Erkek hegemonyasinin soylemlerindendir . Ensest Anadolu geleneklerinde yuz bulmustur..
Anadolu'nun her gelenegini 21. yuzyila tasirsak sonuc budur.
Ama probleme gelenek /ahlakla bile ilgili degil.
Kizkardesler gen bazinda birbirinin gelir kayanaklari icin yarisirlar cunku kendileri cocuk yapmak isteyecekler ve sizin couklarinzin olmesini isteyecekler. Insanlarda kural budur aslinda.
Elinizdeki avucunuzdaki herseyi, sectiginiz adam dahil, alip goturmekte bir sakinca gormezler.
Sisterhoodmus , simdi bir sey soyleyecegim, kurallara uymayacak.
o kadar mı yaa yuhKeske oyle olsam ama degil. Basbaya dedigi laf ortada. onun yaninda dnostugu adami taniyamiyorum. ben varken buzdolabi gibi televizyona odakli adam onunla hoppa zippa egleniyor.
Eşin haddini aşmış.
Genellikle insanlar eşine takılır bu şekilde
Senin elinden zehir olsa.. vs.
Peki sen eşine bu mesafesizlikten hoşlanmadığını belirttin mi hiç.
Çok uzatmazdım ben olsam.
Yüreğime toplu iğne başı kadar şüphe girdiyse boşanırdım.
Ya nedemek ahlak mahlak, bu gibi iliskiler corap sokugu gibi isliyor ahlak i kim dinler?
Sinir tanimayan bir hormonal donguye giriyorlar, ve asla hic bir sosyal kural/ahlak edep tanimiyorlar.
Evet kizkardes cok buyuk rakiptir, aile terbiyesinin bile dizginleyemeyecgi icguduler soz konusu, bu gucun karsisinda duramazsiniz. Hayati cehenneme cevirmeleri isten degil.
Çok laçkalaşmış bir ilişki aralarındaki. Kız kardeşiniz ve eşiniz birlikteyken kız kardeşinize " seninle biri ciddi düşünüyormuş, seni beğenmiş vs.. " söyle ve eşinle kardeşinin tepkilerini ölç bakalım.Selamlar hanimlar. Artik kafayi siyirma noktasindayim. Surekli basa dönüp durdugumuz bir konu var esimle. O da kız kardesimle ilgili. Esim 32 yasinda, kiz kardesim 24 yasinda.
Aralarinda cok iyi uyum var, arkadas gibiler veya kardes gibiler-di. Ama son zamanlarda artik bu yakinlik fazlalasti. Esimin agzindan "baldiz baldan tatlidir" lafi dusmuyor. Cok ciddiyim dalga gecmiyorum. Surekli bu cümleyi kuruyor. Mesela kız kardesim bir espri yapsın hemen bu laf, ya da bize gelirken elinde bir seyler olsun yine bu laf.
Esim kahveyi sever sık sık da yaparim ama kiz kardesim bizdeyken ona yaptiriyor, o da yapiyor. Ben kopuksuz yapiyormusum da bilmem ne bahane uretiyor o varken.Saka gibi ama resmen daha 3 gun önce bunun mevzusu oldu yine.
Kiz kardesim is cikisi bize geldi, ugradi diyelim ama yemek yemeden de gitmiyor. Neyse geldi yine. Yemekleri yedik, esim kahve istedi kız kardesim yapti hemen.
Hani sorariz ya nasil icersin diye esime bilmesine ragmen sordu, o da diyor ki "sen tuz koysan da seker gelir baldiz" deyip guldu gevrek gevrek. Hala sinirim tepemde. Bu nasil laftir? Artik iyi niyetli oldugunu da sanmiyorum. Hatta kiz kardesimin de ii niyetli oldugunu sanmiyorum. Bana bi akil verin lutfen isin icinden cikamiyorum bunaldim. Onlar kahveyi höpütdetip icerken ben sinirden aglama noktasina geldim.
Yinemipilav:) hoş yorumcudur bilimsel konuşur kadın doğruluk payıda vardırYinemipilav yani şu BDV'deki her konuyu bilime bağlayabilmene hayranım. Hani şurada kaynanam bana hösst dedi diye konu açılsa "hössst dilimize ... bilmem kaç bin yıl önce girdi ve bilimsel olarak kaynanalar" diye başlayacaksın gibi geliyor.
Aklıma Freud'u getirdin, ona göre de erkek çocuklar annesiyle fantezi kurar bilmem ne bilmem ne der, rüyalardan girer, ensestten çıkar. Sanki herkes bu derece sapık ruhlu gibi de geneller insan bilinç altını.
