Teşekkürler canımKesinlikle... Bakımın düzenli olanı makbul... İhmale gelmiyor hiç.
Bu arada cildinize maaşallah diyorum.
Az önce Women's Health dergisinde 'cildin yaşlanmasına sebep olan 8 bakım hatası' adlı yazıda okudum.Bazıları belki bildiğimiz şeylerdir ama zaman zaman hatırlamakta fayda var.
1- Dengesiz Bakım yapmak.
Makyajla uyuyakalıyor musun ? Bakım rutininde yararlandığın ürünleri sık sık değiştiriyor musun ? Ya da bakım rutinini sürekli değiştiriyor musun ? 28 günde bir cildin kendini yenilemektedir.Bu bilgiden yola çıkarak cildine maksimum yarar sağlayacak bir bakım rutini geliştirmeli ve o plana sadık kalmalısın.
merhaba canım hoşgeldin..bi süre kızıl kullanmış biri ve 15 yıldır saçını boyatmamış biri olarak kızılın kullanımının zor oldugunu söylemeliyim..İyi geceler hanımlar.
Belki hatırlayanlarınız olacaktır beni, bir göründüm kayboldum. Finaldi, ödevdi, projeydi derken ancak gelebiliyorum.
Sessiz takipçisiydim buraların, tabi bunda yoğunluktan kendimi aksatmamın da etkisi var. Artık yoğunluğum azaldığına göre yeniden yazayım dedim. Umarım hepiniz iyisinizdir
Gelişim de bir soruyla olsun madem.
Ben kendi adıma radikal bir karar aldım. Aslında kadın olarak az çok hepimizin gel git yaşadığı bir konudur boya. Ve ben de rengiyle oynamaya karar verdim. Daha önce hiç boyamadım/boyatmadım saçımı. Doğal rengi açık kestane ile koyu kestane arası bir ton, üst kısımları güneş ışığında bakır kızıl diye tabir edilen tonun koyu versiyonuna benziyor. Boya olmamasına rağmen homojenliği konusunda endişeliyim saçlarımın. Beyaz tenliyim fakat pembe alt tonluyum. Gözlerim de açık kahverengi ve ben saçlarımı kızıl yapmak istiyorum. Çilek rengi kadar iddialı bir renk değil ama, nasıl tarif edeyim koyu şarap kızılı, romantik tonlar arasında gelip gidiyorum. Öncelikle bunun için biraz cesarete ihtiyacım var.
Sonraki adımım ise bakımını nasıl yapacağım? Çok ısı etkilerine maruz bırakmamama rağmen sanırım ince telli saçlarım olduğundan çabuk kırılıyorlar, uçlarının şuan kesilmeye ihtiyacı var mesela. Boyu belime 5-6 parmak kala bir mesafede. Saçımın boyadan en az zararı görmesini nasıl sağlayabilirim? Boyamayı ağustos ayının sonlarına doğru yapacağım ama saçlarımı şimdiden toparlamam gerekiyor. Bana neler önerebilirsiniz?
o kremi 35 yaş üstü birine hediye etmeni tavsiye ederim..kızlar bende dün 39 lira verip diadermin no110 gece ve gündünz kremini aldım yaşlanma etkilyerine falan fıstık diyor ama sanırım 35 yaş üzeri için bu krem ben daha 28 yaşındayım zararı olur mu cildime kırışremine alıştırmasanm mı şimdiden ne dersiniz
merhaba hoşgeldin :) süper hamarat bi hatun olmuşsun tebrik ederim :)Iyi geceler hanimlar, foruma yeni uye oldum ve bu konuyu bastan sona okuyup kendimi motive ettim. Benim de boyle bir tesvike ihtiyacim vardi.ev ruh ve bedenim icin bugun yaptiklarima gelince;
●sabah altıda kalkıp once kedilerimin kumunu temizledim sonra dus aldım, günlük cilt bakımımı yaptım
● hazır yufkadan peynirli börek yapıp fırına attim
● akşam 19.30 da isten eve geldim, sabahki borek ve dunden kalan yemekle ortaya karışık bir şeyler hazırladım.
