• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana bir akıl verin :/

Şimdi böyle bir durumda sevdiğine evlenmek istemen gayet normal, fakat mevcut durumlar uygun değil, kayınvalidenle aynı evde oturmak , kesinlikle kabul etmemelisin, evliliğin in en güzel ilk zamanları başkalarıyla bir arada geçmemeli. Çok özel zamanlar çünkü onlar. İkincisi sen bir iş bul önce, özel okulda, dershanede olabilir, ya da atan biran önce. Çünkü o maaşla (1800) geçinmek çok zor. Şartlar oluşup evlenirsrniz mutlu olabilirsiniz. Evlilik sevgililik gibi asla değil. Ömür boyu pişman olmak için güzelce düşünüp sabırlı davranmak gerekir.

Şimdi böyle bir durumda sevdiğine evlenmek istemen gayet normal, fakat mevcut durumlar uygun değil, kayınvalidenle aynı evde oturmak , kesinlikle kabul etmemelisin, evliliğin in en güzel ilk zamanları başkalarıyla bir arada geçmemeli. Çok özel zamanlar çünkü onlar. İkincisi sen bir iş bul önce, özel okulda, dershanede olabilir, ya da atan biran önce. Çünkü o maaşla (1800) geçinmek çok zor. Şartlar oluşup evlenirsrniz mutlu olabilirsiniz. Evlilik sevgililik gibi asla değil. Ömür boyu pişman olmam
ak için güzelce düşünüp sabırlı davranmak gerekir.

Şimdi böyle bir durumda sevdiğine evlenmek istemen gayet normal, fakat mevcut durumlar uygun değil, kayınvalidenle aynı evde oturmak , kesinlikle kabul etmemelisin, evliliğin in en güzel ilk zamanları başkalarıyla bir arada geçmemeli. Çok özel zamanlar çünkü onlar. İkincisi sen bir iş bul önce, özel okulda, dershanede olabilir, ya da atan biran önce. Çünkü o maaşla (1800) geçinmek çok zor. Şartlar oluşup evlenirsrniz mutlu olabilirsiniz. Evlilik sevgililik gibi asla değil. Ömür boyu pişman olmam
ak için güzelce düşünüp sabırlı davranmak gerekir.

Şimdi böyle bir durumda sevdiğine evlenmek istemen gayet normal, fakat mevcut durumlar uygun değil, kayınvalidenle aynı evde oturmak , kesinlikle kabul etmemelisin, evliliğin in en güzel ilk zamanları başkalarıyla bir arada geçmemeli. Çok özel zamanlar çünkü onlar. İkincisi sen bir iş bul önce, özel okulda, dershanede olabilir, ya da atan biran önce. Çünkü o maaşla (1800) geçinmek çok zor. Şartlar oluşup evlenirsrniz mutlu olabilirsiniz. Evlilik sevgililik gibi asla değil. Ömür boyu pişman olmak için güzelce düşünüp sabırlı davranmak gerekir.
Benim şimdi evlenmek gibi bir düşüncem yok zaten şu an bi adım atılsın artık gerisi olacağına varır diye düşündük tabi ki iş bulacağım çalışacağım sadece onun maaşıyla geçinemeyeceğimizi bnde biliyorm burda yazılanlardan sonra biraz beklemenin faydalı olacağını düşündüm en azından şartlar her iki taraf içinde olumlu olana kadar zamanla kv konusuna da bir çözüm bulunur belki.

Benim şimdi evlenmek gibi bir düşüncem yok zaten şu an bi adım atılsın artık gerisi olacağına varır diye düşündük tabi ki iş bulacağım çalışacağım sadece onun maaşıyla geçinemeyeceğimizi bnde biliyorm burda yazılanlardan sonra biraz beklemenin faydalı olacağını düşündüm en azından şartlar her iki taraf içinde olumlu olana kadar zamanla kv konusuna da bir çözüm bulunur belki.
En mantiklisini yaparsın. Madem sevgilin seni seviyor bu sürede birikim yapsin esya alsin ev kurun. Maddi yönden ailesine bağlı ise ufak da olsa birikim yapamiyorsa o erkekten hayır gelmez. Diyim

Tamam aranızdaki eğitim farkı , ış durumu belki kapatilabilir ama neden ailesiyle yaşamayı kabul ediyorsunuz ?
Ev kurun bari.

Çok pembe bakıyorsunuz hayata. Kaçmak deyincede gerçekten çocuk olduğu anlaşılıyor. Eş adayı büyümeli.

Ailesiyle yaşamaya başladıktan sonra siz buraya çok konu açarsınız.
Hemde kaçarak evlenirseniz sizi çok daha fazla ezerler.
Yol yakınken bu sevdadan vazgeçin bence.

Hepsi tamamda bi birikimi var mı acaba sonra evin eşya taksitleri sendeki parayla ödenirse sıkıntı olur mu sana. İlla erkek fazla kazanacak die bi kural yok Bn eşimden fazla kazansam asla yüzüne vurmam elimde olsa arabasınıda alırım evinide...
Bi süre ailesiyle yaşayacağz demişin inşallah yanlış anlamışımdır. Asla böyle bi hata yapma.

Mantıklı söyledikleriniz aslında bu yönden düşünmemiştim. Biraz bekleyerek aynı evde oturma meselesi ortadan kalkmış olabilir.

