Merhaba, annem yıllardır babamdan çok çekmiş biri (babamın kumar alışkanlığı vardı) sahip çıkanı olmadığı için yıllarca babamın kumarına ve şiddetine katlandı. Sonra biz büyüdük abim ve ben babamla kumar yüzünden gerginlik yaşamaya başladık bunca yıldır yaptıkların yeter diyorduk ve pes etti kumarı bıraktı. Derken abim evlendi annemlerle birlikte oturmak istedi. Abim evlendikten 2 yıl sonra da ben evlendim. 8 yıl önce de babamı kaybettik. Annem ve abimler hala birlikte oturuyorlar. Gelinimiz bir ara ayrı eve çıkmak istedi (ki kimse karşı gelmedi annem, babam ve ben en doğal hakkı olduğunu biliyorduk çünkü) gerçi kimse onlara illa da bizimle oturun diye baskı yapmamıştı. Bu tamamen abimin isteğiydi. Hatta bir keresinde rahmetli babam abimi karşısına aldı oğlum sana ayrı ev açalım, bütün eşyalarını alacağım üstüme düşen her şeyi ben yapacağım dedi. Ev tutalım sana dedi abim ben hem kira verip hem ev geçindiremem ayrı ev istemiyorum dedi. Derken yüksek ihtimalle eşi de kabullendi bir süre sonra durumu sonra hiç ses çıkmadı çünkü. Gelinimizle 14 yıldır en ufka bir tartışmamız olmadı ben hep dışarıdan izledim olanları en ufak bir şey demedim bugüne kadar. Hatta yeri geldi abime karşı hep onu savundum. Ama durum çok farklı annem yıllarca çalıştı emekli oldu, babamın vefatından sonra babamdan da maaş alıyor. Her iki maaşıyla kredi çekti dublex ev aldı abimin üzerine şimdi elinde avucunda hiç para kalmıyor. Evin kredisini tamamen annem ödüyor. Buraya kadar aslında sorun yok annemin abime dublex ev alması beni hiç rahatsız etmedi hala da etmiyor. Birlikte oturuyorlar sonuçta kalabalık oldukları için dublex ev onlar için daha iyi. Geçenlerde oraya gittiğimde annem boncuk işi yapıyordu. Hayırdır anne dedim otururken oyalanıyorum dedi. Sonra ben kimse yokken paraya ihtiyacın olduğunu neden bana söylemiyorsun anne bu zamana kadar zaten yeterince yıprandın artık rahat et gözlerin zaten net görmüyor iyice bozulacak yapma ben sana her ay yardım edicem dedim. Kesinlikle kabul etmiyor zaten sana bir şey yapamıyorum. Abin bana harçlık veriyor ama pazardı şuydu buydu derken bitiyor. Hem yine onlar için yapıyorum abine destek olmak için dedi. Fakat annemin bu kadar çabasına rağmen gelin hiç kılını kıpırdatmıyor. 3 tane çocuğu var. Diyeceksiniz ki 3 çocukla nasıl yapsın ama o 3 çocuğun gece de dahil bakımları annemin üzerinde. Çocuk gece uyanınca annesinin yanına değil babaannesinin yanına gidiyor. Hatta annemle yatıyor. Pazara annem gider, hatta bir gün bakkaldan bir şey alıncak anneme anne gidip al diyor, saçmalama kaç yaşında kadın biz dururken o mu gidip olacak dedim bozuldu. Babamdan kalan bir ev var annem, ben ve abimin üstüne ortak yani, onun kirası üçe bölünecekti ben hakkımı anneme verdim elinde harçlık olsun diye, ama annem o parayı da kredide eksik kalınca ona tamamlıyormuş sürekli onların eksiklerini tamamlamaktan helak oldu. Annemin tüm bu vedakarlıklarına karşın gelinde anneme zerre kadar merhamet hissi yok. Annemde abime hiçbir şey bahsetmez huzurları bozulmasın diye. Sabah kalkar televizyonun karşısına geçer 3 çocuk kahvaltı yapacak umurunda değil. Annem hazırlar doyurur gidirir okula götürür. Arada o götürür canı isterse. Annemle son zamanlarda ne zaman konuşsak ağlamaklı artık. Gel bizde kal diyorum çocuklar ne olacak diyor onlara da kıyamıyor. Bu daha ne kadar böyle devam eder bilmiyorum. Yada ne yapmak gerek karışmak ya istemiyorum çok anneme daha kötü davranır diye ama bir yandan da anneme yapılanları görünce çok kötü oluyorum. Benim yerimde siz olsanız ne yapardınız bu durumda