• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem gibi olmak istemiyorum !

Merhabalar,
beni çok uzun süredir rahatsız eden bir konu hakkında fikir istiyorum sizden.
ben 27 yaşındayım. sanıyorum istenmeyen bir gebelik sonucu doğdum ki annemle babamın beni bir gün bile sevgiyle kucakladığını hatırlamıyorum. sürekli şiddet ve hakaret gördüm.
bir kasabada yaşıyorduk. tüm çocukluğum tarlalarda yevmiyelerde geçti. yaz tatili nedir bilmezdim. yaz demek tarla dmekti, iş demekti. bundan çok gocunmuyorum. kendi paramı kazanıyordum. kışın okulda çok işime yarıyordu. çünkü okula gidecek dolmuş param bile olmazdı bazen.
liseyi adıyamanda okudum ki ailem aslında denizlide. ben anadolu lisesini kazandım babam beni okutmamak için kazandığımı bile bana söylemedi bir süre. annem söyledi ama baban göndermeyecek sevinme dedi. araya öğretmenlerim girdi ve beni adıyamana yolladılar. yatılı okula. 4 yıl orada okudum ama bir kere ziyaretime gelmediler. bu kız türkiyenin öbür ucunda bakalım ne yapıyor demediler.
lise bitince ilk yıl üniversiteyi kazanamadım.o zaman evleneceksin dediler ve 3 çocuklu boşanmış bir adama vereceklerdi beni. ama ek yerleştirmeyle 2 yıllık bir bölümü kazandım. oraya da göndermeyiz dediler. ben okuyacağım diye direttikçe annem dövdü beni. o kadar çok ağladım ki okula gidemiyorum diye son kayıt günü gidip kayıt yaptırdık. denizlide 120. km mesafe olan bir ildeydi üniversite.
2 yıl boyunca oraya da hiç gelmediler. bi kızımız var bizim demediler. arkadaşlarımın ailesi nerdeyse her hafta gelirdi . ben üzülürdüm onları gördükçe.
annemle babam ama özellikle annem çok soğuk bir kadındır. bi kere beni bağrına bastığını canım dediğini hatırlamıyorum. teyzem yanımda kuzenlerimi severdi ben ağlayarak başka odaya geçerdim.
ne zaman anneme sarılmak istesem git başımdan derdi. babamla çok sorun yaşıyorlardı ve o sorunlar hayattan bezdirdi annemi. ondan istemiyor beni derdim.
sürekli hastaydı, mutsuzdu...annemin etmediği hakaret kalmazdı. afedersiniz o...pu bile dedi bana

babam deli olduğumu düşünürdü hep. psikoloğa görünsen kesin hastaneye alırlar seni derdi. kendime hiç güvenim kalmadı bu olanlar yüzünden tabi.
neyse... üniversite bitmek üzereydi 20 yaşında hala dayak yiyordum . eşimle tanıştık okul bitmek üzereyken. ve 6 ay sonra evlendik. çok şükür rabbim eş konusunda güldürdü yüzümü. sonra hamile kaldım .
şimdi benim de bir kızım var. 6 yaşında. çok seviyorum tabi ki. ama sevgimi veremiyorum tam olarak. kızıyorum ufacık şeyde. elimde olmayarak, istemeden 1 adım uzakta tutuyorum onu kendimden.içimde başka bri var sanki. bi sarılsam kulağıma bi ses bırak, şımarmasın diyor. ve ben bu sesi kıramıyorum. sürekli kendimle savaş halindeyim. annem bana ne yaptıysa aynısını kızıma yapmaya meyilliyim. çok kızıyorum kendime. eşimle defalarca konuştum bu konuyu. psikoloğa gitmek istediğimi söyledim ama psikologluk bi durum yok diyor.
yardım edin bana. annem gibi soğuk, sorumsuz biri olmak istemiyorum.
Tam olarakda psikologluk bir durum var. Ne yaşadığınızı, üzüntülerinizi, acılarınızı hatırlıyorsunuz değil mi hatta unutamıyorsunuz.. Sizin dünyaya getirdiğiniz, sizin parçanız olan günahsız bir can da aynılarını yaşasın ister misiniz ? Elbette istemezzsiniz. Hatta dünyada eminim kimse yaşasın istemezsiniz.. O yüzden içinizden gelen seslere gülüp geçin ve ona annenizden görmediğiniz, görmek istediğiniz ne varsa verin.. İleride canım anneciğim iyi ki senin kızın olmuşum ! dedirtmeyi kural edinin. Ve mutlaka bir psikoloğa gidin, kızınızın mutluluğu için..

