelenen biraz asabi baba, mağdur anne ce kardeş.... bilemedim. Ama ben babanı tutuyorum. Adam haklı

Bence babanızın düşüncesi çok doğru ama tavrı çok yanlış,haklı bence,üniversitenizi bitirip evlenmeniz daha mantıklı her baba böyle düşünür böyle ister,en başta bana böyle şeyler mantıksız gelirdi ama babalar bu konuda haklı,sizin ayrılmanızda gereksiz olmuş,bence üniversiteniz bitsin öyle evlenin hem zaten uzun bir süre var tanımamız için evlenene kadar belki anlayaşamayacaksınız,bu kavgalarda boşuna olmuş olucak

Daha iyisi cikar mi bilmiyorum. Ama asik olacaginiz adami kaciriyor olabilirsiniz. Yasiniz seviyorsaniz evleneceginiz bir yas. Mantik evliligi icin erken bir karar bence.

Babanız görüşmeyin dememiş ki,şimdi evlenmeyin demiş.Okul bitene kadar sevgili kalın,bu sürede de iyice tanımış olursunuz.Hala istiyorsanızda evlenirsiniz.

Evlilikte her zaman daha iyisi diye bir şey vardır bence. Ama her zaman daha iyisini sevemeyebilirsin. Ama sen zaten bu adamı da sevmiyorsun. Zamana bırak derim acele etme.

X