● iki kez çamaşır makinesi ve iki kez de bulaşık makinesini çalıştırdım
●yine gece için cilt bakımını yapıp ruhum için de yatağa uzanıp gün boyu yaptıklarımı buraya aktardım ☺
Bugunluk benden bu kadar, motive ettiğiniz icinnhepinize tesekkurler ❤❤❤
Harikasın canım...kızlar merhabasizlerle 2 video paylaşmak istiyorum.. ikisi de "essence" markasının ürünleriyle yapılan makyajlar.. essence zaten uzun zamandır sevdigim bir marka ve çok uygun fiyatlı.. ben bu videoları izler izlemez burdaki ürünlerden aldımm ve memnun kaldım..
birinci video eyeliner çekme konusunda güzel bir video.ben eyelinerı videodaki kadar uzatmasamda boşlukları doldurma fikri hoşuma gitti ve başarılı buldum..
ikincisi ise gözleri büyük ve parlak göstermek için nasıl makyaj yapılması gerektigini gösteriyor.. ikinci video artık günlük makyajım oldu diyebilirim.hatta şuan makyajım videodaki gibi :) hem ucuz hem de kaliteli ürünler isterseniz "essence" e bir bakın derim.53 numaralı "all about cupcake" ruju ise favorim
not:aynı zamanda hayvanlar üzerinde deney yapmadıgını da söylemeliyim.. @nurlum
Merhaba Hayyal.Perçem ve kalp yüz hakkında bi bilgim/fikrim yok maalesef.
Saç konusuna değinmek istiyorum.Bele kadar inen saçları severim ama herkese gitmediğini farkettim.Yanlış hatırlamıyorsam en güzel saç yarışmasında birinci olmuştun.Konuyu bulamadım ama yanılmıyorsam oldukça gür ve uzun saçlara sahiptin.İşte çok uzun saç gür olunca yakışıyor.Mesela aşağıdaki iki fotoğrafta aynı kişiye ait (youtube'da kanalı olan topuklu ayakkabım yani Deniz)
Eki Görüntüle 1534717 & Eki Görüntüle 1534718
İnce telli ve biraz az saçları var.Aynı benim gibi.Saç konusunda genetik açıdan pek şanslı değilim.
Bu hatunun kesinlikle saçlarını o kadar uzatmaması lazım.Birinci fotoğrafta saçları çok kötü geldi bana öte yandan ikinci fotoğrafta çok güzel gözüküyor. Ne dersiniz ?
Tesekkür ederim hos buldum ☺merhaba canım hoşgeldin..bi süre kızıl kullanmış biri ve 15 yıldır saçını boyatmamış biri olarak kızılın kullanımının zor oldugunu söylemeliyim..Aysar_ bahsetmiş, gerçekten zor bir saç.. saçlarımı sanırım sarı hariç (röfleyi sayarsak sarı da oldu:) her renge boyattım..bir gün kuaförüm "senin ne kadar güzel saç rengin var boya mı?" dedi,ben de benim kendi saç rengim oldugunu söyledim."nasıl olsa beyazlar çıkınca bol bol her renkten boyatıcaksın şimdi bu güzel rengin kıymetini bil" dediginden beri saçıma boya sürmedim.çevremde herkesin saçı beyazlarla doluyken ben boyatmadıgım için tek tük beyazım var.. ve her kuaförden saçlarımla iligili iltifat alıyorum inan..diyecegim o ki saçlarını nasıl olsa boyatıcaksın degişiklik istiyorsan kesiminde yap derim
o kremi 35 yaş üstü birine hediye etmeni tavsiye ederim..
merhaba hoşgeldin :) süper hamarat bi hatun olmuşsun tebrik ederim :)
Harikasın canım...
Anlıyorum, son cümlenizdeki gibi düşünmemiştim hiç.Çok geç de olsa cevap vermek isterim görmemişim. Saçlarıma perçem yaptırdım biraz da kat tabii...
Bu maalesef genetik bir durum, saçlarım sülaleden gelen bir gür ve kalbi telli özelliğe sahip.
Bence bu kişinin de Saçları iyi, ona yakışıyor. Uzun saç illa çok olacak diye düşünülmemeli.
ee nasıl geçti günün?ne kadarını yapabildin?merhabalar herkese. öncelikle kendimden bahsedeyim. 24 yaşında 9 aylık evli bir bayanım. üniversite yıllarında çok bakımllıydım ojesiz makyajsız şıkır şıkır giyinmeden bakkala çıkmazdım. hergün kısmi bakım hafta sonuda detaylı bir vücut bakımım hep olurdu. ama şuan kendimi o kadar salmış bir durumdayım ki anlatamam. ev işleri, koca telaşı, misafirler derken kendime hiç vakit ayıramıyorum ve hiçbir işe yetişemez oldum tüm gün evde olmama rağmen.. bugün yine aylak aylak kk da dolanırken bu topiği buldum ve kendime bi şans vermeye karar verdim. tabiki sizinde desteklerinizle ve motive edici mesajlarınızla..
bugün ilk olarak dün geceden kalan misafir bulaşıklarını toplamakla işe başlıycam.
