harikasın canımmm,tebrik ediyorummmm
çok teşekkür ederim simsim :) senınkıde harıka bısı en azından gozunun gördüğüne elının yettıgıne ulasıyorsun..benım arabam yok bende annemın arabasına kedı maması koyuyorum kedı mamsı olunca hem kedı hem kopek ne gorsem verıyorum yıyor .. köpek maamsını kedılere veremıyorum.
sizin kedıcık buna göre sanslı bı dönem gormus gozlerı gorurken yasadıgı yerı tanımıs bu belkıde dogustan boyle belkı sonradan oldu.. gecmıs hıkayesını bılemıyoruz kı elımıze gelen hayvanlarınbazen ısrarla kac yasında cınsı ne safkan mı dıyorlar delırıyoruz. safkan sokak köpegı dıyorum bazen safkan ınsanlar arıyoruz bız de sahıplendırmek ıcın. :) yasını gecmısını bılmıyoruz elımıze geldıkten sonrasını bılıyoruz ıste.
umarım safkan insanlarla karsılasırlar hepsı ... ınan artık ılgılenmelerını degılde zarar vermeseler yetr dıye dılıyoruz.. ne ıskenceler yapıyorlar o dılsız masum hayvanlaraneler gördük tedavı temızlık bakım kosturmak degılde o ınsanlarla yasal yollarla ugrasmaya calısmak cok yoruyor emnıyet alakasız ınsanlar duyarsız yasalar yetersız içinden cıkamadıgımız vakalar var.. günlerce kabus gördüren travmalar yasadıgımız seyler oluyor cıldırmamak elde degıl ama ellerımız tuylerıne deydıgı an tum negatıf enerjıyı alıp sefkat huzur yukluyorlar :)
canım benim sen nasıl güzel bir insansınnn,nasıl güzel anlatıyorsun herşeyii.. seni tanıdıgıma çok mutlu oldum.. bana tercüman olmuşsunbenım hayvanlarla aramda farklı bir bag var onlarlayken acayıp huzurluyum ama hayvanlara merhamet duyan tum ınsanlar emın olun insanların ne kadar kötü oldugunu bılseler de zor durumdakı ınsana merhamet eden yıne onlar olur.. bızler sankı ınsanlara dusman da hayvanları savunan koruyan kısılermısız gıbı görunuyoruz evet hayvanları koruyup kollamaya calısıyoruz fakat yuregımızın buyuk kısmı merhametle kaplı olmasa bunu yapamazdık bence ve bu meehamet ınsanlarada hıssedılıyor halıyle..
merak etmeyın mültecilerle, yetıstırme yurtlarıyla köy okullarıylada elımden geldıgınce ılgılenıyorum.. onlarca proje lıderlıgı yaptım bunlar ıcın de..
fakat 1 yıldır ben ben degılım hayattan koptum bu kadar durdgun bırı hıc degıldım nette bu kadar gezecek zamanım hıc olmamıstı.. boslukta gıbıyım ... eksıklıkler var kayıplarım var.. sehır degısıklıgı ortam degısıklıgı vs... suan proje yapamıyorum köy okularını boyamayı badanalamayı bıle ozledım ma cevrem bıraktıgım sehırde kaldı tek basına surdurulecek seyler degıldı ama çok buyuk hazlar yasatırdı bu yardım ıslerı helekı ekıple gıdınce tadından yenmez..
ortada yaktıgın atesle ısınıp ısınıp ısın basına döner tulumlarla calısırsınız.. öglen köyden evlerden yemek getırırler tadından yenmez.. az çok olur bir bin olurdu o sofrlarda.. yatlı gıttıgımız taılatlarda yardım kampanyalarında gece yorgunlukla yapılan muhabbet..
Bu tur ıslere hıc kalkısmamıs olan kısıler neler kaybettıklerını bır bılseler 1 dk durmazlar ama o bı kere nereye gıttıgını bılmeden gıdıp o hazzı alsalar !
