Hikayen Mario Levi'nin Lunapark Kapandı romanına o kadar çok benziyor ki, çok fazla ortak nokta var. Boşanamayan bir eş ve hep dışarda kalan sevgili. Bu roman yaşanmış bir hikayeden alınmış ayrıca belirteyim. Senin meseleye dönersek benim anlamadığım eşi nasıl olur da çocuğu yurtdışına kaçırabiliyor? Çok güçlü biri olmadıkça kaçak yollarla kaçıramaz ve yurt dışında barınamaz, babasının izni olmadan da yasal yolla çıkamaz bu çocuk. Bir de madem inançlı, dindar biri olmuş nasıl oluyor da intihardan bahsedebiliyor? Açıkçası bana çok çelişkili geldi bunlar. O romanda adam sevmiyordu eşini ama boşanamıyordu da. Olan sevgiliye oluyordu maalesef. Aşkınız imkansız olduğu için aranızdaki çekim gün geçtikçe artıyor bence. Sana kızamıyorum ama ona çok kızdım. Gerçekten eşiyle yapamıyorsa ayrılmasını bilmeli ve aşkına sahip çıkmalı. Kendi adıma onun bahanelerin ardına sığındığını düşünüyorum. Dilerim o romandaki gibi olmaz sonunuz.
Birincisi anlatım tarzı özenli.
İkincisi sevginize aşkınıza saygı duyarım ama adam evliyse bu saygı ortadan kalkar. Tamam seviyorsun aşkından ölebilirsin. İnsan her zaman büyük bir aşk yaşamıyor haliyle. Bunu yakalayabilen insan sayısıda çok fazla değildir kanaatimce. Buraya kadar herşey iyi güzel hoş. Ama baktınki adam evli, yolunu ayır arkadaş. Güçlü ol biraz. Telefonunu değiştir, işini değiştir, semtini değiştir. Çok kararlı olsan bunları yapardın. Hani demişsinya kadınların "hayır" demesi aslında "evet"tir diye. Sen aslında o adamdan kurtulmak istemiyorsun, bu çok açık. 80 defa o geçitin orda bırak demişsende o 80 defa da hayır nolur beni bırakma anlamına gelmiş bir nevi.
Bir bahane arıyorum bir açığını arıyorum ondan ayrılmak için demişsin ama adamın evli olması başlı başına bir sebeptir zaten sevgili arkadaşım. Boşanmak isteseydi çoktan yapardı bunu. lale'nin dediği gibi belki kolay olmayacaktır bu ama imkansız birşey değilki. Eğerki adamın eşi senin anlattığın gibi sonradan bu derece değişmişse o kadınlada mutlu olacağına inanmıyorum ben.Eşler arasında ortak paydalar vardır. kendimi o adamın yerine koyuyorum da bende yapamam öyle biriyle. Ben evlenirken farklı ama şimdi çok daha farklı. beraber vakit geçiremeyeceğim biriyle evli olamam.
Madem adamcağız istemiyor artık karısını küçük çocuğa rağmen boşansın arkadaş. tek boşanan ayrı yaşayan çift onlar olmayacakki. 10 gün çocuğunun yüzünü görmeyen adam(görmek içinde bir çaba sarfetmeyen adam) çocuğunu bu derece ön planda tutmamalı bence boşanmamak için.Çocuğun onun iin çok fazla önem arzetmediğini düşünüyorum.
hakkında hayırlısı olsun.:1closedeyes:
Birincisi anlatım tarzı özenli.
İkincisi sevginize aşkınıza saygı duyarım ama adam evliyse bu saygı ortadan kalkar. Tamam seviyorsun aşkından ölebilirsin. İnsan her zaman büyük bir aşk yaşamıyor haliyle. Bunu yakalayabilen insan sayısıda çok fazla değildir kanaatimce. Buraya kadar herşey iyi güzel hoş. Ama baktınki adam evli, yolunu ayır arkadaş. Güçlü ol biraz. Telefonunu değiştir, işini değiştir, semtini değiştir. Çok kararlı olsan bunları yapardın. Hani demişsinya kadınların "hayır" demesi aslında "evet"tir diye. Sen aslında o adamdan kurtulmak istemiyorsun, bu çok açık. 80 defa o geçitin orda bırak demişsende o 80 defa da hayır nolur beni bırakma anlamına gelmiş bir nevi.
