• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem...

Her haklı yorumdan sonra yeni birşey ekleniyor zaten.
Ben de artık inanmamaya başladım.
Kendisi de inanmayan yorum yapmasın demiş..
Doğruysa bile ben konusahibinin herşeye karışan birg örümce olduğunu düşünüyorum.
Anneye de inanmıyorum çünkü bu kadar fedakarlık, maddi manevi destek merhametsiz cadı bir geline yapılmaz..
Yapılıyorsa ve kızı annesini burda bu şekilde yaşatıyorsa en az gelin kadar suçludur zaten.
Ebru böyle bir geline ancak kvaldenin ihtiyacı varsa katlanılır.

Evet kılıf buldum inan bana sırf seni inandırmak fikirlerini değiştirmek için kılıf buldum başka işim gücüm yoktu çünkü hafta sonu ben kk'daki bazı bayanları nasıl inandırabilirim diye düşündüm iki gün.
O kadar tutarsız ki yazdıkların.
Her yazmanda yeni bir şey çıkıyor.
Daha önce gelinin annene "aman sen olmazsan ben ne yaparım 3 çocukla" dediğini demedin.
Yani diyeceğim, o zaman o geline “çıkardığın gibi bak” demek lazım.
Hadi bunu demediniz. Kimse bu cadı geline “kadını maddi ve manevi yiyip bitiriyorsun bari güzel davran” diyemedi mi?

Evet adım üstünde görümceyim ya her şeye karışmam gerekiyor, hiç iyi görümce yada iyi kaynana yok değil mi sizin için sadece iyi gelin var. Kötü gelinlerinde olabileceği aklınızın ucundan dahi geçmiyor değil mi?

Bu forumda bu konularla ilgili olarak hep kayınvalide tarafını tutardım ben.
Saygı görmeleri gerekiyor.
Hataları hoşgörülmesi gerekiyor.
Alttan alınması gerekiyor diye.
Ama sizin gelininizin kötü olduğunu düşünmüyorum ben.
Anneniz de kendini evlatlarına adamış bir anne.
Abiniz etkisiz eleman o evde.
Gelininiz mutsuz bence.
Herşeyden elini ayağını çekmiş bir kadın..
Annenize de yaptıklarını zorla yaptırmıyor ki..

Biz de defalarca söyledik.
Anneniz yaptırtmasın madem diye.
Üstelik muhtaç da değil.
Zaten birsürü evi varmış.
Sadece bir ay için yazlık tutmak lükstür.
Her ay aidatı ödenmiyor mu oranın.. Az mı tutar.
Üstelik sağlını hiçe sayıp örgü falan örmeye çalışıyor kadıncağız..
Aidatı yok yazlığın normal apartman dairesi çünkü ayrıca 1 ay değil 3 ay kalıyorlar. İşte annemde keşke artık kendine bir yerde dur diyebilse.

Bu forumda bu konularla ilgili olarak hep kayınvalide tarafını tutardım ben.
Saygı görmeleri gerekiyor.
Hataları hoşgörülmesi gerekiyor.
Alttan alınması gerekiyor diye.
Ama sizin gelininizin kötü olduğunu düşünmüyorum ben.
Anneniz de kendini evlatlarına adamış bir anne.
Abiniz etkisiz eleman o evde.
Gelininiz mutsuz bence.
Herşeyden elini ayağını çekmiş bir kadın..
Annenize de yaptıklarını zorla yaptırmıyor ki..
Zorla yaptırmıyor tabii emir veriyor bakkala git ekmek al, pirinç bitti pirinç al, kahvaltıyı ne zaman hazırlayacaksın ortada zorla olan bir şey yok tabii.

Anneniz istyorki yapıyor aslında size söyleyecek pek söz kalmıyor iş annenizde biter yani abinizdemi görmüyor bu kadar eziyeti

Hatta annem bize geldiğinde gel pazarı yapta yine geri gidersin olmazsa diyende annem galiba. Niye çocuklarla pazara gidemiyor tabii marketlerde bitti etrafta.