Ve bu konuda benı cıldırtan sey yardım yapacak yüreği olmayan ınsanların bız destek beklerken yardım yapmamak ıcın ürettikleri muhalıflık!
-doğuda köylere gıttık yardım toplama asamasında gıdecek yermı kalmadı kurtlere gıdıyorsunuz dendı
-yetıstırme yurduna gıttık devlet gerekenı yapar oraya dendı
-okul yardımlarında mılllı egıtımın ısı sızemı kaldı dendı
-surıyelı multecılerle ılgılendık turkıye bıttı surıyeye mı geldı sıra dendı
-hayvanlar ıcın yardım ıstedık insanlar bıttı o mu kaldı a ınsanlar var dendi
-köy okuluu yardımına gıttıgım bır koyün camısı mukemmeldı köylunun katkısıyla duzelmıs okul neden boyle dedım o köyde yasayan köylünün cevabı :
"okul devletin cami bizim" müslüman dedik çocuklar montla tirtir titriyor içeride günah degılmı.
madem var olduğunu bılıyorsunuz benım yardımımda dırek hayır dıyecek yurek olmadıgından, benım yardımımı elestırıp "bu da varken bunamı sıra geldı" dıyecegınıze o bıldıgınız eksıklıgı gıdermek ıcın ne yaptınız dıyorum HİÇBİRŞEY... yardımın yerını begenmıyorsun hadı o dedıgını de sen yap ben destek olayım dıyorum işim gücüm var benım diyor..
benim işim yok..
ben o hergun gezenler gıbı gezecek yer bulamıyorum
yapacak ıs bulamadıgımdan yapıyorum sankı !
eksık gördün bir tas da sen uzat diyince kacıverıyorlar ! kızıyorum o zamn onlara
hıc bır katkı yok bırde heveslı ınsanların hevesını kırıyorlar dıye...
ha bu arada sakın yanlıs anlamayın size yazmadım bunları sızınkı belkı bı hatırlatmaydı ama ben bu soylemlerle yıllardır savastıgımdan bı an oyle dökülüverdı klavyeden..
herkese iyi gecelerrrr
çok dogru canım benimm.. insanların bakımdan anladıklarıyla bizim anladıklarımız çooook farklı.. kendi içsel bakımını yapamamış insan, istedigi kadar dışına bakım yapsın.. bunu kavrayamamış ve kavrayamayacak insanlar var maalesef.. benden de sana sevgilerTabi ki aslolan tum dogayi sevmek, hayvanlari da insanlari da bir agaci da. Zaten kalbinde sevgi olmayinca insan kendisini de sevemez ve kendisine de bakmaz...
Ooo şok :S gerçi biz 10 yıldır kullanıyoruz, yara falan olmadı ama araştıracağım bu kanser konusunu, teşekkürler bilgilendirme için.ben kristal 1 kez kullandım,kedimin patileri yara oldu.veterinerimiz kansere kadar varan rahatsızlıklara sebep olabildigi için kristal kumu önermedi.. internetten araştırabilirsiniz..
