Koyu olmaması iyi.Zaten kış ayındayız, birşey yapmasan bile daha da açılacaktır rengi.La Roche Posay tercih edebilirsin.50 faktor kullanıyodum bende ama dermokozmtık degıldı.. kozmetıklere guvenmıyorum bu yuzden.. iyi bi krem istiyorum... Lekenın rengı koyu degıl henuz yanı kmse goremıyo hatta ama ben gorebılıyorm
La Roche Posay i bugun alıcaktım eczacı bana bioderma yla aynı ürün oldgnu syledı yanı hepsi bir firmaymış bi kaç marka daha saydı bilemedim bende.. Kışın kullanma alışkanlıgım yok ne yazıkkı nemlendırıcımı atlamam ama gunes koruyucu surmuyorm nedense alısmam lazm bıan önce..Koyu olmaması iyi.Zaten kış ayındayız, birşey yapmasan bile daha da açılacaktır rengi.La Roche Posay tercih edebilirsin.
Belki de alerjiyi kedi değil toz yapıyordur? Kristal kum deneyip görebilirsin.Gerçi zaten aile bireylerinin onayı olmadan almışsın.Bir hayvanı alıyorsak, ömür boyu yanında olabileceksek almalıyız.evlilik yemini gibi olacak ama: iyi günde, kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta.eşini bile boşayabilir insan, ama hayvan dediğin sana emanet bir can.hastalanacak, yaşlılığı var bunun, kafadan bir 15 sene seninle olacak ve sen de onu koruyup gözeteceksin, yeri gelecek tatile bile çıkamayacaksın.Tüm bunları hesaba katıp öyle sahiplenilmeli hayvan.günah hayvanlara, tam alışıyorlar, benimsiyorlar, hadi yallah.Bir daha o ona veriyor, o ona ve sonunda sokağa düşüp sefil oluyor hayvancıklar.Sokak hayvanları da böyle oluşuyor.atılan hayvanlar, atılanların yawruları, kısırlaştırılmamış ev hayvanından hamile kalan sokak hayvanlarının yawruları...Bu böyle devam edip gidiyor.Yoksa sokaklar kedi köpek doğurmuyor.Avrupada sokak hayvanı göremezsiniz.Kusura bakma ama aile fertlerinden onay almadan bir hayvan sahiplenmen sorumsuz bir davranış olmuş.Ev sıcaklığına alışmış, belki de seni annesi sanan hayvan klinik köşelerinde, ardından da muhtemelen sokağa düşecek.Üstelik de kör.sokaklarda hayatta kalma şansı yok gibi.Umarım sorumluluk sahibi ve gerçek bir hayvansever tarafından sahiplenilir.buyuk bır sehırdeyız klınık de heryere ılan verdı derneklerde. ama evını acan olmadı herkes tek bırakmayacagını dusunuyor onu evdeama hıc oyle sorunlu degıl bılmedıgı alana kendıde cıkmıyor zaten gubensız yuksege cok bılmeden cıkmıyor adım atarken bıle tedbırlı bıyıkları cok uzu onlar bı yere çarparsa duruyor hemen.
Birde ben odamda baktım hep kumuda odaya koydum ama kum toz kokuyor tozada ayrıca alerjım var senın kedı kumju da toz kokuyormu yada nereye koyuyorsun kumunu
La Roche Posay i bugun alıcaktım eczacı bana bioderma yla aynı ürün oldgnu syledı yanı hepsi bir firmaymış bi kaç marka daha saydı bilemedim bende.. Kışın kullanma alışkanlıgım yok ne yazıkkı nemlendırıcımı atlamam ama gunes koruyucu surmuyorm nedense alısmam lazm bıan önce
İkisi aynı firmanın mı bilmiyorum ama bioderma da iyi bir marka.Kışın kullanma alışkanlığın yoksa, en azından nemlendiricini güneş koruma faktörlü bir ürün seçebilirsin.