Kusura bakma ama her bilimsel yaklaşım benim için asla kanun olamaz. 3 mükemmel kadının kız kardeşiyim ve onların her başarısından kendi başarım gibi gurur duyarım. Kaldı ki eşlerine helallenmek iğrenç ötesi iğrenç bir durum. Sağlıklı bir bireyin kafasından asla bunlar geçmez. Sen dersen ki sağlıksız, akıl ve ruh hastaları amenna ama bu genellemen çok yanlış olmuş, doğru olsa şu an ensestlik çok normal birşey olurdu ve ortada eniştesi ise gezen tozan binlerce kadın olurdu.
Evet cinsel dürtü her insan da var ama ahlak tam da burada devreye giriyor işte.Ya nedemek ahlak mahlak, bu gibi iliskiler corap sokugu gibi isliyor ahlak i kim dinler?
Sinir tanimayan bir hormonal donguye giriyorlar, ve asla hic bir sosyal kural/ahlak edep tanimiyorlar.
Evet kizkardes cok buyuk rakiptir, aile terbiyesinin bile dizginleyemeyecgi icguduler soz konusu, bu gucun karsisinda duramazsiniz. Hayati cehenneme cevirmeleri isten degil.
Elle tutulan sey bulana kadar onlarin elleri birbirinin cebinde olacak.o kadar mı yaa yuhyine de bence net bir sey olmadıkca siz belli etmeyin sonra siz kötü dusunen olursunuz cunku elle tutulur bır sey yok su an
Bana takilmaz hayatta espri yapmaz. Ciddi durur ama hani güldürmese bile gelir sarilir, öper koklar öyle bir eşti yani. Ciddi deyince ilgisiz algilamayin diye söylüyorum bunlari.
Ben birkaç defa konusunu acmaya yeltendim ama bana anormal olan benmisim gibi yaklasti. Ondan basa dönüp durdugumuz bir konu diyorum. Ama son durumun rahatsizligini dile getirmedim. İçimde dert oldu
Valla kız kardeşe gelene kadar toplumdaki tüm kadınlar birbirini rakip görüyor yinemipilavcım :) sen tek kardeş misin yoksa başında bela bir kız kardeş mi var? :)Evet kizkardes cok buyuk rakiptir
Evet cinsel dürtü her insan da var ama ahlak tam da burada devreye giriyor işte.
Bu cinsel dürtüsünü engelleyemeyenlere de ahlaksız diyoruz.
Engel olunamayan birşey olsa herkes herkese yürürdü öyleyse?
Kuzenlerle kankalarla kardeşlerle görüşülmezdi erkek cinsini fanusa koyardık ki uçkuruna sahip çıkamıyor diye. Bu mudur? Bence değil. Nefis, ahlak, terbiye bunları bi araştır derim.
Yinemipilav yani şu BDV'deki her konuyu bilime bağlayabilmene hayranım. Hani şurada kaynanam bana hösst dedi diye konu açılsa "hössst dilimize ... bilmem kaç bin yıl önce girdi ve bilimsel olarak kaynanalar" diye başlayacaksın gibi geliyor.
Aklıma Freud'u getirdin, ona göre de erkek çocuklar annesiyle fantezi kurar bilmem ne bilmem ne der, rüyalardan girer, ensestten çıkar. Sanki herkes bu derece sapık ruhlu gibi de geneller insan bilinç altını.
Kusura bakma ama her bilimsel yaklaşım benim için asla kanun olamaz. 3 mükemmel kadının kız kardeşiyim ve onların her başarısından kendi başarım gibi gurur duyarım. Kaldı ki eşlerine helallenmek iğrenç ötesi iğrenç bir durum. Sağlıklı bir bireyin kafasından asla bunlar geçmez. Sen dersen ki sağlıksız, akıl ve ruh hastaları amenna ama bu genellemen çok yanlış olmuş, doğru olsa şu an ensestlik çok normal birşey olurdu ve ortada eniştesi ise gezen tozan binlerce kadın olurdu.
Sizin dogrulariniz herkese uygulanamaz ne yazik ki. Bir sey sizde olmuyor diye de baskalarina olmayacak diye bir kural yok.Yinemipilav yani şu BDV'deki her konuyu bilime bağlayabilmene hayranım. Hani şurada kaynanam bana hösst dedi diye konu açılsa "hössst dilimize ... bilmem kaç bin yıl önce girdi ve bilimsel olarak kaynanalar" diye başlayacaksın gibi geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?