aslında bu gibi durumları yaşayan insanlar evlatlarına daha bir düşkün olur genelde.

küçükken o acıları çektiğiniz için çocuğunuzun neler hissedeceğini tahmin etmeniz lazım.

yapma o kucucuk yavruna tum sevgini goster
simarirsa simarsin
hem neden simaricak ya annesin sen cocuk hakli olarak anne sevgisini hssetmek ister
sen hala icinde bunun acisini yasiyorsun kizindami senin gibi olsun
ben yazdiklarindan senin anne babana gicik oldum
bari sen cocuguna aynisini yasatma
onu sevdigini surekli soyle bunuda hareketlerinle goster ona
goruceksin sana mutluluk olarak geri donucek

Merhabalar,
beni çok uzun süredir rahatsız eden bir konu hakkında fikir istiyorum sizden.
ben 27 yaşındayım. sanıyorum istenmeyen bir gebelik sonucu doğdum ki annemle babamın beni bir gün bile sevgiyle kucakladığını hatırlamıyorum. sürekli şiddet ve hakaret gördüm.
bir kasabada yaşıyorduk. tüm çocukluğum tarlalarda yevmiyelerde geçti. yaz tatili nedir bilmezdim. yaz demek tarla dmekti, iş demekti. bundan çok gocunmuyorum. kendi paramı kazanıyordum. kışın okulda çok işime yarıyordu. çünkü okula gidecek dolmuş param bile olmazdı bazen.
liseyi adıyamanda okudum ki ailem aslında denizlide. ben anadolu lisesini kazandım babam beni okutmamak için kazandığımı bile bana söylemedi bir süre. annem söyledi ama baban göndermeyecek sevinme dedi. araya öğretmenlerim girdi ve beni adıyamana yolladılar. yatılı okula. 4 yıl orada okudum ama bir kere ziyaretime gelmediler. bu kız türkiyenin öbür ucunda bakalım ne yapıyor demediler.
lise bitince ilk yıl üniversiteyi kazanamadım.o zaman evleneceksin dediler ve 3 çocuklu boşanmış bir adama vereceklerdi beni. ama ek yerleştirmeyle 2 yıllık bir bölümü kazandım. oraya da göndermeyiz dediler. ben okuyacağım diye direttikçe annem dövdü beni. o kadar çok ağladım ki okula gidemiyorum diye son kayıt günü gidip kayıt yaptırdık. denizlide 120. km mesafe olan bir ildeydi üniversite.
2 yıl boyunca oraya da hiç gelmediler. bi kızımız var bizim demediler. arkadaşlarımın ailesi nerdeyse her hafta gelirdi . ben üzülürdüm onları gördükçe.
annemle babam ama özellikle annem çok soğuk bir kadındır. bi kere beni bağrına bastığını canım dediğini hatırlamıyorum. teyzem yanımda kuzenlerimi severdi ben ağlayarak başka odaya geçerdim.
ne zaman anneme sarılmak istesem git başımdan derdi. babamla çok sorun yaşıyorlardı ve o sorunlar hayattan bezdirdi annemi. ondan istemiyor beni derdim.
sürekli hastaydı, mutsuzdu...annemin etmediği hakaret kalmazdı. afedersiniz o...pu bile dedi bana