Biraz yargısız infaz olmuş bu. Ben sokak hayvanları için gönüllü çalışan biriyim. boz zamanlarımda yaralı ve sahıpsız kedı kopeklere hızmet veren gonullu bı kurulusta gönüllü calısıyorum yerı gelıyor br haftada 2 3 kes sehır dısına cıkıyorum amelıyatları ıcın. bu kedıcık de terkedılmıs evet haklısınız sorumsuzca hatta canlı degılde malmıs gıbı özel gun hedıyelerı olarak alınıp heves gecınce bırakılıyor . ben 26 yıldır annemın ıznı olmadıgından hayvan sahıplenmedım ama barınakta da gönüllü hizmet verdım 200 300 tane sokak kköpegının arasında saatlerce temızlık yapıp bakım yapıp yıkıyorum. yaralıların tedavısı ıcın karsılıksız kosturuyoruz ordakı herkes gıbı. bır yandan da tabıkı sahıplendırme yapmaya calısıyoruz. dernek bahcesıne terkedılmıstı bu kedıcik. gözlerı gormedıgını sonradan farkettık gelen arabalardan kacmadıgında . o zaman kafese alındı . çok ılan acıldı fakat sahıp cıkmadı aylardır kafeste oldugundan bı kac gunde olsa cıkıp yuruyebılecegı ayaklarının acılabılecegı sevılecegı bı yere getırdım. arada bır getırıyorum benım tum gun evde olacagım zamanlar 2 3 gun tatıl yapıyor. Annem karsı ama durumunu gorunce çok uzuldu. çok savunmasız ve uysal. alısınca ısrar etmeyı dusunuyordum fakat alerjım baya cıddı boyutta. haplarla duruyorum o gunlerde. Sorumsuz değilim yanı hatta bi çok kısının sorumsuzlugunun yuku omuzlarımızda.Belki de alerjiyi kedi değil toz yapıyordur? Kristal kum deneyip görebilirsin.Gerçi zaten aile bireylerinin onayı olmadan almışsın.Bir hayvanı alıyorsak, ömür boyu yanında olabileceksek almalıyız.evlilik yemini gibi olacak ama: iyi günde, kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta.eşini bile boşayabilir insan, ama hayvan dediğin sana emanet bir can.hastalanacak, yaşlılığı var bunun, kafadan bir 15 sene seninle olacak ve sen de onu koruyup gözeteceksin, yeri gelecek tatile bile çıkamayacaksın.Tüm bunları hesaba katıp öyle sahiplenilmeli hayvan.günah hayvanlara, tam alışıyorlar, benimsiyorlar, hadi yallah.Bir daha o ona veriyor, o ona ve sonunda sokağa düşüp sefil oluyor hayvancıklar.Sokak hayvanları da böyle oluşuyor.atılan hayvanlar, atılanların yawruları, kısırlaştırılmamış ev hayvanından hamile kalan sokak hayvanlarının yawruları...Bu böyle devam edip gidiyor.Yoksa sokaklar kedi köpek doğurmuyor.Avrupada sokak hayvanı göremezsiniz.Kusura bakma ama aile fertlerinden onay almadan bir hayvan sahiplenmen sorumsuz bir davranış olmuş.Ev sıcaklığına alışmış, belki de seni annesi sanan hayvan klinik köşelerinde, ardından da muhtemelen sokağa düşecek.Üstelik de kör.sokaklarda hayatta kalma şansı yok gibi.Umarım sorumluluk sahibi ve gerçek bir hayvansever tarafından sahiplenilir.
dernege aıt canım klınık gözlem evı gıbı.. masrafımız ayrıca yok yanı. ama kafeste olmasına üzülüyorum tamam görmüyor nerede oldugunu ama evde olunca cıkıp gezınıyor gece bıle gormesede bırde sessızlıgı farkettımı mıyavlıyor burdayım oglum dıye ses verdıgım yere gelıp yıne yatıyor.evde alaturka tuvaleti kapattık kedi tuvaletini koyduk.bizde orda duruyor..toz oluyor canım.topaklanan kullanıyoruz biz.. sen bu kediyi nasıl buldun?ne kadar kaldı sende?veterinerde kalması pahalıya gelmiyor mu?acaba @Meg e söylesek bi yardımı dokunur belki? meg merhabaa, bu kör kediye yuva arıyoruz.şansımız var mı?
