Baldiz baldan tatli ama bana zehir

Ay tam boğmalık eş.
Eşine "bizim köylü bi Hatice teyze var kardeşimi oğluna düşünüyormuş kardeşime çıtlatcam, çocukta çok iyi biri evlenseler ne iyi olur" de ve tepkisini ölç.
Ek olarak kardeşine "gelmeden haber ver ablacım bazen müsait olamıyoruz anlarsın ya" de.
Bunlar önerilerimdi.
Tuhaflığa gelince kardeşin de tuhaf eşin über tuhaf.
Ben olsam eniştemi insan olarak huy olarak sevsem de bıcır bıcır olmam yani hep bi mesafe olmalı. Ablamın kahvesine köpüksüz diye laf söylese aa ablamın kahvesi harika olur enişte çok iddialıysan kalk sen yap biz içelim derim orda kırıtarak gidip kahvesini yapıp ablamı yermem. Ama kız kardeşinin eniştesine kendini kanıtlama çabasında gibi. Benim yorumum bu.

Harfi harfine dusuncelerimi yazmissiniz. Bunlari ilk önce dusunmemistim ama artik icim disim bu düşüncelerle doldu. Ne masum geliyorlar, ne de normal. Ortada bir durum var. bir degisim var en basta, esim cok degisti. onceki mesafeli hallerini özledim resmen.

Bu baldız baldan tatlıdır lafı yüzünden eşimin kardeşlerime baldız demesi bile hoşuma gitmezdi sanırım. Eşiniz ve kardeşiniz le konuşmalısınız bence herkes sınırını haddini bilmeli! Öyle çat kapıda eve gelmemeli.
Bu isler sozle zaptededilecek seyler degil. Direkt banlamazsaniz tavsan gibi iliskiye girecekler.

Erkek hegemonyasinin soylemlerindendir . Ensest Anadolu geleneklerinde yuz bulmustur..
Anadolu'nun her gelenegini 21. yuzyila tasirsak sonuc budur.
Ama probleme gelenek /ahlakla bile ilgili degil.
Kizkardesler gen bazinda birbirinin gelir kayanaklari icin yarisirlar cunku kendileri cocuk yapmak isteyecekler ve sizin couklarinzin olmesini isteyecekler. Insanlarda kural budur aslinda.
Elinizdeki avucunuzdaki herseyi, sectiginiz adam dahil, alip goturmekte bir sakinca gormezler.
Sisterhoodmus , simdi bir sey soyleyecegim, kurallara uymayacak.
Bu toplum buna hazır değil bence söyleme bu ilkel benlik üst benlik biliçli insan profili değil

Agirbasli adam onun yaninda cocuga donuyor. Normalde bunu asla dedirtemezsiniz ama kiz kardesimle sakalasiyormus gibi bunu diyor surekli
Ay çok sinir oldum gerçekten,bundan rahatsız olduğunu soylesen senin için fesat deyip üste çıkacaklar seni suçlu çıkaracaklar kesin.

Onlar herhangi bir kadin ama bu kardes
İyi de kardeşimin nasıl insan olduğunu bilirim işi gücü yok kocamı mı alacak. Dediğim gibi hala ilk kocanın yoldan çıktığını düşünüyorum.
Kız kardeşleriniz hep sizinle yarışır demiş yinemipilav ama aslında kadınların da hepsi birbiriyle yarışıyor. Bir de olumsuz örneklere bakarak tüm baldızları kız kardeşleri karalamak olmaz bunu demeye çalışıyorum sabahtan beri ben de. Benim muhattabım da her zamanki gibi eşim olurdu onun ağzından o pis cümle düşmüyor. Kız kardeş de söze dökülen şey görmedik he dese o da az değil şunu bunu diyor eşimi baştan çıkarıyor suç onda da olur. Konu sahibesi eşini kıskandığından kız kardeşini kovmak istiyor aslında eşinde olan saçmalıkların farkında kız kardeşini kovabilmek için burdan cesaret arıyor...

Keske oyle olsam ama degil. Basbaya dedigi laf ortada. onun yaninda dnostugu adami taniyamiyorum. ben varken buzdolabi gibi televizyona odakli adam onunla hoppa zippa egleniyor.
Aynen oyle. Bu "degisim" daha sonra nerelere varacak tahmin edemezsiniz. O masum adam gidecek, karsinizda hic gormediginiz bir "zebani" bulacaksiniz. Cok uzgunum.

çok mu çok esprili kocanız :! yoksa kardeşiniz biraz alık mı insan bir rahatsız oluyor yaaaa eniştem niye böyle şeyler söyliyor diye rahatsız olur insan bizimde eniştemiz var hiç öyle espriler yapmıyorr :skandal:

Harfi harfine dusuncelerimi yazmissiniz. Bunlari ilk önce dusunmemistim ama artik icim disim bu düşüncelerle doldu. Ne masum geliyorlar, ne de normal. Ortada bir durum var. bir degisim var en basta, esim cok degisti. onceki mesafeli hallerini özledim resmen.
İnsan kardeşine ve sevip evlendiği kişiye böyle şeyler yakıştıramıyor ama hayatta öyle insanlar ki. Üyelerin bi kısmı kardeşimden asla şüphelenmem diyor kimisi kardeş rakiptir diyor, bunlar çevremizden etkilenip oluşan düşüncelerimiz. Yani ahlaklılar yapmaz ahlak yoksunları yapar, kimin ne yapacağı belli olmaz. Huylandıysan vardır birşey, kadınlar hisseder. Şüphe bi kere düştü mü içine rahat uyuyamazsın bile, bu yüzden dediğim gibi küçük küçük testler yap tepki ölç emin olmalısın önce.

