• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem gibi olmak istemiyorum !

Şunu hiç düşünmüyormusun , ben çok düşünürüm.
cocugum olduktan sonra ölmekten cidden korkar oldum kolum agırsa doktora gidiyorum o derece.
peki bazen diyorum öldüm şimdi ben alalhım diyorum bırak dünya filanda umurumad değil sanki ruhum rahat olmaz yani öldüm ya orada acı çekicem sanki cocugum için ne bilim kahrolcam gibi halbuki ölüm böyle değilmiş unuturmuş insan bende bir türlü buna care bulamıyorum.
ne kadar cok seviyorum hiç doyamıyorum.
evet cute, biliyorum sen oğluna aşık bir annesin. maşallah size.
tam olarak ölümü olmasa da ben olmasam kimi olacak, kim benden daha yakın olabilir kızıma diyorum. ne kadar iyi bakarsa baksın annesi gibi olabilir mi diyorum. bağrıma basıyorum ama sonra kulağıma o sesler geliyor. bırakıyorum.
inan ki kirpiklerinin dibine kadar, kopan tırnaklarına kadar çok seviyorum kızımı.
ama bazı şeyleri yenemiyorum. istemeyerek , elimde olmayarak bir adım ötedeyim. bunu değiştirmek için o kadar çok çabalıyorum ki aslında. eşimle konuşuyorum uzun uzun.nerde hata yapıyorum hep sorarım ona.
kızıma kızarsam beni sertçe uyar kendime geleyim diyorum.
içimdeki o kadını yenemiyorum. ama yenicem .

bide beni düşün cute
çocuğum olduğundan beri daha korkuyorum ölmekten
14 yaşında annesinin kaybetmiş bir insanım
ve çok iyi biliyorum annesizlik nedir
Allah hiçbir çocuğu küçük yaşta annesiz babasız bırakmasın
bizlere de evlat acısı göstermesin..
Allah nerede varsa yaşayana gani gani sabır versin
cok zordur

Öncelikle içim burkuldu gerçekten yazdıklarınıza.Kızım var kısmını okuduğumda (Gerisini okumadan) dedim herhalde annesi gibi değil konu sahibi.Ama kızınıza da annenizden pek bir kalır yanınız olmayarak davranmanız canımı sıktı açıkçası.
Evet bende bir kız annesiyim.Ama tam sinirleneceğim anda diyorum ki; Allah'ım bana tahammül gücü ver.O senin bana emanetin.Nasıl ona kıyabilirim.

evet cute, biliyorum sen oğluna aşık bir annesin. maşallah size.
tam olarak ölümü olmasa da ben olmasam kimi olacak, kim benden daha yakın olabilir kızıma diyorum. ne kadar iyi bakarsa baksın annesi gibi olabilir mi diyorum. bağrıma basıyorum ama sonra kulağıma o sesler geliyor. bırakıyorum.
inan ki kirpiklerinin dibine kadar, kopan tırnaklarına kadar çok seviyorum kızımı.
ama bazı şeyleri yenemiyorum. istemeyerek , elimde olmayarak bir adım ötedeyim. bunu değiştirmek için o kadar çok çabalıyorum ki aslında. eşimle konuşuyorum uzun uzun.nerde hata yapıyorum hep sorarım ona.
kızıma kızarsam beni sertçe uyar kendime geleyim diyorum.
içimdeki o kadını yenemiyorum. ama yenicem .
ben ara ara düşünüyorum , yaramazlıkta yapsa yaptığım işimide bozsa hiç bişey ondan değerli değil diyorum
calıstıgım içinde ne bileyim kızacaksamda kızamıyorum
veyahut kızarsam cok üzülüyorum aglıyorum pişman oluyorum
ben annem babam tarafından cok sevildim benimle agladılar benimle güldüler bilmiyorum ondanmı
inşalalh herşey düzelir,
kızın asna karşı nasıl?