Daha önce gelinin annene "aman sen olmazsan ben ne yaparım 3 çocukla" dediğini demedin.
Hadi bunu demediniz. Kimse bu cadı geline “kadını maddi ve manevi yiyip bitiriyorsun bari güzel davran” diyemedi mi?
Bundan sonra konu açarken o an beni rahatsız eden şeylerden değil bütün aile geçmişimizden bahsederek konu açarım olur mu?

Evet üç ay kalıyorlar.
Yengeniz de bir ay kalıyormuş.
Peki o iki ayda çocuklara nasılbakıyor yengeniz.
Anneniz nasıl rahat tatil yapabiliyor?

Merhaba, annem yıllardır babamdan çok çekmiş biri (babamın kumar alışkanlığı vardı) sahip çıkanı olmadığı için yıllarca babamın kumarına ve şiddetine katlandı. Sonra biz büyüdük abim ve ben babamla kumar yüzünden gerginlik yaşamaya başladık bunca yıldır yaptıkların yeter diyorduk ve pes etti kumarı bıraktı. Derken abim evlendi annemlerle birlikte oturmak istedi. Abim evlendikten 2 yıl sonra da ben evlendim. 8 yıl önce de babamı kaybettik. Annem ve abimler hala birlikte oturuyorlar. Gelinimiz bir ara ayrı eve çıkmak istedi (ki kimse karşı gelmedi annem, babam ve ben en doğal hakkı olduğunu biliyorduk çünkü) gerçi kimse onlara illa da bizimle oturun diye baskı yapmamıştı. Bu tamamen abimin isteğiydi. Hatta bir keresinde rahmetli babam abimi karşısına aldı oğlum sana ayrı ev açalım, bütün eşyalarını alacağım üstüme düşen her şeyi ben yapacağım dedi. Ev tutalım sana dedi abim ben hem kira verip hem ev geçindiremem ayrı ev istemiyorum dedi. Derken yüksek ihtimalle eşi de kabullendi bir süre sonra durumu sonra hiç ses çıkmadı çünkü. Gelinimizle 14 yıldır en ufka bir tartışmamız olmadı ben hep dışarıdan izledim olanları en ufak bir şey demedim bugüne kadar. Hatta yeri geldi abime karşı hep onu savundum. Ama durum çok farklı annem yıllarca çalıştı emekli oldu, babamın vefatından sonra babamdan da maaş alıyor. Her iki maaşıyla kredi çekti dublex ev aldı abimin üzerine şimdi elinde avucunda hiç para kalmıyor. Evin kredisini tamamen annem ödüyor. Buraya kadar aslında sorun yok annemin abime dublex ev alması beni hiç rahatsız etmedi hala da etmiyor. Birlikte oturuyorlar sonuçta kalabalık oldukları için dublex ev onlar için daha iyi. Geçenlerde oraya gittiğimde annem boncuk işi yapıyordu. Hayırdır anne dedim otururken oyalanıyorum dedi. Sonra ben kimse yokken paraya ihtiyacın olduğunu neden bana söylemiyorsun anne bu zamana kadar zaten yeterince yıprandın artık rahat et gözlerin zaten net görmüyor iyice bozulacak yapma ben sana her ay yardım edicem dedim. Kesinlikle kabul etmiyor zaten sana bir şey yapamıyorum. Abin bana harçlık veriyor ama pazardı şuydu buydu derken bitiyor. Hem yine onlar için yapıyorum abine destek olmak için dedi. Fakat annemin bu kadar çabasına rağmen gelin hiç kılını kıpırdatmıyor. 3 tane çocuğu var. Diyeceksiniz ki 3 çocukla nasıl yapsın ama o 3 çocuğun gece de dahil bakımları annemin üzerinde. Çocuk gece uyanınca annesinin yanına değil babaannesinin yanına gidiyor. Hatta annemle yatıyor. Pazara annem gider, hatta bir gün bakkaldan bir şey alıncak anneme anne gidip al diyor, saçmalama kaç yaşında kadın biz dururken o mu gidip olacak dedim bozuldu. Babamdan kalan bir ev var annem, ben ve abimin üstüne ortak yani, onun kirası üçe bölünecekti ben hakkımı anneme verdim elinde harçlık olsun diye, ama annem o parayı da kredide eksik kalınca ona tamamlıyormuş sürekli onların eksiklerini tamamlamaktan helak oldu. Annemin tüm bu vedakarlıklarına karşın gelinde anneme zerre kadar merhamet hissi yok. Annemde abime hiçbir şey bahsetmez huzurları bozulmasın diye. Sabah kalkar televizyonun karşısına geçer 3 çocuk kahvaltı yapacak umurunda değil. Annem hazırlar doyurur gidirir okula götürür. Arada o götürür canı isterse. Annemle son zamanlarda ne zaman konuşsak ağlamaklı artık. Gel bizde kal diyorum çocuklar ne olacak diyor onlara da kıyamıyor. Bu daha ne kadar böyle devam eder bilmiyorum. Yada ne yapmak gerek karışmak ya istemiyorum çok anneme daha kötü davranır diye ama bir yandan da anneme yapılanları görünce çok kötü oluyorum. Benim yerimde siz olsanız ne yapardınız bu durumda
aynı annemi ve bizim yılanı anlatıyosun gibi oldum okurken..
annen biraz kendini çekmeli yoksa o gelin sömürmeden edemez, alışmış..keşke sizin yakınınızda bir yere oturabilse anneniz..ya da kibarca özelden abinizle görüşseniz....

