• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz bi tercih yapacak olsanız hangisini seçerdiniz...? sevdiğin insan mı ailen mi ?

bu durumda hangisini seçerdiniz ?

• Ankete Katılan
    48
Malesef bizde 2 kişi evlenmiyor, bizde aileler bile değil sülaleler evleniyor, kimse bu kadar kasmasa karışmasa belki de daha hayırlısı olacak, bana sorarsan amcanı falan dinleme, sen annenle babanı dinle sadece, ama onlara şimdi saygısı olmayanın ileride hiç olmaz bunu da bil.

3 seneye kim öle kim kala ne diye uzun vakit varken dilllendirip butun aileye yaydin orasi sacma zaten okul bitmeden evlenemeyecekmissin 3 sene aile katmamaliydin sanki hersey bittide dugun kaldi gibi aileye konuyu tasiyip iknaya ugrasiyorsun i 3 senede kendimden cok guveniyorum dedigin aileni ikna etmeye calistigin adamla bi isler ters giderse utanmayacak misin ? Hayatta hicbirsey imkansiz degil gun gelir devran doner bilemessin saglikli dusunemedigin burdan belli daha senin

Bence evliligi düşünmek ićin çok erken bi vakit ayrıca aileni asla karşına alma ewlendikten sonra en çok onlara ihtiyacın olcak daha farklı olcak herşey akışına bırak derim ama ailenide savun çünkü evlendikten sonra kavga etseniz diycekki seninde ailen öylede böyle napsan el oğlu şimdi yaşadıkların evlenince önüne servis edilebiliyo bunlarıda unutma.duygusal olabilirsin ama gerçekleri görmezden gelme derim:KK37:

bu yazıyı yazdığım günden beri hiç birşey çözüme kavuşmadı herkes hala diretiyor. :((

3 seneye kim öle kim kala ne diye uzun vakit varken dilllendirip butun aileye yaydin orasi sacma zaten okul bitmeden evlenemeyecekmissin 3 sene aile katmamaliydin sanki hersey bittide dugun kaldi gibi aileye konuyu tasiyip iknaya ugrasiyorsun i 3 senede kendimden cok guveniyorum dedigin aileni ikna etmeye calistigin adamla bi isler ters giderse utanmayacak misin ? Hayatta hicbirsey imkansiz degil gun gelir devran doner bilemessin saglikli dusunemedigin burdan belli daha senin

bu konunun böyle olmasını isteyen onlar.. nişan olayını ben istemedim sen benm yazdıklarımı tamemen yanlş anlamışın.bir kız tabiki annesine danışıp karar vermeli.. bunu daha fazla kamuya açan insanlar hatalı yani annem... benm anneme söyleme amacımilerde öğrendiğinde bana gizli iş yapmışın demesini istemediğimden.. ve annem de onu çok seviyordu. herşey birden değiştii. evlilik ve okul arasında tercih yapmamı ailem istedi..

Simdi okulu birakip nisanlanacakmisin

Bu kararlar icin biras mantikli dusunmek gerekir

Ah be kimin ahini aldinda bu kadar bunlari yasiyorsun

Simdi okulu birakip nisanlanacakmisin

Bu kararlar icin biras mantikli dusunmek gerekir

Ah be kimin ahini aldinda bu kadar bunlari yasiyorsun
çok şükür kimsenin ahını almadım. bu da benim imtihanım diyorum..

Belli olmuyor herkes öyle düşünüyor ah almadım diye ama geçmişe dönüp bakınca birşeyler çıkıyor elbet
Annen ilk defa mı bir ilişkine karşı çıkıyor o zaman daha önce hiç karşı çıkmadı mı .Onlarda ne yaptın peki aynısını yap

bu benim ilk ilişkim. beni kendimden iyi tanıyacak değilsin heralde ?

Aileni ne olursa olsun karşına alma sonra çok pişman olursun herkes kesinlikle onay vermiyorsa vardır bir bildikleri onların görüp senin göremediğin birşey mutlaka vardır. Sen şimdi tozpembe bakıyorsun herşeye emin ol onlar senin kötü olmanı istemez.. Herkes sana herşey yapabilir seni üzebilir kırabilir yüz üstü bırakabilir ama ailen asla yapmaz onların seni sevdiği kadar kimse sevemez o yüzden sakin ailene karşı gelme sonra çok üzülür çok pişman olursun .. Ayrıl çocukla zaten eğer kaderinde varsa bir süre sonra yine bir araya gelirsin . Ama aileni üzme. Keşke dememen dileğiyle..

Aileni ne olursa olsun karşına alma sonra çok pişman olursun herkes kesinlikle onay vermiyorsa vardır bir bildikleri onların görüp senin göremediğin birşey mutlaka vardır. Sen şimdi tozpembe bakıyorsun herşeye emin ol onlar senin kötü olmanı istemez.. Herkes sana herşey yapabilir seni üzebilir kırabilir yüz üstü bırakabilir ama ailen asla yapmaz onların seni sevdiği kadar kimse sevemez o yüzden sakin ailene karşı gelme sonra çok üzülür çok pişman olursun .. Ayrıl çocukla zaten eğer kaderinde varsa bir süre sonra yine bir araya gelirsin . Ama aileni üzme. Keşke dememen dileğiyle..

eğer gerçekten istemediklerini bilsem vazgeçerim ailemi üzmem. onların hiçbir zaman kötülüğümü istemeyeceğini biliyorum. sadece küçük sorunları büyüttüler. şuan herşey düzeliyor gibi. inşallah hayırlısı olur diyorum ille o olsun demiyorum tabiki

Allah kimseyi bu duruma düşürmesin, dedim.

çünkü sevdiğim insanı tercih eder aileme rest çekerim diye düşünürken en son başıma bir şey geldi ve direkt annemin düşüncelerine öncelik verdim. şunu anladım, artık ne ona ne de kendime acı çektirmeliyim. bitmeli. ama bitiremiyorum. yani fiziken bitse bile kafamda bitmiyor. off off .allah kimsenin başına vermesin...

hep sonradan gelir aklım başıma , hep sonradan, sonradan...

Zamandan öte Allah'a sığın hayırlısıysa zaten isteyen istediğini söylesin onunla evlenirsin. Yaradanın ol diyipte olmadığım şeymi var ?..

hiçbir ailenin, çocuklarının bireysel seçimlerine karışmaya hakkı olamaz. siz onların çocuğusunuz, malı değil. onlar ancak siz onlara ihtiyaç duyduğunuzda sizi destekleyip her koşulda sevebilir ve eğer siz isterseniz size akıl verebilirler, kararlarınıza karışamazlar. böyle bir dünya yok.

eğer yaptığınız seçimlerden dolayı pişman olur, üzülürseniz de onlara düşen tek şey, sizi teselli etmek; hakkınızı aramanız gereken bir durumda da hakkınızı aramanıza yardım etmek için yanınızda olmaktır.

Back