Ayrı eve çıksanız da iki farklı kültürden gelen insanlar olacaksınız. Kültürle gelen kafa yapısı boy uzunluğu gibi, belli bir yaştan sonra değişmesi neredeyse imkansız.

1. Babamın evinde oturup biriyle görüşsem değil 4 yıl, 14 yıl bile görüşürüm. Sonuçta benimle görüştüğünde en temiz ve kibar haliyle gelir. Evet 4 sene çok ama bir ömrü etkileyecekse çok değil. Yaşın daha çok genç.
2. Şu an kpss ye çalışmaktansa evlenip ücretli çalışmak sana daha kolay gibi geliyor. Ama hepimiz biliyoruz ki iyi şeylere kolay ulaşılmaz. Yâni mantıklı seçim ders çalışıp atanman.
3. Yok tanışsınlar, vay adı konsun deme. Hele ki küçük bir yerde yaşıyorsan x ile sözlü nişanlı diye anilirsin. Yarın bir gün ayrılırsan dul muamelesi yaparlar(Çok yanlış ama böyle). Yani işini gücünü eline almadan böyle işlere girme.
4. Erkekler komplekslidir. Bugün sorun etmez yarın eder. Hayatı zindan eder. Davul bile dengi dengine.
5. Kaçma ihtimalini düşünme bile. Hayattaki tek güvencen onlar. Burada severek evlenip dayak yiyen, evden atılan vs. durumlara düşürülen çok kadının hikayesi var. Asla ailene sırtını dönme.

Kültür olarak ailesini tanıdım yakın kültürlerdeniz o konuda bir korkum yok ama zamanı mı beklemek daha mı mantıklı yoksa diretmek mi bilemiyorum. Ben bu işin ailemin rızasıyla olmasını diliyorum şu an.

Ya davulun sesi uzaktan hos gelir .
Nasil yedirebiliyorsunuz kendinize kv nin evine yerlesmeyi ?
Baban okutmus 4 yil hic mi kiymeti yok ?
Fabrika babasinin mi ,bugun kovulsa asgari ucrete ise girer 1400 lira ?!? Bu parayla geciniyolar da hic konustun mu nasil geciniyorlar ?
Oturup atanmak zor geliyor
Ama o kv yle yasamak cok kolay emin ol ..
Ask mesk hikaye 1 haftaya kendine gelirsin ruyadan uyanip ..
Derhal kendine gelmeni temenni ederim
Ama biliyorum akillanmazsin

Tabi tabi bence kac.. git kvalidenin evine yerles, en az 3 cocuk yap, kvalidenden sozlu, kocisinden fiziksel siddet gor.. kesin sen simdi o bana kiyamaz diyeceksin ama annesinden dert yanarsan yersin dayagi oturursun.. eh ev de kvalidenin evi olduguna gore seni hizmetci gibi kullanacaktir yani otel degil orasi sonucta.. sifir bilinc, sifir ongoru valla okumusla okumamis arasinda da bir fark kalmadi..

Kaç kız git kaynanayla otur kaynin görümcen varsa onlara hizmetçi olursun 2 3 de bebe belik yap al sana mis gibi hayat
Anneni sakın ha dinleme
Neyine yetmiyor 1800 tl maaş
Okuyup ta memur olacağına git kocana ailesine hizmetçi ol :işsiz:

Tuh, keske o kadar yazmasaydim benim gibi mantikli dusunenler de varmis :)

sözlüm de bana kaçalım demişti. bende kaçmıştım ama ondan. aileden kaçılır mı? sevme bahanesiyle? ayrıca arada gözüme takılan bir yer daha oldu. evlendikten sonra bir de onun ailesiyle yaşayacağız bir süre demişssiniz. o bir süre bitmez yalnız ben diyim size..

Canim bak burdaki herkes soylemis sana. Ayaklarin yere basmiyor hayati cok toz pembe goruyorsun. Bence sevgiline kacma, sevgilinden kac!!!
Bu devirde koyde bile kalmadi kacmak olayi sen okumus kizsin böyle bir teklifi nasil yedirdin kendine. 4 yillik sevgiline kiyamiyorsun da 22 yillik ailene nasil kiyacaksin.
Objektif bakinca soyleyim bu iliskide tutar dal yok. Ailen de bunun farkinda ve seninle yuzgoz olmadan sen bitirirsin belki diye bekliyirlar bence.
Ne demek atanmak istemiyorum??? O senin en buyuk hayalin olmali. O cok sevdigin adam da zaten seni seviyorsa atanmani meslegini eline almani desteklemelidir.
En buyuk problem ise bir sure ailesiyle yasamak. Sana suan ne kadar sevimli geliyor demi. Burda bdv bolumunde biraz oku bakalim kv ile yasayan kim memnun ya da kimler kandirilmis bir sure diye de hayat boyu cikamamis o evden.
Bence otur ailenin evinde ve o ailesiyle yasamayi dusundugun bir sureyi babanin evinde gecir. Pembe gozluklerini cikar gozlerini bi sil hayata oyle bak.
Ben olsam senin yerinde kpss calisir atanirdim. Neticede atanacagin şehirde de fabrikalar var. O cok sevdigin adam seni seviyorsa gelsin atandigin sehirde is bulsun.
Son olarak o 1800 Tl dedigin para hic olur. Sen suan öğrenci olup eline para gecmedigi icin 1800 u cok zannediyorsun ama bi ev gecindirmeye kalksan o 1800 un bir haftada nasil ucuverdigini izlersin.

Back