sakin olun ya.
tepkileri abartıyorsunuz karşılıklı haddim değil ama konuyu takip ettiğim için yazmadan edemedim:))
neyse;konu sahibi arkadaşım ben de konunu takip ediyorum ama ben senin çözüm olarak ne istediğini,ne tasarladığını anlayamadım.
annenin aklındaki çözüm ne o da belli değil.
anneni de abini de daha objektif değerlendir.
o evdeki yaşantı senin algıladığından farklı yürüyor bence.
annen ve abinin bilerek ve isteyerek bu hayatı sürdürdükleri ortada.
çünkü el birliği ile birbirlerine yıllar geçtikçe kenetlendikçe kenetlenmişler.
emin ol annen ayrılmak istese ayrılırdı
ve de emin ol abin evini ayırmak istese ayırırdı.
bu kadar variyetin içinde bu devede kulak bir işmiş zamanında.
sadece yengenin son hamlesinden kaynaklı değil bu vaziyet.

Sizin gibi insanlar insanı burada konu açtığına pişman eder inanın ki, kişinin derdine derman olmaktan çok acaba nereden ne yakalasam diye uğraşıyorsunuz ama ben hiçbir şeye kılıf bulmadım bütün yorumlarımda gayet net.

Elimize ne geçecek?
Bir de mantık dışı olduğu için belki.
1.) Evini geçindiremeyen bir abi..
2.) Ona dublex alan bir anne.
3.) Çocuklarına dahi bakmayan, yemek temizlik vs hiçbir şey yapmayan bir yenge..
4.) Maaşını bile oğluna veren ana, bir de destek olmak için el işi yapar..
5.) Diğer evin kirasını yine krediye verir.
6.) Çarşı Pazar işini bile bu yaşta anneye yaptıran gelin. Konuşmaları da düzgün değil zaten gelinin anneye karşı.
7.) Anne torunlarını sevdiği için evden ayrılamıyor.
8.) Parasıyla rezil oluyor resmen.
Daha eklenecek çok şey bunlara.
Şunlar mantıklı mı?

