- 5 Eylül 2018
- 6.517
- 7.447
Olabilirsin ben bu durumu anneme söyledim. Ağzını bile açamadıSenin gibi cesaretli olsaydımm keşke
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Olabilirsin ben bu durumu anneme söyledim. Ağzını bile açamadıSenin gibi cesaretli olsaydımm keşke
Ben söyledikten sonra ben daha önce yapmadım dediOda size bakir olup olmadığını söyledi mi ? Neden söyleme lüzumu buldunuz ? Bence bunu size asla sorgulatmayacak biriyle tanışmalıydınız ...
Anneniz birsey demedi miOlabilirsin ben bu durumu anneme söyledim. Ağzını bile açamadı
Ben söyledikten sonra dedi yapmadım diyeSen önce sordunmu karşındaki bakirmiymiş
Ispatlasın ozamanBen söyledikten sonra dedi yapmadım diye
İnandınız mı ?Ben söyledikten sonra ben daha önce yapmadım dedi
Aslında gelenek adı altında yapılanları yazdıkça geçmişten bu yana kadının ne kadar rencide edildiğini düşünüp iyice üzülüyorum, adettir gelenektir diye kadını aşağılayan şeylere öfkem de artıyor.
Doğduğumuz andan itibaren kadın olmamızın acısını çıkarıyorlar, hiçbir kız çocuğunun çıplak fotosu yoktur ama erkek çocuklarının boy boy çıplak fotosu çekilir, oysa erkek çocukları için de çıplak foto sakıncalı, plajda anadan üryan kız çocuğu olmaz erkek çocukları dilediği kadar özgür takılır.
Kız çocuğu regl olur ayıp denir pedleri gizli saklı alınır, erkek çocuğu sünnetinde sünnet anı bile kameraya alınıp düğün bayram yapılır.
Anneler babalar kızları regl olunca kızım büyüdü genç kız oldu demeye utanır, oğlu sünnet olunca erkek oldu deyip yedi düvele sünneti anlatıp sünnetçi amcasıyla erkek olan oğlunun operasyon anındaki fotolarını herkese gösterip gurur duyarlar.
Dedim ya çok kapalı bir çevrede yetiştim, bir gün kızımın veli toplantısındayım dersler okuldaki genel davranışlarla ilgili konuşmalar bitti, çocukların ergenlikle ilgili birbirlerine yaptıkları akran zorbalıklarından konuşuluyordu, erkek çocuklarının her şeyi rahatça konuşuldu, iş kızlara gelince regl olan kızların olmayanları küçük düşürücü sözlerini dile getirmeye gelince tüm velilerin gözü üzerime dönmüştü kötü kötü bakıyorlardı, sebep erkek veliler varmış ayıpmış, o erkek velilerin oğullarından bahsederken kabaran göğüsleri kızlarından bahsettiğimde içeri kaçıverdi.
Oğlundan bahsederken utanmıyorsan kızından bahsederken de utanmayacaksın, sırf erkeksin diye ağaç dibine tuvaletini yaparken bir kadının o anı görme ihtimalinden utanmıyorsun ama kadınların utanmasını bekliyorsun
Namusu kadına yükle, sen dilediğini yap yaşa yok öyle bir dünya, namus da utanmak da ayıp da sadece kadın için değil, utanmıyorsa utanmam.
Ne diyebilir inanmamayı tercih etti. Buna mecburdu Çünkü çantamı alıp gideceğimi biliyorduAnneniz birsey demedi mi
Kadınlar toplumun aynası olduğunu ya bilmiyor ya bilmek istemiyor, şu an dert edip üzüldüğümüz her şeyi değiştirmenin kendi ellerinde olduğunu da ya anlamadılar ya umursamıyorlar, belki işlerine geliyor valla bilmiyorum çünkü her şeye kafa patlatıp belki sonunda sorunun cevabını bulabilirim anlayabilirim ama kendi hemcinsimi bu yaşıma kadar ne anlayabildim ne çözebildimAynen öyle. Ve en üzücü tarafi bunlarin kadinlar tarafindan onaylanip da sürdürülmesi.
Öncelikle kendinizden hastalıklı cüzzamlı gibi bahsetmeyin lütfen.. özgüveninizi arttıracak birşeyler yapmanızı tavsiye ederim. Siz böyle suçlu psikolojisinde olursanız kuvvetle muhtemel evliliğinizde bu konu büyük sorun olacak ve yüzünüze vurulacak .ama önceden sevildiğiniz için değil , suçluluk içindeki tavrınızdan kaynaklı olacak... Ben sizin gibi değilim , ama evlenmeden önce seviştim, bunun konusu asla geçmedi bile eşimle ve iyi giden bir evliliğim var. Anne olmanızla ne alakası var birden fazla kişiyle sevişmenizin?? yabancılarda herkesin özgür sex hayatı var ve iyi anneliğe engel değil bu durum .Lütfen İlk önce yaptığınız şeyi kabullenin ve bunu bir hata olarak asla karşı tarafa yansıtmayın (siz öyle düşünseniz bile) ..yaşandı bitti , ne konusunu açın ne de açılmasına izin verin bir daha.Merhaba arkadaşlar daha önceki yazılardan hatırlarsınız belki suan ki konuştuğum erkek arkadaşıma açıkladım bakire olmadığımı o da ilk başta sorun etti söylendi yüz ifadesi düştü sonra düşündü karakterin kişiliğin daha ağır bastı dedi Haziran da isteme olacak kısmetse ama ben hala kendimi kötü hissediyorum değersiz gibi çünkü beni öyle bilmiyordu o da zor kaldırdı ama anlayışlı biri tabi hatta bir daha bu konu açılmasın dedi ben hala içimde yara kalmak gibi ilerde nasıl anne olacağım diyorum çünkü ailem beni bu konuda çok tembihlerlerdi benim daha önce bu hatayı yapmam Kendime bile yediremem ilerde evlensem mutlu olcakmıyım diye sorgulamalar .benim gibi olup evlenenler bu psikoloji ile nasıl başa çıktınız?
Aslında inanmaya çalıştım ama bu hiç bir yakınşlaması olmadığı anlamına gelmiyorİnandınız mı ?
Böyle yetiştirdiler de çok mu mutlu oldunuz?Büyükler hep der ya o olmadı mı nasıl evlat yetiştireceksiniz o da sizden örnek alcak vs. Off ne bilim kız çocuklarına yüklenen saçma anlamlar
Çocuğum erkek olur inş diyorumBöyle yetiştirdiler de çok mu mutlu oldunuz?
Ben annemden geçmişi bırakıp ileriye bakmasını isterdim mesela, ama onun kafası hep geçmişteydi. Sizin de öyle; hep kafanız geçmişteki “hatanıza” takılı kalacak gibi. Çocuğunuz asıl bunu örnek alır diye korkmalısınız.
Ne diyeyim, umarım mutlu olursunuz. Sizin bu yaptığınız gerçeklerden kaçmak; yüzleşip mutlu olmayı denemek daha mantıklı ve kökten çözüm ama, siz bilirsiniz tabi.Çocuğum erkek olur inş diyorum