Biraz yargısız infaz olmuş bu. Ben sokak hayvanları için gönüllü çalışan biriyim. boz zamanlarımda yaralı ve sahıpsız kedı kopeklere hızmet veren gonullu bı kurulusta gönüllü calısıyorum yerı gelıyor br haftada 2 3 kes sehır dısına cıkıyorum amelıyatları ıcın. bu kedıcık de terkedılmıs evet haklısınız sorumsuzca hatta canlı degılde malmıs gıbı özel gun hedıyelerı olarak alınıp heves gecınce bırakılıyor . ben 26 yıldır annemın ıznı olmadıgından hayvan sahıplenmedım ama barınakta da gönüllü hizmet verdım 200 300 tane sokak kköpegının arasında saatlerce temızlık yapıp bakım yapıp yıkıyorum. yaralıların tedavısı ıcın karsılıksız kosturuyoruz ordakı herkes gıbı. bır yandan da tabıkı sahıplendırme yapmaya calısıyoruz. dernek bahcesıne terkedılmıstı bu kedıcik. gözlerı gormedıgını sonradan farkettık gelen arabalardan kacmadıgında . o zaman kafese alındı . çok ılan acıldı fakat sahıp cıkmadı aylardır kafeste oldugundan bı kac gunde olsa cıkıp yuruyebılecegı ayaklarının acılabılecegı sevılecegı bı yere getırdım. arada bır getırıyorum benım tum gun evde olacagım zamanlar 2 3 gun tatıl yapıyor. Annem karsı ama durumunu gorunce çok uzuldu. çok savunmasız ve uysal. alısınca ısrar etmeyı dusunuyordum fakat alerjım baya cıddı boyutta. haplarla duruyorum o gunlerde. Sorumsuz değilim yanı hatta bi çok kısının sorumsuzlugunun yuku omuzlarımızda.
Sevindim geri dönüşünüz içinSanırım hayvan alıp bakmayanlara olan bütün kızgınlığımı bilip bilmeden senden çıkarmışım, üzgünüm arkadaşım.Umarım kediciğe ömürlük, sevgi dolu bir yuva bulabilirsiniz.tüm emekleriniz için yüreğinize sağlık.elimdeki tüm veri kedi istemeyen bir anne ve alerjik kızının alıp geri götürdüğü kör bir kedicik olunca böyle düşünmüş olmamı umarım mazur görürsünüz.
canım benim sen nasıl güzel bir insansınnn,nasıl güzel anlatıyorsun herşeyii.. seni tanıdıgıma çok mutlu oldum.. bana tercüman olmuşsun
evet kızlar hangilerini yapabildimdün neler yaptım:
bulaşık makinesini çalıştırdım topladım
çamaşır makinesini çalıştırdım astım
kuruyan çamaşırları topladım katladım.
odalar toplandı.
bugün yapıcağım yemeği ıslattım nohut yapcam
bugün yapmayı düşündüğüm şeyler. biraz gaz verinde yapıyım ya
ütü yapılcak.
mutfak toplancak
odalar toplancak
balkon yıkanacak.
ev süpürüp silincek.
lavabo ve banyo temizlencek.
yemek yapılcak.
sonrasında güzel bi duş finishhh
yarın bize akşam yemegine kayınvalidemler ve eşimin abileri geliyor ve bende misafir stresi bir gün önceden başlıyor.. hala tam olarak yemekte neler olacagına karar veremedim.kavınvalidem soguk mezeler getiriyor,abileri pasta,biz de yarın yemek için neler yapacagımıza karar verip sabahtan alışverişe çıkıcaz.. sonra temizlik sonra yemekler ve ben her zamanki gibi eşime "yetişemicez,yetişemicez" diye stres yapıp sonrasında herşeyi yetiştirip güzel bir akşam geçiricezz…işte yarın ki planlarım bunlar.. ve yarın için olumlamam ; "herşey yetişiyor,rahat ol"
akşam ki menü de bizim yapacaklarımız kırmızı et ,pilav,börek,2 çeşit salata olucak, ben vejeteryan oldugum için balık yiyecektim.kendime için somon tarifini yapabilirim akşamaTembel işi bir fikir vereyim canım sana o zaman :) somon dilimleri, elma dilim doğranmış patates ve bütün mantarları fırın tepsisine doluştur.üstüne yağ tuz baharat gezdir yallah fırına.patatesler kızarınca çıkarırsın.koca bir kase de yeşil salata.Meze ve tatlı hazır geliyormuş zaten, oldu da bitti maşallah :) yetmez dersen bir de tembel işi çorba: brokolileri haşla, bulyon ve tuz-baharat ekle, blenderdan geçir, en son 1 bardak süt veya 1 paket krema ekle bir taşım daha kaynat.minik brushettalar da hazırlayabilirsin.