canımmm benimmm yaaaa neler yapıyormuşsun tebrik ederim.. barınakta gönüllü çalışmak kocaman bir yürek isteer.. ben sadece çevremdekileri besliyor,yemek artıklarını degerlendiriyorum.. ama arabamda koca bir köpek maması var şimdi, içim daha rahat.. artık sokaktaki dostlarmızı gördükçe "ah bi mama olsa" demicem.. benim de eskiden bir kedim yaşlanınca katarak olup kör olmuştu.uzun bir süre de öyle yaşadı.ilk önce çok korktum nasıl olucak diye, sonra onun evin içinde rahat dolaşmasıyla şaşkına dönmüştüm..Garfield'ın kafeste olması tabi üzücü ama dışarda olmasından bin kat iyi.. çünkü güvende..boş zamanlarında eve aldıgın o 3 gün bile nasıl iyi geliyordur ona.. sen kimsenin yapmadıgı birşeyi yapıyorsun canım..dernege aıt canım klınık gözlem evı gıbı.. masrafımız ayrıca yok yanı. ama kafeste olmasına üzülüyorum tamam görmüyor nerede oldugunu ama evde olunca cıkıp gezınıyor gece bıle gormesede bırde sessızlıgı farkettımı mıyavlıyor burdayım oglum dıye ses verdıgım yere gelıp yıne yatıyor.
Belki de alerjiyi kedi değil toz yapıyordur? Kristal kum deneyip görebilirsin.Gerçi zaten aile bireylerinin onayı olmadan almışsın.Bir hayvanı alıyorsak, ömür boyu yanında olabileceksek almalıyız.evlilik yemini gibi olacak ama: iyi günde, kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta.eşini bile boşayabilir insan, ama hayvan dediğin sana emanet bir can.hastalanacak, yaşlılığı var bunun, kafadan bir 15 sene seninle olacak ve sen de onu koruyup gözeteceksin, yeri gelecek tatile bile çıkamayacaksın.Tüm bunları hesaba katıp öyle sahiplenilmeli hayvan.günah hayvanlara, tam alışıyorlar, benimsiyorlar, hadi yallah.Bir daha o ona veriyor, o ona ve sonunda sokağa düşüp sefil oluyor hayvancıklar.Sokak hayvanları da böyle oluşuyor.atılan hayvanlar, atılanların yawruları, kısırlaştırılmamış ev hayvanından hamile kalan sokak hayvanlarının yawruları...Bu böyle devam edip gidiyor.Yoksa sokaklar kedi köpek doğurmuyor.Avrupada sokak hayvanı göremezsiniz.Kusura bakma ama aile fertlerinden onay almadan bir hayvan sahiplenmen sorumsuz bir davranış olmuş.Ev sıcaklığına alışmış, belki de seni annesi sanan hayvan klinik köşelerinde, ardından da muhtemelen sokağa düşecek.Üstelik de kör.sokaklarda hayatta kalma şansı yok gibi.Umarım sorumluluk sahibi ve gerçek bir hayvansever tarafından sahiplenilir.
ben kristal 1 kez kullandım,kedimin patileri yara oldu.veterinerimiz kansere kadar varan rahatsızlıklara sebep olabildigi için kristal kumu önermedi.. internetten araştırabilirsiniz..konuyu saptırmak istemem ama benim kedi kristal kumu yiyor yatopaklaşanla karıştırdım şimdilik idare ediyorum.
ben kristal 1 kez kullandım,kedimin patileri yara oldu.veterinerimiz kansere kadar varan rahatsızlıklara sebep olabildigi için kristal kumu önermedi.. internetten araştırabilirsiniz..
hangisini kullanıyorsunuz bilmiyorum ama biz mırmır kullanıyoruz.mırmırın bir kaç çeşidi var ama en iyisi "Mırmır İnce Taneli Bentonit Kedi Kumu" hem topaklaşıyor hem de hiç kokmuyor.. tavsiye ederim..zaten bentonit kullanıyordum etrafa çok saçıyor diye denyelim dedik ama olmadı.