Bir bahane arıyorum bir açığını arıyorum ondan ayrılmak için demişsin ama adamın evli olması başlı başına bir sebeptir zaten sevgili arkadaşım. Boşanmak isteseydi çoktan yapardı bunu. lale'nin dediği gibi belki kolay olmayacaktır bu ama imkansız birşey değilki. Eğerki adamın eşi senin anlattığın gibi sonradan bu derece değişmişse o kadınlada mutlu olacağına inanmıyorum ben.Eşler arasında ortak paydalar vardır. kendimi o adamın yerine koyuyorum da bende yapamam öyle biriyle. Ben evlenirken farklı ama şimdi çok daha farklı. beraber vakit geçiremeyeceğim biriyle evli olamam.
Madem adamcağız istemiyor artık karısını küçük çocuğa rağmen boşansın arkadaş. tek boşanan ayrı yaşayan çift onlar olmayacakki. 10 gün çocuğunun yüzünü görmeyen adam(görmek içinde bir çaba sarfetmeyen adam) çocuğunu bu derece ön planda tutmamalı bence boşanmamak için.Çocuğun onun iin çok fazla önem arzetmediğini düşünüyorum.
hakkında hayırlısı olsun.:1closedeyes:
Ya bazı arkadaşların yaptığı yorumlara çok kızdım ya!!
Burda gelip "evli bir adamla beraberim, ama bilmiyordum" diye bir konu açılsaydı, yıkılırdı burası...
Şimdi durum farklı...Hikayemizi biraz süslendirip püslendirince konu sahibinin hiç suçu olmuyor, aşkının peşinden git deniliyor. Bu nasıl birşey ya??
ocfngk gerçekten kalemin kuvvetli, baksana birkaç hanımefendi hikayenden oldukça etkilenmiş ve seni suçsuz görmüş...
Hiç yakıştıramadım KK hanımlarına hiç...
0
Tavsiye vermiyeceğim, dikkate alacağını düşünmüyorum...
Ya bazı arkadaşların yaptığı yorumlara çok kızdım ya!!
Burda gelip "evli bir adamla beraberim, ama bilmiyordum" diye bir konu açılsaydı, yıkılırdı burası...
Şimdi durum farklı...Hikayemizi biraz süslendirip püslendirince konu sahibinin hiç suçu olmuyor, aşkının peşinden git deniliyor. Bu nasıl birşey ya??
ocfngk gerçekten kalemin kuvvetli, baksana birkaç hanımefendi hikayenden oldukça etkilenmiş ve seni suçsuz görmüş...
Hiç yakıştıramadım KK hanımlarına hiç...
Tavsiye vermiyeceğim, dikkate alacağını düşünmüyorum...
Dediğim gibi, bakireyim. Eşini sırf aldatmak için aldatan bi erkek 1 yılı geçkin bi süredir kapımda neden dolaşıyor? Neden telefonlarını açmadığım zaman deli oluyor? Tüm arkadaşlarımı arıyor.. "Bişi mi oldu? Açsın telefonunu nolur söyleyin "diyor...Bir bakıyorum iş çıkışı ofisin önünde bekliyor, bir bakıyorum sabah apartmanın otoparkında bekliyor, bir bakıyorum mesaj atıyor, kırmızı kazak yakışmış diyor.. Uzaktan da olsa izlediğini anlıyorum....
Benim onun aşkından şüphem yok... Evet başlarda vardı ama... AŞIĞIZ işte.. şu an ayrı da olsak başka çatı altlarında kalplerimiz birbirimiz için acı çekiyor...
Ben size farklı birşey söyleyeceğim, bu tür ilişki yaşayan kadınların hayatında problemli bir baba/kız ilişkisi vardır (emin olun bişey biliyorumda söylüyorum), muhtemelen anneside aldatılmıştır ve kadın farkında olmadan içinde bir kin büyütür, bu bir savaş gibi o adam hangimizin olacak? Kendi ailenizle ilgili sorunlarınızı gözden geçirirseniz ne demek istediğimi anlarsınız..
yasakkelimebekara kari bosamasi köprü altindan su gecirmek kadar kolaymisCADIARZU...........................................
ben evli bi bayan olarak okudum.........senin yaptiklarin gercekten takdire sayan ama malesef bi ömür sariilarak gecirilmiyor.....................karisida durduk yere kavga etmiyordur onun ilgisizliginden eve gelmemesinden cocuguyla ilgilenmemeesinden daha bi cok sebep erkekden gelen tabiiki de onlar kavgaya sebepdir.Allah seninde yardimcin olsun ama unuttma basta bilmiyormusun ama simdi ögrenmisin yuva yikanin yuvasi olmaz inaniyorumki senin kötü düsüncen yok ama adam seni kandirmanin yolunu bulmus vicdani konusmalarla seni etkilemeye calisiyor ama kendini bi koy o kadinin yerine hersey insanlar icin
Allah yardimcin olsunnnnnyasakkelimeyasakkelime