öğlen içinde yemek yapmam lazım.
eve üstten bi süpürge açmak gerek.
sonrasında biraz ütüm var onunla ilgilenmeliyim.
ardından güzel bir duş, cilt bakımı, yeni ojeler, hafif makyaj, cici bir elbise veeeeeeee tatatataaaaaaaaaaaa yepyeni capcanlı ben
bunların hepsini becerebilmem için şans dileyin bana
kendimi güzel gaza getirmişim tüm planlarımı gerçekleştirdim dünee nasıl geçti günün?ne kadarını yapabildin?
hehehe iyi yapmışsın kendini durdurmaklaBugün neler yaptım ?
*Kuaföre gittim.
-Saçlarımdaki kırıkları aldırdım.
-Kaşlarımı aldırdım.
*Az önce saç bakım yağını tüm saçıma sürdüm.Tüm gece beklemiş olacak.Sabah uyanır uyanmaz yıkayacağım.
----------------------------------------------
**Her ne kadar uzun süredir gittiğim ve beğendiğim kuaför olsa da kullandıkları şampuanlara güvenmiyorum. Saçlarımı yıkatacağım zaman kendi şampuanımı götürüyorum. Ve soğuk suyla yıkanmasını rica ediyorum her seferinde Bugünde içimden artık kendi saç havlularımdan birini getireyim bari dedim. Sonra dedim bunun sonra kendi tarağını götürmekte var.Birazcık titizimdir.Böyle ufak şeylere takılıyorum.
teşekkürler haber verdigin içinKızlar
Bugün, yarın ve ayın 14 ünde Watsons'ta bazı ürünler için geçerli olan 1 alana 1 bedava kampanyası başlamış
İhtiyaca binaen Max Factor eyeliner, Dermokilin yüz maskesi ve Kotex ped dikkatimi çekenler arasında
evli misinPazar günü köşe bucak ev temizligi yapıp belimi incitip 2 gün yattıktan sonra bugün biraz biraz iş yaptım.. sonrasında da bakım:108: diyebilirim ki verdigi huzur aynı saglıklı beslenmek ve spor yapmaktaki kadar mutlu ediyor insanı.. kendime bakıyorsam,kendimi seviyorum
bugün neler yaptım:)
evim için:
evimi toparladım
mutfagı temizledim
elde yıkanacak bulaşıkları yıkadım
2 kere bulaşık makinesi çalıştırdım,topladım
2 kere çamaşır makinesi çalıştırdım,astım
ayakkabılıgımı düzelttim
vücudum için:
banyo da ayak peelingi yaptım,banyo sonrası ayak kremimi sürdüm
hem yaglı cilt hem nem maskesi yaptım
saçlarımı düzleştirdim
ojelerimi çıkarıp yenilerini sürdüm
kaşlarımı aldım
parfüm sürdüm
bir de minik küpe taktım :)
ruhum için:
akşam kokulu mum yakıp balkonda kitap okumayı planlıyorum..
anlayamıyorum bunların hepsini nasıl yapıyorsunuzBu aralar o kadar bakımsızdım kicanım bi şey yazmak istemedi.neyse ki hayatım normale döndü
Dün yaptıgım yazlık temizligiAllahtan bir kısmını annem yaptı:)
4 oda toplandı,süpürüldü,silindi
banyolar komple temizlendi silindi
salon süpürüldü,silindi
Bugün yapılacak ev işleri:
köşe bucak tozlar alınacak
duvarlardaki göze çarpan lekeler temizlenecek
sandalyeler silinecek
kapılar silinecek
banyolar tekrar silinecek
bugün yaptıgım bakımlar:
eski ojeler çıkarılıp el ve ayaklara yeni oje sürüldü
saçlar yapıldı
rimel sürüldü
ruj sürüldü
nem maskesi yapıldı
bugün yapılacak diger:
ayak peelingi ve ayak kremi sürülecek
bugün yaptgım spor:
1 saat yüzdüm,yarım saati hızlı yarım saati yavaş ve su jimlastigi yaptım :)
okudugum kitap:
tounge fu (sözlü dövüş sanatı:)
neden ki?anlayamıyorum bunların hepsini nasıl yapıyorsunuz