Öncelikle içim burkuldu gerçekten yazdıklarınıza.Kızım var kısmını okuduğumda (Gerisini okumadan) dedim herhalde annesi gibi değil konu sahibi.Ama kızınıza da annenizden pek bir kalır yanınız olmayarak davranmanız canımı sıktı açıkçası.
Evet bende bir kız annesiyim.Ama tam sinirleneceğim anda diyorum ki; Allah'ım bana tahammül gücü ver.O senin bana emanetin.Nasıl ona kıyabilirim.
annemden geri kalır yanımın olmaması mı :)) tüm yazdıklarımı okumamışsınız sanırım. annem beni hortumla döven bir anneydi ki ben kızıma bir tokat bile atmadım. bi kere sarılmadı bile :)
soğuk bir anneyim benim derdim bu.

annemden geri kalır yanımın olmaması mı :)) tüm yazdıklarımı okumamışsınız sanırım. annem beni hortumla döven bir anneydi ki ben kızıma bir tokat bile atmadım. bi kere sarılmadı bile :)
soğuk bir anneyim benim derdim bu.
Evet dövmemiş olabilirsiniz lakin ben sevginizi tam göstermediğiniz için bunu dedim.Yanlış anlaşılma olmasın.

ben ara ara düşünüyorum , yaramazlıkta yapsa yaptığım işimide bozsa hiç bişey ondan değerli değil diyorum
calıstıgım içinde ne bileyim kızacaksamda kızamıyorum
veyahut kızarsam cok üzülüyorum aglıyorum pişman oluyorum
ben annem babam tarafından cok sevildim benimle agladılar benimle güldüler bilmiyorum ondanmı
inşalalh herşey düzelir,
kızın asna karşı nasıl?
çok uzak değil kızım bana ama benim davranışlarımdan dolayı biraz çekindiğini görüyorum . sarılır öper uzak durmuyor bana ama benim istemediğim bi şey olursa babasına söyler anneme söyleyemyorum kızıyo der. buna da çok içerliyorum

çok uzak değil kızım bana ama benim davranışlarımdan dolayı biraz çekindiğini görüyorum . sarılır öper uzak durmuyor bana ama benim istemediğim bi şey olursa babasına söyler anneme söyleyemyorum kızıyo der. buna da çok içerliyorum
Oy canım kıyamam
belkide sert bir annesin bilmiyorumki, birazda zaman gecmiş nasıl yaparsın ne yaparsın bilmiyorum ama mutlaska bişeyler yap
mutlaka paylasımların ıyıdır yanı kendını sorguluyor olman bıle annen gıbı olmadıgını gosterır bence
calısmıyorsan devletın psıkologları var onlara gıtmeye calıssan ne guzel olur

Oy canım kıyamam
belkide sert bir annesin bilmiyorumki, birazda zaman gecmiş nasıl yaparsın ne yaparsın bilmiyorum ama mutlaska bişeyler yap
mutlaka paylasımların ıyıdır yanı kendını sorguluyor olman bıle annen gıbı olmadıgını gosterır bence
calısmıyorsan devletın psıkologları var onlara gıtmeye calıssan ne guzel olur
sertim , kuralcıyım :( illa öyle yap şöyle yap derim . onun için yumuşatamıyorum kurallarımı. sanki yumuşatsam başıma taş düşecek. çok kızıyorum kendime.

hayır, hiç öyle bi şey demediler bana. zaten sürekli itip kakan bir anne değilim. ama sevgimi gösteremiyorum.

o sesi duydukca saril kuzuna onun sucu yok ve surekli insirah suresini oku rahatlarsin sevmekten sarilmaktan korkma ben kizim icin yasayamadiklarimi yasasin diyorum ii yonde tabi mesela ben kucukken durumumuz ii deilmis bebek falan alamamis annem hatirliyorum ama kizima aliyorum eksikligini hissetmesin bunun gibi ornekler
o senin parcan herkes bi yana evlat bi yana boyle dusun ins gecer bu durumun

sertim , kuralcıyım :KK43: illa öyle yap şöyle yap derim . onun için yumuşatamıyorum kurallarımı. sanki yumuşatsam başıma taş düşecek. çok kızıyorum kendime.
bence onunda iradesine bırak
mesela yemek zamanı !
e yemek istemiyorsa oyunu bittikten sonra yiyebilir, veyahut odasında yiyebilir
2 secenekten fazlası olmasın
bende kuralcıyımdır ama sert değilim normal hayattada sert biri değilim ondan olabilir.
yap et deme, mesela onunda fikri olsun
beraber kek yapalım diyorum sen ne dersin?
onada sor canım

bence onunda iradesine bırak
mesela yemek zamanı !
e yemek istemiyorsa oyunu bittikten sonra yiyebilir, veyahut odasında yiyebilir
2 secenekten fazlası olmasın
bende kuralcıyımdır ama sert değilim normal hayattada sert biri değilim ondan olabilir.
yap et deme, mesela onunda fikri olsun
beraber kek yapalım diyorum sen ne dersin?
onada sor canım
hah çok iyi yerden yakaladın . yemek konusu problem bizde . en basit örnek
canım istemiyor der ben zorlarım aç kalıyosun diye kızarım ama kızılacak ne var bunda değil mi .
odasında yedirmem dökersin derim. illa masada yenecek.
öfkem geçince kızılacak şeyler değil bunlar diyorum ama iş işten geçmiş oluyor :(
bi de senin dediklerini uygulayacağım.

