10 hour challenge diye deçiyor programın adı, ama 10 saatte challenge falan olmuyor tabii ki :) 10 saatte hayal ettiğiniz vücuda ulaştıran bir spor yok :)
Kasları gerçekten çok derinlemesine çalıştırıyor.Kendimi bildim bileli birçok spor yaptım, adeta 'konsantre' bu hareketler.bildik mekiği azıcık farklı yapıyorsunuz ve çok daha derin çalışıyor kaslarınız, boynunuza ve belinize ise yük bindirmiyor.dış bacak hareketi de bildiğimiz yan kaldırmalara benziyor, ama ufak bir iki değişiklikle kalça basen ve dış bacağın tamamının derinlemesine çalıştığını hissediyorsunuz.
Kolların alt kısmı için olan bir hareket var, onu kime yaptırsam ertesi gün arayıp videoyu istiyor :) çünkü kolların tam da sallanan o kısmı çürümüşcesine ağrıyor ertesi gün ve derinden çalıştığına ikna oluyorlar.Dambılla bilmemkaç set bilmemne hareketler yapmaktan daha kolay ve etkili.
Sanıyorum 3 yıl kadar oldu başlayalı, bu sporu yaptığınız müddetçe beliniz, omzunuz,sırtınız bile tutulmuyor, kulunç bile olmuyor.Öyle terleten bir spor olmadığı için üstüne duştu saç kurutmaydı derdiniz olmuyor, gerçekten yarım saatiniz varken yapabilirsiniz.Sonrasında dağılmış olmuyorsunuz :)
Tüm hareketler hem kasları daha derin çalıştırmak üzere, hem de sakatlanma ihtimalinizi en aza indirmek üzere hazırlanmış.
Her yaş ve seviyeye hitap ediyor, çünkü her harekette yapabildiğiniz kadar yapmak esas.'uzanabildiğiniz kadar uzanın, eğilebildiğiniz ladar eğilin' gibi.Bel ve boyun fıtığı olanlar akut ağrılı dönemler haricinde rahatlıkla yapabilirler ve şikayetleri azalacaktır.
Esneme ve sıkıştırma ağırlıklı hareketler.Sıkıştırma olanlar problemli bölgeleri sıkılaştırırken, esneme hareketleri de esnekliğinizi arttırıyor.hareketsizlikten kaynaklanan veya yaşlanmaya bağlı esneklik kayıplarını önlemeye birebir.
Diğer yandan amaç 'yağ yakmak' ise bilindiği üzere 'aerobic' veya 'kardio' denen türde egzersiz yapmak gerekiyor.yağ yakılmak isteniyorsa callanetics in yanısıra günde yarım saat kardio (koşu, tempolu yürüyüş, bisiklet gibi) yapmak gerekiyor.Çünkü callanetics 'anaerobic' tabir edilen, kasları biçimlendiren ve sıkılaştıran bir spor, ama yağ yaktırmıyor.
Ben zevkle yapıyorum, kendimi iyi hissettiriyor.bu sporu yaparken bir malzemeye ihtiyaç duyulmaması, tabletime kayıtlı olup ben nereye gidersem benimle gelmesi, yapmak için geniş alana ihtiyaç olmaması benim bol iş seyahatli yaşam tarzıma çok uyuyor.
Oyuk mayolu ve kabarık saçlı ablalarla dolu olan bu video yüzünden çok dalga konusu olmuşumdur :) Dalga geçenlerin bir kısmı artık sıkı birer callanetics tutkunu :) Diğerleri aynı kafa devam ediyor :)
Bu arada 6 gün yapıp 1 gün ara vermek öneriliyor ama ben ara vermeden yapmaya çalışıyorum, nasılsa mecburi aralar oluyor arada.Örneğin dün pazar diye yapmamış olsam, bugün de yapamayacakmışım.
Bu spora herkesin bir şans vermesini tavsiye ederim.