babam deli olduğumu düşünürdü hep. psikoloğa görünsen kesin hastaneye alırlar seni derdi. kendime hiç güvenim kalmadı bu olanlar yüzünden tabi.
neyse... üniversite bitmek üzereydi 20 yaşında hala dayak yiyordum . eşimle tanıştık okul bitmek üzereyken. ve 6 ay sonra evlendik. çok şükür rabbim eş konusunda güldürdü yüzümü. sonra hamile kaldım .
şimdi benim de bir kızım var. 6 yaşında. çok seviyorum tabi ki. ama sevgimi veremiyorum tam olarak. kızıyorum ufacık şeyde. elimde olmayarak, istemeden 1 adım uzakta tutuyorum onu kendimden.içimde başka bri var sanki. bi sarılsam kulağıma bi ses bırak, şımarmasın diyor. ve ben bu sesi kıramıyorum. sürekli kendimle savaş halindeyim. annem bana ne yaptıysa aynısını kızıma yapmaya meyilliyim. çok kızıyorum kendime. eşimle defalarca konuştum bu konuyu. psikoloğa gitmek istediğimi söyledim ama psikologluk bi durum yok diyor.
yardım edin bana. annem gibi soğuk, sorumsuz biri olmak istemiyorum.
benimde bir oğlum var allah cümlesininkinde benimkinede sağlıklı mutlu ömürler versin,kurallarımız var fakat sevgi göstermezsek bizi nasıl seveceklerki..gerek yok o kadar mesafeye..kazık kadar olunca nası seveceksinizki:)bol bol sevin öpün..

yaşadığınız sıkıntıların aynısını neden çocuğunuzada yaşatmak istiyorsunuz?

Evlat kokusu cennet kokusudur.
Evladınıza bugün siz sevginizi göstermesseniz, yarın evladınızda size sevgisini göstermez.

ay yavrucak senin gibi buyumesin ayni seyleri cocugun da senin arkandan soylemesin.psikolaga git bak goreceksin cok ise yarayacak

Insan annesi gibi sever .annesi gibi kizar.annesi gibi anne olurmus..benim annemde soguktur biraz bize karsi..Benimi de korkuyorum bazen anneme benzemeye basliyorum diye..Ama bunu kirmak icin elimden geleni yapiyorum inan..kizimi öpmedigim ,iyiki varsin canim kizim demedigim gün yoktur..
Annemin bir iyi yani vardir benim yalniz cok Güclü bir insandir..bizimde öyle olmamizi isterdi hep..belkide ondan öyledir.bununla birlikte dünyanin en büyük yanlisini bile yapsak arkamizda durur.bunu bilirim.

bence korkma .kizina sevgini göster.saril ,öp.b anlayisi kirmaya Calis..cünkü Yas ilerleyince oda sana düskün olur..Tipki kizimin bana simdi inanilmaz düskün oldugu gibi..

hayata bir defa geliyorsunuz onda da kızınız ve kendinizden sıcacık bir sarılmayı mı esirgiyorsunuz??
yapmayın anne kokusu da farklıdır evlat kokusu da eminim...sıkıca sarılın iç sesinize inat
sarılmakla çok sevmekle şımarmaz ...şımarmak gibi şeyler sevgi eksikliğinden olur ki çocuk ilgi çeksin
asıl sevginize güvenerek hayatta kendini daha güçlü hisseder daha özgüvenli olur...

Kendi durumunuzdan pay biçerek aynılarını evladınıza yaşatmayın tam tersi sıkı sıkıya evladınıza sarılın.

Annesi tarafindan dayak yiyen kendi çocuğunu, babasi annesini döven erkek kendi esini döver. Amac aslinda annem/ babam hakliydi demektir. 'Ben sevilmiyordum/deger gormuyordum' u kabul edemediği için 'dovmek aslinda kabul edilebilir, normal bir şey' der kendine. Annesi dovulen erkek de ayni sekilde annesinin cektiginin 'eziyet' oldugunu itiraf etmek yerine dayagin normal bir şey oldugunu dusunur ve bunu esine uygular. Bunu yaparken babasindan intikam alir tipki doven annenin kendi annesinden intikam alisi gibi.

Senin aksine kizina daha cok bagli olman lazim..

Kizina daha cok sevgi gostermen gerekiyor, kizinda senin gibi bir cocuklukmu gecirsin?

Seni uzak tutan nedir , kizin o senin canindan bir parca...

Burda Annenin sana yaptiklarini anlatirken nefretle aniyorsun peki aynisini , neden sen kizina yapiyosun ki ..

Cocuklar sevgiye muhtac , saglikli bir gelecek icin cocuguna elinden geldigi kadar sevgi ver ..