Yaşadıklarınızı halen aynı duygularla hatırlamanız ve olayları unutmadıkça, bu mutsuzluk her geçen gün artarak sizi sıkıntıya sürüklemeye devam edecek..
Tabii ki doğduğunuzdan beri süregelen bir yaşanmışlık var ve tamamen unutmanız imkansız..
Fakat bu ruh halini atlatabilmek ve en önemlisi çocuğunuza iyi ve örnek bir anne olabilmek için profesyonel destek almanız şart.!
Belki benden önce söylemişlerdir ama yine de tekrar edeyim.. En kısa zamanda bir psikoloğa görünün..!
Hem sizin, hem çocuğunuzun, hem eşinizin mutluluğu ve hem de ailenizin selameti için.!
Ve bu olumsuz duyguları atlatabilmenizin diğer yolu da, zamanında anne-babanızdan göremediğiniz ve de onlara veremediğiniz sevgiyi kızınıza vermek.. onlara sarılır gibi kızınıza sarılmak.!

Kurallari esnetebiliriz mesela haftada iki aksam odasinda yesin tabi istiyosa sorulardada negatiflik olmasin mesela yalnizyemek hos olmaz bence sence sdeme
boyle istiyorsan odanda yiyebilirsin
ser sofra bzini iki kat sofraligin varmi hilmiyorum benim yok legeni ters ceviyp tepsiyi koy ustune
zaten tek basna yemek hosuna gitmicektir her zaman tekrarlamaz

Şöyle düşünün toksunuz veya yemek istemiyorsunuz ve ısrarla yemek yemeniz gerektiği söyleniyor. Sanırım sık boğaz edilmek hoşunuza gitmez. Onun da artık bir birey olduğunu bazı isteklerinin ve fikirlerinin olduğunu kabul ederek işe başlayabilirsiniz. Daha dün akşam yaşanmış bir olay anlatayım size. Kızım 9 yaşında. Hergün en az bir yarım saat kucaklaşma merasimimiz olur okullardan gelince. Ama dün bu kucaklaşma yetmemiş galiba. Uyuma vakti gelince ben seni çok özlüyorum bu gece birlikte Uyusak dedi. Düşünmeden evet olabilir dedim. Babayı salona yolladık sabaha dek beraber uyuduk.

İzin verin kızınızın ileride bugünlere dair anlatacak güzel hatıraları olsun... Hemen Şimdi kalkın ve kızınızı benim için sıkı sıkı kucaklayıp öpün...

Şöyle düşünün toksunuz veya yemek istemiyorsunuz ve ısrarla yemek yemeniz gerektiği söyleniyor. Sanırım sık boğaz edilmek hoşunuza gitmez. Onun da artık bir birey olduğunu bazı isteklerinin ve fikirlerinin olduğunu kabul ederek işe başlayabilirsiniz. Daha dün akşam yaşanmış bir olay anlatayım size. Kızım 9 yaşında. Hergün en az bir yarım saat kucaklaşma merasimimiz olur okullardan gelince. Ama dün bu kucaklaşma yetmemiş galiba. Uyuma vakti gelince ben seni çok özlüyorum bu gece birlikte Uyusak dedi. Düşünmeden evet olabilir dedim. Babayı salona yolladık sabaha dek beraber uyuduk.

İzin verin kızınızın ileride bugünlere dair anlatacak güzel hatıraları olsun... Hemen Şimdi kalkın ve kızınızı benim için sıkı sıkı kucaklayıp öpün...
işte ben bunu da yapmam pek. illa kendi yatağında yatacak kendi yatacak. buna programladım kendimi.ama değişiyorum artık.
az önce kızımla konuştum biraz. ona kızdığım için , mesafeli olduğum için özür diledim. artık öyle olmayacak dedim. bu yaptığım ne derece doğru bilmiyorum ama gözlerimin içine baktı ben özür dileyince.
değişim başlıyor, değişicem...

Back