Herkesin karakteri farklıdır. Siz daha mesafeli bir kişiliğe sahip olabilirsiniz belli ki kardeşiniz daha farklı bir karakterde. Eniştesine kahve yapması, muhabbetinin iyi olması eniştesinde gözü olduğu anlamına gelmez. Ayrıca kıskardeşiniz ablasının evine rahatça gelemeyecekse nerede kaldı ablalığınız. Ben kızkardeşimin sürekli gidip gelmesini isterdim şahsen. Eşimle çok iyi anlaşmasını da isterim. Etrafımdaki pek çok ailede bu tür yakınlıkları gördüm. Belki eşiniz de sırf sizin kardeşiniz diye iyi davranmaya çalışıyordur. 24 yaşında küçük değil diyenler olmuş ama ben 28 yaşındayım hala küçük gibi görürler yemek yaparım herhangi bir şey yaparım pohpohlarlar. Eşinizin sürekli baldız baldan tatlı diyip durması hoş olmayabilir tabi. Kötü niyetle demiyor olabilkir dediğim gibi yakın görüyordur. Çok rahatsız oluyorsanız eşinize uygun bir dille belki şakayla karışık söyleme şu lafı hoşlanmıyorum diyebilirsiniz. Muhabbet ediyorlarsa gülüp eğleniyorlarsa siz de dahil olmaya çalışın. Yemek yaptığınızda kız kardeşinizi yardıma mutfağa çağırın arada. Ama böyle bir şeyden emin olmadan kız kardeşinize bu düşüncenizi yansıtmayın. Şahsen suçsuz yere beni böyle bir şeyle itham eden ablanın suratına bakmazdım ömür boyu.

Bence eşinizle bir şeyler paylaşmada gülüp espiri yapmada sorun yaşıyorsunuz ve bunları kardeşinizle yapabildiği için içten içe imreniyorsunuz.

Cok iyi fikir bu gercekten daha once aklima gelmedi. Cunku ev hanimiyim yemekleri ben hazirlarken onlar isten geldik bahanesiyle salonda oturur hep. Bunu yarin deniyecegim. Bugun gelir mi bilmiyorum, gelirse bugun de yapabilirim cok sagolun

Merak ettim pek etik bir şey değil ama bu deneyi yaparsanız sonucu da yazın, olur mu? baska türlü içiniz rahat etmeyecek galiba. Normalde agır başlı biri olup kardeşinizin yanında kulak memesi kıvamına gelmesi bana da pek normal gelmedi.
Umarım sizin kuruntunuzdur.
Ama enişte beye bi reset çekmek sart!

Erkek hegemonyasinin soylemlerindendir . Ensest Anadolu geleneklerinde yuz bulmustur..
Kizkardesler gen bazinda birbirinin gelir kayanaklari icin yarisirlar cunku kendileri cocuk yapmak isteyecekler ve sizin couklarinzin olmesini isteyecekler. Insanlarda kural budur aslinda.
Elinizdeki avucunuzdaki herseyi, sectiginiz adam dahil, alip goturmekte bir sakinca gormezler.
Zamaninda bunu bana yazsaniz size agir seyler diyebilirdim belki ama yasadim gördüm ve harfine kadar katiliyorum.

Bilemem, kız kardeşlerimde hiç böyle bir güdü görmedim
Kocalarımızı birbirimizden sakınmak gibi bir halimiz olmadı, bu konuda bir tatsızlık da yaşamadık çok şükür
Herkes mesafesini bilir bizde, bahsettiğiniz gen bazındaki bilimsel bilgi konusunda fikrim yok, okumadım daha önce
Ensest dünyanın her yerinde yüz bulan bir iğrençlik bence Anadolu genelinde değil sadece, konu sahibinin kardeşi ile kocası arasında böyle bir yakınlaşma gerçekten var mı bilemem ama bunun şüphesi korkunç yerinde olsam boşanırdım, insan böyle bir şüpheyle yaşayamaz

İnsan kardeşine ve sevip evlendiği kişiye böyle şeyler yakıştıramıyor ama hayatta öyle insanlar ki. Üyelerin bi kısmı kardeşimden asla şüphelenmem diyor kimisi kardeş rakiptir diyor, bunlar çevremizden etkilenip oluşan düşüncelerimiz. Yani ahlaklılar yapmaz ahlak yoksunları yapar, kimin ne yapacağı belli olmaz. Huylandıysan vardır birşey, kadınlar hisseder. Şüphe bi kere düştü mü içine rahat uyuyamazsın bile, bu yüzden dediğim gibi küçük küçük testler yap tepki ölç emin olmalısın önce.

Ya nedemek ahlak mahlak, bu gibi iliskiler corap sokugu gibi isliyor ahlak i kim dinler?

Sinir tanimayan bir hormonal donguye giriyorlar, ve asla hic bir sosyal kural/ahlak edep tanimiyorlar.

Evet kizkardes cok buyuk rakiptir, aile terbiyesinin bile dizginleyemeyecgi icguduler soz konusu, bu gucun karsisinda duramazsiniz. Hayati cehenneme cevirmeleri isten degil.

Back