Değerli hanımefendi. Sorunu farketmek sorunu yarı yarıya çözmek demektir. Bu nedenle elinden geldiğince azalt. Sonra bakacaksın ki yok olmuş. Senin davranışın ailende bu şekilde gördüğün için normal. Ama zamanla düzelecek inşa ALLAH.
Senin gibi insan çok. Ama önemli olan hatanı bilmen ve de annenize benzememeye çalışman.
O yavrucağını düşün. Bizler bile kocamanız yapma denileni yapıyoruz. O ise daha çocuk. Hep o gözle bak.Suçluluk psikolojisine de sakın girme.Düzeltme psikolojisine gir. RABBİM güzel annelik yolunda hepimizin yolunu açsın. Zor zanaat vesselam...

Benim annem babam melek gibi insanlardi ama ikisi de cok otoriterler. Hala da oyleler. Aylarca gorusemedigimiz oluyor biraraya geldigimizde annem bi sarilmaz bile. Oyle gune gelmis komsu teyze gibi yanaktan opusur selamlasiriz. Ne annemden ne babamdan sevgi sozcukleri duymaya alisik degilim.
ama ben aksine kizimi sevgiden boguyorum. Gunde milyon kere seni cok seviyorum biliyorsun degil mi diyorum... cunku ben bunun eksikligini yasadim
siz de gec kalmis degilsiniz. Gece uyumadan baslayin sevgi sozcuklerine, her firsatta sarilin opun ki sevgiyi baska kisilerde aramasin...

Annem böleydi bnde böle olcammı diye birsey yok...
Tavır koyulcak bir sey yaparsa yaptıgının kötü bişi oldugunu anlatmak için ses tonunu degiştirip yüzünü sertleştirio konusursun en fazla..
Ama şımarcak şöle böle...
Hadiseyi ve kişileri tam olarak hatırlayanıyprum ama konunun ana temasını anlatayım.. Bir anne böle ilîm sahibi birine su soruyu soruyor.. Hayırlı bi evlat huzurlu mutlu bi evlat nasıl yetîştirlir .. İlim sahibi kişi diyor ki ŞEFKATLE MERHAMETLE yetişir.. Peki efendim ya işe yaramassa o zaman ne yapmam lazım diyor...İlim sahibi gülümseyerek cevap veriyor dedıklerımın dozlarını arttırırsın.. Muhakkak işe yarar..
Aradaki baglarınız kuvvetlı olsun.. Sımarması demk cok farklı bişi.. Sürekli her istedigini yapmak her istedigini almak bir dedigini iki etmemek hatasını ona aferin diyerek daha cok hata yapmasını saglamak sımarmasını saglar evet..
Ama sefkatlı olmak merhametlı olmak, evladının basını oksamak, kızım seni cok seviyorum demek onu sımartma aksıne yi bir hayata hazırlar.. Huzura mutluluga iter.. Ona hatasını aölerken bile kızım bu sana hiç yakısmadı sen böle biri olmamalısın.. Vs vs vs ..
Unutmayalaım onlar bize emanet....

yardım alın mutlaka. birde şu var iyi annelikten kastınız nedir ? belki de anneliği ütoya haline getirdiniz asla ulaşamayacağınız hedefleriniz de olabilir. eksik neleri yaptığınızı düşünüyorsunuz ? zorlayabilirisniz kendinizi daha çok tensel temas konusunda

Eşinde saçmalamış yani kusura bakma..ne demek psikologluk birsey yok..Tabi ki de var!! Vakit kaybetmeden git doktora ancak yardim alarak kurtulablirsin bu tavrından

anneni küçüklüğünden beri hep öyle gördüğün için annelik böyle olmalı diye düşünüyor olabilirsin.
ama aksine olmalısın.kendin o ilgisi,sevgiyi görmediğin için kızına kat kat çok sevgi ilgi göstermelisin.sen annen gibi olma asla.seviyorsun kızını ama sevgiyi ilgiyi göstermek istemiyorsun kızına.
hemen ilk iş yarın uykudan kalktığında git kızına sarıl öp sevgini belli et.sen anne ilgisinden,sevgisinden,şefkatinden mahrum bırakılmışsın.bu kötülüğü kızına yapma lütfen.:(

Ona sizin hasret kaldığınız sevgiyi göstermelisiniz, ileride sizin olduğunuz durumda olmaması için elinizden geldiği kadar yakın olun ona, destek çıkın. :KK14:

Kendi hayatımdan örnek vereyim..
Eşim 30 yasında.. Babasından askere gidene kadar hep küfürler işine gelmeyen bişi yaptıgında hep bi şiddet bagrıs cıgrıs.. Sevgiden yoksun bi şekılde büyümüş..
Ama evladına göremedigi sevginin 100 katını gösteriyor.. Kızına seni cok seviyorum kızım diyorzz kızımız iki yasında ablaları bu arada.. Bazen böle şımarmak istiyor ki daha bebek küçük anlamaz ama bende eşimde onunla konusurken adeta gözlerine bakıyoruz.... Geçen eline kalemi almıs duwarı cizmiş..bunu gece gördüm sildim eşimede dedim.. Eşim kızıma boya kıtabı defter almıs.. Aldı kızını kucagına yawrum bak sana ne aldım diye verdi kızım okadar sevindiki anlatamam.. Kızm şimdi elinde kalem odalarda geziyo ama ne duwara çiGi atoyo ne bişi.. Verirken dedıko kızım artık göstererk duwarı buraya ciZmek yok tamam mı dir kzızm tmm dedı.. Anladı gercekten anladı..

Benim ailem cocuklarına cok düşkündür.. 24 yasındayım.. 2. Cocugum olcak.. Annemle haftada bir muhakkak görüsürz en sz oda.. Annö bni her gördügünde gözlerimin içine bakar yawrum diye bagrına basar.. Babam bni cocuk bebek gibi sewer..
İkide bir arar evlendigimden beri kzım bize gel balık aldım beraber yiyelim.. Kardeşlerime üst bas alınca banada alır..
Yanına gidince koltugunun altından cıkarmz .. Basımı oksar.. Babamla eşim bi kere bi akrabamıza iş sebebiyle gitmişlerdi.. Babama demişler bu bey kim diye.. İlk defa görüyolardı çünkü.. Babamda oglum o benim diyip koltugunun altına almıs böle omzuna koymus ellerini falan...
Eşim eve gwldi aksam bana bi sarıldı bi agladı bi agladı düşünün..30 yasındaki adam cocuk gibi agladı.. Sebebte babamın onu cocuk gibi kolunun altına alıp oglum demesi.. Oladar hosuna gitmişki .. Kimileri için kücücük ama sevgisiz büyüyen biri içn ne zor..
Evlatlarımıza verebilecwgiiz en güzel miras sevgimizdir.. Sefkattır.. Merhamettir..
Bunları düşününce zaten insan yawrusuna kıyamaz..
Konu sahibi yawrunuza sımsıkı sarılıp seni cok seviyorum demekten hi bi zaman korkmayın.. Ve bunu hiç bir zaman ertelemeyin.. Malum hayat kısa..

Izun olsu kusura bakmayın.. Evlat konusunda cok ama cok hassasım eşimin durumumdan dolayı..

Canim sen bilinçli bir annesini ben bile bunun farkindayim
Annemle.baban konusunda kardeşlerinden bahsetmemissin ama eminim kardeşine de ayni tepkileri gostermislerdir. Yani kimileri sevgilerini gösteremiyor. Ailendeki huzursuzluklar belki maddi sikintilar da üst üste gelmiştir iyi bir anne baba olamamislar

Hayatta herkes birşeylerle sinaniyor
Kimi annesiyle, kimi eşiyle, kimi evladiyla, hatta kimi hepsiyle!!!
Sukret ki sana sicak bir yuva nasip olmus , dünyalar güzeli bir kizin var. Rabbim aratmadan vermis.

Komsumum 1,5 ve 3 yasinda 2 kizi var. Onları.o kadar seviyorum ki Bahira Bahira kurban oluyorum yarada.
Komşum çocukları ailesinden de eşinin ailesinden de, amca hala sayisi da kimsenin boyle sevmedigini söylüyor.

Benim de gözlemlediğim öyle. Yabancı gibi sevip gidiyorlar mesafeliler.

Ki ilk torunları iki taraftanda.

Ama farkindayim ki sevmediklerinden değil, kimileri sevgilerini gösteremiyor

Yani sende kizina karesi sevginden şüphe etme, ben eminim ki çok seviyorsun. Ve gosteriyorsun da sevgini.

Back