İşte biz bu lafı söyleseydik gelin hanım anneme daha mi iyi davranırdı? Ben oğlum için bakıcı tuttuğumda bana kayınvaliden baksın söylesene dedi yengem. Ben üstü kapalı olarak böyle bir şey için kimseyi zorlayamam kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil çünkü dedim sadece.

Elimize ne geçecek?
Bir de mantık dışı olduğu için belki.
1.) Evini geçindiremeyen bir abi..
2.) Ona dublex alan bir anne.
3.) Çocuklarına dahi bakmayan, yemek temizlik vs hiçbir şey yapmayan bir yenge..
4.) Maaşını bile oğluna veren ana, bir de destek olmak için el işi yapar..
5.) Diğer evin kirasını yine krediye verir.
6.) Çarşı Pazar işini bile bu yaşta anneye yaptıran gelin. Konuşmaları da düzgün değil zaten gelinin anneye karşı.
7.) Anne torunlarını sevdiği için evden ayrılamıyor.
8.) Parasıyla rezil oluyor resmen.
Daha eklenecek çok şey bunlara.
Şunlar mantıklı mı?
Değil ama annem oğluna bu şekilde destek olmaya alışmış bunun için bu saatten sonra ne yapabilirim, istediğim tek şey anneme biraz saygı duyulması ve hizmetçi olarak görülmemesi çok şey mi istediğim?

Ben 3 yıl önce anneme madem sürekli bizimle kalmak istemiyorsun o zaman bir daireyi satacaklardı anneme anne satmayın şu an oturduğunuz evi abimlere bırak ve sen de satmayı düşündüğünüz eve çık dedim. Hatta abim de dedim şikayet anlamında değil, sonuçta imkanlarınız var dedim onca yıldırda oturuyorsunuz birazda komşu olursunuz işte dedim. Sonra yengem duydu ve ne gerek var ki o da nereden çıktı bu evi satıp büyük ev alalım sadece yeter dedi. Hem ben üç çocukla ne yapıcam aynı anda okula nasıl götürücem ikisini götürsem biri evde kalacak nasıl bırakıcam filan dedi. Oysaki başta abimin kazancı iyi değildi ama şimdi kirasıda olmayacak geçinebilirlerdi. Abimin belli bir çalışma saati yok yeri geliyor saat 10'da evde oluyor, gelir düzeyinden ve annene yapılanları nasıl görmez diyenler karaktersiz kelimesini bile yapıştırmış abime. Gündüz yaşananları nasıl bilsin ki annemde abime anlatıp huzur kaçırmak yerine benimle dertleşiyor. Ayrıca annem o eve yapışmış gibi yorumlar yapıldı bize geldiğinde bile annemi bugün pazar var gelmeyecek misin pazara gidilecek diye çağırıyor yengem. Yazın yazlığa gidiyor annem 3 ay kalıyor engelli kardeşimle habire arıyor ne zaman geleceksiniz diye ki beni dahi arıyor annene sorsana gelmiyor mu gelsin artık buradada işler var diye. Biz hep abimin huzuru bozulmasın diye alttan aldık çoğu şeyi duyduk duymamazlıktan geldik hala da öyle yapıyoruz. Ama abimde görüyor en azından bazı şeyleri yengemin davranışlarının da farkında (başımı yaktım kelimesi de bunun içindi) bu kelimeyi bile ağza alınmayacak ü​

İşte biz bu lafı söyleseydik gelin hanım anneme daha mi iyi davranırdı? Ben oğlum için bakıcı tuttuğumda bana kayınvaliden baksın söylesene dedi yengem. Ben üstü kapalı olarak böyle bir şey için kimseyi zorlayamam kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil çünkü dedim sadece.

Valla sen “kızım sana söylüyorum gelinim sen anla” diye ima etmişsiniz.
Siz ailece bu gelinden korkuyor musunuz?
Kimse açık açık haddini bildirmedi mi buna?
Konuşmamanızın işe yaramama ihtimalinin kesin olmasına göre 14 yıl boyunca konuşmamanız çok enteresan.

Back
X