Merhaba kızlar :) bugün yaklaşık 15 gün aradan sonra ojelerimi sildim.Bu kadar uzun süre kalınca oje tırnakta, tırnaklarım sararmış tabi ki.Annemde olduğum için tırnak beyazlatma ürünü veya tırnak üstü törpüsü yoktu yanımda ve salataya sıktığım limonun içine biraz diş macunu sıkıp ovaladım tırnaklarımı, gerçekten beyazlattı.
15 gündür aynı ojeyle gezdiğim için yarıya inmiş ojelerle gezdiğimi düşünmüş olabilirsiniz.Ancak ojelerim hiç bozulmamıştı, diplerden hava almaya başlamıştı jel uygulamasında olduğu gibi.Ben de bugünün konusu tırnak bakım rutinim olsun dedim.
Manikür yaptırmadığımı daha önce yazmıştım.Gerek duydukça kütiküllerime Sally Hansen Cuticle Remover Gel uyguluyorum.Azıcık masaj yaparak bekletiyorum ve törpünün sivri ucuyla tırnak diplerimden geçince o deriyi uzaklaştırmış oluyorum.Bekleme süresi için 15sn-1dk diyor, o yüzden bu işlemi hızlı yapmalısınız, yoksa tırnak etlerini çok kurutuyor.Banyo, bulaşık gibi suyla ilgili işlerden sonra aklıma geldikçe tırnak etlerimi tırnaklarımı kullanarak geri itiyorum.Kütikül jeli uyguladıktan sonra mutlaka Magnetic cuticle oil sürüp nemlendiriyorum, bu yağı gerek duydukça veya aklıma geldikçe tırnak diplerime uyguluyorum.bu iki üründen kesinlikle çok memnunum, manikür yaptırmadığıma kimse inanamıyor.
El kremi evin hemen her odasında el altında mevcut, salonda sehpanın üstünde, yatak odamda başucumdaki komidinde, mutfakta bulaşık deterjanının yanında...Sık sık ellerimi nemlendiriyorum.Tercihim Body butter lar, nemlendirmeleri çok iyi.
Oje olarak OPİ ve China Glaze tercih ediyorum, evet pahalılar ama tırnakları çok güçlendiriyorlar(sağlıkla uzayan ve kırılmayan tırnaklarım oldu bunları kullanmaya başladığımdan beri),çok kalıcılar, gramajları fazla ve son damlasına kadar ağırlaşmadan kullanabiliyorsunuz.kolay sürülüyorlar,çabuk kuruyorlar ve jel gibi ışıl ışıl parlıyorlar.Kalıcı ojeyle veya jelle kıyaslandığında çok daha ucuza geliyorlar.Bu uygulamalara ayda 100 tl vereceğime 100tl ye bu ojeleri aldığımda aylarca kullanıyorum.OPi sephoralarda mevcut, China Glaze leri ise bir kez gratisten aldım ama hep oluyor mu bilmiyorum, 2li ambalajda kampanya gibi bişeydi, bir defaya mahsus da gelmiş olabilir.Bunun dışında netten almışlığım da var CG'i, trendyol tarzı bir siteden almıştım, kampanyaları takip etmek lazım.OPİ nin ise Sephoralardan her zaman bulunabilmesi bir avantaj, ama China Glaze kalite ve dayanıklılık olarak aynı olmasına rağmen daha ucuz.
Her iki markada da mevcut olan 'base & top coat'lardan kullanıyorum.yani hem ilk kat, hem son kat olarak kullanılabilen ürünlerden.böylece 2sine ayrı ürün almam gerekmiyor.
Bir kat bundan, sonra 2 kat yine OPİ veya China Glaze, en son yine base&top coat.Bulaşıkları hep elde yıkadığım halde rahat 10 gün dayanıyor.10 günden sonra bile uçlarda bir bozulma olmuyor, 10 günü geçince diplerden hava almaya başlıyor.
Oje kurutucu olarak essence in Quick Dry Drops unu kullanıyorum, harika bir ürün ama reyonda bulamıyorum her zaman, bulunca da 2şer tane alıyorum.İlla da damla olan olacak, sprey ve kurutucu top coat şeklinde olanlarını da almışlığım var, damla olan kesinlikle çoook daha etkili.Fiyatı 7 tl gibi olması lazım, şişenin küçük göründüğüne bakmayın, uzun süre dayanıyor.