merhaba canımm,gerçekten çok akıllı uslu bir kediymiş.belliki evinizdeki rahatlıgın kıymetini biliyor ve bilecek :) artık doga bize nasıl yoksa,aynı şey onlar içinde geçerli.. maalesef dışardaki hayat onlar için öyle özgür, öyle güzel, öyle yemeklerle dolu, öyle keyifli ve güvenli degil biliyorsun.o yüzden onu kısıtlarım diye düşünme..fikrimi sordugun için söylüyorum ben olsam dışarı çıkarmazdım.. çünkü kaza, köpek vs yüzünden geri gelemiyebilir bir daha ve eger onun sorumlulugunu alıyorsam onun canı bana emanet demektir.. şimdiye kadar ben de hep sokaktan aldım kedileri ve sokak hayatını bilen kedi tekrar çıkmak istemiyor genelde.. istesede izin vermezdim sonunda hepimizin herşeye alıştıgı gibi o da buna alışırdı.. çok sevindim bir kedici daha geldiKedileri duyunca kulak kesildim ben de... gecen yil evimizin bahcesine bi kedi geldi oldukca temiz sapsari cok da tombul upuzun tuyleri var. Ev kedisi olmasi yuksek ihtimal. Ancak cok urkek bahcemizde bisuru kedi var ve onlardan korkuyo kendini savunamiyodu. Apartmanin sevgilisi oldu tabi bi kedisever olarak en cok benim :)
Acaba eve alsak mi yapabilir miyiz diye diye 1 yil gecti cunku sorumluluk gerektiriyor. Su an kendimizi hazir hissediyoruz eve girip cikiyo zaten. Tum asilarini yaptirip bu ay icinde alicaz yalniz bi sorum var gelen arkadaslarimiz sokaga alisinca evde tutamazsiniz diyolar tahmini 1bucuk yasinda falan. Sizce dogru mu bu eve alismaz mi tekrar? Bi de eve gelince laftan anliyo yapma deyince yapmiyo biraz gezinip kivrilip yatiyo koltuga bile cikip oturmadi cok tatli ve uslu bi kedi. Eve almakla onu kisitlamis mi oluruz yoksa iyilik mi ederiz sizce
Evimiz bahceli ama cok kedi var asilarini yaptirip da disari salamam sanirim
harikasın canımmm,tebrik ediyorummmmCok tesekkur ederim cevabin icin canim valla icim rahatladi bu ay sonunda veterinere goturucez ve bizim kedicigimiz olucak cocuklugumdan beri cok istedigim bisey ve evet tam bi kediciyimmm cok seviyorum tum hayvanlari ve ozellikle kedileri. Bahcedeki kedileri de bahcede besliyorum zaten beni gorunce kosup gelmeleri bambaska bi duygu bana cok iyi geliyo hatta semtimizde her noktada besledigim kedilerim var :))
canımmm benimmm yaaaa neler yapıyormuşsun tebrik ederim.. barınakta gönüllü çalışmak kocaman bir yürek isteer.. ben sadece çevremdekileri besliyor,yemek artıklarını degerlendiriyorum.. ama arabamda koca bir köpek maması var şimdi, içim daha rahat.. artık sokaktaki dostlarmızı gördükçe "ah bi mama olsa" demicem.. benim de eskiden bir kedim yaşlanınca katarak olup kör olmuştu.uzun bir süre de öyle yaşadı.ilk önce çok korktum nasıl olucak diye, sonra onun evin içinde rahat dolaşmasıyla şaşkına dönmüştüm..Garfield'ın kafeste olması tabi üzücü ama dışarda olmasından bin kat iyi.. çünkü güvende..boş zamanlarında eve aldıgın o 3 gün bile nasıl iyi geliyordur ona.. sen kimsenin yapmadıgı birşeyi yapıyorsun canım..yapsalardı çoktan evlerine almış olurlardı..
Evet kedilerden fırsat yok herhalde ben gene de bügün yaptıgım sac Bakımdan bahsedeyim Hint Yağı ve raylı badem yapı sürüyorum haftada 2 kez saçlarıma uyğuluyorum saçlarım parlak duruyorVe uzatıyor saçalım normalde sağlıklıdır bende hayvanları çok severim sizi yaptığınız davranıştan dolayı kutluyorum ama Muhtaç insanları da unutmamak kaydıyla Tabi